Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  A mediterrán Pécs kulturális örökségei
·  Világhírű villányi borok
·  És akkor jött a Tenkes Kapitánya...

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN – BUDAPEST – MOHÁCS – VILLÁNY – SIKLÓS – HARKÁNY

Ingyenes vidéki transzferek után indulás Budapestről a reggeli órákban Mohácsra. Első megállónk a Csele patak partján található Szent Miklós vízimalom, melynek különlegessége, a világon egyedülálló, emberi erővel működő taposómalomgépezet. Majd az 1526-os mohácsi vészre emlékezünk a Nemzeti Emlékhely megtekintésével, mely területén 1.700 magyar katona nyugszik. A 2011-ben átadott kiállítóépület bemutatja a csatát és annak történelmi korszakát. A tömegsírok között II. Lajos király, Tomori Pál, Kanizsai Dorottya és Szulejmán szultán faragott szobrait is láthatjuk. Mohács után kirándulásunkat Villányban folytatjuk, ahol az egyik neves borászat pincéjét látogatjuk meg és zamatos borokat kóstolhatunk. Úton Siklós felé, a Szársomlyó kőfejtőjében létrehozott Nagyharsányi Szoborpark nonfiguratív alkotásait is megcsodálhatjuk. 2020-ban a szoborpark mellett a szikla peremére 180 m tengerszint feletti magasságban panorámaösvény épült, mely a fokozottan védett növényről, a magyar kikericsről kapta a nevét. Innen csodás a panoráma a villányi borvidék szőlőültetvényeire. Délutánunkat Siklóson töltjük és felfedezzük a XIII. században épült várát, ahol Zenthe Ferenc főszereplésével a népszerű Tenkes kapitánya sorozatot is forgatták. A vár az elmúlt években nagyszabású felújításon ment keresztül és számos érdekességgel várja látogatóit. Szállás és vacsora Harkányban, *** szállodában.

2. NAP: HARKÁNY – MÁRIAGYŰD – PÉCS – BUDAPEST – SZEGED / DEBRECEN

Reggel ellátogatunk a Máriagyűdi Kegyhelyre, ahová évszázadok óta zarándokolnak a testi-lelki gyógyulásra vágyók. A XV-XVI. században számos főúr és egyházi személy, köztük Janus Pannonius pécsi püspök is ellátogatott ide. Innen a mediterrán hangulatú Pécsre indulunk. A római alapítású Sopianae 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet viselhette, nem véletlenül. 1.600 éves ókeresztény emlékei, a mauzóleum és a sírkamrák, az UNESCO Világörökség részét képezik. Belvárosi sétánk során szemügyre vesszük a frissen felújított, négytornyú székesegyházat, a püspöki palotát, a középkori várfal gótikus stílusú barbakánját, a „múzeumutcát”, a főtéren található Gázi Kászim pasa monumentális dzsámiját és az eozin mázas Zsolnay-kutat is. A Zsolnay Kulturális Negyed területén az 1853-ban alapított porcelángyár történetét bemutató család- és gyártörténeti kiállítással, valamint a legszebb darabokat őrző Gyugyi-gyűjtemény megtekintésével folytatjuk programunkat. A délután második felében szabadidő, amikor a képzőművészetek rajongói megtekinthetik a Vasarely vagy a Csontváry Múzeum alkotásait. Este érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében érvényes védettségi igazolvány szükséges a szállások igénybevételéhez és a múzeumok látogatásához.

Kb. 11 000 Ft + bórkóstoló (3 500 Ft) + idegenforgalmi adó

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Kalandozás Pécs környékén úthoz hasonló utazások