Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése
Repülős utazás után körutazás Görögországban
Történelmi emlékek a Peloponnészoszi-félszigeten
Meteorák sziklakolostorai a hegytetőn
Görögország főváosa, Athén és a Szunion-fok

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. nap: Budapest – Athén

Elutazás Budapestről az Aegean Airlines menetrendszerinti járatával a késő délutáni órákban Athénba. Az esti érkezést követően transzfer a szállodába, majd a szobák elfoglalását követően éjszaka a hotelben (3 éj).

2. nap: Athén – Szunion

Délelőtt kirándulás Görögország fővárosában, Hadrianus kapu, az Olimpiai Stadion, a Parlament épületének és az előtte lévő őrségváltásnak, az Akropolisz és a Zeusz templom megtekintése. Kora délután szabadprogram a városban, majd visszatérés a szállásra. Délután fakultatív kirándulás keretében ellátogatunk az Attikai félsziget legdélebbi pontjára a Szunion fokhoz, ahol megtekintjük az ókori Poszeidón templomot. Éjszaka a hotelben. Szunion fél napos kirándulás: 14.900,-Ft (min. 10 fő jelentkezése esetén)

3. nap: Mükéné – Epidavrosz – Nafplion

Indulás kora reggel Athénból a Peloponnészoszi-félszigetre, útközben a Korinthoszi csatorna megtekintése, amelyet 2 magyar tervei alapján építtetett a görög állam. Délelőtt folyamán ellátogatás Mükénébe, Agamemnon sírja és az Oroszlános kapu, majd Epidavroszban az ókori színház megtekintése. Ezt követően a Nafplion város festői promenádjában gyönyörködhetünk, majd visszautazás Athénbe a szálláshelyünkre. Éjszaka a hotelben

4. nap: Olympia – Delfi

Az athéni szálloda elhagyását követően elutazunk Olympiába hogy megtekintsük Olümpia romvárosának maradványait, amelyet az olümpiai játékoknak, az ókor egyik legfontosabb sportversenyének helyszíneként is ismerhetünk. Az ásatási terület és a múzeum megtekintését követően a patrai Rio Antirio hídon át elutazunk Delfibe. Az érkezést követően elfoglaljuk szállásunkat és éjszaka a hotelben.

5. nap: Delfi – Kalambaka

A reggelinket követően felfedezzük Delfit, amely az ókori Görögország első számú jóshelye volt és a Parnasszosz hegységben található. Az ókori hiedelem szerint ez a hely volt a világ közepe. Megtekintjük az itt található szentély együttest, a Kincsesházakat, a Színházat és a múzeumot. A programot követően elutazunk Kalambakába a Meteorák lábához, ahol elfoglaljuk szállásunkat és éjszaka a hotelben.

6. nap: Meteorák – Thessaloniki

A mai napon megtekintjük a Theszáliai völgyben található grandiózus magasságba emelkedő (600 m), természetes sziklatömböket, amelyeknek a tetejére épültek, a bizánci kolostorok. A kolostor meglátogatását követően buszunkkal elutazunk Thessalonikibe a szálláshelyünkre, majd éjszaka hotelben.

7. nap: Thesszaloniki – Athén

A szállodánkat elhagyva megtekintjük Thesszaloniki 2330 éves történelmének tanúbizonyságait egy buszos városnézés keretin belül. Ellátogatunk a város szimbolumához is a Fehér Toronyhoz, amely a XVIII sz. óta több néven is ismert volt. A mai nevét azután kapta, amikor is zsidó foglyok 1890-ben fehérre meszelték a tornyot, hogy így visszaszerezzék szabadságukat. A város megtekintését követően utunkat Athén felé vesszük és elfoglaljuk szállásunkat majd éjszaka a hotelben.

8. nap: Athén – Budapest

A szobák elhagyását követően transzfer a repülőtérre majd az Aegean Airlines menetrendszerinti járatával elutazás Budapestre.

Belépők ára kb. 24.000 Ft + a fakultatív kirándulás.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Klasszikus görög körút úthoz hasonló utazások