Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 10 - 15. 166 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Túrázás St. Moritzban, a téli olimpia helyszínén
·  Svájcban ingyenesen használható felvonók
·  Utazás a Bernina-expresszel mesés tájon
·  A világ legnagyobb belül járható keresztje

"Utazni a Bernina Expressen kivételes élmény. St. Moritz hóborította csúcsától indulva alig 2 óra alatt egy elragadó mediterrán olasz kisvárosba jutunk."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (13)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – TRAUNSEE – TIROL

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépést követően uticélunk a salzkammerguti tóvidék. A Traunsee partján, Gmundenben található az új Grünberg felvonó. Megérkezésünk után ezzel a kabinos lanovkával több, mint 500 métert emelkedünk. A hegyál­lomáson, 1.004 m magasban egy kellemes sétát tehetünk, boboz­hatunk, de kipróbálhatjuk az új attrakciót, a kör alakú, emeletes lombkoronaösvényt is. Ez a 21 m magas fa építmény kilátó is és sétapálya is egyben. Ha fel akarunk menni a tetejére, akkor egy folyamatosan emelkedő úton, 1.400 m megtétele után érkezünk fel. Séta közben és fentről is mesés rálátásunk lesz a tóra és a környező hegyekre. Jó idő esetén az Alpok több csúcsáról készít­hetünk szép felvételeket. Leérkezésünk után a hegyek között foly­tatjuk utunkat, és így érkezünk tiroli szálláshelyünkre.

2. NAP: KRIMMLI-VÍZESÉS – GERLOS HÁGÓ – SVÁJC

Programunkat Ausztria legmagasabb vízesésével, a Krimmlivel kezdjük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A vízesést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mel­lett jól kiépített, de igen meredek úton, a többiek pedig az alsó ösvényen juthatnak el a vízesés aljához. Séta közben jó fotók készülhetnek. Ezt követően a Gerlos-hágón folytatjuk utunkat. A hágóról a Krimmli-vízesés teljes hosszában látható. Panoráma úton haladunk tovább, melyet meseszép táj, csinos alpesi fal­vak tesznek változatossá. Délután Tirolon keresztül Svájcba indulunk. Az Inn folyó völgyében magas hegyek közt visz az út az 1.700 m tengerszint feletti magasságban lévő svájci szállá­sunkig. 3 éjszakát töltünk itt egy középkori hangulatú, különle­ges adottságú kisvárosban, St. Moritz közelében. Vacsora.

3. NAP: ST. MORITZ – BERNINA-EXPRESS

Reggeli után a közeli Sankt Moritz vasútállomására buszozunk, ahonnan a Bernina-express panoráma kocsijaival utazunk az olaszországi Tiranoba. (A vonatjegy a helyszínen fizetendő.) Az UNESCO Világörökségei közt is szereplő vasúti szakaszon gyö­nyörködhetünk az Alpok havas csúcsaiban, a hegyoldalon nyíló virágokban, legelőkben, de egyedi technikai megoldású viaduk­tok, alagutak is színesítik a 2 és fél órás utazásunkat. A hava­sok után Tirano mediterrán városkájának hangulatából kapunk rövid ízelítőt, hiszen az express vonatból kiszállva kb. 1 órát töltünk az olasz településen. Ezután ismét vonatra szállunk és visszaindulunk, de ekkor regionális svájci vonattal utazunk a Bernina-hágó utáni Diavolezza megállóig. Itt felvonóra szál­lunk (ezt már ingyenesen használhatjuk), hogy 3.000 m magas­ságból is körbenézhessünk. Ámulatba ejtenek minket a csúcsok sokaságai, valamint a közelben kanyargó Pers gleccser látvá­nya. Kabinos felvonóval jövünk vissza, ahol már vár bennün­ket az autóbuszunk, és indulunk vissza szálláshelyünkre. Mivel St. Moritz régióban 3 éjszakát töltünk, ezért bizonyos felvonókat ingyenesen vehetünk igénybe, csak a kártyadíjat kell megfizetni (kb. 5 CHF). A következő napon is ezzel a kártyával fogunk felvo­nózni, tehát jelentős megtakarítást kapnak utasaink.

