Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·            Királyi pompában tündöklő kastélyok felfedezése
·            Mesés kilátások a hegytetőkre épült várakból
·            Innsbruck városának megtekintése
·            Festett falu házak több német városban

A mesekirály mesekastélya meseszép helyen, a Bajor-Alpok lábánál mindig elkápráztat. Hatása alá kerülök, beteljesült földi léte örök rejtély marad…
Vendégh Edit – 32 éve idegenvezető

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – DÜRNSTEIN – HAJÓZÁS

Reggeli indulás, majd hegyeshalmi határátlépés után érke­zünk Ausztriába. Rövid buszozással érjük el Dürnsteint, ahol Oroszlánszívű Richárd is raboskodott. A Duna partjára épült vár­fallal körülvett városkában olyan az érzésünk, mintha 400 éve megállt volna itt az idő. Sétálunk, nézelődünk a főutcán, beté­rünk néhány üzletecskébe. Szabadidő alatt van lehetőség arra, hogy megtekintsék az Ágoston rendi kolostort és a Plébánia templomot mely Alsó-Ausztria egyik szép barokk épületegyüt­tese. Városnézésünk után hajóra szállunk és végighajózunk a Dunának legszebb szakaszán, az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon. Nem véletlenül került a világ­örökségek közé, erről mi magunk is meggyőződhetünk. Melkben szállunk ki a hajóból, autóbuszunk itt már vár bennünket. (Áprilisi csoportunknál amennyiben még nem közlekedik a hajó, akkor a folyó mentén autóbusszal megyünk Melkbe.) Salzburg tartományban lévő szállásunkra utazunk (1 éj).

2. NAP: WERFEN (SASFÉSZEK) – HELLBRUNN – CHIEMSEE

Reggeli után elmegyünk megtekinteni egy látványos vízesést Gollingnál. Erdei úton tudjuk megközelíteni a zuhatagot. Itt aki akar, lépcsőkön a vízesés mentén feljebb gyalogolhat, hogy gyönyörködjön a zuhatag felső szakaszában is. Programunk után továbbindulunk és felkeressük a werfeni várat, a Hohenwerfent. A vár építése a XI. században kezdődött. Az évszázadok során folyamatosan szépítették, bővítették. A vár termei, és az azok­ban lévő kiállítás is megtekinthető, emellett a mesés kilátásban is gyönyörködhetünk a várfokról. (A berchesgardeni Sasfészket 2020 tavaszán átalakítás miatt lezárták. Ha a csoport indulásáig a felújítást befejezik, és a kilátópont látogatható, akkor a werfeni vár helyett a hitleri Sasfészket tekinti meg a csoport.) Leérkezve a várból, folytatjuk utunkat észak felé. Úticélunk a Salzburg mellett található hellbrunni kastély parkja. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Markus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a barokk stílusú nyári rezidenciát és a mókás szökőkutakat. Ezt követően a „Bajor-tengerhez” (Chiemsee) buszozunk. Rövid hajókázást és sétát követően, az Urak-szigetén, a Herrenchiemseen megtekintjük II. Lajos – Versailles mintájára épült – barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastély­ban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gaz­dag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg többek között a keresztelőruhája és a koroná­zási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és folytatjuk utunkat szállásunkra (3 éj).

3. NAP: OBERAMMERGAU – LINDERHOF – GARMISCH-PARTENKIRCHEN – INNSBRUCK

Reggeli indulás után Oberammergauban állunk meg, mely passiójátékairól híres. Belvárosa, mint egy képeskönyv, festett falu házak sora követi egymást. Sétánkat követően a Linderhof kastélyhoz utazunk. Ez a vadregényes környezetben található II. Lajos iránymutatásai alapján készült barokk-rokokó kas­tély úgy külső, mint belső megjelenésében lenyűgöző. A külön­leges termek és a csodás park minden látogatót elvarázsol. Nagyon látványos a kastélypark szökőkútja is. A szép kastély után Garmisch-Partenkirchenbe megyünk. Séta a téli sportok német fővárosában, mely már olimpiának is adott otthont. A leglát­ványosabb a Ludwigstraße (Lajos utca), amely elegáns, szinte nagyvilági sétáló- és bevásárlóutca egyben. Igényes üzletek szí­nes és festett falu házak, tipikus alpesi vendéglők sora található itt. Programunk után továbbutazunk Innsbruckba, ahol a város nevezetességeivel ismerkedünk meg. Séta a történelmi emlé­kekben gazdag óvárosban. Első látványosság a barokk és rokokó stílusban épült Hofburg, mely a Habsburg család palotája volt, jelenleg múzeum. A főtér egyik jelképe a 2657 aranyozott sár­garéz lemezekkel borított Arany tetős ház, a Goldenes Dachl. A XV. században – I. Miksa császár uralkodása alatt – készült az erkély, hogy feleségével onnan csodálhassák a központban zajló eseményeket. Ennek közelében található a Hofkirche, I. Miksa császár tiszteletére épült templom. A császár sírja ugyan meg­található itt, de földi maradványai Wiener Neustadt-ban vannak eltemetve. A síremlék melletti 28 bronz szobor híres Habsburg uralkodókat, rokonokat ábrázol. További látványosságok, a Várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca és a Diadalív, hogy csak néhányat említsünk a sok élményből. Innsbruck városnézés után visszautazunk szállásunkra.

4. NAP: HOHENSCHWANGAU – NEUSCHWANSTEIN – WIESKIRCHE

Reggeli után II. Lajos két mesés kastélya felé vesszük az irányt. A Hohenschwangau kastélyt édesapja, II. Miksa építtette, nyári laknak. Ennek a kastélynak megtekintése után megyünk a másik lenyűgöző építményhez, a Neuschwanstein-várkastélyhoz. II. Lajos Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendelkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. Délután utazunk tovább, egy világörökségi helyszínre. A Wieskirche zarándok temploma az 1700-as évek közepén épült rokokó stílusban. Évente több mint 1 millió ember keresi fel, hogy megcsodálja a fantasztikus szószéket a díszes szentélyt és a különleges fres­kókat. A templom méltán került fel az UNESCO Világörökségi Listájára. Programunk után utazunk vissza szállásunkra.

5. NAP: LAXENBURG – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. A mai programunk, a Habsburgok híres vadászkastélya, a Laxenburg várkastély. Mária Terézia korá­ban kezdték a park látványos kialakítását. Sissi és Ferenc József itt töltötte mézesheteit. A szépen gondozott parkon keresz­tül megyünk a kastélyhoz. A Franzensburg vár belső kialakítása nagyon elegáns. A 24 teremben impozáns bútorok, stukkódíszítések nyerik el csodálatunkat. Van terem, melynek magyar vonatkozásáról idegenvezetőnk fog beszélni. Ezeket a szobákat megtekintve megállapítjuk, hogy nem véletlenül tartják ezt az egyik legszebb Habsburg kastélynak. Ezt követően rövid pihe­nőkkel és hegyeshalmi határátlépéssel, az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Wachau hajó (kivéve áprilisi csoport)29 €
Ágoston kolostor - Dürstein (fak.)7 €
Sasfészek17 €
Hohenwerfen (ha a Sasfészek zárva)17 €
Golling-vízesés4 €
Hellbrunn kastély12 €
Chiemsee kastély10 €
Chiemsee hajójegy8 €
Neuschwanstein 16 €
Hohenschwangau 24 €
Neuschwanstein - busz (1 út)3 €
Linderhof kastély10 €
Laxenburg Franzensburg + kisvonat + komp17 €

Belépők ára: kb.: 150 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
II. Lajos mesés kastélyai úthoz hasonló utazások