Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Augusztus 05 - 07.
197 500 Ft
Szeptember 16 - 18.
204 500 Ft
Az út áttekintése

·  Látványos múzeumok, kiváló éttermek, elegáns üzletek
·  Változatos építészeti alkotások
·  Európa egyik legnépesebb és leggazdagabb városa

Berlint gazdag történelmi múltja mellett, kulturális látványosságai miatt is érdemes felkeresni.
Villányi Regina, referens

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda,4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (14)

1. NAP: BUDAPEST – BERLIN

Indulás menetrend szerint Berlinbe, várható leszállás a kora délutáni órákban. Az érkezést követően transzfer a ***-os szállásunkra. A szobák elfoglalását követően gyalogos városnézést teszünk a Vörös-Városháza érintésével, mely nevét vörös tégláiról kapta. Az épületet a lengyelországi Torun Városházáról mintázták, tornyai pedig a franciaországi laoni katedrális tornyainak másai. További sétánk során a város sok szép temploma közül a dómot tekintjük meg, melynek kriptájában nyugszanak, néhány kivételtől eltekintve, a Hohenzoller házból való porosznémet uralkodói ház tagjai, illetve a dóm orgonájára is vetünk egy pillantást, melynek 7.000 sípjára méltán lehetnek büszkék a Berliniek. Teszünk egy sétát a Spree folyó által körbeölelt 400 méter hosszú Múzeum-szigeten, amely egy csodás része Berlin óvárosának. A legfontosabb berlini múzeumok közül 5 itt található, és a terület ma is a város egyik leglátogatottabb negyede. Sétánkat a „régi Berlin” szűk utcácskáin folytatjuk a Nikolaiviertelben (Nikolai negyed). Szállás, fakultatív vacsora.

2. NAP: BERLIN

Reggel folytatjuk az ultramodern stílusban újjáépült, a „harmadik évezred fővárosának is nevezett” metropoliszban a gyalogos városnézést. Elsőként a Humboldt Egyetem környékét fedezzük fel. Végig sétálunk az Unter den Linden sugárúton, míg el nem érjük a híres Brandenburgi-kaput. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Nem messze található a kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag). A Reichstagtól tovább indulva a Tiergarten park mellett haladva, elérünk a Potsdamer Platzra, amely az NDK-s időkben a határsávban volt, így csak a két városrész egyesülését követően került újjáépítésre. Ezután felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a legismertebb katonai ellenőrzőpont volt, a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin – Nyugat-Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Városnézésünket a Gendarmenmarkton (Csendőr tér) fejezzük be, amely Berlin egyik legnagyobb tere. A teret három hatalmas történelmi épület öleli körbe – a Konzerthaus, a Francia Dóm (Französiche Dom), és a Német Dóm (Deutsche Dom) – ezek együttesen adják a város egyik leglátványosabb szegletét. A téren rendszeresek a szabadtéri kulturális események és koncertek. Szállás, mint előző nap, fakultatív vacsora.

3. NAP: BERLIN – BUDAPEST

Reggelit követően kicsekkolunk a szállodából, majd tömegközlekedéssel elutazunk az egykori Nyugat-Berlin központjába a Bahnhof Zoo állomásra, ahonnan elsétálunk a Europa Platz-ra, illetve a Kurfürsten Damm-ra. Berlin méltán híres Champs Elysee-jén híres divatházak, kávézók, éttermek, szállodák, autószalonok váltják egymást. A híres szimbólumok megtekintését követően még némi vásárlásra is lesz lehetőség. Fakultatív hajózás a Spree folyón: 10.000,- Ft. A repülőgép indulásának függvényében tömegközlekedéssel megyünk ki a repülőtérre, majd hazautazás menetrend szerint Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Charlottenburg19 €
Berlin - dóm10 €
TV Torony (egyénileg)28 €
Welcome Berlin Card (72 órás tömegközlekedési bérlet)36 €

Belépők ára: kb.: 93 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Keszler Ferencné, Keszler Ferenc
Pécsvárad
2023.09.30

Szervezett, felkészült idegenvezetővel.

 • 5.0
Alpek család
Budakalász
2023.09.29

Felkészült, precíz, nagytudású idegenvezető.

