Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 20 - 22. 69 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 22 - 24. 69 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  A legnagyobb magyar bazilika megtekintése
·  Világörökségek és pannon táj
·  Séta „A leghűségesebb város” ódon utcáin
·  Fertődi Esterházy-kastély, a magyar Versailles

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – ESZTERGOM – TATA – BÁBOLNA – GYŐR

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után a festői Dunakanyar vidékén keresztül utazunk első megállónkig, az egykori királyi városig, Esztergomig, mely számtalan kulturális és történelmi ékkövet rejt. Itt megismerkedünk a magyarországi katolicizmus főszékesegyházával, amely impozáns látvány nyújt a Duna fölé magasodva. Az altemplomtól a kupoláig 100 méter, ezzel az ország legmagasabb egyházi épülete. Felkeressük a templomot, az altemplomot, a kincstárat és a kilátóteraszt. Egyik különlegessége, hogy a XIX. században oldalkápolna­ként hozzáépítették a vörösmárvány belsejű Bakócz-kápolnát, mely hazánkban az egyetlen épségben fennmaradt reneszánsz építészeti alkotás. A Mária Valéria hídon rövid időre átkelhe­tünk a már Szlovákiában lévő, szomszédos Párkányba, ahon­nan kiváló felvételeket készíthetünk a bazilikáról. Napunkat a vizek városában, Tatán folytatjuk, melynek épületeiről Fellner Jakab munkássága köszön vissza ránk. Sétánk során megtekint­jük a város egyik szimbólumát, az Országgyűlés téren álló jel­legzetes haranglábat. Az Öreg-tó parti sétányán körbejárjuk a város jelképévé vált Öreg-várat és a frissen felújított Esterházy-kastélyt is. Programunk alatt felfedezzük a horgászparadi­csom Cseke-tó partján fekvő angolpark hangulatos sétaútjait és romantikus, templom maradványokat utánzó műromjait is. Mai utolsó programunk a bábolnai Nemzeti Ménesbirtok meg­tekintése. Az impozáns épületegyüttes központi eleme még a XVIII. században épült. Meglátogatjuk többek között az arab ménesistállókat, az Afrika Vadászmúzeumot és az ország leg­öregebb akácfáját is. Ezt követően a Kisalföld központja, Győr felé vesszük az irányt, ahol elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

2. NAP: GYŐR – PANNONHALMA – LÉBÉNY – GYŐR

Reggelinket követően bejárjuk Győr óvárosát. A műemlékekben gazdag, 750 éves város a térség gazdasági, kulturális és sport­központja. Itt őrzik Szent László királyunk hermáját is. A Bécsi kapu tér Karmelita templomának érintésével megcsodáljuk az impozáns Széchenyi tér barokk műemlék palotáit, valamint a Rába és a Mosoni-Duna találkozásánál magasodó Bazilikát és a Püspökvárat. Városnéző sétánk után Pannonhalmára indu­lunk, ahol felkeressük a máig működő szerzetesközösséggel rendelkező Bencés Főapátságot. A látványos épületegyüttes 1996 óta méltán képezi az UNESCO Világörökség részét, hiszen páratlan kulturális kincseket őriz. A mintegy 40 főt számláló bencés közösség pedig változatos munkát folytat: lelkiségi, teológiai, szociális, kulturális feladataik ellátását turisztikai és gazdasági tevékenységükkel segítik, több száz világi mun­katársukkal közösen. Szabadprogram keretében eltölthe­tik idejüket az apátság arborétumában vagy az újonnan nyílt Illatmúzeumban, mely egyedülálló Magyarországon. Eltelve a pannonhalmi különlegességekkel tovább indulunk Lébény felé. A város Árpád-korban épült plébániatemplomának Szent Jakab a fővédőszentje és a hazai román kori építészet legszebb alko­tásai közé tartozik. Programunk befejezése után visszamegyünk győri szállásunkra.

