Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Túrázás St. Moritzban, a téli olimpia helyszínén
·  Svájcban ingyenesen használható felvonók
·  Utazás a Bernina-expresszel mesés tájon
·  A világ legnagyobb belül járható keresztje

"Utazni a Bernina Expressen kivételes élmény. St. Moritz hóborította csúcsától indulva alig 2 óra alatt egy elragadó mediterrán olasz kisvárosba jutunk."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (13)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – TRAUNSEE – TIROL

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépést követően úticélunk a salzkammerguti tóvidék. A Traunsee partján, Gmundenben található az új Grünberg felvonó. Megérkezésünk után ezzel a kabinos lanovkával több, mint 500 métert emelke­dünk. A hegyállomáson, 1.004 m magasban egy kellemes sétát tehetünk, bobozhatunk, de kipróbálhatjuk az új attrakciót, a kör alakú, emeletes lombkoronaösvényt. Ez a 21 m magas fa épít­mény kilátó is és sétapálya is egyben. Ha fel akarunk menni a tetejére, akkor egy folyamatosan emelkedő úton, 1.400 m megtétele után, érkezünk fel a tetejére. Séta közben és fentről is mesés rálátásunk lesz a tóra és a környező hegyekre. Jó idő esetén az Alpok több csúcsáról készíthetünk szép felvételeket. Leérkezésünk után a hegyek között folytatjuk utunkat, és így érkezünk tiroli szálláshelyünkre.

2. NAP: KRIMMLI-VÍZESÉS – GERLOS HÁGÓ

Napunkat Ausztria legmagasabb vízesésénél, a Krimmlinél kezd­jük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A vízesést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mellett jól kiépített, de igen meredek úton, a többiek pedig az alsó ösvényen juthatnak el a vízesés aljához. Séta közben jó fotók készülhetnek. Ezt köve­tően a Gerlos-hágón folytatjuk utunkat. A hágóról a Krimmli-vízesés teljes hosszában látható. Panoráma úton haladunk tovább, melyet meseszép táj, csinos alpesi falvak tesznek változatossá. Délután Tirol nyugati részére indulunk. A kora esti órákban érke­zünk szállásunkra, mely egy tipikus tiroli faluban lesz.

3. NAP: SERFAUS – SVÁJC

Alig egy órás buszozással érjük el a híres síparadicsomot, Serfaust. A tengerszint felett 1.427 m-en fekvő falu tipikus tiroli hangulattal várja nyáron is a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkoló­tól a felvonóig. Kabinos liftek röpítenek bennünket az 1.980 m magasan lévő, szabadidőparkjáról is ismert, Komperdell fenn­síkra. Itt lesz túrázási és étkezési lehetőség is. Aki akar, innen még magasabbra is felmehet. A Lazid felvonó végállomása 2.346 m magasan van, ahonnan tiszta időben még csodásabb a tájkép. Szabadidőnk után a Komperdell fennsíkról egy kelle­mes panorámaúton sétálunk át a szomszédos hegyre, ahonnan egy másik kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram a bájos, tipikus hegyi településen, Serfausban. Ezt követően felszállunk buszunkra és indulunk Svájcba (2 éj).

4. NAP: ST. MORITZ – BERNINA-EXPRESS

Reggeli után a közeli Sankt Moritz vasútállomására buszozunk, ahonnan a Bernina-express panoráma kocsijaival utazunk az olaszországi Tiranoba. Az UNESCO Világörökség Listán is sze­replő vasúti szakaszon gyönyörködhetünk az Alpok havas csú­csaiban, a hegyoldalon nyíló virágokban, legelőkben, de egyedi technikai megoldású viaduktok, alagutak is színesítik a 2 és fél órás utazásunkat. A havasok után Tirano mediterrán városkájá­nak hangulatából kapunk rövid ízelítőt, hiszen az express vonat­ból kiszállva kb. 1 órát töltünk az olasz településen. Ezután ismét vonatra szállunk és visszaindulunk, de ekkor regionális svájci vonattal utazunk a Bernina-hágó utáni Diavolezza megál­lóig. Itt felvonóra szállunk (ezt már ingyenesen használhatjuk), hogy 3.000 m magasságból is körbenézhessünk. Ámulatba ejte­nek minket a csúcsok sokaságai, valamint a közelben kanyargó Pers gleccser látványa. Kabinos felvonóval jövünk vissza, ahol már vár bennünket az autóbuszunk és indulunk vissza szál­láshelyünkre. Mivel St. Moritz régióban töltünk 2 éjszakát, ezért bizonyos felvonókat ingyenesen vehetünk igénybe, csak a kártyadíjat kell megfizetni (kb. 5 CHF). A következő napon is ezzel a kártyával fogunk felvonózni, tehát jelentős megtakarí­tást kapnak utasaink.

