Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  3 folyó találkozása Passaunál nagy élmény hajóról
·  Nap közben kikötések városnézésekkel
·  Autóbuszunk kíséri a hajót

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP BUDAPEST – GYŐR – BŐSI VÍZLÉPCSŐ – POZSONY

Indulás reggel autóbusszal Budapestről, érkezés Győr barokk belvárosába. Az autóbusszal érkezők és a Győrből indulók fel­szállnak a Mosoni-Dunán a belvárosnál (14-es folyamkilométer) álló hajóra. Hajózás a Mosoni-Dunán, a torkolatnál az új zsilipen való átkelés után elérjük a Nagy-Dunát (1794-es fkm). Hajózás a Szigetköz mellett az innen már felsőszakasz jellegű folyamon. Bősnél zsilipelve a felvízen folytatjuk utunkat és a templomok tornyával egy magasságban hajózunk. Somorja térségében tóvá terebélyesedik a Duna. Megismerjük a Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetét, működését. A víztározó felett az ismét sebes Dunán érjük el Pozsonyt (1868-as fkm) a bősi zsilipelés időtartamától függően késő délután. A történelmi belvárosban tett városnéző sétával zárjuk a napot.

2. NAP. POZSONY – DÉVÉNY – BÉCS – TULLN – KREMS

Reggeli után autóbusszal Dévénybe (1880-as fkm) utazunk, a vár tövében, a Porta Hungaricanál hajóra szállunk, s elindulunk a sebes Dunán felfelé. A Morava folyó torkolatától már Ausztriában hajózunk. Rövidesen feltűnik a bájos Hainburg városa. Bécs köze­lében zsilipelünk Freudenaunál, majd áthajózunk az osztrák fővá­roson, megismerkedünk az osztrák főváros hídjaival és az ENSZ negyeddel. A Bécsi-erdő hegyeit kerülve elérjük a greifensteini zsilipet, majd kikötés Tullnban (1964-es fkm). Megcsodáljuk a Niebelung legenda egy eseményét feldolgozó szoborcsoportot, mely Attila hun vezér lánykérését mutatja be a kis Csaba királyfi­val. Tullnból autóbusszal kremsi szállásunkra utazunk.

3. NAP KREMS – GÖTTWEIG– AGGSTEIN – PÖCHLARN

Reggeli után autóbusszal a Duna menti bencés kolostorok egyikébe, a pompázatos göttweigibe utazunk. Megtekintjük a császári szárnyat és a templomot. Leereszkedve a hegyről Kremsben, a Wachau fővárosában hajóra szállunk (2002‑es fkm). Krems után rögtön a hegyek között találjuk magunkat, a szőlő és sárgabarack termelés vidékén. Elhaladunk Dürnstein városka, s a híres kéktornyú templom mellett. Jönnek sorra a Wachau szép kis települései: Weißenkirchen, Spitz, majd a Vénuszáról híres Willendorf. Aggsbachnál kikötünk, autóbusszal felmegyünk az aggsteini várhoz, ahol a Wachau vidékének legszebb panorá­májában gyönyörködhetünk. Visszatérve hajónkra elhajózunk Schönbühel kolostora, majd híres kastélya mellett, aztán feltű­nik a melki apátság. Melknél újabb zsilipelés következik, majd napunkat pöchlarni kikötéssel fejezzük be (2044‑es fkm). Szállás a közelben.

4. NAP. PÖCHLARN – GREIN – WALLSEE – LINZ

Reggeli után visszautazunk Pöchlarnba, itt hajóra szállunk (2044-es fkm), és végigmegyünk a Nibelungengau nevű sza­kasz szelíd hegyei között, látjuk a Maria Taferl-i kegytemplo­mot, majd elérjük az ybbs-persenbeugi vízlépcsőt, felzsilipelünk a Habsburg vár és uradalom tövében. A duzzasztó szépséges felvízén haladva érjük el a Strudengau vidékét, melynek lát­ványa összemérhető a Wachau tájaival. Werfenstein vára mel­lett elhaladva kikötünk Greinben (2078-as fkm). Fakultatív séta a várhoz, látogatás a Szász-Coburg család kastélyában. A greini programon résztvevők Wallseeben (2093-es fkm) szállnak vissza a hajóra. Délután elérjük az Enns folyót, elhala­dunk Mauthausen mellett, majd napunk harmadik zsilipelése után megtekintjük Linz kevésbé ismert arcát, a kikötők és üze­mek világát. Egy hirtelen kanyar után feltűnik Linz belvárosa. Kikötünk (2135-ös fkm), a főtéren és környékén városnéző sétát teszünk, majd autóbusszal városi szállásunkra megyünk.

5. NAP. LINZ – ASCHACH – ENGELHARTSZELL – PASSAU – BP.

Autóbusszal Brandstattba utazunk, itt hajóra szállunk (2157‑es fkm). Indulás után röviddel zsilipelünk a legnagyobb szintkülönb­ségű osztrák duzzasztónál, majd a Duna tündérvilágába érünk. Hegyek között az összeszűkült folyón kanyarogva, sziklaszirte­ken ősi várak tornyait csodálva végighajózunk nagy folyamunk legfestőibb táján. A Duna-hurokban (Donauschlinge) kiszállási lehetőség azoknak, akik meg szeretnék tekinteni az engelszelli trappista templomot, ők autóbusszal előre mennek 14 km-t. A hajó Engelhartszellnél köt ki, visszaszállnak a templomot felke­reső utasok, majd elérjük a jochensteini vízlépcsőt, ahol a bal part már Németország. A zsilip előtt elhajózunk Nepomuki Szent János zátonyra épült kápolnája és szobra mellett. Maradva a hegyek között délután elérjük a három folyó városát Passau-t (2225 fkm). Hajónkról kiszállva rövid városnéző sétát teszünk, majd hazauta­zás, rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Kb. 35 €

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Hajóval Passauba úthoz hasonló utazások