Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 06 - 08. 218 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 17 - 19. 178 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Európa egyik legnépesebb és leggazdagabb városa
·  Változatos építészeti alkotások az elmúlt 75 évben
·  Látványos múzeumok, kiváló éttermek, elegáns üzletek

Berlint gazdag történelmi múltja mellett, kulturális látványosságai miatt is érdemes felkeresni.
Villányi Regina referens

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (6)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BERLIN

Megérkezés a délelőtti órákban közvetlen járattal Berlinbe. Az érke­zést követően transzfer a ****-os szállásunkra. A szobák elfoglalását követően gyalogos városnézést teszünk a Vörös-városháza érintésé­vel, mely nevét vörös tégláiról kapta. Az épületet a lengyelországi Torun városházáról mintázták, tornyai pedig a franciaországi laoni katedrális tornyainak másai. További sétánk során a város sok szép temploma közül a dómot tekintjük meg, melynek kriptájában nyugszanak, néhány kivételtől eltekintve, a Hohenzoller házból való porosz-német uralkodói ház tagjai, illetve a dóm orgonájára is vetünk egy pillantást, melynek 7.000 sípjára méltán lehetnek büszkék a Berliniek. Teszünk egy sétát a Spree-folyó által körbeölelt 400 méter hosszú Múzeum-szigeten, amely egy csodás része Berlin óvárosának. A legfontosabb berlini múzeumok közül 5 itt található, és a terület ma is a város egyik leglátogatottabb negyede. Sétánkat a „régi Berlin” szűk utcácskáin folytatjuk a Nikolaiviertelben (Nikolai negyed). Szállás, és a közelében lévő étteremben vacsora.

2. NAP: BERLIN

Reggel folytatjuk az ultramodern stílusban újjáépült, a „harma­dik évezred fővárosának is nevezett” metropoliszban a gyalogos városnézést. Elsőként a Humboldt Egyetem környékét fedezzük fel. Végig sétálunk az Unter den Linden sugárúton, míg el nem érjük a híres Brandenburgi-kaput. A kapu volt a két Berlint elvá­lasztó határ jelképe. Nem messze található a kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag). A Reichstagtól tovább indulva a Tiergarten park mellett haladva, elérünk a Potsdamer Platzra, amely az NDK-s időkben a határsávban volt, így csak a két városrész egyesülését követően került újjáépítésre. Ezután felke­ressük a Checkpoint Charlie-t, mely a legismertebb katonai ellen­őrzőpont volt, a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin – Nyugat-Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Városnézésünket a Gendarmenmarkton (Csendőr tér) fejezzük be, amely Berlin egyik legnagyobb tere. A teret három hatalmas történelmi épület öleli körbe – a Konzerthaus, a Francia Dóm (Französiche Dom), és a Német Dóm (Deutsche Dom) – ezek együttesen adják a város egyik leglátványosabb szegletét. A téren rendszeresek a szabadtéri kulturális események és koncertek. Szállás és fakultatív vacsora mint előző nap.

3. NAP: BERLIN – BUDAPEST

Reggelit követően kicsekkolunk a szállodából, csomagjainkat a poggyászmegőrzőben hagyjuk. Ezt követően tömegközlekedés­sel elutazunk az egykori Nyugat-Berlin központjába a Bahnhof Zoo állomásra, ahonnan elsétálunk a Europa Platz-ra illetve a Kurfürsten Damm-ra. Berlin méltán híres Champs Elysee-jén híres divatházak, kávézók, éttermek, szállodák, autószalonok váltják egymást. A nap során fakultatív hajózás a Spree folyón: 9.800,- Ft. A repülőgép indulásának függvényében transzfer a repülőtérre, majd hazautazás az esti órákban Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Charlottenburg12 €
Berlin - dóm10 €
TV Torony (egyénileg)26 €

Belépők ára: kb.: 48 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Hegedűs Márta, Endre László, Endre Dániel
Kiskunfélegyháza
2023.08.17

Minden 5*. Szuper volt minden! Örök emlék! Rengeteg élménnyel tértünk haza.

 • 5.0
Tóth László János, Tóth László Jánosné
Tar
2023.08.16

Változatos, mindenre kiterjedő program. Az idegenvezetés sokoldalú, rendkívül sok információt ad át, szeléskörű ismeretekkel rendelkezik. A szállás szép, tiszta, jól ellátott. Reggeli: bőséges választék, finom ízek.

 • 5.0
Huszár/Junger
Budapest
2023.08.15

Odafigyelnek az utasokra, az idegenvezetés nagyon nagyon SZUPER. Vacsorát nem kértünk, a reggeli 5/5.

 • 5.0
Dimák Sára
Szolnok
2023.08.13

A fő nevezetességeket szuperül bemutatta az idegenvezető, de fiatalként én szívesen mentem volna újabb múzeumokba is. Nagyon aranyos, alapos idegenvezetőnk volt. A busz rendben volt, a reptérre vivő sofőr viszont nem volt túl segítőkész. A szálláson minden nagyon jó és kényelmes volt.

 • 4.8
Dr. Németh Gabriella
Paks
2023.08.11

Tetszenek a kulturális körútjaik. Profi, udvarias, felkészült, mindenben segítőkész idegenvezető.

 • 5.0
Farkas Alexandra
Paks
2023.08.10

Udvarias, felkészült, segítőkész idegenvezető.

 • 5.0
Bajorország ünnepi fényei
Németország legszebb karácsonyi vásárai
December 08. 3 nap 119 000 Ft
December 15. 3 nap 119 000 Ft

Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Október 11. 5 nap 165 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Ismerjük meg Berlint úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Bajorország ünnepi fényei
Németország legszebb karácsonyi vásárai
December 08. 3 nap 119 000 Ft
December 15. 3 nap 119 000 Ft
Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Október 11. 5 nap 165 000 Ft