Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 18 - 20. 189 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Augusztus 15 - 17. 209 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 19 - 21. 184 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Sétahajókázás Koppenhága csatornáin
·  Ingyenes belépők és tömegközlekedés a Koppenhága Kártyával
·  Királyi paloták és múzeumlátogatások
·  Kirándulás Roskildébe, mely világörökség

Sok érdekesség van Koppenhágában, de nekem a legemlékezetesebb a Nyhavn negyedben elfogyasztott halvacsora volt.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – KOPPENHÁGA

Menetrend szerint, várhatóan a délelőtti órákban repülés átszállással Koppenhágába. Délben a reptéri vonattal bemegyünk a dán fővárosba, a főpályaudvar közelében lesz a szállásunk. Elfoglaljuk szobáinkat, majd ezt követően megkezdjük a gyalogos városnézést. Előzetesen megrendeljük Koppenhága Kártyáinkat, mellyel a tömegközlekedés (a vonat is), és a programunkban szereplő összes múzeum ingyenes. Elsőként elsétálunk a városháza előtti térre, mely Koppenhága szíve, több szép épülettel. Ez a skandináv fővárosok központi terei közül, talán a legszebb. A tér sarkában Andersen óriási ülőszobrát pillanthatjuk meg. Továbbhaladva a Katedrálisnál folytatjuk a városnézést. A templom Krisztust és a 12 apostolt ábrázoló Thorvaldsen szobrairól ismert. Ez mellett található a Koppenhágai Egyetem és az egykor csillagvizsgálóként is funkcionáló Kerek Torony is. Ide fel lehet sétálni. Érdekessége, hogy volt amikor lovaskocsival vitték fel az uralkodót a toronyba. Ezt követően a Rosenborg Palotába teszünk látogatást. A palota ma már múzeumként működik, de 1720-ig a királyi család lakta, és nyári rezidenciaként funkcionált. A kastély alagsorában levő kincstárban őrzik a dán koronázási ékszereket. A trónteremben található a dán uralkodók narvál agyarakból készült trónja, melyet három életnagyságú, 130 kilós ezüstoroszlán „védelmez”, roppant látványos. A palota megtekintése után a Nyhavnhez (Új Kikötő) sétálunk, mely színes házairól ismert. A hely több évszázados múltra tekint vissza, korábban kereskedelmi kikötő volt. Azóta jelentősen átalakult, de történelmi hangulatából semmit sem vesztett. Egyik híres lakója volt Andersen, aki a 20-as szám alatt lakott és itt írta meg több meséjét is. A környék, most a város szórakoztató központja, bárokkal, éttermekkel. Itt lesz szabadidő, hogy élvezzük ennek hangulatát (vacsorázási lehetőség). Este tömegközlekedéssel visszamegyünk szállásunkra.

2. NAP: KOPPENHÁGA – ROSKILDE – KOPPENHÁGA

Reggeli után vonatra szállunk (kártyánkkal ez is ingyenes) és a fél órára lévő Roskildébe megyünk. Itt elsétálunk az UNESCO Világörökségei közt nyilvántartott Katedrálishoz, melyben az uralkodó családhoz tartozó 40 személy sírhelye található. Még szintén Roskildében felkeressük a Viking Hajómúzeumot, ahol 5 több mint 1000 éves eredeti viking hajó látható. Programunk befejezése után visszavonatozunk Koppenhágába. Megérkezésünk után a Christiansborg Palotához megyünk, amely ma a Parlamentnek, a miniszterelnök irodájának, és a Legfelsőbb Bíróságnak ad otthont. Egyes részeit a dán királyi család használja, ezeket hívjuk Királyi Szobáknak. Látogatható részeit megtekintjük. Gyalogos sétánk folytatásában lefényképezhetjük a XVII. században épült tőzsde épületét, a Børsent. Ennek 56 méteres tornyát 4 egymásba fonódó sárkány alakja képezi. Ezt követően sétahajóra szállunk, (ez is ingyenes a kártyánkkal), és a város csatornáin haladva tekintjük meg a tengerparti negyedet és a híres Sellőlány szobrot. Ezt a híres bronzszobrot Andersen egyik meséje ihlette. A hajókirándulásunkról visszatérve, továbbsétálva a világ leghosszabb bevásárlóutcáján találjuk magunkat, a Strøgeten. A korzó mindkét oldalát ismert nemzetközi márkák boltjai szegélyezik. A Strøget végén a város egyik leghíresebb terét, a Kongens Nytorvot érintjük. A tér neve magyarul a Király Új tere. A délután hátralévő részében szabadprogram. A szállodához visszafelé tartva, akinek kedve van, az betérhet a Tivoli Parkba, mely Dánia leghíresebb szórakoztató központja. 180 éve alapították. Este látványos színekben pompázik. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: KOPPENHÁGA – BUDAPEST

Reggelit követően kicsekkolunk a szállodából, csomagjainkat a szálloda csomagszobájában hagyjuk. Mivel a múzeumok 10 órakor nyitnak, szabadprogrammal kezdünk, mely során lesz lehetőség emléktárgyak vásárlására is. 10 órától lehet választani két, szinte szomszédos múzeum közül. Az egyik a Dán Nemzeti Múzeum, ahol többek között vikingekről szóló érdekes kiállítást tekinthetünk meg. A másik lehetőségünk, hogy a híres Carlsberg Glyptotek múzeumba megyünk be, ahol az ókortól napjainkig láthatunk kiváló műalkotásokat. Különösen gazdag a Rodin szoborgyűjtemény. Körülbelül 1,5 óra múlva elindulunk tömegközlekedéssel az Amalienborg Palota irányába. A palotához érve megtekintjük az őrségváltást. Ez az épü­letegyüttes szolgál az uralkodó otthonaként, ezért is itt van az őrségváltás. Ezt követően az Amalienborg palotát belülről is megtekintjük. Ekkor bepillantást nyerhetünk a királyi család életterébe. A palota közelében találjuk a Frederik’s Kirke-t, más néven, a Márvány templomot. Rokokó stílusban épült, és Skandinávia legnagyobb kupolájával büszkélkedik. Ezt is felkeressük, majd kisétálunk a tengerparthoz, a Kastellet erődhöz érkezünk meg. Szép felvételeket készíthetünk, többek közt az öböl túloldalán található Operaházról. Programunk végeztével, tömegközlekedéssel visszamegyünk a központba, ahol szabadprogram lesz. Ezután a hotelban felvesszük csomagjainkat, és - menetrend függvényében -, várhatóan a késő délutáni órákban vonattal kimegyünk a repülőtérre és Koppenhágából koraesti indulással átszállással hazautazunk Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a késő esti órákban.

Koppenhága Kártya 115 EUR

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Adventkor Koppenhágában
Thorvaldsen múzeum - Christiansborg palota - Nyhavn - Frederik's Kirke
December 07. 3 nap 237 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Koppenhága és Roskilde úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Adventkor Koppenhágában
Thorvaldsen múzeum - Christiansborg palota - Nyhavn - Frederik's Kirke
December 07. 3 nap 237 000 Ft