4. NAP: ST. MORITZ

Ezt a napot az elegáns és híres Sankt Moritzban és körülötte lévő hegyeken töltjük. Téli olimpiát is rendeztek már itt, de nyá­ron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogatókat a 3-4.000 m-es csúcsok lábainál, közel 1.800 m magasan fekvő gazdag alpesi település. Kabinos felvonók és hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre, amiket mi a szál­loda által nyújtott kártyával ingyenesen használhatunk. Először fogaskerekűvel jutunk fel a Corviglia 2.486 m magasan lévő hegyi állomására. Itt élvezhetjük a csodás panorámát és az alpesi virágokat. Innen még tovább is emelkedünk egy nagykabinos felvonóval egészen 3.057 m-re, ahonnan – tiszta időben – fan­tasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völ­gyek és a tengerszemek látványa. Lesz idő egy kis pihenésre, egy kávé vagy tea elfogyasztására is. A déli órákban indulunk le Sankt Moritzba. Ekkor mindenki eldöntheti, hogy fogaskerekű vonattal megy le az utolsó szakaszon, vagy kb. egy órás hegyi kirándulás keretében, gyalog túrázik le a tóhoz, miközben gyönyörködhet a mesés látványban. Délután a környék legmagasabb kilátójára indulunk. Ez a Corvatsch, ahová két szakaszban visz fel a nagyka­binos felvonó. Fent a 3.303 m magasságban lévő modern kilátó­teraszokról varázslatos panorámában lesz részünk. Közelünkben rengeteg 3.000-nél magasabb csúcs látható. Lefelé jövet a félállomáson kiszállva, lehetőségünk lesz egy kis magaslati túrá­zásra 2.700 m-en. A felvonó völgyállomására visszatérve buszra szállunk. Rövid utazás után egy érdekes régi közlekedési esz­közre szállunk. Ez a „jó öreg” funiculare. Meredek pályán visz fel bennünket a Muottas Muragl 2.456 m-en lévő hegyi állomására. Sokak számára kevésbé ismert ez a pazar kirándulóhely, pedig igazi csemege a túrázók számára. Mi is tehetünk könnyebb, vagy nehezebb kört is a túraútvonalon, miközben végig rálátunk a Sankt Moritz tóvidékre. A környék egyik leghíresebb étterme is itt található, melyben gyakran tartanak romantikus esküvőket is. Kellemesen elfáradva érkezünk vissza a megszokott szállásunkra.

5. NAP: SVÁJC – AUSZTRIA – SERFAUS

Reggeli után indulunk Ausztriába. Az Inn folyó mesés völgyében haladunk végig, amíg elérjük a híres síparadicsomot, Serfaust. A tengerszint felett 1.427 m-en fekvő falu tipikus tiroli hangulattal várja nyáron is a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkolótól a felvonóig. Kabinos liftek röpíte­nek bennünket az 1.980 m magasan lévő, szabadidőparkjáról is ismert, Komperdell fennsíkra. Aki akar, innen még magasabbra is felmehet a Lazid felvonóval, melynek végállomása 2.346 m magasan van. Tiszta időben csodás a táj. Itt lesz egy kis túrázási lehetőség, de ha valaki csak a kiváló panorámával rendelkező étte­rembe akar beülni, ebédelni vagy kávézni, erre is lesz alkalma. Szabadidőnk után a Komperdell fennsíkról egy kellemes pano­rámaúton sétálunk át a szomszédos hegyre, ahonnan egy másik kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram a bájos, tipikus hegyi településen, Serfausban. Sétánk után indu­lunk tovább szállásunk felé, amely Kitzbühel közelében lesz.

