Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Korzózás a belvárosban és a Váci utcán
·  Várnegyed macskaköves utcái
·  Szent István Bazilika a főváros szívében
·  Dunai hajózás közben világörökségi látkép

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (15)

SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A reggeli órákban kezdjük meg a fővárosi programunkat a Zsolnay-tetőcserepes Nagy Vásárcsarnoknál. Ez Budapest legnagyobb és leglátványosabb piaca. Itt lesz lehetőség megreggelizni. Innen továbbsétá­lunk a Váci utcára, amely egykor az ország kirakata volt számos világmárka üzletével. Ma is a város legkedveltebb sétálóut­cája. A belvárost elhagyva a Milleneumi vasúttal (Földalattival) utazás a Hősök terére, ahol a magyar történelem nagyjainak szobrainál egy kis történelmi visszatekintőt kapunk idegenve­zetőnktől. Folytatjuk utunkat az Andrássy úton. Ez most a leg­híresebb márkaboltok utcája. A Szent István Bazilikához érve annak szép díszítéseit belülről is megcsodáltjuk, a szertartások függvényében. A parlament felé haladva, útközben érintjük a Szabadság teret. A Kossuth tér látnivalóiban gyönyörködünk, melyek közül legfontosabb az Országház (csak kívülről tekint­jük meg). Lényeges még a Nemzeti Összetartozás emlékműve, II. Rákóczi Ferenc lovasszobra és a tér többi látványos palotája. Továbbsétálva megnézzük és elgondolkodunk a közelben talál­ható Duna-parti Holokauszt-emlékműnél, a híres „Cipők”-nél. A pesti oldalon rövid ebédszünet, majd kb. 60 perces hajózás a Dunán, ahonnan a páratlan panoráma minden turista szá­mára örök emlék. A délután további részét a Budai Vár területén töltjük. Felfedezzük a Várnegyed (Dísz tér, Tóth Árpád sétány, Szentháromság tér, Mátyás templom kívülről, Halászbástya, Úri utca, Mária Magdolna templom tornya, Kapisztrán tér) és a Palotanegyed (Sándor-palota, Karmelita kolostor, Sikló stb.) látnivalóit. Késő délután indulunk vissza transzfer autóbusza­inkhoz. A nap során sok gyaloglás lesz, ezenkívül tömegköz­lekedést használ a csoport. A belépők és a hajózás költsége extrában fizetendőek.

Kb 11 400 Ft

Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Bánfi Angéla, Kaponyás Emília
Hódmezővásárhely
2023.09.20

Nincs egyéb észrevételem, tökéletes volt az idegenvezetés.

 • 4.8
Lantos Anna Mária
Szeged
2023.09.20

Az idegenvezető jól felkészült, minden programot előre megszervezett, nagy tudású. Minden tervezett programot megvalósít, megbízható.

 • 5.0
Fleischerné Kovács Viola
Budapest
2022.08.14

Mindig jól felkészült idegenvezető, jó programok.

 • 5.0
Andrelli Gábor
Pécs
2022.07.28

Boglárka kedves idegenvezetőnk próbált sok nevezetes épületet, Budapest nevezetességeit jól bemutatni. Program jól szervezett volt. Kis csoport jött össze, (18 fő), de jó csapat voltunk. Hajókirándulás tartalmas volt. Jó volt visszajönnöm nosztalgiázni. Legyen még többször is Budapesten 1 napos kirándulás pl. Hegyekben.

 • 5.0
Farkas Mónika
Hernádnémeti
2022.07.01

Nagyon tartalmas volt, a lényeges látnivalók, nevezetességek benne voltak. Az idegenvezetés nagyon színvonalas volt, nagy szakmai tudással rendelkező idegenvezető. A busz modern, tiszta, kényelmes, a sofőrök biztonságosan vezettek.

 • 5.0
Farkas Ildikó
Hernádnémeti
2022.06.30

Dr. László Boglárka szakmailag kiváló tudással rendelkezik, részletes és érdekes idegenvezetés.

 • 5.0
Enhardt Eszter
Miskolc
2022.06.27

Nagyon színvonalas és jó volt. Az idegenvezetés maximálisan jó, jó, jó.

 • 5.0
Kammermann Györgyné
Miskolc
2022.06.25

Az idegenvezető felkészült - "minden tudó" 5*

 • 5.0
Makai Nóra
Kecskemét
2022.06.20

Változatos program, sikerült Budapest fontos részeit alaposan megismerni. Az idegenvezető nagy tudású, segítőkész, kedves személyiség.

 • 5.0
Krémerné Kardos Hajnalka, Krémer Ádám, Krémer Levente, Kardos Sándorné
Somberek
2023.09.20

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Egy nap Budapesten turistaként úthoz hasonló utazások