Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

Az utazás hasonló programmal tavasszal is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  6 mesés kastély megtekintése
·  Repülős csatlakozás Budapest – Párizs
·  Gazdag program és szállás a Loire vidéken is
·  Rövid gyalogos és buszos városnézés Párizsban

"A kastélyok ódon hangulatában felejthetetlen élmény Leonardo sírja fölött elgondolkodni, milyen is lehetett az élet Amboiseban az ő korában."
G. Horváth Anikó – 82 korábbi francia út idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.7

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (16)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás után Hegyeshalomnál lépünk át Ausztriába, majd folytatjuk utunkat Németországba, elfoglaljuk szállásunkat.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – PÁRIZS REPÜLŐS UTASOKNAK BUDAPEST – PÁRIZS

Irány Franciaország. Repülős utasainkat Párizsba történő meg­érkezésük után betranszferáljuk (helyi busszal) a belvárosba, ahol csatlakoznak a buszos csoporthoz. (Forgalom függvényé­ben várakozás előfordulhat). Közös buszos városnézés Párizsban: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően felmegyünk a Montmartre és séta a Sacre Coeur környékén. Egyrészt innen mesés a rálá­tás Párizsra, másrészt este egy nyüzsgő méhkasra emlékeztet a művészek által uralt negyed. Aki szeretne, Párizst ábrázoló kéz­zel festett képek közül választhat és vásárolhat emléket magá­nak, arról a helyről ahol évszázadokon keresztül a leghíresebb művészek töltötték napjaikat. A hegyről lejőve látjuk a híres Pigalle-t a Moulin Rouge-zsal. Városnézésünk közben megál­lunk vacsorázni. A kevés idő miatt a megfelelő színvonalú, de gyorsabb vacsorázási lehetőséget helyezzük előtérbe. Késő este érkezünk párizsi ***-os szállodánkhoz.

3. NAP: PÁRIZS – CHARTES – CHAMBORD – BLOIS

Reggel elhagyjuk Párizst és a Loire-völgyébe indulunk. Útközben megállunk, és Franciaország talán legszebb gótikus katedrálisát tekintjük meg Chartresben. A Loire-völgyébe érve az első kastély, melyet felkeresünk, a Chambord. Számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély. Az erdőből előtűnő szép parkkal körbevett épülettömb min­den ember csodálatát kiváltja. Blois-ba folytatjuk utunkat. Blois régi királyi város volt, ahol szintén található egy szép kastély. Ez olyan szempontból különbözik a többitől, hogy a belvárosban található. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. A ***-os szállodánk Toursban lesz (2 éj).

4. NAP: CHENONCEAUX – CHAUMONT – AMBOISE – TOURS

Ezen a napon egyéni döntés alapján vagy önállóan sétálnak és pihennek a szálloda környékén, vagy egy fakultatív kirándulá­son vesznek részt, mely során a környék kastélyait látogatjuk meg. Kevés utazással sok látványosságot tudunk megtekin­teni és szebbnél szebb építészeti remekművekben gyönyörköd­hetünk. Először a Chenonceaux kastélyt keressük fel, ami azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Következő kastélyunk a Chaumont, melynek nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. Délután az Amboise reneszánsz kas­télyt tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a palotában. A mai kirándulásunk végén Tours-ban sétálunk, melynek kated­rálisa és belvárosa különösen szép. Koraesti órákban fejezzük be kastélykörutunkat, és érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív garantált kastélytúra (belépő nélkül): 20 €.

5. NAP: ORLEANS – VERSAILLES – PÁRIZS

Reggel Párizs felé indulunk. Először a régió egyik központ­ját, Orleanst keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. század­ból valók. Szép főterének közepén az Orleansi-szűz szobra áll. Továbbutazunk, és Versaillesban Franciaország leghíresebb kastélyát és parkját tekintjük meg. Azért is jó ezzel befejezni programunkat, mert ezt követően össze tudjuk hasonlítani a loire-völgyi kastélyokat a francia királyok legismertebb palotá­jával. Párizsba visszaérve a Montparnasse-toronynál lesz sza­badidő, és aki akar, lifttel felmehet a toronyba. Innen a legszebb a látvány a francia fővárosra. Ezt követően még egy érdekessé­get kínálunk: hajózás a Szajnán. Kiváló fotókat lehet készíteni a város műremekeiről. Szállás Párizsban.

