Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Látogatás a magyar Versailles-ban
·  Eger, a magyar hősök városa
·  Édes élet: Stühmer, Kopcsik, Szamos

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1.NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – GÖDÖLLŐ – MAKLÁR – EGER

Ingyenes vidéki transzferek után indulás Budapestről a reggeli órákban. Gödöllőre érve ellátogatunk az Erzsébet parkba. Közel száz féle örökzöldben gyönyörködhetünk. Itt található Róna József alkotása, mely a világ első, egészalakos Erzsébetkirályné szobra. Tovább sétálva megtekintjük a parkban található Grassalkovich-kálváriát. A három kereszt tövében Szűz Mária, Szent János és Mária Magdolna szobra áll. Következő állomásunk egy különleges ajándék, a Világbéke Gong, melyet Gödöllő városa kapott Indonéziától. A bronz emlékmű a világbéke és a Föld népeinek testvériségét hirdeti, történetéről idegenvezetőnk fog mesélni. Ezt követően a Gödöllői Királyi Kastélyba látogatunk el, mely barokk építészetünk legkiemelkedőbb emlékei közé tartozik. Grassalkovich Antal gróf által építtetett kastély később koronázási ajándékként I. Ferenc József és Sisi pihenő rezidenciája lett. A magyar Versaillesként emlegetett kastély a királyné kedvence volt. Mesés szobái mindenki tetszését elnyeri. Következő programunk a maklári Stühmer cukrászda, ahol a világhírű csokoládégyár édességei közül válogathatunk és vásárolhatunk. Ezt követően tovább utazunk Egerbe. Itt egy különlegességre invitáljuk Önöket. Idegenvezető segítségével felfedezzük a város alatti pincerendszert, mely az ország hét építészeti csodájának egyike. Egykoron az egyház itt tárolta a dézsmát, a bor formájában befolyt adót. Szállás Eger belvárosában ****-os szállodában. Itt lesz a svédasztalos vacsoránk is. Aki szeretné, a hotel wellness részlegét is kipróbálhatja, mely 21 óráig tart nyitva.

2. NAP: EGER – SZENTENDRE – BUDAPEST – SZEGED / DEBRECEN / PÉCS

Reggeli után városnézés Egerben. A város alapítása Szent Istvánnak köszönhető, aki az egyik püspöki egyházmegye székhelyévé tette. Az 1552-es török ostrom, mint az egri diadal írta be magát a történelemkönyvekbe. Körbe járhatjuk a várat, melynek történetét kiállításai segítségével ismerhetjük meg. A belvárosban is teszünk egy rövid sétát, majd a szabadidő után meglátogatjuk a Kopcsik Marcipániát, ahol Kopcsik Lajos Oscardíjas, olimpiai- és világbajnok, Guinness rekorder mestercukrász alkotásait tekinthetjük meg. A fő attrakció a barokk szoba, mely mutatja a művész fantasztikus képességeit, mindemellett a barokk kor hangulatát is idézi. Délután indulunk Szentendrére, ahol először együtt megnézzük a várost. Története az őskorig nyúlik vissza, már a rómaiak előtt is település volt a területen. A szabadidőben sétálhatunk a központban, betérhetünk a Kovács Margit Múzeumba vagy akár a Szamos Marcipán Cukrászdába. Várhatóan érkezés Budapestre az esti órákban, majd vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.


A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében érvényes védettségi igazolvány szükséges a szállások igénybevételéhez és a múzeumok látogatásához.

Kb. 12 000 Ft + IFA a helyszínen fizetendő

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Kirándulás Észak-Magyarországon úthoz hasonló utazások