3. NAP: SOPRON – FERTŐRÁKOS – FERTŐD – BUDAPEST

Reggeli után Sopronba buszozunk. Megcsodáljuk a leg­hűségesebb város történelmi belvárosát, melyet macskaköves utcák, boltíves kapualjak, ódon polgári épületek öveznek. A leglátványosabbak: Tűztorony, Vármegyeháza, „Kecske-templom”, Storno-ház, Fabricius-ház, Patika-ház, Scarbantia ókori fóruma, Ó-Zsinagóga. Ezeket kívülről tekint­jük meg. Sétánk után, a délelőtt második felében, a fertőrákosi püspöki kőfejtőt, a Fertő-tó vidékének egyik legnépszerűbb látnivalóját keressük fel. Az itt bányászott ún. lajtamészkő geológiai, őslénytani és botanikai különlegesség, mivel a mai napig őrzi a Pannon-tenger növényeinek és állatainak lenyo­matát. A sokoldalú attrakció területén interaktív témapark, az itt élő sziklai bengéről elnevezett tanösvény és barlangszín­ház is található. Megismerhetjük a Páneurópai Piknik történe­tét, a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti kincseit, valamint kilátópontjairól láthatjuk a Fertő-tavat és környékét. Utunkat ezután Fertőd felé folytatjuk, ahol a „magyar Versailles”, az ország legnagyobb és egyik legszebb barokk kastélya található, csodálatos díszkerttel, angolparkkal övezve. Az Esterházy-kastély a XVIII. század második felében, „Fényes” Miklós her­ceg élete alatt az ország kiemelkedő kulturális központjává vált. Zenei élete híres volt Európa-szerte. A vezetett kastélytúra során megtekintjük a gazdag rokokó díszítésű szobákat és ter­meket, köztük a Haydn-termet, ahol a világhírű osztrák zene­szerző Búcsúszimfóniája először felcsendült. Kirándulásunk zárásaként, úton hazafelé, megállunk a bánhidai csatának emléket állító népszerű Turul-emlékműnél, mely Tatabánya városa fölé magasodik. Innen szép rálátás van a városra és kör­nyékére. Terveink szerint 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Esztergom - bazilika2000 Ft
Bábolna - Nemzeti Ménesbirtok2700 Ft
Pannonhalmi apátság3200 Ft
Lébény - Szent Jakab templom800 Ft
Fertőrákosi kőfejtő2000 Ft
Fertőd - Eszterházy - kastély3500 Ft
Helyi és idegenforgalmi adók1000 Ft

Belépők ára: kb.: 15 200 Ft

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Kupecz Orsolya
Szeged
2023.06.20

Sokoldalú, változatos program. Az idegenvezető nagy tudású, talpraesett, türelme van a nehéz utasokhoz. A transzferbusz jobb minőségű volt, utána kicsit fapadosabb volt. A gépkocsi vezető nagyon kedves, segítőkész, profi, jól vezet és előzékeny. A szálláson a + kis konyha külön meglepi, jó minőségű. A szomszéd szoba zajai egy kicsit áthallatszanak. Az étkezés bőséges, változatos, finom, jó a szakács. Második nap már mi szóltunk a pincérnek, hogy mit kérünk inni, mert nem kérdezték automatikusan.

 • 5.0
Kupecz Tamásné
Szeged
2023.06.20

Magas színvonalú kulturális programot kínál. Változatos, érdekes, élményszerű. Az idegenvezető széles látókörű, türelmes, talpraesett, érthetően beszél, jól kezeli a nehéz embereket. A gépkocsi vezető segítőkész, kedves, a buszon az írófelület koszos volt. A szálláson tágas szobák, kedves személyzet, rendkívül változatos reggeli és vacsora volt.

 • 5.0
Nagy László
Pécs
2023.06.12

Erre jelentkeztem. Az idegenvezető közvetlen, derűs, szolgálatrakész, sok információt átad. A busz kényelmes. Az utóbbi években csak a Prokóval utaztam.

 • 5.0
Kávai Ildikó
Szeged
2023.06.01

Ár-érték arányban a legjobb. Nekem kicsit sok volt a templom. Szénási Pál nagyon felkészült, humoros, jól kezelt minden helyzetet. Az autóbusz nagyon tiszta, kényelmes, a sofőr profi és kedves. A szállás tiszta, a célnak megfelel, az étkezés finom elégséges.

 • 4.8
Czirjék Emőke
Dunakeszi
2023.05.31

Eddig nem látott helyeken jártunk. Az idegenvezető jópofa. A buszon nem volt telefon-töltési lehetőség, a sofőr szimpatikus volt. A tévé nem működött a szálláson. Az ételek ízletesek voltak.

 • 4.8
Pakai Mihályné
Szeged
2023.05.30

Nagyon fárasztó volt de nagyon szép. Nagyon kedves, udvarias felkészült idegenvezetőnk volt. Nagyon szép tiszta kényelmes ágyak. Nagyon finom és bőséges ételek.

 • 5.0
Kiss Antalné
Szeged
2023.05.30

Bőséges program. Temperamentumos, kedves idegenvezető. A buszt kicsit szűknek találtuk. A gépkocsivezetőnek van humora és segítőkész. A szállás kényelmes, tiszta, jól felszerelt. Bőséges, változatos ételek, kedves kiszolgálás.

 • 4.8
Sipos János Tamásné
Szeged
2023.05.28

Az első nap kisség zsúfolt volt, de a programok jók voltak.

 • 5.0
Hegedűs Imréné
Szeged
2023.05.28

Az út programja: eléggé strapás Idegenvezetés: jó humorú Autóbusz: kényelmetlen Gépkocsi vezető: nagyon kedves, jó humorú, segítőkész Szállás: tiszta, rendes Étkezés: bőséges, finom

 • 5.0
FARKAS ZOLTÁN BÉLÁ ÉS FARKAS ZOLTÁN BÉLÁNÉ
Alsózsolca
2023.05.26

A program: ajánlatnak, megfelelő, időpontokat és beosztást betartó. Az idegenvezető: minden igényt kielégítő, alapos, körültekintő. Az autóbusz és a sofőr: biztonságos. A szállás: igényes, tiszta, kényelmes. Az étkezés: kiváló.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Kirándulás Nyugat-Magyarországon úthoz hasonló utazások