6. NAP: PILLERSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után indulunk a Pillerseehez. Itt található a világ legna­gyobb, majd 30 m magas, belül járható hegyi keresztje. A kilátó­ként is funkcionáló, Szt. Jakabról elnevezett keresztet 1.456 m magasban építették fel. Négyüléses libegővel érjük el az épít­ményt. Tiszta időben gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre, tavakra. A vállalkozó kedvűek tehetnek egy rövidebb, de annál látványosabb kirándulást fenn az alpesi virágok és sziklák között, majd felvonóval jövünk vissza buszunkhoz. Ez a kirándulás méltó zárása a 6 napos látványos, túrázós progra­munknak, mely során végig fontos a jó állóképesség és a meg­felelő túracipő. Ausztriát elhagyva, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
St. Moritz kártya5 CHF
Serfaus- felvonó23,00 €
Grünberg felvonó15,00 €
Krimmli vízesés4,00 €
Bermina Expresskb. 66 CHF
Lombkorona ösvény10,00 €
Jakobskreuz18,00 €

Belépők ára: kb.: 70 € + 71 CHF

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Tolna Le/felszálló Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Sztányi István
Vértesboglár
2019.09.19

A program kiválasztása csodálatos, a mai "agyonhajszolt" embereknek megnyugyás a táj szépsége, hangulata, nyugalma. Változatos közlekedési eszközökkel, profi, tartalmas, szinte mindenre kiterjedő //Ildikó részéről/ ismeretekkel, tiszta autóbusszal, kiegyensúlyozott vezetési stílussal /Zolinak köszönhető/ tölthettük el a 6 napot. Az időjárás nekünk kedvezett, a hófödte csúcsokat, a bájos, színes alpesi virágokat ragyogó napsütésben élvezhettük.Gratulálunk a szállásokhoz, kényelmesek, maximálisan a vendéget szolgálják .Közeledik a zord ősz és tél - de előttünk az Alpok szerény, pompázatos virágainak, zöld fűvének, fülnek kedves kolompszavának emléke él! Remélem találkozunk!!!

 • 5.0
Bogár Zsolt
Budapest
2018.07.30

A program különleges helyszíneket tartalmaz, a szervezés kiváló. Az idegenvezető sokszínű, tartalmas információkat oszt meg az utasokkal. Az autóbusz biztonságos, kiváló műszaki állapotú és kényelmes. A sofőr biztonságosan vezet, udvarias és készséges. A szálláson kényelmesek és tiszták a szobák. Nagyon hangulatos minden.

 • 5.0
Harmati Márta
Dunakeszi
2018.07.28

Színes, érdekes, rugalmas és könnyen teljesíthető programok. Az idegenvezető óriási szakmai tudással rendelkezik, pontosan és precízen kalauzol. Nagy emberismerettel és empátiával rendelkezik. Az autóbusz kényelmes, tiszta és jó műszaki állapotú. A gépkocsivezetők figyelmesek, udvariasak és megbízhatóak, valamint biztonságosan vezetnek. Színvonalas szállásokon aludtunk. Gyönyörű természetben túráztunk.

 • 5.0
Hegedűs Zsuzsa
Edelény
2018.07.27

A program érdekes, különleges helyszíneket tartalmaz a természetben. Profi idegenvezetőt kaptunk, aki magas szakmai tudással rendelkezik, tisztelettel és alázattal végzi munkáját. Kényelmesen utaztunk, a vezetők nagyon udvariasak. Magas színvonalú szálláshelyeken éjszakáztunk.

