Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Augusztus 05 - 07.
197 500 Ft
Szeptember 16 - 18.
204 500 Ft
Az út áttekintése

·  Látványos múzeumok, kiváló éttermek, elegáns üzletek
·  Változatos építészeti alkotások
·  Európa egyik legnépesebb és leggazdagabb városa

Berlint gazdag történelmi múltja mellett, kulturális látványosságai miatt is érdemes felkeresni.
Villányi Regina, referens

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda,4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (14)

1. NAP: BUDAPEST – BERLIN

Megérkezés menetrend szerint Berlinbe, várhatóan a délelőtti órákban. Az érkezést követően transzfer a ***-os szállásunkra. A szobák elfoglalását követően gyalogos városnézést teszünk a Vörös-Városháza érintésével, mely nevét vörös tégláiról kapta. Az épületet a lengyelországi Torun Városházáról mintázták, tornyai pedig a franciaországi laoni katedrális tornyainak másai. További sétánk során a város sok szép temploma közül a dómot tekintjük meg, melynek kriptájában nyugszanak, néhány kivételtől eltekintve, a Hohenzoller házból való porosznémet uralkodói ház tagjai, illetve a dóm orgonájára is vetünk egy pillantást, melynek 7.000 sípjára méltán lehetnek büszkék a Berliniek. Teszünk egy sétát a Spree folyó által körbeölelt 400 méter hosszú Múzeum-szigeten, amely egy csodás része Berlin óvárosának. A legfontosabb berlini múzeumok közül 5 itt található, és a terület ma is a város egyik leglátogatottabb negyede. Sétánkat a „régi Berlin” szűk utcácskáin folytatjuk a Nikolaiviertelben (Nikolai negyed). Szállás, fakultatív vacsora.

2. NAP: BERLIN

Reggel folytatjuk az ultramodern stílusban újjáépült, a „harmadik évezred fővárosának is nevezett” metropoliszban a gyalogos városnézést. Elsőként a Humboldt Egyetem környékét fedezzük fel. Végig sétálunk az Unter den Linden sugárúton, míg el nem érjük a híres Brandenburgi-kaput. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Nem messze található a kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag). A Reichstagtól tovább indulva a Tiergarten park mellett haladva, elérünk a Potsdamer Platzra, amely az NDK-s időkben a határsávban volt, így csak a két városrész egyesülését követően került újjáépítésre. Ezután felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a legismertebb katonai ellenőrzőpont volt, a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin – Nyugat-Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Városnézésünket a Gendarmenmarkton (Csendőr tér) fejezzük be, amely Berlin egyik legnagyobb tere. A teret három hatalmas történelmi épület öleli körbe – a Konzerthaus, a Francia Dóm (Französiche Dom), és a Német Dóm (Deutsche Dom) – ezek együttesen adják a város egyik leglátványosabb szegletét. A téren rendszeresek a szabadtéri kulturális események és koncertek. Szállás, mint előző nap, fakultatív vacsora.

3. NAP: BERLIN – BUDAPEST

Reggelit követően kicsekkolunk a szállodából, majd tömegközlekedéssel elutazunk az egykori Nyugat-Berlin központjába a Bahnhof Zoo állomásra, ahonnan elsétálunk a Europa Platz-ra, illetve a Kurfürsten Damm-ra. Berlin méltán híres Champs Elysee-jén híres divatházak, kávézók, éttermek, szállodák, autószalonok váltják egymást. A híres szimbólumok megtekintését követően még némi vásárlásra is lesz lehetőség. Fakultatív hajózás a Spree folyón: 10.000,- Ft. A repülőgép indulásának függvényében tömegközlekedéssel megyünk ki a repülőtérre, majd hazautazás menetrend szerint Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Charlottenburg19 €
Berlin - dóm10 €
TV Torony (egyénileg)28 €
Welcome Berlin Card (72 órás tömegközlekedési bérlet)36 €

Belépők ára: kb.: 93 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Keszler Ferencné, Keszler Ferenc
Pécsvárad
2023.09.30

Szervezett, felkészült idegenvezetővel.