5. NAP: ST. MORITZ – AUSZTRIA – TIROL

A nap jelentős részét Sankt Moritzban töltjük. Téli olim­piát is rendeztek már itt, de nyáron is kiváló túralehetőségek­kel vonzza az idelátogatókat a 3–4.000 m-es csúcsok lábainál, közel 1.800 m magasan fekvő gazdag alpesi település. Kabinos felvonók és hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre, amiket mi a szálloda által nyújtott kártyával ingyene­sen használhatunk. Először fogaskerekűvel jutunk fel a Corviglia 2.486 m magasan lévő hegyi állomására. Itt élvezhetjük a cso­dás panorámát és az alpesi virágokat. Innen még tovább is emelkedünk egy nagykabinos felvonóval egészen 3.057 m-re, ahonnan – tiszta időben – fantasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völgyek és a tengerszemek látvá­nya. Lesz idő egy kis pihenésre, egy kávé vagy tea elfogyasz­tására is. A déli órákban indulunk le Sankt Moritzba. Ekkor mindenki eldöntheti, hogy fogaskerekű vonattal megy le, vagy az utolsó szakaszon, kb. egy órás hegyi kirándulás keretében, gyalog túrázik le a tóhoz, miközben gyönyörködhet a mesés látványban. Leérkezésünk után lesz egy kis szabadidő, ekkor lehet emléktárgyakat, csokoládékat vásárolni. Délután indu­lunk vissza Ausztriába. Az Inn folyó mesés völgyében haladunk Tirolban. Kitzbühel közelében lesz a szállásunk, ahová a kora esti órákban érkezünk.

6. NAP: PILLERSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után indulunk a Pillerseehez. Itt található a világ leg­nagyobb, 29,6 m magas, belül járható hegyi keresztje. A kilátó­ként is funkcionáló, Szt. Jakabról elnevezett keresztet 1.456 m magasban építették fel. Négyüléses libegővel érjük el az épít­ményt. Tiszta időben gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre, tavakra. A vállalkozó kedvűek tehetnek egy rövidebb, de annál látványosabb kirándulást fenn az alpesi virágok és sziklák között, majd felvonóval jövünk vissza buszunkhoz. Ez a kirándulás méltó zárása a 6 napos látványos, túrázós progra­munknak, mely során végig fontos a jó állóképesség és a meg­felelő túracipő. Ausztriát elhagyva, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Pillersee - libegő kb.14,50 €
St. Moritz kártya5 CHF
Serfaus- felvonó19,00 €
Grünberg felvonó11,80 €
Farkas szurdok3,00 €
Krimmli vízesés4,00 €
Reutte függőhíd7,00 €
Bermina Express83 CHF
IFA7 CHF + 6,00 €

Belépők ára: kb.: 65 € valamint 95 CHF.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Sztányi István
Vértesboglár
2019.09.19

A program kiválasztása csodálatos, a mai "agyonhajszolt" embereknek megnyugyás a táj szépsége, hangulata, nyugalma. Változatos közlekedési eszközökkel, profi, tartalmas, szinte mindenre kiterjedő //Ildikó részéről/ ismeretekkel, tiszta autóbusszal, kiegyensúlyozott vezetési stílussal /Zolinak köszönhető/ tölthettük el a 6 napot. Az időjárás nekünk kedvezett, a hófödte csúcsokat, a bájos, színes alpesi virágokat ragyogó napsütésben élvezhettük.Gratulálunk a szállásokhoz, kényelmesek, maximálisan a vendéget szolgálják .Közeledik a zord ősz és tél - de előttünk az Alpok szerény, pompázatos virágainak, zöld fűvének, fülnek kedves kolompszavának emléke él! Remélem találkozunk!!!

 • 5.0
Bogár Zsolt
Budapest
2018.07.30

A program különleges helyszíneket tartalmaz, a szervezés kiváló. Az idegenvezető sokszínű, tartalmas információkat oszt meg az utasokkal. Az autóbusz biztonságos, kiváló műszaki állapotú és kényelmes. A sofőr biztonságosan vezet, udvarias és készséges. A szálláson kényelmesek és tiszták a szobák. Nagyon hangulatos minden.

 • 5.0
Harmati Márta
Dunakeszi
2018.07.28

Színes, érdekes, rugalmas és könnyen teljesíthető programok. Az idegenvezető óriási szakmai tudással rendelkezik, pontosan és precízen kalauzol. Nagy emberismerettel és empátiával rendelkezik. Az autóbusz kényelmes, tiszta és jó műszaki állapotú. A gépkocsivezetők figyelmesek, udvariasak és megbízhatóak, valamint biztonságosan vezetnek. Színvonalas szállásokon aludtunk. Gyönyörű természetben túráztunk.

 • 5.0
Hegedűs Zsuzsa
Edelény
2018.07.27

A program érdekes, különleges helyszíneket tartalmaz a természetben. Profi idegenvezetőt kaptunk, aki magas szakmai tudással rendelkezik, tisztelettel és alázattal végzi munkáját. Kényelmesen utaztunk, a vezetők nagyon udvariasak. Magas színvonalú szálláshelyeken éjszakáztunk.

