Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Túrázások a Dunántúl legszebb vidékén
·  Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban: Veszprém
·  Változatos látványosságok a Balaton-felvidéken
·  A hitvesi szeretet megtestesülése, a Bory-vár

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (20)

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZÉKESFEHÉRVÁR – CSÓKAKŐ – GAJA-SZURDOK – KESZTHELY

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Székesfehérvárra utazunk, ahol városnézésünket követően meglátogat­juk a környék egyik legérdekesebb nevezetességét, a Bory-várat. A szerelem palotáját a kiváló művész, Bory Jenő élete végéig építette. A különleges építészeti remekmű és szobrászati pan­teon után Csókakő várát vesszük be, amely azon a Fehérvárra menő „hadi út” mentén fekszik, amelyet már a tihanyi alapító­levél is megemlít. A vértesi végvárak közül Csókakő az egyetlen, amely nem az erdők sűrűjében, hanem a hegység peremén áll, ezért a várból csodás kilátás nyílik a környékre, a móri borvidékre. Csókakő várához egyenletesen emelkedő úton kb. 15 perces sétá­val jutunk fel, lefelé pedig rövidebben ugyan, de némi kihívást jelentő lépcsőkön ereszkedünk le a sziklás, meredek hegyolda­lon. Javasoljuk a bokát is védő túracipő használatát! Vártúránk után a Bakony egyik leghangulatosabb patakvölgyét, a Gaja-szurdokot keressük fel. A kezdeti köves, sziklás emelkedő után romantikus tölgyerdőben vezet utunk, amit kilátók, egy kedves kis tó és a kanyargó patak tesznek változatossá. A kb. 2,5 órás kel­lemes túra után a keszthelyi szállásunkra utazunk (2 éj).

2. NAP: KESZTHELY – TAPOLCA – CSOBÁNC

Reggeli után kimegyünk a Balaton-partra, sétálunk és gyö­nyörködünk a magyar tengerben. Ezt követi egy rövid belvárosi séta Keszthelyen. Nyitásra érkezünk a magyar kastélyépíté­szet egyik remekművéhez, a Festetics-kastélyhoz, ahol elme­rülünk a XVIII–XIX. századi főúri világban. A kastélymúzeum megtekintése mellett több kiállítás közül válogathatunk (hintó, modellvasúti, vadászati, főúri utazások), majd a kastély mögötti festői angolpark pálmaházában gyönyörködhetünk. A barokk építészet látványával eltelve folytatjuk utunkat Tapolcára, ahol egy különleges természeti képződményt ismerünk meg. Tapolca alatt egy egész barlangrendszer húzódik, melynek vize 18–20 °C, 70–120 cm mély és a levegő hőmérséklete egész évben 20 °C körül van. Szakszerű idegenvezetésben és remek csónakázásban lesz részünk. Barlangi látogatásunk után meg­tekintjük Tapolca belvárosának nevezetességeit. Lehetőségünk nyílik szabadprogram keretében ebédelni a városban. Délután túrázni indulunk a Csobánc-hegyre. A Csobánc egyike a Balaton-felvidék tanúhegyeinek. Csupasz, lapos teteje miatt ragyogó kilátás nyílik fentről a környék hegyeire, váraira és a Balatonra. A feljutás mérsékelten megerőltető a köves-murvás úton. A hegytetőn kényelmes körtúrát teszünk a várrom körül, és ha tiszta az idő, lélegzetelállító 360 fokos panoráma tárul elénk. Az országos Kéktúra útvonalán jövünk le a hegyről. Túrabot használata előnyös. Miután leértünk a hegyoldalból, lan­kás úton sétálunk vissza a parkolóba hangulatos szőlőskertek, borospincék mellett. A túra fáradalmait egy kellemes teraszon a Balaton-menti tanúhegy zamatos borainak kóstolgatásával pihenhetjük ki. (A borkóstolás – fogyasztás alapján – a helyszí­nen fizetendő). Kora este térünk vissza a szállásunkra.