 • 5.0
Mongyiné Régert Katalin
Mohács
2023.09.28

A program jó volt, mindenre kiterjedt. Az idegenvezető udvarias, jó humorú, felkészült. Rendkívül sok információt ad át. A szállás tiszta, szép, de a légkondi hiányzott. Bőséges reggeli és vacsora.

 • 4.8
Poór Judit, Dr. Kun Ágota, Bak Sándorné
Esztergom
2023.09.26

Az idegenvezető nagyon kedves, lelkes. A szobák tágasak és tiszták, az ételek bőségesek, finomak, csak késői időpontban!

 • 4.8
Zala Lajosné
Vác
2023.09.23

Az idegenvezető felkészült, jó előadásokat tartott. A szálloda 4*-os de nem volt légkondi, egyébként jó, tiszta, rendes. Az ételek jó izűek, de a vacsora későre lett tervezve, 1/2 8-ra, a reggeli kiváló.

 • 4.5
Bunkóczi Attila, Szoboszlai Dorottya Erzsébet
Demecser
2023.09.20

Megjegyzés: a részvételi jegyen az idegenvezetőnek rossz telefonszámot közöltek.

 • 5.0
Hegedűs Márta, Endre László, Endre Dániel
Kiskunfélegyháza
2023.08.17

Minden 5*. Szuper volt minden! Örök emlék! Rengeteg élménnyel tértünk haza.

 • 5.0
Tóth László János, Tóth László Jánosné
Tar
2023.08.16

Változatos, mindenre kiterjedő program. Az idegenvezetés sokoldalú, rendkívül sok információt ad át, szeléskörű ismeretekkel rendelkezik. A szállás szép, tiszta, jól ellátott. Reggeli: bőséges választék, finom ízek.

 • 5.0
Huszár/Junger
Budapest
2023.08.15

Odafigyelnek az utasokra, az idegenvezetés nagyon nagyon SZUPER. Vacsorát nem kértünk, a reggeli 5/5.

 • 5.0
Dimák Sára
Szolnok
2023.08.13

A fő nevezetességeket szuperül bemutatta az idegenvezető, de fiatalként én szívesen mentem volna újabb múzeumokba is. Nagyon aranyos, alapos idegenvezetőnk volt. A busz rendben volt, a reptérre vivő sofőr viszont nem volt túl segítőkész. A szálláson minden nagyon jó és kényelmes volt.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Ismerjük meg Berlint úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Közép-európai körkép
Közép-európai körkép
6
NAP

4.8

31 értékelés

Nyugat-Csehország és Bajorország városain halad utazásunk. Közben felkeresünk várakat, bájos óvárosi utcákon sétálhatunk és összehasonlíthatjuk a világhírű bajor, illetve cseh söröket, elleshetjük a likőrkészítés fortélyait, hajózhatunk a Königssee-n.

199 000 Ft-tól
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
5
NAP

4.9

37 értékelés

Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.

249 000 Ft-tól
Százszorszép Szászország prágai ízelítővel
Százszorszép Szászország prágai ízelítővel
6
NAP

Cseh kastély, a prágai vár, Zwinger, az egyik leggazdagabb német múzeum, meisseni porcelán, hajózás, igazán gazdag program, mely mégsem megerőltető.

199 900 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Barcelonai kiruccanás
Barcelonai kiruccanás
3
NAP

Belépni a grandiózus Sagrada Família belsejébe egy olyan érzés, amit soha nem felejt el az ember. 3 nap alatt minden egyebet megtekintünk, amit a katalán főváros nyújtani tud.

254 000 Ft-tól
Szerbia rejtett vidékein
Szerbia rejtett vidékein
5
NAP

Csodálatos hegyek, völgyek, folyók ölelésében járjuk be déli szomszédunk kevesek által ismert területeit. Új program, csupa természeti csodával.

194 000 Ft-tól
Svájc és Olaszország bűvöletében
Svájc és Olaszország bűvöletében
5
NAP

4.8

46 értékelés

Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.

219 000 Ft-tól
Több mint Bécs
Több mint Bécs
4
NAP

4.9

36 értékelés

KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.

157 000 Ft-tól
Ezerarcú Bosznia
Ezerarcú Bosznia
5
NAP

4.9

31 értékelés

Az út során a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, hogy Mostar és Szarajevó mellett Bosznia még sokkal több kincset rejt.

199 000 Ft-tól