Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  3 folyó találkozása Passaunál nagy élmény hajóról
·  Nap közben kikötések városnézésekkel
·  Autóbuszunk kíséri a hajót

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BP. – KOMÁROM – BŐSI VÍZLÉPCSŐ – POZSONY

Indulás reggel autóbusszal Budapestről. Komáromban (1765-ös folyamkilométer) hajóra szállunk, majd kisvártatva elhaladunk a Monostori Erőd, majd Koppánymonostor mellett. Bősnél zsi­lipelve a felvízen folytatjuk utunkat, a templomok tornyával egy magasságban hajózunk. Somorja térségében tóvá terebélyese­dik a Duna. Megismerjük a Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetét. A víztározó felett az ismét sebes Dunán érjük el Pozsonyt (1868-as fkm) a bősi zsilipelés időtartamától függően késő délután. Városnéző sétával zárjuk a napot.

2. NAP: POZSONY – DÉVÉNY – BÉCS – TULLN – KREMS

Reggeli után autóbusszal Dévénybe (1880-as fkm) utazunk, a vár tövében, a Porta Hungaricanál hajóra szállunk, s elindu­lunk a sebes Dunán felfelé. A Morava folyó torkolatától már Ausztriában hajózunk. Rövidesen feltűnik a bájos Hainburg városa. Bécs közelében zsilipelünk Freudenaunál, majd átha­jazunk az osztrák fővároson, megismerkedünk az osztrák fővá­ros hídjaival és az ENSZ negyeddel. A Bécsi-erdő hegyeit kerülve elérjük a greifensteini zsilipet, majd kikötés Tullnban (1964-es fkm). Tullnból autóbusszal kremsi szállásunkra utazunk.

3. NAP: KREMS – WACHAU – AGGSBACH – WIESELBURG

Májusban: Reggeli után városnéző séta Kremsben. Hajóra szál­lunk (2002-es fkm) és nekivágunk a a Kulturális Világörökség részét képező Wachaunak. Kikötünk Dürnsteinnél, felkeressük a jellegzetes kéktornyú apátságot, sétálunk az ódon utcá­kon. Továbbhajózva a vízről csodálhatjuk meg a sziklaormon Dürnstein várát, majd a bámulatos vidéken templomok és várak között haladunk.

Szeptemberben: Reggeli után autóbusszal a pompázatos Göttweigi Kolostorba utazunk. Megtekintjük a császári szárnyat és a templomot. Wachau fővárosában hajóra szállunk (2002-es fkm). Krems után elhaladunk Dürnstein városka, s a híres kéktornyú templom mellett. További látnivalók Weißenkirchen, Spitz, majd a Vénuszáról híres Willendorf. Mindkét időpontban: Aggsbachnál kikötünk, autóbusszal felmegyünk az aggsteini várhoz, ahol a Wachau vidékének legszebb panorámájában gyönyörködhetünk. Visszatérve hajónkra elhajózunk Schönbühel kolostora, majd híres kastélya mellett, aztán feltűnik a melki apátság. Melknél újabb zsilipelés következik, majd napunkat pöchlarni kikötéssel fejezzük be (2044-es fkm). Szállás a közelben.

4. NAP: YBBS – STRUDENGAU – GREIN – LINZ

Májusban: Reggeli után felkeressük az ybbs-persenbeugi víz­lépcsőben kialakított látogatócentrumot, megismerjük az erőmű működését. Utána hajóra szállunk (2059-es fkm), és áthaladunk a Habsburg vár és uradalom tövében épült vízlépcsőn. A duz­zasztó szépséges felvízén haladva érjük el a Strudengau vidékét, Werfenstein vára mellett elhaladva kikötünk Greinben (2078-as fkm). Fakultatív séta a várhoz. A greini programon résztvevők Wallseeben (2093-es fkm) szállnak vissza a hajóra. A Dunáról csodáljuk meg a ma is Habsburg-uradalmat alkotó Wallsee-i várkastélyt, majd ismét zsilipelünk. Délután elérjük az Enns folyót, elhaladunk Mauthausen mellett, majd napunk harmadik zsilipelése után megtekintjük Linz kevésbé ismert arcát, a kikö­tők és a köréjük települt hatalmas ipari üzemek világát. Kikötünk (2135-ös fkm) Linzben a főtéren és városnéző sétát teszünk, majd autóbusszal városi szállásunkra megyünk.

Szeptemberben: Reggeli után visszautazunk Pöchlarnba, itt hajóra szállunk (2044-es fkm), és végigmegyünk a Nibelungengau nevű szakasz hegyei között, látjuk a Maria Taferl-i kegytemplomot, majd elérjük az ybbs-persenbeugi vízlépcsőt, felzsilipelünk a Habsburg vár és uradalom tövébe. A duzzasztó szépséges felvízén haladva érjük el a Strudengau vidékét Werfenstein vára mellett elhaladva kikötünk Greinben. Látogatás a Szász-Coburg család kastélyának termeibe. Hajónkra visszaszállva rövidesen elhagyjuk Strudent. Wallseenél, egy másik Habsburg-várkastélynál ismét zsilipelünk. Késő délután elérjük az Enns folyót, majd Mauthausennél (2112-es fkm) átszállunk autóbuszunkra. Linzbe megyünk, ahol városnéző séta után elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: LINZ – ASCHACH – ENGELHARTSZELL – PASSAU – BP.

Autóbusszal Brandstattba utazunk, hajóra szállunk (2157‑es fkm). Indulás után röviddel zsilipelünk a legnagyobb szint­különbségű osztrák duzzasztónál, majd a Duna tündérvilá­gába érünk. Hegyek között az összeszűkült folyón kanyarogva, sziklaszirteken ősi várak tornyait csodálva végighajózunk nagy folyamunk legfestőibb táján. A Duna-hurokban (Donauschlinge) kiszállási lehetőség azoknak, akik meg szeretnék tekinteni az engelszelli trappista templomot, ők autóbus­szal előre mennek 14 km-t. A hajó Engelhartszellnél kiköt, visszaszállnak a templomot felkereső utasok, majd elérjük a jochensteini vízlépcsőt, ahol a bal part már Németország. A zsilip előtt elhajózunk Nepomuki Szent János zátonyra épült kápolnája és szobra mellett. A hegyek között délután elérjük a három folyó városát Passau-t (2225 fkm). Hajónkról kiszállva rövid városnéző sétát teszünk, majd utazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Hajóval Passauba úthoz hasonló utazások