 • 5.0
Alpek család
Budakalász
2023.09.29

Felkészült, precíz, nagytudású idegenvezető.

 • 5.0
Mongyiné Régert Katalin
Mohács
2023.09.28

A program jó volt, mindenre kiterjedt. Az idegenvezető udvarias, jó humorú, felkészült. Rendkívül sok információt ad át. A szállás tiszta, szép, de a légkondi hiányzott. Bőséges reggeli és vacsora.

 • 4.8
Poór Judit, Dr. Kun Ágota, Bak Sándorné
Esztergom
2023.09.26

Az idegenvezető nagyon kedves, lelkes. A szobák tágasak és tiszták, az ételek bőségesek, finomak, csak késői időpontban!

 • 4.8
Zala Lajosné
Vác
2023.09.23

Az idegenvezető felkészült, jó előadásokat tartott. A szálloda 4*-os de nem volt légkondi, egyébként jó, tiszta, rendes. Az ételek jó izűek, de a vacsora későre lett tervezve, 1/2 8-ra, a reggeli kiváló.

 • 4.5
Bunkóczi Attila, Szoboszlai Dorottya Erzsébet
Demecser
2023.09.20

Megjegyzés: a részvételi jegyen az idegenvezetőnek rossz telefonszámot közöltek.

 • 5.0
Hegedűs Márta, Endre László, Endre Dániel
Kiskunfélegyháza
2023.08.17

Minden 5*. Szuper volt minden! Örök emlék! Rengeteg élménnyel tértünk haza.

 • 5.0
Tóth László János, Tóth László Jánosné
Tar
2023.08.16

Változatos, mindenre kiterjedő program. Az idegenvezetés sokoldalú, rendkívül sok információt ad át, szeléskörű ismeretekkel rendelkezik. A szállás szép, tiszta, jól ellátott. Reggeli: bőséges választék, finom ízek.

 • 5.0
Huszár/Junger
Budapest
2023.08.15

Odafigyelnek az utasokra, az idegenvezetés nagyon nagyon SZUPER. Vacsorát nem kértünk, a reggeli 5/5.

 • 5.0
Dimák Sára
Szolnok
2023.08.13

A fő nevezetességeket szuperül bemutatta az idegenvezető, de fiatalként én szívesen mentem volna újabb múzeumokba is. Nagyon aranyos, alapos idegenvezetőnk volt. A busz rendben volt, a reptérre vivő sofőr viszont nem volt túl segítőkész. A szálláson minden nagyon jó és kényelmes volt.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Ismerjük meg Berlint úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
5
NAP

4.9

37 értékelés

Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.

249 000 Ft-tól
Közép-európai körkép
Közép-európai körkép
6
NAP

4.8

31 értékelés

Nyugat-Csehország és Bajorország városain halad utazásunk. Közben felkeresünk várakat, bájos óvárosi utcákon sétálhatunk és összehasonlíthatjuk a világhírű bajor, illetve cseh söröket, elleshetjük a likőrkészítés fortélyait, hajózhatunk a Königssee-n.

199 000 Ft-tól
Hanza városok és Dánia - repülővel
Hanza városok és Dánia - repülővel
5
NAP

4.8

6 értékelés

A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.

499 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
5
NAP

4.9

30 értékelés

A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

178 000 Ft-tól
Több mint Bécs
Több mint Bécs
4
NAP

4.9

36 értékelés

KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.

157 000 Ft-tól
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
5
NAP

4.9

18 értékelés

Lombardia Észak-Olaszország egyik legfontosabb és legváltozatosabb régiója, Központja Milánó. De nem csak városai híresek, tavai és folyói mellett az Alpok vonulatai és völgyei színesítik. Turisztikailag egy rendkívül vonzó, sokrétű terület.

229 000 Ft-tól
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
6
NAP

4.9

33 értékelés

Csehország sokkal több kincset rejt, mint csak Prága. Ha Ön is csatlakozik a csoporthoz, akkor ezt könnyen be tudjuk bizonyítani.

219 000 Ft-tól
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
5
NAP

4.8

69 értékelés

Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.

219 000 Ft-tól