Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 26 - 28. 69 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 25 - 27. 59 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  A legnagyobb magyar bazilika megtekintése
·  Világörökségek és pannon borok
·  Séta „A leghűségesebb város” ódon utcáin
·  Fertődi Esterházy-kastély, a magyar Versailles

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (15)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – ESZTERGOM – TATA – BÁBOLNA – GYŐR

Ingyenes vidéki transzferek után indulás Budapestről a reggeli órákban. A festői Dunakanyar vidékén keresztül utazunk első megállónkig, az egykori királyi városig, Esztergomig, mely számtalan kulturális és történelmi ékkövet rejt. Itt megismerkedünk a magyarországi katolicizmus főszékesegyházával, mely impozáns látvány nyújt a Duna fölé magasodva. 100 méteres magasságával, az altemplomtól a kupoláig, az ország legnagyobb egyházi épülete. Egyik különlegessége, hogy a XIX. században oldalkápolnaként hozzáépítették a vörösmárvány belsőjű Bakócz-kápolnát, mely az egyetlen, hazánkban épségben fennmaradt reneszánsz építészeti alkotás. A belépési szabályok függvényé­ben átkelhetünk a már Szlovákiában lévő, szomszédos Párkányba is a Mária Valéria hídon, amelyről kiváló felvételt készíthetünk a bazilikáról. Napunkat a vizek városában, Tatán folytatjuk, melynek épületeiről Fellner Jakab munkássága köszön vissza ránk. Sétánk során megtekintjük a város egyik szimbólumát, az Országgyűlés téren álló jellegzetes haranglábat is. Az Öreg-tó parti sétányán körbejárjuk a város jelképévé vált Öreg-várat és a frissen felújított Esterházy-kastélyt is. Programunk során felfedezzük a horgászparadicsom Cseke-tó partján fekvő Angolpark hangulatos sétaútjait és romantikus, templom maradványokat utánzó műromjait is. Mai utolsó programunk a bábolnai Nemzeti Ménesbirtok megtekintése. Az impozáns épületegyüttes központi eleme még a XVIII. században épült. Meglátogatjuk többek között az arab ménesistállókat, az Afrika Vadászmúzeumot, és az ország legöregebb akácfáját is. Ezt követően a Kisalföld központja, Győr felé vesszük az irányt, ahol elfoglaljuk a ****-os hotelben lévő szállásunkat. Vacsorázási lehetőség egyénileg a hotelben vagy környékén.

2. NAP: GYŐR – PANNONHALMA – LÉBÉNY – SOPRON

Reggelinket követően bejárjuk Győr óvárosát. A műemlékekben gazdag, 750 éves város a térség gazdasági, kulturális és sport központja. Itt őrzik Szent László királyunk hermáját is. A Bécsi kapu tér Karmelita templomának érintésével megcsodáljuk az impozáns Széchenyi tér barokk műemlék palotáit, valamint a Rába és a Mosoni-Duna találkozásánál magasodó Bazilikát és a Püspökvárat. Városnéző sétánk után Pannonhalmára indulunk, ahol megtekintjük a máig működő szerzetesközösséggel rendelkező Bencés Főapátságot. A látványos épületegyüttes 1996 óta méltán az UNESCO Világörökség részét képezi, hiszen páratlan kulturális kincseket őriz. A mintegy 40 főt számláló bencés közösség pedig változatos munkát folytat: lelkiségi, teológiai, szociális, kulturális feladataik ellátását turisztikai és gazdasági tevékenységükkel segítik, több száz világi munkatársukkal közösen. Az apátsági látogatásunk után felkeressük az egyik helyi pincészetet, ahol zamatos pannon borokat és helyi finomságokat kínálnak, autentikus környezetben. Fakultatív borkóstoló: 5.000,- Ft. Akik nem szeretnének a kóstolón részt venni, szabadprogram keretében eltölthetik idejüket az apátság arborétumában vagy az újonnan nyílt Illatmúzeumban, mely egyedülálló Magyarországon. Eltelve a pannonhalmi különlegességekkel tovább indulunk Lébény felé. A város Árpád-korban épült plébániatemplomának Szent Jakab a fővédőszentje, és a hazai román kori építészet legszebb alkotásai közé tartozik. Napunkat a Soproni-hegység népszerű kirándulóhelyén, a Lővérekben tett kellemes sétával zárjuk, ahol gyönyör­ködhetünk a Károly-kilátóról elénk táruló panorámában. Tiszta időben láthatjuk a Fertő-tó vidékét és akár az Alpokalja hegycsúcsait is. Szállás Sopronban ***-os szállodában. Vacsora egyé­nileg a szállodában vagy környékén.

