Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·        Yogjakarta kulturális emlékei

·        ABromo vulkán lenyűgöző látványa

·        4 Indonéz sziget megismerése

·            ·        Pihenési lehetőség Balin


  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – REPÜLŐ DENPASAR

Utazás Budapestről átszállással Balira. Éjszaka a repülőn

2. NAP: REPÜLŐ – DENPASAR

Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Balin, reptérhez közeli szállodában (1 éj).

3. NAP: DENPASAR – YOGJAKARTA

Kora reggel Yogjakartába repülünk, Jáva szigetének középső részére. Ebéd után a környék egyik világörökségét, az indonéziai hindu kultúra legnagyobb méretű remekművét, a Prambanan templom együttest csodáljuk meg. Szállás Yogjakartában (2 éj).

4. NAP: BOROBODUR – YOGJAKARTA

A mai napon is egy világörökségi helyszínt keresünk fel, a legér­dekesebb indonéz kulturális nevezetességet, Borobodurt. Ebéd után yogjakartai városnézés következik: Szultáni palota, Vízi palota, valamint egy batik műhely.

5. NAP: YOGJAKARTA – BROMO VULKÁN

Reggel a Bromo vulkán felé indulunk. Elsőként vonattal Jombangig utazunk, majd onnan autóúton folytatjuk utunkat (kb. 3,5 óra), míg a nemzeti parkba jutunk, ahol több vulkanikus képződmény található. Közülük a legismertebb, egyben legaktí­vabb a Bromo vulkán. Ebéd útközben. Szállás Bromoban (1 éj).

6. NAP: BROMO VULKÁN – CELEBESZ

Hajnali ébresztő után a vulkanikus mezőre utazunk. Felmászunk a Bromo kráterének peremére, ahonnan bepillanthatunk a „Föld gyomrába”. Visszatérve a szállodába megreggelizünk. Ezután foly­tatjuk utunkat Surabayába (ebéd útközben), ahol repülőre szál­lunk, és Celebesz szigetére repülünk. Szállás Makassarban (1 éj).

7. NAP: CELEBESZ – TORAJÁK FÖLDJE

Reggeli után indulás a toraják földjére. Csodálatos hegyi utakon és hágókon át késő délután érjük el a toraják településeit (kb. 7-8 órás buszozás). Vacsora és szállás Torajaban (2 éj).

8. NAP: TORAJÁK FÖLDJE

A mai napon a Toraja falvak felfedezésére indulunk. Először Lemo faluba, ahol a függő sírok találhatók, majd Londában egy másik ősi temetkezési helyet tekintünk meg. Utána jön Ketekesu, a jellegzetes toraja település, ősi formájú házakkal és rizsteraszokkal, és természetesen a helyi piacot is meglátogat­juk. Vacsora a szállodában.

9. NAP: RANTEPAO – BALI

Rantepaóból visszatérünk Makassarba, innen átrepülünk Bali szigetére. Érkezés után átsétálunk a reptéri szállodánkba, szál­lás Balin (1 éj).

10 NAP: BALI – FLORES

Reggeli után elrepülés Flores szigetére. Kirándulásunk első állo­mása a Mirror Stones cseppkőbarlang, majd tovább utazunk a kikötőbe, ahonnan legszebb a naplemente. Vacsora és szállás Floresen (2 éj).

11. NAP: FLORES – KOMODO

Kora reggel két órás hajózás után jutunk el Rinca szigetére, ahol komodói varánusz lesre indulunk. Onnan Komodóra utazunk tovább, ahol természetes élőhelyükön láthatjuk a sárkánygyíko­kat. Programunk után a hajó megáll Pink Beachen, ahol füröd­hetünk, vagy búvárkodhatunk. Ebéd a hajón, majd visszatérünk Floresre. Vacsora a szállodában.

12. NAP: FLORES – BALI

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, repülés vissza Balira. Az üdülőparadicsom Indonézia legnépszerűbb ide­genforgalmi úti célja. Szállás Ubudban (2 éj).

13. NAP: BALI

Egész napos kirándulás Balin, ebéddel. A nap folyamán meg­látogatjuk Taman Ayun templomát, majd a Botanikus kertet, a Candi kuning gyümölcs- és virágpiacot, ezután Bedugulban, a sziget egyik jelképévé vált, tó közepén található Ulun Danu templomot nézzük meg. Végül naplemente környékén érünk a parti sziklán álló Tanah Lot templomhoz.

14. NAP: BALI

Reggeli után szabadidő Ubudban vagy fakultatív program, mely során ellátogatunk a Majom erdőbe, megnézzük az Ubud Királyi Palotát, Kintamaniban megcsodáljuk a fenséges Batur vulkánt és megkóstolhatjuk a világ egyik legdrágább kávékülönlegességét a Kopi Luwakot. (jelentkezés és fizetés a helyszínen). Késő dél­után transzfer a tengerparti szállodába. Szállás Nusa Duán (2 éj).

15. NAP: PIHENÉS BALIN

Szabadprogram, pihenés és fürdés Nusa Dua tengerpartján.

16-17. NAP: BALI – BUDAPEST

Reggeli után szabadidő a tengerparton. A szobák elutazásig rendelkezésre állnak. Késő este transzfer a repülőtérre. Másnap hajnali hazarepülés, érkezés Budapestre a menetrend szerint.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Indonéziai kalandok úthoz hasonló utazások