Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
November 03 - 15. 719 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Március 23 - Április 04. 719 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Los Angeles, Beverly Hills és Hollywood fényei
·  A káprázatos Grand Canyon és igazi western táj
·  San Francisco, Golden Gate és az Alcatraz hajóról
·  A világ szórakoztató központja: Las Vegas

Szállás:
Középkategóriás szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – LOS ANGELES

Elrepülés Budapestről egy átszállással Los Angelesbe. Étkezések a gép fedélzetén. Érkezés a délutáni/esti órákban. Szállás Los Angeles körzetében.

2. NAP: LOS ANGELES

Reggeli. Délelőtt Los Angeles belvárosának (Downtown) érde­kességeit nézzük meg: a híres Walt Disney Concert Hallt, a város legrégebbi utcája az Olvera utcát és a Union Station vas­útállomást. Majd természetesen nem marad ki Hollywood, séta a Hollywood Boulevard-on, Hírességek sétánya, Dolby Filmszínház, az Oscar-gála helyszíne, hírességek kéz- és láb­lenyomataik. Szabadidő, vásárlási lehetőség. Délután folytat­juk közös városnézésünket vagy egyéni fakultatív programra van lehetőség. A közös városnézés során az óceánpartot fedez­zük fel: elsőként a bohém Venice Beach-t majd az előkelő Santa Monica-t. A fakultatív program során: látogatás a filmvilág fővárosába, a Universal Studios-ba, ahol a virtuális technikák segítségével az űrutazástól a katasztrófák széles soráig felejthetetlen élményeknek lehetünk túlélői (belépő kb. 115 USD, minimum létszám: 15 fő), a programon az idegenvezető nem vesz részt. Szállás Los Angeles körzetében.

3. NAP: LOS ANGELES – CALICO – LAUGHLIN

Reggeli. Ezen a napon az angyalok városának legismertebb és leg­izgalmasabb helyeit keressük fel. Elsőként Beverly Hillsben állunk meg: Rodeo Drive, Városháza. A délelőtti megálló után elhagyjuk Los Angelest és a Los Angeles-i medencét is. Utunk már a Mojave-sivatagban halad tovább. Következő megállónk egy igazi XIX. századi vadnyugati városka lesz, Calico. Az egykori bányász városkában sétálgatva úgy érezzük mintha megállt volna az idő nagyjából 150 éve. A nap végén a Coloradó folyó partján fekvő Laughlin városába érkezünk. Vacsora és szállás Laughlinban.

4. NAP: LAUGHLIN – GRAND CANYON – FLAGSTAFF

Reggeli, majd indulást követően már Arizona államban uta­zunk. Utazásunk célja ezen a napon pedig nem más, mint a híres Grand Canyon. A méretek, a távolságok, a mélységek lenyűgö­zőek. A természet egyik igazi remekműve. Fakultatív programlehetőség: kisrepülővel repülés a kanyon felett (kb. 199 USD – időjárásfüggő) A nap végén Flagstaffbe érkezünk. Vacsora, szállás Flagstaffben.

5. NAP: FLAGSTAFF – MONUMENT-VÖLGY – GLEN CANYON – POWELL-TÓ – KANAB

Reggeli, majd utazás a Monument-völgybe, amely Amerika egyik jelképe, a Navajo indiánok szent helye. Ezen az impozáns helyen számos westernfilmet forgattak. A sivatagos fennsík tele van ámulatba ejtő formájú gigantikus homokkövekkel. Részt veszünk egy piknikkel egybekötött dzsip túrán, ahol megkós­tolhatjuk az igazi navajo ételeket. Ezt követően utazás a Powell-tóhoz. A Powell-tó egy nem mindennapi tó. Egy mesterséges duzzasztást követően a Coloradó folyó vizét a Glen Canyonban duzzasztották fel. Fakultatív programlehetőség: repü­lőút a szigetek, hegycsúcsok, szurdokok által szab­dalt, káprázatos tájképet nyújtó Powell-tó felett (kb. 199 USD – időjárásfüggő) Vacsora, szállás Kanabban.

6. NAP: KANAB – BRYCE CANYON – ZION CANYON – LAS VEGAS

Korai reggeli, majd a délelőtt folyamán két csodálatos nemzeti par­kot látogatunk meg Utah államban, a Bryce és a Zion Canyon nem­zeti parkokat. Egyik ámulatból a másikba esünk át. A homokkő formációk lélegzetelállítóak. Délután pedig a szerencsejáték és szórakoztatóipar egyik leghíresebb városába, Las Vegas-ba érke­zünk. Este fakultatív programlehetőség: kb. 3 órás buszos-gyalogos városnézés számtalan fotóstop­pal a káprázatos fények városában (az öreg Las Vegas és a világon egyedülálló, képzeletet felülmúló Strip sugárút, ára: kb. 65 USD/fő, minimum létszám: 20 fő)

7. NAP: LAS VEGAS – TŰZ VÖLGYE – LAS VEGAS

Reggeli, majd indulás a Nevada sivatagba, a mélyvörös színben pompázó, Tűz völgyébe (Valley of Fire). A durva talaj és a csipké­zett falak olyan vörös homokkő-formációkat alkotnak, amelyek kb. 150 millió évesek. Kora délután visszaérkezés Las Vegasba, majd szabad program, a város kaszinóinak egyéni felfedezése, vagy kedvező vásárlási lehetőségek. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Las Vegasban.

