Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 24 - 26. 75 000 Ft (-4 000 Ft)
71 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 20 - 22. 82 000 Ft (-4 100 Ft)
77 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 22 - 24. 75 000 Ft (-4 000 Ft)
71 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Barangolás autentikus őrségi tájakon
·  Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő farmja
·  A magyar kastélyépítészet remekművei
·  Világhírű Hungarikum: a herendi porcelán

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BP. – KESZTHELY – ŐRISZENTPÉTER – SZALAFŐ – GOSZTOLA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után a Balaton nyugati szegletéhez, Keszthelyre utazunk, ahol a magyar kas­télyépítészet egyik remekművébe, a Festetics-kastélyba láto­gatunk el és elmerülünk a XVIII–XIX. századi főúri világban. A kastélymúzeum megtekintése mellett több kiállítás közül lehet választani (hintó, modellvasúti, vadászati, főúri utazások), vagy a kastély mögötti festői angolpark pálmaházában gyönyörköd­hetünk. A nap második felét a néprajzi és természeti kincsek­ben bővelkedő Őrségben töltjük. Felfedezését a jelképévé vált pankaszi szoknyás harangláb megtekintésével kezdjük, mely szomszédságában egy boronafalú népi kovácsműhely is talál­ható. Az őrségi településeken járva számos helyen láthatunk hasonló, kevésbé látványos haranglábat, mely a reformáció tér­hódításával terjedt el. A tölgyfából készült, fazsindelyes, zsúp­fedéses műemlék a XVIII. századból maradt ránk jó állapotban. Utunk ezután a tájegység központi településére, Őriszentpéterre vezet, ahol megtekintjük a falu szélén megbújó középkori tég­laégetőt és az Árpád-kori Szent Péter templomot, mely a XVI‑XVII. században erődtemplomként is funkcionált. Az őrségi ember mindennapjaiba, a „szeres” települések világába Szalafőn, a pityerszeri Népi Műemlékegyüttes portáin keresztül nyerünk bepillantást. A skanzenben szakszerű vezetés mellett eurázsiai vadlovakat és bölényeket is fotózhatunk. A múzeum területén színvonalas szatócsbolt és csárda működik. Szalafőn több portán foglalkoznak az Őrség „fekete aranyának” is nevezett tökmagolaj sajtolásával. Tartalmas programunk után Gosztolára utazunk. Szállás és fakultatív vacsora ***-os szállodában (2 éj).

2. NAP: LENDVA – BÁNTORNYA – DOBRONAK

Reggeli után Lendvára indulunk, mely a határ közelében, de már Szlovénia területén található. A városnéző sétánk során többek közt láthatjuk a Makovecz Imre tervei szerint épült szín­házat is. Az egyedi stílusú munkáiról híres művészünk az orga­nikus építészet híve volt, ehhez hű ez a kulturális központ is. A budapesti Hősök terén álló Millenniumi emlékmű megalko­tója, Zala György, Lendva szülötte. A neves szobrász emlékszo­bája a hófehér falú várban található. A belváros fölé magasodó, barokk stílusú várkastélyban számos történeti és képzőművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. A vár megtekintése után a sző­lőhegyen néhány éve épült különleges formájú, 53,5 m magas Vinarium kilátótornyot keressük fel, ahonnan tiszta időben 4 ország (Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria) vidékét járhatja be tekintetünk. Ezt követően meglátogatjuk a bántornyai Nagyboldogasszony-templomot, amely egy régi és egy új részből áll. A román és gótikus jegyeket hordozó középkori épület szentélyét Aquilai János, a Szent László legendát legteljesebben bemutató freskói díszítik. Délutánunk másik felét a közeli Dobronakban töltjük. Itt található Közép- Európa egyetlen orchi­deatermesztő farmja. A Trópusi Kertben sétálva több egzotikus növényt is megcsodálhatunk (ilang ilang, csillaggyümölcs, kávé­cserje, vanília stb.). Az üvegházakban geotermikus energia segít­ségével, 40.000 m2-en, évi 2 millió darab, 160 féle Phalaenopsis orchideát nevelnek. A belépő egy része levásárolható, így üres kézzel nehezen távozunk. A vidék erős földsugárzással rendelke­zik, amit a falu mellett lévő Bakonaki-tó körül sétálva tesztelhe­tünk. Az Energiapark epicentruma a Szent Vid-kápolna mögötti forrásnál található, melynek szintén gyógyító hatást tulajdoníta­nak. Eseménydús napunk után visszamegyünk szálláshelyünkre.

