Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Kastélyok és várak hazánk ÉK-i csücskében
·  Rákóczi Ferenc kastélya szülőhelyén
·  Gönci barackpálinka és tokaji borkóstoló
·  Libegőzés Sátoraljaújhelyen két hegy között is

Utasaink véleménye

4.8

 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – EGER – BOLDOGKŐ –TELKIBÁNYA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk, Budapest után kelet felé haladunk, és a délelőtt második felében érkezünk Egerbe. Az 1552-es török ostrom, mint az egri diadal írta be magát a történelemkönyvekbe. Körbejárjuk a várat, melynek történetét, kiállításai segítségével, önállóan ismerhetjük meg. Ezt követően bemegyünk a központba. Gyalogos városnézés során bejárjuk a belvárost és megtekintjük a Bazilikát mely hazánk 3. legna­gyobb temploma. A központban számtalan barokk ill. neo­barokk épületet fényképezhetünk le. A Dobó István főtéren található a Minorita templom, a városháza és egy látványos szoborcsoport. Délután a boldogkői várhoz megyünk. A vár első említése 1282-ből származik. Az utóbbi éveben komoly felújítá­sok eredményeként kifejezetten látogatóbarát lett. Feltúrázunk a várba, mely Thököly Imre tulajdona is volt. Innen mesés kilá­tás tárul elénk. Programunk befejeztével telkibányai szálláshe­lyünkre buszozunk. Elfoglaljuk szobáinkat, majd – vacsora előtt (külön megrendelhető) – fakultatív pálinkakóstolást szerve­zünk. Itt tájékoztatást kapunk a híres gönci barackpálinkáról és elkészítési módjáról, miközben több pálinkafajtát lehet kóstolni, majd a végén vásárlási lehetőség. Pálinkakóstoló (4 x 2 cl) ára: 4.000,- Ft.

2. NAP: SZÉPHALOM – SÁROSPATAK – SÁTORALJAÚJHELY – BORSI (SZLOVÁKIA)

Reggelit követően ellátogatunk Széphalomra, ahol Kazinczy Ferenc életpályáját is megismerhetjük. Az itt található múzeum, a magyar nyelv múltját és jelenét mutatja be az ómagyar szövegektől kezdve egészen a mai szlengekig. Folytatva utunkat a sárospataki Református Kollégiumhoz megyünk, mely ma is működik. Az iskolát Perényi Péter főispán, a pataki vár építtetője alapította 1531-ben. Olyan híres diákok jártak ide, mint például Kossuth Lajos, Kazinczy Ferenc vagy Gárdonyi Géza. A Kollégium után Magyarország egyik leghíresebb várát, a sárospataki Rákóczi-várat keressük fel, mely az ország egyik legjelentősebb Rákóczi kultuszhelye is egyben. A látogatás során a külső vár­falra is ki lehet menni, ahonnan fantasztikus a kilátás a Bodrog partjára és a városra. Sárospatakot elhagyva folytatjuk utunkat, és bemegyünk Sátoraljaújhelyre, ahol egy kétüléses libegővel felmegyünk a város fölötti Magas-hegyre. Onnan kabinos kötél­pályán érjük el a Szár-hegyet. Csodaszép a látvány a városra és a Zemplénre, amikor átvisz a különleges formájú kötélpályás kabin bennünket a két hegy között. (Amennyiben pl. műszaki okok miatt nem üzemel a kabin a két hegy között, abban az esetben kénytelenek leszünk a programot módosítani.) A Szár-hegyről lefelé sétálva a Magyar Kálváriát vesszük szem­ügyre. A 14 stáció a trianoni békeszerződés során elszakított 38 város nevét és címerét jeleníti meg. Ezt követően átmegyünk Szlovákiába. Sátoraljaújhelytől 5 km-re található a Borsi Kastély, ahol II. Rákóczi Ferenc született. Megtekintjük a szabadsághar­cot irányító nemesember életét, és a XVII-XVIII. századi Európát bemutató kiállítást. Visszaérve szállásunkra, választható vacsora elött fakultatív borkóstolót szervezünk. A kóstolón elsődlegesen a tokaji régió borai szerepelnek (5 fajtát kóstolunk). Ezt köve­tően vásárlási lehetőség a bemutatott borokból. Fakultatív borkóstoló: 4.500,- Ft.

