Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 26 - 30. 194 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 10 - 14. 179 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Bologna, a tornyok városa és San Marino
·  Ravenna csodái és Rimini homokos strandja
·  Olasz luxus a Ferrari gyár múzeumában
·  Mortadella, balzsamecet, pármai sonka, parmezán sajt

Bolognában már a kirakatok is elárulják, hogy a gasztronómia központjában járunk. Modena balzsamecetét és húskészítményeit kóstolva ez be is igazolódik.
Csorba Klára – 16 éve Olaszország szakreferense

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (25)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyaro­dunk egy érdekes ókori településhez. Aquileiában megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templomát, melynek köve­zete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem vélet­lenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően folytatjuk utunkat a ****-os szállodához. Szállás (4 éj).

2. NAP: CARPI – MODENA – MARANELLO – BOLOGNA

Reggeli után Carpiba utazunk, ahol látogatást teszünk egy balzsamecet készítő farmon. A körbevezetés és kóstolás után, vásárlásra is lesz lehetőség. Programunk után Modenába látoga­tunk el, itt született és élt Pavarotti. A híres énekesre emlékezve alakítottak ki egy emlékmúzeumot életéről. A város katedrálisa és harangtornya, továbbá a városháza a Piazze Grande-n, a Világörökség része. Látjuk a monumentális nagyhercegi palotát is. Ezt követően egy különleges programra megyünk. A világ egyik legdrágább és leghíresebb autói a Ferrarik, melynek gyári múzeu­mát tekintjük meg Maranellóban. Ez több mint egy autómúzeum. A kiállítás során a tűzpiros csodákból különböző korú járműve­ket láthatunk. Érdekes megfigyelni, hogy mennyit fejlődött az autóipar. Újdonság, hogy be lehet fizetni Ferrari tesztvezetésre. Pár perces autózással ki lehet próbálni a Ferrari autók vezetésének élményét. Jelentkezés, fizetés a helyszínen történik (jogosítvány szükséges). A múzeum maradandó élmény a laikusok számára is. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni a közeli kávézóban pihenhet. A nap végén utazunk vissza szállásunkra.

3. NAP: BOLOGNA

A mai napot Bolognában töltjük. A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat és a hatalmas könyvtár épületét is megtekintjük a Piazza Galvanin. Látogatást teszünk egy, a Fő tér közelében található csodás falatokat rejtő Salumeriában. Itt megkóstol­juk a helyben készült tésztákat, sonkát és a híres Mortadellát egy pohár bor kíséretében. (A kóstoló árát a részvételi díj tar­talmazza.) Ezután ellátogatunk a Jeruzsálem-negyedbe, ahol a Santo Stefano 7 templomból álló épületegyüttesét láthat­juk. Sétánk során lefényképezhetjük a köröttünk magasodó hatalmas tornyokat. A csoport nagy részének meglepetést fog jelenteni, hogy Bolognában, a város közepén áll két látványos ferdetorony. Délután szabadprogram a városban, este visszatérés a szállodába.

4. NAP: RAVENNA – RIMINI – SAN MARINO

Reggeli után a mozaikjairól híres Ravenna városát keressük fel. Megtekintjük a város legfőbb látnivalóit. Sétánk során gyö­nyörű, több mint 1.500 éves mozaikokkal találkozhatunk, vala­mint érintjük a legnagyobb olasz költő, Dante síremlékét is. A művészeti látványosságok után tovább utazunk Riminibe, Olaszország „Miami”-jaként emlegetett tengerparti nyaralóvá­rosába, ahol 12 km hosszú lassan mélyülő partszakasz várja a turistákat. Fürdési lehetőség, szabadprogram. Pihenőnk után a közeli, mesés fekvésű mini államba, San Marinóba megyünk. A főtéren lévő Kormányzósági Palota és a Bazilika különösen látványos. Városnézésünk és szabadprogramunk után jövünk le a hegyről és megyünk vissza a szállodába.

5. NAP: FERRARA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Megállunk a „Pó asszonyaként” emle­getett Ferrara városában, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Bologna - Archiginnasio3 €
Modena - Pavarotti múzeum vezetéssel10 €
Modena - transzfer3 €
Ravenna - Templomok mozaik12 €
Ravenna - Ariánosok kápolnája2 €
Aquileia - kripták, bazilika10 €
Ferrari múzeum17 €
San Marino8 €
Emilia-Romagna tartomány múzeum adomány7 €
Helyi és idegenforgalmi adók12 €

Belépők ára: kb.: 77 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8:30 Tesco melletti Shell benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló 7:45 M7-es melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Homonnai Virág
Debrecen
2022.09.15

Rengeteg programban volt részünk, nagyon sok szép helyet láttunk, és számtalan élménnyel gazdagodtunk! Zilzer Zsuzsa kiemelkedően tájékozott, színvonalas előadással ismertette meg velünk Olaszország kincseit. Jól felszerelt, tiszta biztonságos, tágas, kényelmes busz. A sofőrök segítőkészek, udvariasak, tájékozottak, magabiztosak és biztonságosan vezetnek. Kiválóan felszerelt szobák (nagyon kényelmes ágy). Finom ételek. Bőséges reggeli.

