Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 09 - 11.
247 000 Ft (-28 000 Ft)
219 000 Ft
Augusztus 11 - 13.
267 000 Ft
Szeptember 09 - 11.
267 000 Ft
Az út áttekintése

·  Ingyenes belépők és tömegközlekedés a C. Carddal
·  Városnézés Koppenhágában és Roskilde-ben
·  Kastély- és múzeumlátogatások Koppenhágában

Sok érdekesség van Koppenhágában, de nekem a legemlékezetesebb a Nyhavn negyedben elfogyasztott halvacsora volt.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – KOPPENHÁGA

A reggeli órákban indulunk Koppenhágába. Vonattal bemegyünk a dán fővárosba, a főpályaudvar közelében lesz a szállásunk. Elfoglaljuk szobáinkat, majd megkezdjük a gyalogos városnézést. Előzetesen megrendeljük Koppenhága Kártyáinkat, mellyel a tömegközlekedés (a vonat is), és a programunkban szereplő összes múzeum ingyenes. Elsőként elsétálunk a Városháza előtti térre, mely Koppenhága szíve, több szép épülettel. A tér sarkában Andersen óriási ülőszobrát pillanthatjuk meg. A Katedrálisnál folytatjuk a városnézést. A templom Krisztust és a 12 apostolt ábrázoló Thorvaldsen szobrairól ismert. Mellette található a Koppenhágai Egyetem és az egykor csillagvizsgálóként is funkcionáló Kerek Torony. Ide fel lehet sétálni. Érdekessége, hogy volt, amikor lovaskocsival vitték fel az uralkodót a toronyba. Ezt követően a Rosenborg Palotába teszünk látogatást. A palota ma már múzeumként működik, de 1720‑ig a királyi család nyári rezidenciájaként funkcionált. A kastély alagsorában levő kincstárban őrzik a dán koronázási ékszereket. A trónteremben található a dán uralkodók narvál agyarakból készült trónja. A palota megtekintése után a Nyhavnhez (Új Kikötő) sétálunk, mely színes házairól ismert. A hely korábban kereskedelmi kikötő volt. Azóta átalakult, de történelmi hangulatából semmit sem vesztett. Egyik híres lakója volt Andersen. A környék, most a város szórakoztató központja, bárokkal, éttermekkel. Itt lesz szabadidő, hogy élvezzük ennek hangulatát (vacsorázási lehetőség). Szállás Koppenhágában (2 éj).

2. NAP: KOPPENHÁGA – ROSKILDE – KOPPENHÁGA

Reggeli után vonatra szállunk (kártyánkkal ez is ingyenes) és a fél órára lévő Roskildébe megyünk. Itt elsétálunk az UNESCO Világörökségei közt nyilvántartott Katedrálishoz, melyben az uralkodó családhoz tartozó 40 személy sírhelye található. Még szintén Roskildében felkeressük a Viking Hajómúzeumot, ahol öt, több mint 1.000 éves eredeti viking hajó látható. Programunk befejezése után visszavonatozunk Koppenhágába, és a Christiansborg Palotához megyünk, amely ma a Parlamentnek, a miniszterelnök irodájának, és a Legfelsőbb Bíróságnak ad otthont. Egyes részeit a dán királyi család használja, ezeket hívjuk Királyi Szobáknak. Látogatható részeit megtekintjük. Sétánk során lefényképezhetjük a XVII. században épült tőzsde épületét, a Børsent. Ennek 56 méteres tornyát 4 egymásba fonódó sárkány alakja képezi. Sétahajóra szállunk, (ez is ingyenes a kártyánkkal), és a város csatornáin haladva tekintjük meg a tengerparti negyedet és a híres Sellőlány szobrot. Ezt a híres bronzszobrot Andersen egyik meséje ihlette. Lefényképezhetjük továbbá a Kastellet erődöt és az öböl túloldalán található Operaházat is. A hajókirándulásunkról visszatérve, a délután hátralévő részében szabadprogram. A szállodához visszafelé tartva, akinek kedve van, az betérhet a Tivoli Parkba, melyet 180 éve alapítottak és Dánia leghíresebb szórakoztató központja.

3. NAP: KOPPENHÁGA – BUDAPEST

Reggeli után, mivel a múzeumok 10 órakor nyitnak, szabadprogrammal kezdünk, mely során lesz lehetőség emléktárgyak vásárlására. 10 órától lehet választani két, szinte szomszédos múzeum közül. Az egyik a Dán Nemzeti Múzeum, a másik Glyptotek Múzeum. Ezután tömegközlekedéssel elindulunk az Amalienborg Palota irányába. A palotához érve megtekintjük az őrségváltást. Ez az épületegyüttes szolgál az uralkodó otthonaként, ezért is itt van az őrségváltás. A palota közelében találjuk a Frederik’s Kirke-t, más néven, a Márvány templomot, mely Skandinávia legnagyobb kupolájával büszkélkedik.

LátnivalóBelépődíj
Koppenhága Kártya (előzetesen megrendeljük, helyszínen fizetendő)113 €

Belépők ára: kb.: 113 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Koppenhága és Roskilde úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
9
NAP

4.7

26 értékelés

A norvég fjordok csodás világa mellett 3 skandináv fővárosba is elkalauzoljuk Önöket. Hajózunk a fjordokban és kompolunk a kontinens és a skandináv-félsziget között. Repülős csatlakozási lehetőség!

699 000 Ft-tól
Izland csodái: csillagtúra Reykjavikból
Garantált indulásGarantált indulás
Izland csodái: csillagtúra Reykjavikból
6
NAP

Izland Európa egyik legkülönlegesebb helye. Vulkanikus csodák, grandiózus vízesések és az egészet körüllengi az északiakra jellemző nyugalom.

755 000 Ft-tól
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
11
NAP

4.7

30 értékelés

A norvég fjordok csodás világa mellett 3 skandináv fővárosba is elkalauzoljuk Önöket. Hajózunk a fjordokban és kompolunk a kontinens és a skandináv-félsziget között. Repülős csatlakozási lehetőség!

589 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
5
NAP

4.9

30 értékelés

A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

178 000 Ft-tól
Görög csobbanás
Görög csobbanás
5
NAP

A csodás főváros megtekintése mellett lesz időnk fürdőzésre, hajókázásra Dél-Görögország legszebb tájain.

299 000 Ft-tól
Ezerarcú Bosznia
Ezerarcú Bosznia
5
NAP

4.9

31 értékelés

Az út során a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, hogy Mostar és Szarajevó mellett Bosznia még sokkal több kincset rejt.

219 000 Ft-tól
Közép-európai körkép
Közép-európai körkép
6
NAP

4.8

31 értékelés

Nyugat-Csehország és Bajorország városain halad utazásunk. Közben felkeresünk várakat, bájos óvárosi utcákon sétálhatunk és összehasonlíthatjuk a világhírű bajor, illetve cseh söröket, elleshetjük a likőrkészítés fortélyait, hajózhatunk a Königssee-n.

199 000 Ft-tól
Alpok kincsei
Alpok kincsei
5
NAP

4.9

55 értékelés

Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.

239 000 Ft-tól