3. NAP: HOLLÓHÁZA – FÜZÉRRADVÁNY – VIZSOLY – BUDAPEST

Reggel indulunk a magyar porcelángyártás fellegvárába, Hollóházára. A Porcelán Múzeum a helyi üveg-, porcelánkészí­tés és festés fejlődését mutatja be 1777 – 1948-ig, ami után lesz vásárlási lehetőség is. Folytatjuk utunkat és egy nagyon látvá­nyos kastélyt keresünk fel Füzérradványon. Ybl Miklós tervei sze­rint a XIX. század közepén épült kastély kiállítását tekintjük meg helyi vezető segítségével. Hatalmas gondozott parkja is elnyeri mindenki tetszését. Füzérradványt elhagyva Vizsolyra buszo­zunk. A látogató központban tájékoztatást kapunk a Vizsolyi bib­liáról, mely az első református biblia, melyet Magyarországon nyomtattak. Folytatjuk utunkat Budapestre, ahova 21 óra körül érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Eger - Vár3600 Ft
Egri Bazilika adomány500 Ft
Boldogkő vára2000 Ft
Széphalom - Magyar Nyelv múzeuma1600 Ft
Sárospataki Kollégium Nagykönyvtár800 Ft
Sárospatak - Rákóczy vár2500 Ft
Sátoraljaújhely - libegő4000 Ft
Borsi-Kastély10 €
Hollóházi Porcelán Múzeum2500 Ft
Füzérradány - Károlyi-kastély3500 Ft
Vizsoly - református templom adomány1600 Ft
Helyi és idegenforgalmi adók400 Ft

Belépők ára: kb.: 23 000 Ft + 10 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Némethi Tamás, Némethiné Bánszky Katalin
Budapest
2023.06.12

Jól megvalósult programok, megfelelő szabadidővel. Az idegenvezetés 5*, remek, felkészült, humoros, empatikus, türelmes, örülök, hogy ő volt az idegenvezető. Az autóbusz tiszta, biztonságos, a vezető nyugodt, pontos, udvarias. Kitűnő szállás volt, az ételek ízletesek és megfelelő mennyiségűek voltak.

 • 5.0
Markó Károlyné
Budapest
2023.06.12

Szuper, átlagon felüli idegenvezetés. Nagyon kreatív jó hangulatú, magas színvonalú szervezés.

 • 4.5
Orosz Jánosné
Békéscsaba
2023.06.11

Minden nagyon jó volt! Mindenki kedves volt! Jók az utak, idegenvezetők, buszok, sofőrök!

 • 5.0
Tombory Ernő Lászlóné, Tombory Ernő László
Pécs
2023.06.10

Érdekes, jól összeállított, korábban kevésbé ismert program. Rendkívül tájékozott, szabados stílusú, mindenről részletes, előzékeny idegenvezető. Kényelmes autóbusz megbízható előrelátó és magabiztos sofőrrel. A szállás kellemes, mindenben megfelelő volt, az ellátás során is jó volt minden.

 • 5.0
Sebestyén Andrásné és Sebestyén András
Györe
2023.06.08

Sokrétű, érdekfeszítő, izgalmas program. Nagyszerű hatalmas tudású idegenvezető. A busz tiszta és kényelmes. A sofőr ügyes, barátságos. A szállás csodaszép hely. A második napi vacsora nem volt jó.

 • 4.8
Bardócz László és Lászlóné
Budapest
2023.06.04

Kiváló ismeretek, kiváló átadás, jó hangulat volt.

 • 4.8
Dr. Lantai Olivér Szilárd
Budapest
2023.06.03

Érdekes, színvonalas programok. Szuper, informatív, érdekes, közvetlen idegenvezetés. Szuper sofőr. A szállás kiváló mert finom az étel, kényelmes a szoba. Finom és bőséges fogások, kedves vendéglátós személyzet. Profin szervezett.

 • 5.0
Szvetina Szonja
Budapest
2023.06.02

Az idegenvezető felkészült, nagy lexikális tudású. A busz biztonságos és kényelmes, a buszsofőr udvarias és segítőkész. A szállás szintén kényelmes és tiszta, az ételek ízletesek voltak, finom fogásokkal.

 • 5.0
Kiss Katalin Gabriella
Budapest
2023.06.01

Hollóháza nekem csalódást okozott, de többi program jó volt. Az idegenvezető rendkívüli személyiség, kedves, készséges és magas tudású. A busszal minden rendben volt, pontos volt a sofőr, elégedettek voltunk vele. A szállás kényelmes és tiszta volt, ellátásból csak reggeli volt de az ízlett. Látszik, hogy a Proko Travel próbál a vendégek/utasok kedvében tenni.

 • 4.8
Horváth Ágota Ágnes, Botkáné Horváth Zsuzsanna Rózsa
Pécs
2023.06.01

Minden úgy valósult meg, ahogy azt a katalógusban leírták.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Észak-Magyarországi kóstoló úthoz hasonló utazások