 • 5.0
Botka Ildikó
Kiskunhalas
2018.07.26

Július 14-én érkeztünk meg a hegyek vonzásából – ez az út neve és mennyire találó –, hazaérkeztünk, de a vonzás nem szűnt meg, most is hat és remélem, hogy még nagyon sok alkalommal tudunk engedni ennek a vonzásnak. Évek óta utazunk a Proko-val. Mind mindig, most is profi volt a szervezés, az út összeállítása, a program. Idegenvezetőnk Prónay Ildikó volt, az út is „Ildi ajánlásával” jelzést kapta, amiből törzsutasok már tudtuk, hogy mire számíthatunk. (Sajnos ez a jelölés az új honlapról hiányzik, kérjük vissza!) Nagyon szép program és csodálatos 6 nap volt. Köszönjük Ildinek, hogy összeállítja, vezeti ezeket a túrázós utakat. Ildi kiemelkedően jó idegenvezető, nagy tudással rendelkezik, szereti a munkáját, szereti és ismeri az Alpok országait és az ott élő embereket. Profizmusa most is minden területen megmutatkozott, hatalmas türelemmel és toleranciával viselte el különbözőségünket, mondta el újra és újra azokat az információkat – amiket feltehetően a rengeteg új élmény, a minket körülvevő nem mindennapi látvány miatt – olykor nem értett vagy hallott meg mindenki elsőre, vagy talán még harmadikra sem. Gépkocsivezetőnk Boross Zoltán nagy biztonsággal kanyargott a szerpentineken. Mindig derűs és udvarias volt. A busz kényelmes és tiszta, Zoli az ablakok tisztaságára is ügyelt, zavartalanul tudtunk fényképezni. A szállások minden igényt kielégítők, szép környezetben, kényelmesek, tiszták voltak. A reggeli és a vacsora több mint bőséges és nagyon finom. Az élményeket nagyon hosszasan lehetne taglalni, de ezt igazából át kell élni. Minden helyszín egy külön kalandot jelentett, a látvány, a jó levegő, vízesés, függőhíd – de micsoda függőhíd -, szurdok, mind-mind nagy élmény volt. Bár mindenre volt „elegendő” idő, mégis olyan jó lett volna még maradni, csak állni és a tájat tovább nézni, többet időzni a szurdokban, leülni, magunkba szívni az élményt, élvezni a látványt. Igen, idő kellett volna még, ha jól érezzük magunkat, akkor szeretnénk megállítani az időt, de mivel ezt sajnos nem lehet, így nem tehetünk mást, minthogy újra visszajövünk, Önökkel. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönet Ildinek és Zolinak és természetesen az egész Proko Travel csapatnak. A következő 25 évhez is kívánunk sok sikert. Botka Ildikó és Botka Sándorné

 • 5.0
Juhász Andrásné
Sándorfalva
2018.07.25

Változatos, színes programokon vettünk részt jó helyszíneken. Az idegenvezető kellően határozott, ugyanakkor udvarias és tájékozott. Az autóbusz tiszta és kényelmes, a sofőr pedig szintén udvarias és segítőkész. Nagyon szép volt a szállás, a szobák tágasak és kényelmesek.

 • 5.0
Mogyorósiné Szabó Erzsébet
Szeged
2018.07.23

Örülök, hogy túrázós, szép utat találtam a természetben. Az idegenvezető maximálisan profi. Az autóbusz hibátlan, az üléseken a plusz szivacs kényelmes. A sofőr udvarias és segítőkész. Tiszta, szép helyen éjszakáztunk, ahol bőséges ellátást kaptunk.

 • 5.0
Lukács Judit
Budapest
2018.07.22

Az összeállított program látványos, sportos és mozgalmas volt. Imádom Ildikó stílusát, a tapasztalatát. Minden belefért az időnkbe, amit megígért. Szuper szálláson voltunk, finom ételeket kaptunk bőséges kiszolgálással. Magas színvonalú és kalandos utazást kaptam, ahol nem ért semmilyen kellemetlen meglepetés.

 • 5.0
Schweininger Anita
Vértessomló
2018.07.20

Tartalmas, igazi természetjáró program! Az idegenvezető nagyon felkészült, kellemes személyiség; kedves és segítőkész. Az autóbusz kényelmes, a sofőr udvarias és kedves. Biztonságban éreztem magam mögötte.

 • 5.0
Podlovics Tibor
Debrecen
2018.07.17

Gyönyörű tájakat láttunk! Nagyon tetszettek a nem tipikus úticélok. Ildikó sok hasznos információt mondott el, érződik rajta a sokéves tapasztalat. Az autóbusz tiszta és jól felszerelt. Sofőrje profi, rutinos, kedves és segítőkész, valamit jó humorú. A szálláson tágasak és kényelmesek a szobák. Bőséges és jó minőségű ételeket kaptunk.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Hegyek vonzásában úthoz hasonló utazások