Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Karneváli forgatag a Szent Márk téren
·  Velence és Murano látványosságai
·  Padova és Treviso nevezetességei

Utasaink véleménye

5.0

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (1)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – TRIESZT

Reggel indulás. Szlovénián keresztül utazunk, gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiban, így érkezünk Olaszországba. Trieszt már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tengerparton sétálunk, ahol a bécsi mintára épített neoreneszánsz épületek kápráztatnak el bennünket. Felfedezzük Olaszország legnagyobb tengerre nyitott terét. Továbbutazva érkezünk Treviso közeli ****-os szállodánkba (3 éj). Ezen a napon, aki kérte a fakultatív vacsorát, az Valentin-nap alkalmá­ból koccinthat egy pohár proseccoval.

2. NAP: VELENCE

Reggeli után indulunk Velencébe. Punta Sabbioniból hajóval megyünk át a lagúnák városába. Először Muránóba az üvegmű­vesek szigetére hajózunk, ahol megtekintjük a régi híres mes­terség műhelytitkait. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség is. Programunk után áthajózunk Velencébe. Gyalogos városnézés. A hatalmas Szent Márk tér, a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, a gazdag hercegek mesés épülete, a Dózse palota, és a mindig nagy forgatagú Rialto a fő látványosságok. A nap során a kar­nevál programjaiba is bekapcsolódunk, természetesen a város­nézésünket is ennek megfelelően igazítjuk. Lesz szabadprogram is, hogy önállóan is élvezhessük a karneváli forgatagot, illetve aki szeretne, ekkor be tud ülni kávézni, vagy vacsorázni, egy tipikus olasz kisvendéglőbe. (Igény esetén az idegenvezető segít ennek intézésében). Akinek kedve van, ez idő alatt egyénileg, belülről is megtekintheti a Dózse palotát és a Szent Márk kated­rálist, vagy fel tud menni a Harangtoronyba, ahonnan mesés a kilátás. (Várhatóan sorban állásra kell számítani a bejutások­hoz). Az esti órákban indulunk vissza szállásunkra. Ezen a napon nincs fakultatív vacsora a hotelben.

3. NAP: PADOVA – TREVISO

Reggeli után Padovába utazunk. Itt egy fél napos városné­zés során alaposan megismerhetjük Szent Antal városát. Megtekintjük a csodaszép Szent Antal-katedrálist. Szent Antal Lisszabonban született, de Olaszországban vált híressé és itt van eltemetve. Előtte magasodik Donatello Gattamelata szobra. Ezt lefényképezve sétálhatunk át a szép reneszánsz hangulatú főtérre. Láthatjuk az egyetemet, dómot és Giotto 38 csodás freskójának otthont adó Scrovegni-kápolnát. Délután a han­gulatos Treviso városkába látogatunk. Erről a környékről szár­mazik a prosecco és ebben a régióban találták ki a tiramisut is, Olaszország híres desszertjét az 1960-as években. Sétánk során látjuk a dómot, a főtéren a Rinaldi család palotáit, egy­úttal aki szeretne, annak vásárlási lehetősége is lesz egy közeli outletben, a nyitva tartás függvényében. Este térünk vissza szál­lásunkra. Fakultatív vacsora.

4. NAP: UDINE – AUSZTRIA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után Udine városát útba ejtve hazaindulunk. A város Friuli tartomány székhelye. Fő látnivalója a Palazzo Patriarcale, de Palladino mester több épülete is látható a városban, de lát­juk a Castellot és a katedrálist is. Megállónk után Ausztria és Szlovénia érintésével, rövid pihenők beiktatásával érke­zünk haza Budapestre, ahonnan a vidéki utasokat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Hajó: Punte Sabione - Velence12 €
Padova - Scrovegni kápolna8 €
Egyénileg:
Velence - Doge palota25 €
Velence - Campanile8 €
Szent Márk Bazilika5 €
IFA6 €

Belépők ára: kb.: 20 € + 6 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
O. Bence
Kecskemét
2019.02.27

Kedves Proko Csapat! 17-én. este érkeztem haza a Karnevál Velencében és Valentin nap Triesztben utazásról. Ismét felejthetetlen élmény volt! Profi szervezés. Zilzer Zsuzsa idegenvezetése szintén profi volt! Nagyon nagy lexikális tudása van, és lehet érezni hogy szereti amit csinál. Pár utas képtelen volt betartani a megadott időpontokat, és az ebből adódó késéseket is nagyon jól kezelte! Mindenben segítőkész volt. Második este szervezett a fiatalabbaknak egy beszélgetést - iszogatást ami nagyon jó volt. Így másnap este együtt mentünk páran vacsorázni ami szintén nagyon jó hangulatban telt. Hazafelé útra hozott egy filmet, így a visszafelé út sem volt unalmas. Zoltán vezetése is profi volt, végig biztonságban éreztem magam és mindenhova elsőre eljutottunk. Köszönöm szépen ezt a remek utat! Nagyon jól éreztem magam, volt mindenhol megfelelő szabadidő is. Várom a következő utazásomat :)

  • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Karnevál Velencében és Valentin-nap Triesztben úthoz hasonló utazások