 • 5.0
Knerczerné Csendes Gabriella
Szeged
2022.09.14

Gazdag ízelítőt ad kulturális örökségekből, a gasztronómiából. Az idegenvezető nagyon felkészült, szerteágazó tudással rendelkezik. Olaszország szeretete, lelkesedése magával ragadó. Az autóbusz kényelmes, tiszta. Rutinos, biztonságra törekvő vezetők. Kényelmes, tágas, tiszta szállás.

 • 4.8
Czégeni Attila
Szászfenes
2022.09.03

Élménydús, változatos, gyönyörű program. Jól szervezett, jól felkészült idegenvezetés.

 • 5.0
Kelemen Viktória
Szekszárd
2022.09.02

Élménydús program, lényegretörő, felkészült idegenvezetés. Kényelmes busz, biztonságos vezetés, segítőkész sofőrök. Kényelmes, tiszta szállás. A reggeli nem volt választékos, mindennap ugyanaz.

 • 4.5
Sári Zoltán
Mogyoród
2022.09.02

Számunkra túl feszített volt az ütem, egyébként a látnivalókkal teljesen meg vagyunk elégedve.

 • 4.8
Crosby Hajnalka
Pécs
2022.07.03

Széleskörű program, alapos, kifogástalan idegenvezetés, kényelmes busz, udvarias, készséges sofőr.

 • 4.5
Henrietta
Budapest
2019.09.18

Könnyű volt rábeszélni a férjemet. Neki Fearrari múzeum, nekem gasztronómia. Megfelelő arányban vannak a különböző programok, így szerintem mindenki megtalálja a számítását. Az pedig különösen kényelmes, hogy közben nem kell költözni, egy helyen lakunk. Ár/érték arányban is kiváló út volt!

 • 5.0
Németh Klári és Antal
Sződ
2019.08.28

Az olasz konyhát, de egész Olaszországot nagyon szeretjük, kíváncsiak voltunk a programra. Nem csalódtunk, szuperül éreztük magunkat. Sosem voltak unalmas pillanatok, a szabadprogram is a lehető legjobbkor volt. Kellemes volt a szállás is, szép szobát kaptunk. Kérem értesítsenek, ha lesz még hasonló tematikus programjuk.

 • 5.0
Pécsi Ferenc és felesége
Budapest
2018.08.18

Mindent szeretünk, ami olasz, így most sem csalódtunk. Profi kísérőnk volt, sok újdonságot tudott mesélni nekünk. A gasztró programok is érdekesek voltak, a Ferrari múzeumról már nem is beszélve. Az 5 nap pont elég volt. Szerintem legközelebb is hasonló hosszúságú utat választunk majd, remélhetőleg újra a Prokoval.

 • 4.8
Szamosi Natália és Frederik
Biatorbágy
2018.08.08

Hiába voltunk sokszor Olaszországban, de valahogy Bologna mindig kimaradt. Ezt pótoltuk most be és nagyon jól éreztük magunkat. Szállás, kísérő, busz kifogástalan volt. Augusztus lévén elég meleg is volt, de sosem kellett messzire menni egy isteni fagyiért. Kompakt 5 nap volt, nem érzetünk semmit soknak, de hiányérzetünk sem volt. Köszönjük!

 • 4.8
Az adventi Róma
Róma-Vatikán
December 06. 3 nap 189 000 Ft
December 13. 3 nap 189 000 Ft

Karácsonyvárás olasz módra
Verona, Padova és Vicenza mesés ünnepi fényei
December 08. 3 nap 115 000 Ft
December 15. 3 nap 115 000 Ft

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.
Október 09. 4 nap 136 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Olasz művészetek és ízek nyomában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az adventi Róma
Róma-Vatikán
December 06. 3 nap 189 000 Ft
December 13. 3 nap 189 000 Ft
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.
Október 09. 4 nap 136 000 Ft
Karácsonyvárás olasz módra
Verona, Padova és Vicenza mesés ünnepi fényei
December 08. 3 nap 115 000 Ft
December 15. 3 nap 115 000 Ft