 • 5.0
Botka Ildikó
Kiskunhalas
2018.07.26

Július 14-én érkeztünk meg a hegyek vonzásából – ez az út neve és mennyire találó –, hazaérkeztünk, de a vonzás nem szűnt meg, most is hat és remélem, hogy még nagyon sok alkalommal tudunk engedni ennek a vonzásnak. Évek óta utazunk a Proko-val. Mind mindig, most is profi volt a szervezés, az út összeállítása, a program. Idegenvezetőnk Prónay Ildikó volt, az út is „Ildi ajánlásával” jelzést kapta, amiből törzsutasok már tudtuk, hogy mire számíthatunk. (Sajnos ez a jelölés az új honlapról hiányzik, kérjük vissza!) Nagyon szép program és csodálatos 6 nap volt. Köszönjük Ildinek, hogy összeállítja, vezeti ezeket a túrázós utakat. Ildi kiemelkedően jó idegenvezető, nagy tudással rendelkezik, szereti a munkáját, szereti és ismeri az Alpok országait és az ott élő embereket. Profizmusa most is minden területen megmutatkozott, hatalmas türelemmel és toleranciával viselte el különbözőségünket, mondta el újra és újra azokat az információkat – amiket feltehetően a rengeteg új élmény, a minket körülvevő nem mindennapi látvány miatt – olykor nem értett vagy hallott meg mindenki elsőre, vagy talán még harmadikra sem. Gépkocsivezetőnk Boross Zoltán nagy biztonsággal kanyargott a szerpentineken. Mindig derűs és udvarias volt. A busz kényelmes és tiszta, Zoli az ablakok tisztaságára is ügyelt, zavartalanul tudtunk fényképezni. A szállások minden igényt kielégítők, szép környezetben, kényelmesek, tiszták voltak. A reggeli és a vacsora több mint bőséges és nagyon finom. Az élményeket nagyon hosszasan lehetne taglalni, de ezt igazából át kell élni. Minden helyszín egy külön kalandot jelentett, a látvány, a jó levegő, vízesés, függőhíd – de micsoda függőhíd -, szurdok, mind-mind nagy élmény volt. Bár mindenre volt „elegendő” idő, mégis olyan jó lett volna még maradni, csak állni és a tájat tovább nézni, többet időzni a szurdokban, leülni, magunkba szívni az élményt, élvezni a látványt. Igen, idő kellett volna még, ha jól érezzük magunkat, akkor szeretnénk megállítani az időt, de mivel ezt sajnos nem lehet, így nem tehetünk mást, minthogy újra visszajövünk, Önökkel. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönet Ildinek és Zolinak és természetesen az egész Proko Travel csapatnak. A következő 25 évhez is kívánunk sok sikert. Botka Ildikó és Botka Sándorné

 • 5.0
Juhász Andrásné
Sándorfalva
2018.07.25

Változatos, színes programokon vettünk részt jó helyszíneken. Az idegenvezető kellően határozott, ugyanakkor udvarias és tájékozott. Az autóbusz tiszta és kényelmes, a sofőr pedig szintén udvarias és segítőkész. Nagyon szép volt a szállás, a szobák tágasak és kényelmesek.

 • 5.0
Mogyorósiné Szabó Erzsébet
Szeged
2018.07.23

Örülök, hogy túrázós, szép utat találtam a természetben. Az idegenvezető maximálisan profi. Az autóbusz hibátlan, az üléseken a plusz szivacs kényelmes. A sofőr udvarias és segítőkész. Tiszta, szép helyen éjszakáztunk, ahol bőséges ellátást kaptunk.

 • 5.0
Lukács Judit
Budapest
2018.07.22

Az összeállított program látványos, sportos és mozgalmas volt. Imádom Ildikó stílusát, a tapasztalatát. Minden belefért az időnkbe, amit megígért. Szuper szálláson voltunk, finom ételeket kaptunk bőséges kiszolgálással. Magas színvonalú és kalandos utazást kaptam, ahol nem ért semmilyen kellemetlen meglepetés.

 • 5.0
Schweininger Anita
Vértessomló
2018.07.20

Tartalmas, igazi természetjáró program! Az idegenvezető nagyon felkészült, kellemes személyiség; kedves és segítőkész. Az autóbusz kényelmes, a sofőr udvarias és kedves. Biztonságban éreztem magam mögötte.

 • 5.0
Podlovics Tibor
Debrecen
2018.07.17

Gyönyörű tájakat láttunk! Nagyon tetszettek a nem tipikus úticélok. Ildikó sok hasznos információt mondott el, érződik rajta a sokéves tapasztalat. Az autóbusz tiszta és jól felszerelt. Sofőrje profi, rutinos, kedves és segítőkész, valamit jó humorú. A szálláson tágasak és kényelmesek a szobák. Bőséges és jó minőségű ételeket kaptunk.

 • 5.0
Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Augusztus 26. 5 nap 142 000 Ft

Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 23. 4 nap 299 000 Ft

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Gleccser express – Glacier 3000 – Thuni-tó (Flims)
Szeptember 20. 6 nap 207 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Hegyek vonzásában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Augusztus 26. 5 nap 142 000 Ft
Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 23. 4 nap 299 000 Ft
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Gleccser express – Glacier 3000 – Thuni-tó (Flims)
Szeptember 20. 6 nap 207 000 Ft