3. NAP: MONOSZLÓ – DÖRGICSE – VESZPRÉM – BUDAPEST

Reggelink után egy újabb izgalmas kirándulásra, a Balaton-felvidék jellegzetes tanúhegyéhez, Hegyestűre indulunk. Az egykori vulkán kürtőjénél megtekinthetjük a megrekedt magma különleges öt- és hatszögletű formáit, amelyek bazalt­oszlopokká szilárdultak. Lépcsős ösvényen felsétálunk a hegy tetejére, ahonnan pazar kilátásban lesz részünk a Balatonra. Ezután Dörgicsére utazunk, ami szintén páratlan természeti látnivalót kínál, mivel innen indul az impozáns sziklaformáci­óiról nevezetes Kű-völgy. A mesés sziklafalak egy közel 3 órás, kényelmes körtúrával fedezhetők fel, melynek során idilli réte­ket, egy kőhidat és Árpád-kori templomromokat is láthatunk. A túraútvonal terepe itt-ott köves, sziklás, közepesen nehéz, de kárpótolnak bennünket a csodálatos sziklaformációk, vala­mint épített örökségünk maradványai. Kirándulásunk utolsó programjaként bemegyünk Veszprémbe, mely idén Európa Kulturális Fővárosa lett. Megtekintjük a szépen felújított belvá­rost és a megyeszékhely fő nevezetességeit. Veszprémi progra­munk után visszautazunk Budapestre. Érkezés várhatóan 21 óra körül, majd vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Bory-vár2500 Ft
Keszthely - Festetics-kastély3500 Ft
Tapolcai tavasbarlang2900 Ft
Helyi és idegenforgalmi adók1000 Ft

Belépők ára: kb.: 9900 Ft

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Csáthyné Ónody Gyöngyi
Debrecen
2022.09.30

Kedves, segítőkész, felkészült idegenvezető.

 • 5.0
Vass András
Eger
2022.09.30

Amit adott térkép kínált az benne volt a programban. Holló Krisztina felkészült, lelkiismeretes jó szervező és kedves, szimpatikus. Kényelmes busz, profi sofőrökkel. Körültekintő profi vezetés, segítőkész, emberséges sofőr. A szállás az én igényeimet kielégítette mindenben. "Svédasztalos" bőséges, remek ételkínálat.

 • 5.0
Ábrahám Tibor
Dunavarsány
2022.09.25

Tartalmas, embert próbáló program. Korrekt, rendkívül felkészült, jó humorú idegenvezető. Tiszta, kényelmes busz. Nagy szaktudású, segítőkész sofőr. Hibátlan kiszolgálás, kényelmes szállás. Változatos, hatalmas ételválaszték.

 • 5.0
Bihari Erzsébet
Szentes
2022.09.12

Jó lett volna még 1-2 nappal tovább maradni.

 • 5.0
Laczkó Judit
Szeged
2022.09.10

Nekem nagyon bejött, túrázni jöttem. Krisztina kedves, közvetlen. Sok információ, hozzá történetekkel. Figyelmes volt a sofőr. Az ételválaszték nagy volt.

 • 5.0
Kávai Ildikó
Szeged
2022.09.05

Színvonalas, rugalmas, szórakoztató, élménydús program. Színvonalas idegenvezetés, Krisztina szórakoztató, kedves. Tiszta, jó állapotú autóbusz, megbízható, kedves, pontos gk.vezető. A szállás tiszta, kedves a személyzet. Nagy ételválaszték, mindenből a legjobb.

 • 5.0
Virág Ilona
Vecsés
2022.09.01

Egymásra épülő, tartalmas program. Az idegenvezető felkészült, kedves, határozott minden helyzetben. A busz megbízható, biztonságos, a vezető udvarias, segítőkész. A szállás kényelmes, hibátlan. Az étkezés változatos, minden igényt kielégítő.

 • 5.0
Kovács Irén
Biatorbágy
2021.11.30

Nekem sok volt a túra, ezért a Csobáncot ki is hagytam.

 • 4.8
Sz.M.
Szeged
2021.11.30

Változatos program, figyelmes, kedves, segítőkész idegenvezető, udvarias sofőr!

 • 5.0
Székely Gyula és neje
Kiskunfélegyháza
2021.10.01

Nagyon felkészült, sok ismerettel rendelkező, barátságos idegenvezetőnk volt a Krisztina!

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Gyere, gyere ki a hegyoldalba úthoz hasonló utazások