8. NAP: LAS VEGAS – DEATH VALLEY – BAKERSFIELD

Reggeli, majd elhagyva Las Vegas városát visszaérkezünk Kaliforniába és utazásunk hátralevő részében már itt is mara­dunk. Ezen a napon egy újabb nemzeti parkot látogatunk meg, azt a helyet, amelyik az észak-amerikai kontinens legmélyebb és legforróbb területe is egyben. Ez a hely pedig nem más mint a Halál Völgye. (Death Valley) Késő délután érkezés Bakersfildbe, vacsora és szállás Bakersfieldben.

9. NAP: BAKERSFIELD – YOSEMITE NEMZETI PARK – MARIPOSE GROVE – YOSEMITE VALLEY – MERCED

Reggeli után újabb nap, újabb nemzeti park, újabb legek. A Yosemite Nemzeti Park területe volt az első térség, ami állami védettséget kapott az Egyesült Államokban még az 1860-as évek­ben. Csodálatos gleccservölgyek, világhírű gránit falak (El Capitan, Half Dome) , több mint 700 m magas vízesés és óriás mamutfenyők. Ezeket mind megnézzük. Vacsora és szállás Mercedben.

10. NAP: MERCED – MONTEREY – CARMEL – SAN FRANCISCO

Reggeli, majd a Csendes-óceán partjához utazunk. Annak is az egyik legszebb kaliforniai szakaszát nézzük meg, a híres 17 mérföldes úton. Két hangulatos óceánparti városkát is fel­keresünk Carmelt és Monterey-t. Előbbi hangulatos kisvároska, utóbbi pedig különböző művészek kedvelt városa már majd­nem 100 éve. Monterey a XX. század első felében a halászat és a halfeldolgozás jellemezte. Mára a halászatot már erősen sza­bályozzák a térségben, az egykori halfeldolgozó üzemek pedig átalakultak szállodákká, éttermekké, bevásárló központokká. Egyedi, sajátságos hangulatú városka az óceánparton. Délután pedig már San Francisco-ba érkezünk. Vacsora és szállás San Francisco-ban.

11. NAP: SAN FRANCISCO

Reggeli majd délelőtt városnézés az Egyesült Államok egyik leghíresebb nagyvárosban, San Francisco-ban: Városháza tér, a Szépművészeti Múzeum csodálatos, több mint 100 éves épü­lete, a gyönyörűen karbantartott Viktória korabeli házak, a Golden Gate szoros és híd. A városnézést a kikötőben fejezzük be, ahol a délutáni szabad programot tölthetjük el (butikok, kikötői pubok, kiállító termek, képgalériák, éttermek sorjáznak egymás után több kilométer hosszan). Lehetőség nyílik a híres kábel villamos kipróbálására is, sétálhatunk a kínai negyed­ben vagy hajóra szállhatunk az öbölben, mely során többek közt elhajózunk a fókatelep és a hírhedt börtönsziget, az Alcatraz mellett is (ára kb. 37 USD) Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás San Francisco-ban.

12. NAP: SAN FRANCISCO

Reggeli, majd szabad program. Transzfer a repülőtérre és haza­indulás Budapestre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

13. NAP: BUDAPEST

Érkezés Budapestre.

A változtatás jogát fenntartjuk. A valutaárfolyam változások az ára­kat módosíthatják. Az árak 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indí­tani, de más áron és más szolgáltatásokkal. Magyar nyelvű cso­portkísérő idegenvezető indulástól érkezésig. Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. A biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezőknek nem szükséges vízum az USA-ba, csak egy elektronikus utazási engedély (regiszt­ráció), amelyet a www.usembassy.hu oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A regisztrációt az utas maga végezheti, amennyiben erre irodánkat kéri fel, ennek díja: 6.500,- Ft. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. Akik 2011 óta Irakban, Iránban, Szudánban, Szíriában, Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben jártak, számukra jelenleg vízum szükséges az USA-ba történő beutazáshoz, melynek költsé­gét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk. A fakultatív prog­ramok a helyszínen foglalandók és fizetendők. Belépők és a program szerinti étkezések: 295 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgál­tatónak). Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap. Sztornóbiztosítás a részvételi díjra és a reptéri illetékre: 10.065,- Ft. Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Belépők és a program szerinti étke­zések összesen kb. 230 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak). Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap. A fakultatív programok a hely­színen foglalandók és fizetendők.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Szeptember 15. 13 nap 759 000 Ft
Május 11. 13 nap 759 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Körutazás a Vadnyugaton úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Szeptember 15. 13 nap 759 000 Ft
Május 11. 13 nap 759 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Álomnyaralás kirándulásokkal a Seychelle-szigeteken
Mahé sziget
November 10. 10 nap 1 066 000 Ft
Keresztül Dél-Amerikán
Peru / Brazília - Argentína hosszabbítási lehetőséggel
November 15. 15 nap 1 445 000 Ft
November 15. 10 nap 1 076 000 Ft

Utazások hasonló árban

USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Szeptember 15. 13 nap 759 000 Ft
Május 11. 13 nap 759 000 Ft
Izland, a tűz, jég és gejzírek földje
Izland teljes körbejárása gleccsertől vulkánig
Szeptember 18. 8 nap 708 000 Ft
A Selyemút birodalmai
Tashkent - Khiva - Bukhara - