Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Oxygen Adrenalin Park
·  Dobó István nyomában
·  A Fátyol-vízesés megtekintése

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1.NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – GÖDÖLLŐ – GYÖNGYÖS – EGER

Ingyenes vidéki transzferek után indulás Budapestről a reggeli órákban. Először ellátogatunk a gödöllői Erzsébet parkba. Közel száz féle örökzöldben gyönyörködhetünk, miközben Sisiről is hallunk történeteket. Itt található Róna József alkotása, ez volt a világ első, egészalakos Erzsébet-királyné szobor. Tovább sétálva megtekintjük a parkban található Grassalkovichkálváriát. Következő állomásunk egy különleges ajándék, a Világbéke Gong, melyet Gödöllő városa kapott Indonéziától. A bronz emlékmű a világbéke és a Föld népeinek testvériségét hirdeti, történetéről idegenvezetőnk fog mesélni. 10 óra körül Gyöngyösre érkezünk az Oxygen Adrenalin Parkba, mely minden korosztály számára izgalmas szórakozást biztosít. Találunk itt többek között erdei kalandparkot, függőhidat, libegőt és óriáshintát is. Az igénybe vehető játékok külön fizetendőek, ezzel kapcsolatban javasoljuk látogasson el a park web oldalára: www.adrenalin-park.hu A nap végén élményekkel telve elfoglaljuk szállásunkat Eger belvárosában, ****-os szállodában. Itt lesz a svédasztalos vacsoránk is. Aki szeretné, a hotel wellness részlegét is kipróbálhatja, mely 21 óráig van nyitva.

2. NAP: EGER – SZILVÁSVÁRAD – BUDAPEST – SZEGED / DEBRECEN / PÉCS

Reggeli után városnézés Egerben. A belvárosi séta során megtekintjük a Dobó István teret szép épületeivel és templomával, majd a líceumot érintve megyünk a belváros fölé magasodó monumentális bazilikához. Ezek megtekintése után buszra szállunk és felkeressük hazánk egyik legismertebb várát is. A hozzá köthető leghíresebb esemény az 1552-es ostrom, amikor a várvédők Dobó István kapitány parancsnoksága alatt visszaverték az Oszmán Birodalom túlerőben lévő seregét. A déli órákban tovább utazunk Szilvásváradra, ahol vagy gyalog, vagy az erdei kisvasúttal jutunk fel a Gloriette-tisztásig. Itt található a terület fő látványossága, a 17 méteres Fátyol-vízesés. A túrázást kedvelők felmehetnek az Istállóskői-barlanghoz. Ebben az esetben túracipő javasolt. Akinek kedve van a szabadidő alatt megkóstolhatja a füstölt vagy a sült pisztrángot. Kellemesen elfáradva indulunk vissza Budapestre a kora esti órákban, majd vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.


A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében érvényes védettségi igazolvány szükséges a szállások igénybevételéhez és a múzeumok látogatásához.

Kb. 5 000 Ft + Oxigén Adrenalin Park + IFA helyszínen fizetendő

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Gyerekprogramok belföldön úthoz hasonló utazások