3. NAP: VELEMÉR – KÖRMEND – HEREND – VESZPRÉM – BUDAPEST

Napunk első megállója Velemér kis faluja, melynek késő román kori gót temploma Aquilai János páratlan XIV. századi freskó­töredékeivel büszkélkedik, a tegnapi bántornyaihoz hason­lóan. Ezután hamisítatlan őrségi tájakon átutazva érkezünk meg a vidék kapujának is nevezett Körmendre. Itt megismerke­dünk a magyar kastélyépítészet egyik kiemelkedő alkotásával, a Batthyány-Strattmann-kastéllyal. Az eredeti XV. századi rene­szánsz várkastélyt többször átépítették a történelem során, sőt szovjet laktanyaként is funkcionált. Az orosz megszállás alatt erkélyét tankokkal bontották el, berendezése, gyűjteménye is nagy pusztítást szenvedett. Felújítások után, ma érdekes kiállí­tásokat kínáló múzeum működik benne, és gyönyörű, 35 hektá­ros, védett angolpark öleli körül. Mesebeli kalandozásunk után tovább utazunk, és a délután meglátogatjuk Herendet, a világ egyik legnagyobb porcelánmanufaktúráját. A modern látogató­központban betekintést nyerünk a porcelánkészítés rejtelmeibe, akár vásárolhatunk is. A herendi Hungarikum az elegancia és a kiváló minőség szimbóluma. Nemzetközi hírnevét az 1851-es londoni világkiállításon szerezte, amikor Viktória angol királynő rendelt egy lepkés-virágos mintájú készletet, melyet végül róla neveztek el. Természetesen iyen mintájú készletet is vásárolhat, aki úgy dönt. Folytatjuk utunkat és egy érdekes várost tekintünk meg. 2023-ban Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa, így érthető, hogy mi is felkeressük a királynék városát. Sétánk során felkeressük a város legszebb műemlékeit. A tartalmas progra­munk után, 21 óra körül érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Helikon Kastélymúzeum3900 Ft
Őriszentpéter - Szent Péter apostol templom400 Ft
Szalafő skanzen1200 Ft
Velemér- Szentháromság templom400 Ft
Körmend - Batthyány - Strattmann kastély (vezetéssel)1400 Ft
Herend Porcelanium2900 Ft
Lendva - vár6 €
Lendva kilátó - Vinarium5 €
Dobronak - Trópusi kert5 €
Bántornya, templom adomány2 €
Helyi és idegenforgalmi adók1000 Ft

Belépők ára: kb.: 11 200 Ft + 18 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.5
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Pihurik Katalin
Dévaványa
2022.09.11

Még nem jártam ezen a vidéken, sokat hallottam a szépségéről, kulturális örökségéről. Bernadett jól felkészült, sokoldalúan bemutatta a térséget, kellemes egyéniség, segítőkész, türelmes. Számomra kissé szűk volt az ülések közti távolság (176 cm). Biztonságban éreztem magam utazás közben, a sofőr türelmes, megértő. A szállás ár-érték arányban megfelelt. Az étkezés az igényemet maximálisan kielégítette.

 • 4.8
Jeneiné Habran Ilona és Apari Jánosné
Paks
2022.09.07

Bernadett felkészültsége, tájékoztatása kiváló volt.

 • 4.8
Haris Noémi
Budapest
2022.09.05

Nagyon jól összeállított program. Az idegenvezetés 5*. Csak legekben és felsőfokon. Felkészült, intelligens, utasokkal jó kapcsolattartás. A sofőr kifogástalan, a szállás rendben volt. Minden igényt kielégítő ellátásban részesültünk.

 • 5.0
Orosz Jánosné
Békéscsaba
2022.09.02

Nagyon jó volt, rengeteg információ volt!!

 • 4.5
Derdák Károlyné, Fekete Jenőné
Budapest
2022.08.10

Köszönet érte, további szép utakat várunk.

 • 5.0
Balázs Gusztáv
Bag
2022.08.05

Sokszínű és értékes program. Felkészült, pontos, kedves idegenvezető. Pontos, kényelmes busz, precíz sofőr. Tiszta, színvonalas szállás. Finom volt az étkezés. Kiemeljük, a 2. napon reggel 3 féle választási lehetőség volt felajánlva.

 • 5.0
Varga Ferencné
Aszód
2022.08.03

Sok értékes infót kaptam az idegenvezetőtől.

 • 5.0
Csóti Péter és Péterné
Kiskunmajsa
2021.11.30

Jól megtervezett, kielégítően gazdag program. Nagyon barátságos, nagyon felkészült, közvetlen idegenvezető. Nyugodt, kedves sofőr, aki biztonságosan közlekedik és jó helyismerettel rendelkezik. Tiszta, kényelmes szállás, finom, ízletes, elegendő választékú, étkezés.

 • 5.0
Szeghő Károly és Károlyné
Miskolc
2021.11.30

Sokszínű program. Nagyon sok, részletes információt kaptunk a látnivalókról, történelmi hátterekről. A sofőr szimpatikus és szolgálatkész volt, a busz pedig pontosan olyan, amivel kényelmesen, kulturáltan lehet utazni.

