Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·            Királyi pompában tündöklő kastélyok felfedezése
·            Mesés kilátások a hegytetőkre épült várakból
·            Innsbruck városának megtekintése
·            Festett falu házak több német városban

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – DÜRNSTEIN - HAJÓZÁS

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Rövid buszozással érjük el Dürnsteint. Itt raboskodott Oroszlánszívű Richárd. A Duna partjára épült várfallal körülvett városkában olyan az érzésünk, mintha 400 éve megállt volna itt az idő. Sétálunk, nézelődünk a főutcán, betérünk néhány üzle­tecskébe. Szabadidő alatt van lehetőség arra, hogy megtekint­sék az Ágoston rendi kolostort és a Plébánia templomot mely Alsó-Ausztria egyik szép barokk épületegyüttese. Városnézésünk után hajóra szállunk és végighajózunk a Dunának legszebb szakaszán az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon. Nem véletlenül került a világörökségek közé, erről mi magunk is meggyőződ­hetünk. Melkben szállunk ki a hajóból autóbuszunk itt már vár bennünket. (Áprilisi csoportunknál amennyiben még nem közlekedik a hajó, akkor a folyó mentén autóbusszal megyünk Melkbe.) Salzburg tartományban lévő szállásunkra utazunk (1 éj).

2. NAP: GOLLING – WERFEN (SASFÉSZEK) - HELLBRUNN – CHIEMSEE

Reggeli után elmegyünk megtekinteni egy látványos vízesést Gollingnál. Erdei úton tudjuk megközelíteni a zuhatagot. Itt aki akar, lépcsőkön a vízesés mentén feljebb gyalogolhat, hogy gyönyörködjön a zuhatag felső szakaszában is. Programunk után továbbindulunk és felkeressük a werfeni várat, a Hohenwerfent. A vár építése a XI. században kezdődött. Az évszázadok során folyamatosan szépítették, bővítették. A vár termei, és az azokban lévő kiállítás is megtekinthető, emellett a mesés kilátásban is gyönyörködhetünk a várfokról. (A berchesgardeni Sasfészket 2020 tavaszán átalakítás miatt lezárták. Ha a csoport indulásáig a felújítást befejezik, és a kilátópont látogatható, akkor a werfeni vár helyett a hitleri Sasfészket tekinti meg a csoport.) Leérkezve a várból, folytatjuk utunkat észak felé. Úticélunk a Salzburg mel­lett található hellbrunni kastély parkja. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Markus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a barokk stílusú nyári rezidenciát és a mókás szökőkutakat. Ezt követően a „Bajor-tengerhez” (Chiemsee) buszozunk. Rövid hajókázást és sétát követően, az Urak-szigetén, a Herrenchiemseen megtekintjük II. Lajos – Versailles mintájára épült – barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastély­ban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gaz­dag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg többek között a keresztelőruhája és a koroná­zási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és folytatjuk utunkat szállásunkra (3 éj).

3. NAP: OBERAMMERGAU – LINDERHOF – GARMISCH-PARTENKIRCHEN -       INNSBRUCK

Reggeli indulás után Oberammergauban állunk meg, mely passiójátékairól híres. Belvárosa, mint egy képeskönyv, festett falu házak sora követi egymást. Gyalogos sétánkat követően a Linderhof kastélyhoz buszozunk. Ez a vadregényes környezetben található II. Lajos iránymutatásai alapján készült barokk-rokokó kastély úgy külső, mint belső megjelenésében lenyűgöző. A különleges termek és a csodás park minden látogatót elvarázsol. Nagyon látványos a kastélypark szökőkútja is. A szép kastély után Garmisch-Partenkirchenbe megyünk. Séta a téli sportolás német fővárosában, mely már olimpiának is adott otthont. A leglátványosabb a Ludwigstraße utca, amely elegáns, szinte nagyvilági sétáló- és bevásárlóutca egyben. Igényes üzletek színes és festett falu házak, tipikus alpesi vendéglők sora található itt. Programunk után továbbutazunk Innsbruckba, ahol a város nevezetességeivel ismerkedünk meg. Séta a történelmi emlékekben gazdag óvárosban. Első látványosság a barokk és rokokó stílusban épült Hofburg, mely a Habsburg család palotája volt, jelenleg múzeum. A főtér egyik jelképe a 2657 aranyozott sárgaréz lemezekkel borított Aranyerkély, a Goldenes Dachl. A XV. században - I. Miksa császár uralkodása alatt - készült az erkély, hogy feleségével onnan csodálhassák a központban zajló eseményeket. Ennek közelében található a Hofkirche, I. Miksa császár tiszteletére épült templom. A császár sírja ugyan megtalálható itt, de földi maradványai Wiener Neustadt-ban vannak eltemetve. A síremlék melletti 28 bronz szobor híres Habsburg uralkodókat, rokonokat ábrázol. További látványosságok, a Várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca és a Diadalív, hogy csak néhányat említsünk a sok élményből. Innsbruck városnézés után visszautazunk szállásunkra.

4. NAP: HOHENSCHWANGAU - NEUSCHWANSTEIN - WIESKIRCHE

Reggeli után II. Lajos bajor uralkodó két egymáshoz nagyon közeli mesés, barokk kas­télya felé vesszük az irányt. A Hohenschwangau kastélyt édesapja, II. Miksa építtette, nyári laknak. Lajos itt töltötte gyerekkorának nagy részét. Ennek a kastélynak megtekintése után megyünk a másik lenyűgöző építményhez, a Neuschwanstein-várkastélyhoz. II. Lajos Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendelkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. Délután utazunk tovább, egy világörökségi helyszínre. A Wieskirche zarándok temploma az 1700-as évek közepén épült rokokó stílusban. Évente több mint 1 millió ember keresi fel, hogy megcsodálja a fantasztikus szószéket a díszes szentélyt és a különleges freskókat. A templom méltán került fel az UNESCO Világörökségi Listájára. Programunk után utazunk vissza szállásunkra.

5. NAP: LAXENBURG – BUDAPEST 

Reggeli után elhagyjuk hotelünket és hazaindulunk. A mai programunk, a Habsburgok híres vadászkastélya, a Laxenburg várkastély.  Mária Terézia korában kezdték a park látványos kialakítását. Sissi és Ferenc József itt töltötte mézesheteit. A szépen gondozott parkon keresztül megyünk a kastélyhoz. A Franzensburg vár belső kialakítása nagyon elegáns. A 24 teremben impozáns bútorok, stukkódíszítések nyerik el csodálatunkat. Van terem melynek magyar vonatkozásáról idegenvezetőnk fog beszélni. Ezeket a szobákat megtekintve megállapítjuk, hogy nem véletlenül tartják ezt az egyik legszebb Habsburg kastélynak. Ezt követően, rövid pihenőkkel és hegyes­halmi határátlépéssel jövünk hazafelé. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Wachau hajó (kivéve áprilisi csoport)26 €
Sasfészek (jelenleg ZÁRVA)18 €
Hohenwerfen (ha a Sasfészek zárva)17 €
Golling-vízesés4 €
Hellbrunn kastély12 €
Chiemsee kastély10 €
Chiemsee hajójegy8 €
Neuschwanstein + Hohenschwangau - kastély26 €
Neuschwanstein + Hohenschwangau - kastély idegenvezetés engedélyezése3 €
Neuschwanstein - busz (1 út)3 €
Wieskirche templom
Linderhof kastély9 €
Laxenburg Franzensburg + kisvonat + komp17 €

Belépők ára: kb.: 136 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben árváltozások előfordulhatnak

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
II. Lajos mesés kastélyai úthoz hasonló utazások