6. NAP: PÁRIZS – REIMS – NÉMETORSZÁG REPÜLŐS UTASOKNAK: PÁRIZS – BUDAPEST

A délelőttöt még Párizsban töltjük. Aki szeretné, ekkor a Louvre gazdag gyűjteményét tekintheti meg, de lehetőség van a Tuileriák-kertjében, ill. a Szajna-part mentén kiállított emléktár­gyak között is nézelődni. A déli órákban elhagyjuk Párizst. A közös program után a repülősöknek transzfer a reptérre és egyénileg hazarepülnek Budapestre. Buszos utasainkkal Reimsben, a híres katedrálisnál állunk meg legközelebb. Megtekintjük a lenyű­göző alkotást, és rövid szabadprogram is lesz ajándéktárgy vásár­lási lehetőséggel. Franciaországot elhagyva késő délután érünk Németországba, ahol a szállásunk lesz.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – MAGYARORSZÁG

Reggeli után hazaindulás. Utazás Németországon és Ausztrián keresztül rendszeres pihenőkkel. Hegyeshalomnál lépjük át a határt, a fővárosba az esti órákban érkezünk. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Amboise€ 12,00
Blois€ 12,00
Chambord€ 11,00
Chenonceaux€ 11,00
Chaumont€ 13,50
Eiffel torony (3. emelet)€ 25,00
2 napos múzeum kártya€ 48,00
Hajózás a Szajnán€ 16,00
Tárlatvezetés - Louvre€ 19,00
Tárlatvezetés - Versailles€ 19,00
Montparnasse torony€ 17,00
Rodin múzeum rezervációs díj€ 2,00
Fontainebleau idegenvezetés engedélyezése€ 2,00
IFA€ 6,00

Összesen kb. 214 € valamint fakultatív programok.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.4
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Lőrinczi Zoltánné
Debrecen
2018.09.20

Nagyon felkészült és szervezett volt a program, élményben gazdag, minden tájékoztatást megkaptam. Az idegenvezető szakmai tudása kiváló. A busz kényelmes, az előírásoknak megfelelő, rugalmas intézkedések. A sofőrök segítőkészek, udvariasak voltak.

 • 4.5
Hornyok Péter, Hornyok Erika
Miskolc
2018.09.17

Gazdag programkínálat látványos helyszínekkel. Felkészült, sokrétű idegenvezető. Tiszta, kényelmes busz, profi sofőrökkel.

 • 4.8
Judit Danka
Szeged
2018.09.15

Segítőkész, nagy helyi tudással rendelkező idegenvezető. A sofőrök biztonságosan vezetnek, nyugodtak.

 • 4.5
Nagy Imréné
Debrecen
2018.09.12

Az út során értékes információkat kaptunk, kiváló idegenvezető, kiváló busz, kiváló és segítőkész sofőrrel.

 • 4.5
Atkóri István
MIskolc
2018.09.10

Színvonalas szállások és idegenvezetők.

 • 4.8
Sőregi István
Gyöngyös
2018.09.10

Jól szervezett program, nagyszerű látnivalók. Az idegenvezető nagy elméleti felkészültségű, kitűnő helyismerettel rendelkezik. Kényelmes, jól felszerelt autóbusz, nagy szakmai tudású sofőrök, készséges és udvarias kiszolgálás. Váltakozó színvonalú szállások.

 • 4.5
Polreisz Mária
Halászi
2018.09.05

Katalógus szerinti program, idegenvezető remek. Személyzet maximálisan segítőkész, nagyon ügyes, gyors megoldóképességű sofőrök.

 • 4.5
Farkas László, Farkasné Hollósi Éva
Dunaújváros
2018.09.03

Szöveg nélkül

 • 4.5
Kovács Laura
Karcag
2018.09.03

Tartalmas program, az idegenvezető érdekes előadásmódú, sok történelmi információval szolgáltat.

 • 5.0
Lukács Vincéné
Pécs
2018.09.02

A program jól szervezett, amit az idő lehetővé tesz, bemutatja. Az idegenvezető részletes tájékoztatást ad, nagy történelmi és helyi ismerettel rendelkezik, kiváló szervező. Egyetlen javaslatként azt tudnám mondani, hogy a nagyobb városokban több szabadidő legyen. Köszönöm az utat!

 • 4.5
Kinyomtatom a programot
Kastélyok a Loire-völgyében és Párizs műremekei úthoz hasonló utazások