 • 4.8
Tóth Erika Mária
Jánoshalma
2021.11.30

Érdekes, változatos program. Bernadett nagyon felkészült volt, és érdekesen adta át az információkat, jó volt hallgatni. A busz kényelmes, tiszta és gyors volt, a sofőr udvarias és pontos. Az étkezés ízletes és bőséges. Az utazás időtartama hosszabb is lehetne, akkor még több látnivaló férne bele a programba. A szállás a kategóriájának tökéletesen megfelelt. Az étkezés finom volt, de esetleg tájjellegű vacsora is finom lett volna.

 • 4.8
Barangolás Kelet-Magyarországon
Az ország legmagasabb pontjáról indulunk a keleti országrész izgalmas városaiba.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 24. 3 nap 83 000 Ft
Július 20. 3 nap 83 000 Ft

További 1 időpont

Dél-alföldi kirándulás
Szegedi cégként mindenképpen be szeretnénk mutatni Önöknek a Dél-Alföld legszebb városait. Egy kirándulás erejéig látogatást teszünk Aradon is.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 24. 3 nap 62 000 Ft
Július 20. 3 nap 62 000 Ft

További 1 időpont

Egy nap Budapesten turistaként

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 1 nap 7 500 Ft
Július 11. 1 nap 7 500 Ft

További 1 időpont

Észak-Magyarországi kóstoló
Hazánk észak-keleti csücskében kastélyok és várak között kanyarog utunk. Libegőzhetünk Sátoraljaújhelyen, kóstolhatunk ízes pálinkát és tokaji borokat egyaránt.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 24. 3 nap 88 500 Ft
Szeptember 05. 3 nap 88 500 Ft

Gyere, gyere ki a hegyoldalba
Intenzív, túrázós programunk a páratlan Balaton felvidéken.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 20. 3 nap 79 000 Ft
Szeptember 22. 3 nap 73 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Dél-alföldi kirándulás
Szegedi cégként mindenképpen be szeretnénk mutatni Önöknek a Dél-Alföld legszebb városait. Egy kirándulás erejéig látogatást teszünk Aradon is.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 24. 3 nap 62 000 Ft
Július 20. 3 nap 62 000 Ft
Barangolás Kelet-Magyarországon
Az ország legmagasabb pontjáról indulunk a keleti országrész izgalmas városaiba.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 24. 3 nap 83 000 Ft
Július 20. 3 nap 83 000 Ft
Észak-Magyarországi kóstoló
Hazánk észak-keleti csücskében kastélyok és várak között kanyarog utunk. Libegőzhetünk Sátoraljaújhelyen, kóstolhatunk ízes pálinkát és tokaji borokat egyaránt.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 24. 3 nap 88 500 Ft
Szeptember 05. 3 nap 88 500 Ft

Utazások hasonló időpontban

Kirándulás Nyugat-Magyarországon
Esztergom után nyugat felé vesszük az irányt és bejárjuk az Észak-Dunántúl kiemelkedő látnivalóit.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 24. 3 nap 69 500 Ft
Július 20. 3 nap 69 500 Ft
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 5 nap 165 000 Ft
Július 04. 5 nap 177 000 Ft
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Átfogó körutazás Bulgáriában, ahol a híres látnivalók mellett kis tengerparti pihenésre is lehetőség lesz. Az utazás egyik csúcspontja a páratlan Rilai kolostor megtekintése, mely természetesen világörökségi helyszín.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 7 nap 229 000 Ft
Augusztus 25. 7 nap 249 000 Ft

Utazások hasonló árban

Barangolás Kelet-Magyarországon
Az ország legmagasabb pontjáról indulunk a keleti országrész izgalmas városaiba.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 24. 3 nap 83 000 Ft
Július 20. 3 nap 83 000 Ft
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Lengyelország leglátogatottabb része, mely telis-tele van magyar emlékekkel, pompás látnivalókkal. 3 éjszaka egy helyen, így kényelmesen teljesíthetőek a napi programok.

Előfoglalási kedvezmény!

Április 06. 4 nap 84 000 Ft
Május 18. 4 nap 86 000 Ft
Kirándulás Nyugat-Magyarországon
Esztergom után nyugat felé vesszük az irányt és bejárjuk az Észak-Dunántúl kiemelkedő látnivalóit.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 24. 3 nap 69 500 Ft
Július 20. 3 nap 69 500 Ft
Gyere, gyere ki a hegyoldalba
Intenzív, túrázós programunk a páratlan Balaton felvidéken.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 20. 3 nap 79 000 Ft
Szeptember 22. 3 nap 73 000 Ft
Dél-alföldi kirándulás
Szegedi cégként mindenképpen be szeretnénk mutatni Önöknek a Dél-Alföld legszebb városait. Egy kirándulás erejéig látogatást teszünk Aradon is.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 24. 3 nap 62 000 Ft
Július 20. 3 nap 62 000 Ft