Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·          3 folyó találkozása Passaunál nagy élmény hajóról

·          Nap során kiszállások városnézésekkel

·          Autóbuszunk kíséri a hajót

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – KOMÁROM – BŐS – POZSONY

Indulás reggel autóbusszal Budapestről. Komáromban (1765 folyamkilométer) hajóra szállunk, elhaladunk a Monostori Erőd mellett. Gönyüig, majd a Mosoni-Duna torkolatától kezd a folyam felsőszakasz jelleget ölteni. Eljutunk a Bősi vízlépcső alvíz csatornájáig, átzsilipelve a felvízen folytatjuk utunkat, a templomok tornyával egy magasságban hajózunk. Somorja térségében tóvá terebélyesedik a Duna. A víztározó felett az ismét sebes Dunán érjük el Pozsonyt (1868 fkm) késő délután. Városnéző sétával zárjuk a napot.

2. NAP: DÉVÉNY – TULLN

Reggeli után autóbusszal Dévénybe (1880 fkm) utazunk, a Porta Hungarica-nál hajóra szállunk, s elindulunk a sebes Dunán felfelé, már Ausztriában. Rövidesen feltűnik Hainburg városa. Bécs közelében zsilipelünk Freudenaunál, majd áthajózunk az osztrák fővároson. A Bécsi Erdő hegyeit kerülve elérjük a greifensteini zsilipet, majd kikötés Tullnban (1965 fkm). Megcsodáljuk a Niebelung Legenda egy eseményét feldolgozó szoborcsoportot. Tullnból autóbusszal szállásunkra utazunk.

3. NAP: KREMS – DÜRNSTEIN – YBBS

Utazás autóbusszal a Wachau fővárosába, Kremsbe. Rövid séta Stein városrészben, majd hajóra szállunk (2002 fkm). A júniusi időpontban lehetőség van ingyenes fakultatív kirándulást tenni Dürnsteinbe, ahol felkeressük az apátságot, sétálunk a bájos kisváros szűk utcácskáin, majd Weissenkirchenbe megyünk. Ezalatt a hajó Kremsből szintén ideér (2013 fkm), kikötés után a hajón

utazóknak szabad program. Továbbhajózva templomok és várak között elhaladunk Schönbühel híres kastélya, majd a melki apátság mellett. Melknél zsilipelünk, majd a Nibelungengauban hajózunk Marbachig. Itt buszra szállunk és felkeressük Ferenc Ferdinánd arstetteni kastélyát, valamint Ausztria második legjelentősebb búcsújáró templomát, a Maria Taferl-i bazilikát. Hajónkra visszaszállva Ybbsbe (2058 fkm) hajózunk, majd onnan szállásunkra buszozunk. A szeptemberi csoporttal Kremsben mind hajóraszállunk, elhaladunk Dürnstein híres kéktornyú temploma mellett. Aggsbachnál kötünk ki, autóbusszal felmegyünk a várhoz, ahol a Wachau vidékének legszebb panorájában gyönyörködhetünk. Majd elhajózunk Schönbühel kolostora, és híres kastélya mellett. Melknél újabb zsilipelés következik, majd napunkat pöchlarni kikötéssel fejezzük be (2044 fkm). Szállás a közelben.

4. NAP: YBBS – GREIN – LINZ

Reggeli után Ybbsben hajóra szállunk (a szeptemberi csoportnak elutazás előtt még megtekinti az Ybbs-persenbeugi vízierőművet és duzzasztót), majd felzsilipelünk a Habsburg vár és uradalom tövében. A duzzasztó szépséges felvízén haladva érjük el a Strudengau vidékét, melynek látványa összemérhető a Wachau tájaival. Werfenstein vára mellett elhaladva kikötünk Greinben. Látogatás a Szász-Coburg család kastélyának termeiben. Hajónkra visszaszállva lassan elhagyjuk a Strudengau-t, a Dunáról csodáljuk meg a ma is Habsburg uradalmat alkotó Wallsee-i várkastélyt, majd ismét zsilipelünk. Késő délután elérjük az Enns folyót és a júniusi csoporttal Linzben, a szeptemberi csoporttal pedig Mauthausenben kötünk ki, átszállunk autóbuszunkra és Linzbe utazunk. Rövid séta a városközpontjában, majd szállásunkra megyünk.

5. NAP: ASCHACH – ENGELHARTSZELL – PASSAU – BP.

Reggeli után autóbusszal Aschachba utazunk, itt hajóra szállunk (2163 fkm). A duzzasztón átkelve a Duna tündérvilágába érünk. Hegyek között kanyarogva végighajózunk nagy folyamunk legfestőibb táján. 6.21-én a Duna-hurokban kiszállási lehetőség azoknak, akik meg szeretnék tekinteni a jochensteini vízierőművet belülről is. 9.9-én a Duna-hurokban kiszállási lehetőség azoknak, akik meg szeretnék tekinteni az engelszelli trappista templomot. Jochenstein után továbbhajózunk, délután elérjük a három folyó városát Passau-t (2225 fkm). Hajónkról kiszállva rövid városnéző séta, majd utazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Belépők ára: kb. 35 €

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Hajózás hazánkból Passauig úthoz hasonló utazások