3. NAP: SOPRON – FERTŐRÁKOS – FERTŐD – MAJK – TATABÁNYA – BUDAPEST

Reggeli után megcsodáljuk a leghűségesebb város történelmi belvárosát, melyet macskaköves utcák, boltíves kapualjak, ódon polgári épületek öveznek. A leglátványosabbak: Tűztorony, Vármegyeháza, „Kecske-templom”, Storno-ház, Fabricius-ház, Patika-ház, Scarbantia ókori fóruma, Ó-Zsinagóga. Ezeket kívülről tekintjük meg. Sétánk után, a délelőtt második felében, a fertőrákosi püspöki kőfejtőt, a Fertő-tó vidékének egyik legnépszerűbb látnivalóját keressük fel. Az itt bányászott ún. lajtamészkő geológiai, őslénytani és botanikai különlegesség, mivel a mai napig őrzi a Pannon-tenger növényeinek és állatainak lenyomatát. A sokoldalú attrakció területén interaktív témapark, az itt élő sziklai bengéről elnevezett tanösvény és barlangszínház is található. Megismerhetjük a Páneurópai Piknik történetét, a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti kincseit, valamint kilátópontjairól láthatjuk a Fertő-tavat és környékét. Utunkat ezután Fertőd felé folytatjuk, ahol a „magyar Versailles”, az ország legnagyobb és egyik legszebb barokk kastélya található, csodálatos díszkerttel, angolparkkal övezve. Az Esterházy-kastély a XVIII. század második felében, „Fényes” Miklós herceg élete alatt az ország kiemelkedő kulturális központjává vált. Zenei élete híres volt Európa-szerte. A vezetett kastélytúra során megtekintjük a gazdag rokokó díszítésű szobákat és termeket, köztük a Haydn-termet, ahol a világhírű osztrák zeneszerző Búcsúszimfóniája először felcsendült. Ezután Majkra utazunk, hogy felfedezzük a kamalduli remeteség szépen felújított barokk műemlékegyüttesét, melyet szintén az Esterházyak alapítottak az 1730-as években. A némasági fogadalmat tett barátok csaknem 50 évig éltek itt, egészen addig, amíg II. József császár fel nem oszlatta a rendek többségét. A kolostor fő épülete számos érdekes történeti kiállításnak ad otthont, melyeken keresztül megtudhatjuk többek közt azt is, hogy II. Rákóczi Ferencet milyen kapcsolat fűzte a kamalduliakhoz. Kirándulásunk zárásaként, úton hazafelé, megállunk a bánhidai csatának emléket állító népszerű Turul-emlékműnél, mely Tatabánya városa fölé magasodik. Innen szép rálátás van a városra és környékére. Az esti órákban érkezünk

LátnivalóBelépődíj
Esztergom - bazilika1800 Ft
Bábolna - Nemzeti Ménesbirtok2300 Ft
Pannonhalmi apátság2000 Ft
Lébény - Szent Jakab templom600 Ft
Sopron - Károly-kilátó300 Ft
Fertőrákosi kőfejtő1800 Ft
Fertőd - Eszterházy - kastély3500 Ft
Majk - Kamalduli Remeteség2000 Ft
TAX1000 Ft

Belépők ára: kb.: 15 300 Ft

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.3
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Feketéné Hladony Katalin
Bp
2021.11.30

Tartalmas, szervezett program, felkészült, sok ismerettel rendelkező idegenvezető.

 • 5.0
Hankovszky Zsolt
Szeged
2021.11.30

Utazásunk programja gazdag és érdekfeszítő volt. Tibor megnyerő személyiség – nagy türelemmel megáldva –, tökéletes a felkészültsége. Buszcsere történt objektív okokból, de a helyzetet a sofőr higgadtan oldotta meg Tibor segítségével. Lényeges a napi „menetelés” után, hogy az ágy nagyon jó volt, de a fürdőszoba lehetett volna jobb. Az étkezés viszont kifogástalan és minden igényt kielégítő.

 • 4.8
Vasvári Katalin
Nyírbátor
2021.11.30

Mindenre kiterjedő program, élvezetes, bőséges, változatos idegenvezetés. Segítőkész, alapos sofőr, ízletes és bőséges étkezés.

 • 4.8
Szili András és Éva
Budapest
2021.11.30

Jól összeállított program, magas lexikális tudású, jól felkészült idegenvezető. Az elvárásaink teljesültek.

 • 5.0
Dóczi Ferenc és Ferencné
Szeged
2021.11.30

Jó program, kiváló, nagyon kedves és illedelmes idegenvezető, segítőkész, kedves sofőr. A szállás és ellátás jó. A busz lerobbant, de megoldódott (Ami elromolhat, az el is romlik.

 • 5.0
Mohácsi Katalin
Kecskemét
2021.11.30

Jól felkészült, kedves, intelligens idegenvezető.

 • 5.0
Gangel Kálmánné
Bp
2021.11.30

Tökéletes program, különlegesen felkészült, jó túravezető, nyugodt, megbízható sofőr.

 • 4.8
Dr. Zagyi Bertalan és neje
Nyíregyháza
2021.11.30

Kissé zsúfolt a program 2 napra. Az idegenvezetés szuper, a busz kényelmes, a sofőr jó, segítőkész, udvarias. A szállás tiszta, jó. Változatos és kitűnő az étkezés.

 • 4.5
Goszleth Lajosné
Bp
2021.11.30

Rendkívül tartalmas program!

 • 4.5
Németh Károlyné
Sándorfalva
2021.11.30

Sajnos nem volt klíma a szálláson, nagyon meleg volt. De a program nagyon tartalmas! Gyönyörű helyszíneken jártunk! A sofőrünk udvarias volt, a busz tiszta, biztonságos és kényelmes. Maximálisan elégedett vagyok az idegenvezetővel. Különleges embert ismerhettünk meg! Nem”csak” történelmi, hanem zenei tudását is igyekezett átadni. Megnyerő, udvarias személyiség! Felkészültsége kiváló!

 • 4.5
Kinyomtatom a programot
Kirándulás Nyugat-Magyarországon úthoz hasonló utazások