Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Oroszországhoz tartozó Kalinyingrád felkeresése
·  Fehéroroszországban városnézés Bresztben
·  7 lengyel város kulturális látnivalói
·  A Balti-tenger kikötővárosai és Hanza házai

Ezt az utat azoknak ajánlom, akik Európa legkülönlegesebb pontjait szeretnék felkeresni, megismerni.
Prónay Gyula – A Proko Travel tulajdonosa

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – WROCLAW

Reggeli indulás, határátlépések után érkezés Lengyelországba. Először az Odera partján fekvő szépséges Wroclaw felfedezésére indulunk, amely néhány éve Európa Kulturális Fővárosa volt. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú Városházával, díszes homlokzatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Centenáriumi Csarnok, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség Listájára. Ha nincs hivatalos esemény az épületben (gyakran van), akkor belülről is megtekintjük. Szállás Wroclawban.

2. NAP: WROCLAW – TORUN – MALBORK

Reggeli után elindulunk Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik legszebb, évszázadokon át változatlan középkori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb nevezetességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpozánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza jelenleg múzeum. Ezt követően utazás Malborkba, ahol a világ legnagyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erődítmény az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Az esti órákban Gdansk közelében lévő szálláshelyünkre utazunk.

3. NAP: GDANSK – KALINYINGRÁD

Reggeli után felkeressük a Balti-tenger partján fekvő Hanza-város, Gdansk központját. A település már a középkorban fontos kereskedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Városnézésünket a Királyi út fő nevezetességeivel kezdjük, majd a gótikus Szent Mária templommal folytatjuk, mely a világ legnagyobb szentélye és 25 ezer hívő befogadására képes. Láthatjuk a XIV. században emelt monumentális Városházát is. Nagyon látványosak a régi bástyák és a városkapuk is. Ezt követően továbbindulunk az Oroszországhoz tartozó Kalinyingrádra. A kikötőváros Königsberg néven sokáig Poroszország koronázási fővárosa volt, mely 1945-ben került Szovjetunióhoz. Határátlépés időtartamának függvényében kezdjük délután a városnézést. A város központja az Győzelem tere, ahol a nem túl régen épült ortodox templom és a Városháza is található. Az utóbbi időkben kezdték el a régi hanza épületek felújítását. Ezek legszebb példái a városkapuk. Ezekből is fogunk látni néhányat. Városnézésünk után ****-os kalinyingrádi szállodánkhoz megyünk.

4. NAP: KALINYINGRÁD – MAZURI-TAVAK – VARSÓ

Reggeli után folytatjuk Kalinyingrád megismerését. Láthatjuk a széles sugárutakat, a monumentális szobrokat, emlékműveket és a kikötőt távolabbról, mivel fontos katonai terület. Szabadprogram után visszaindulunk Lengyelországba. A Mazuri-tavak vidékén utazunk keresztül. A gleccserek által kialakított, változatosan dombos tóvidék festői szépségű. Ezt követően Varsóba buszozunk, este elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

5. NAP: VARSÓ

Ezt a napot Varsóban töltjük. Reggeli után kezdjük a városnézést. A főváros történelmi központját, az Óvárost, a II. Világháborút követően teljesen újjáépítették. A világon is egyedülálló ez a városrész-rekonstrukció. Ezért kiérdemelte, hogy felvegyék az UNESCO Világörökség Listájára. Itt található a Piactér melyet impo­záns polgárházak ölelik körbe. Ezt követően felkeressük a Királyi palotát, melynek termeit is megcsodálhatjuk. További látnivalók: Barbakán körbástya, valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető Királyi út mentén gyönyörű paloták és templomok találhatóak. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A város központjában emelkedik a Varsó legmagasabb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája, mely a Szovjetunió ajándéka volt. Ezt kívülről fogjuk lefényképezni. A nap során lesz szabadprogram is. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: VARSÓ – BRESZT

Reggeli után elhagyjuk Varsót és tovább indulunk a fehéroroszországi Breszt felé. Útközben megtekintjük a Wilanow Palotánál. A XVII. században királyi palotának épült barokk stílusban. A kastély mellett a parkja is nagyon látványos. Ezek megtekintése után folytatjuk utunkat és a határátlépés időtartamának függvényében, a délutáni órákban érünk Bresztbe. Megérkezésünk után megtekintjük Breszt központját, mely középkori eredete mellett, napjainkban is Fehéroroszország egyik leglátványosabb belvárosával rendelkezik. Felkeressük a pravoszláv templomot, gyönyörködünk a sétálóutca különleges kandelábereiben. A város látványos vasútállomással is rendelkezik, melyet meg is látogatunk. Lesz szabadprogram is a központban. Este elfoglaljuk szállásunkat, mely ****-os szállodában lesz.

7. NAP: BRESZT – LUBLIN

A reggeli után Breszt legfontosabb nevezetességét a XIX. században épült erődöt keressük fel, mely ma a Nagy Honvédő Háború emlékhelye. Ennek megtekintését követően a csoport tovább indul a lengyelországi Lublinba. Megérkezést követően megtekintjük Lublin központját. A várost a VI. században alapították, a centrumban több látványos épület található, például a vár, a szép körbástyával. A város egyik jelképe a Krakkói kapu, melyben jelenleg múzeum található. Katedrálisa a XVI század végén épült. Szállás Lublinban.

8. NAP: LUBLIN – RZESZOW – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Reggel Lublint elhagyva hazafelé indulunk. Útközben, még Lengyelországban, megállunk és megtekintjük Rzeszow belvárosát. A közel 200.000-es lélekszámú város Piacteréről és a földalatti pincerendszeriről híres. Rövid városnézésünk után folytatjuk utunkat, és Szlovákián keresztül Kassát és Miskolcot érintve (innen transzferáljuk a debreceni és a nyíregyházi uta­sainkat) az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően a többi utasunkat is a felszállási helyükre szállítjuk.

AZ UTAZÁSHOZ VÍZUMOK SZÜKSÉGESEK, MELYET IRODÁNK INTÉZ. AZ ÚTLEVÉLNEK HAZAÉRKEZÉSTŐL SZÁMÍTVA MIN. 6 HÓNAPIG ÉRVÉNYESNEK KELL LENNIE.

LátnivalóBelépődíj
Wroclaw - Század Csarnoka7 zlotyi
Malbork - vár60 zlotyi
Gdansk10 zlotyi
Torun - Kopernikusz háza20 zlotyi
Varsó - Királyi Vár + idegenvezetés54 zlotyi
Wilanow kastély25 zlotyi
Brest erőd7 rubel

Belépők ára: kb.: 176 zlotyi + 7 ruben

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Kalinyingrád, Breszt és Lengyelország megismerése úthoz hasonló utazások