Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·          Fürdés, napozás az Adriai-tenger partján

·          Körbejárjuk az Isztriai-félszigetet

·          Városnézés Zágrábban

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LETENYE – OPATIJA (525 km)

Reggel indulás Horvátországba. Délután érkezünk a kedvelt üdülőközpontba, Opatijába, ahol gyalogos séta. A horvát Monte Carloként, vagy az Adria Nizzájaként is emlegetett település komoly történelmi múlttal rendelkezik. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején a gazdag arisztokraták Opatijában építették elegáns villáikat, melyek ma luxusszállodákként üzemelnek. A fényűzés egyértelműen meghatározza a város arculatát. Végigsétálunk a hangulatos tengerparti sétányon, melynek mentén a város legpatinásabb épületei helyezkednek el. Láthatjuk a hely szimbólumának számító „Leány a sirállyal” szobrot, az Angyali Üdvözlet templomát és a Szent Jakab templomot. Sétánk után továbbindulunk az Isztriai-félszigetre és elfoglaljuk szállásunkat (3 éj), majd vacsora.

2. NAP: POREC – ROVINJ – PULA (250 km)

Egésznapos kirándulásunkat a hangulatos, római emlékektől hemzsegő kisvárosban, Porecben kezdjük. A belváros ma is az ősi római városszerkezetre épül. Látni fogjuk többek közt az Euphrasius-bazilika épületegyüttesét, melyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Ezt követően egy kiálló szirtfokra épült festői szépségű városkába, Rovinjba utazunk. A települést a barbárok támadásai elől menekülők alapították. A velenceiek védelme idején a szerény kis halászfalu lakói hajósok, matrózok, nem ritkán kalózok voltak. Délután érkezünk Pulába. A város egyik legismertebb és leggyakrabban látogatott híressége az I. századból ránk maradt, gyönyörű római kori Amfiteátrum. Ez a kiváló állapotban megőrzött aréna valamikor a gladiátorjátékok helyszíne volt. Megnézzük a város főterén lévő Augustus-templomot, valamint a boltíves Aranykaput is. Mindhárom városban lesz idő emléktárgyak vásárlására is.

Vacsorára érünk vissza szállásunkra. Természetesen, ha valaki úgy dönt, hogy inkább pihen, fürdik a tengerparton az is lehetséges.

3. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon lehet pihenni a szállodában, vagy le lehet sétálni a tengerpartra, ahol tudnak fürdeni és napozni.

4. NAP: ZÁGRÁB – LETENYE – BUDAPEST (530 km)

Reggeli után hazaindulás. Útközben megállunk Zágrábban, az ország fővárosában. Szent László királyunk 1093-ban alapította a város püspökségét és a Káptalandombon felépíttette a Szent István székesegyházat. Sétánk után továbbindulunk, az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Plitvicei-tavak (jan, feb, márc, nov, dec)60 HRK
Plitvicei-tavak (máj, okt)100 HRK
Plitvicei-tavak (jún, júl, aug, szept)250 HRK
Poreč – Szent Euphrasius (Múzeum + Bazilika)50 HRK/25 HRK diák bel.
Pula – Aréna (Amfiteátrum)50 HRK/25 HRK diák bel.

Belépők ára: kb.: 160 vagy 200 vagy 350 HRK (Időponttól függően).

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Kiruccanás az Isztriai-félszigetre úthoz hasonló utazások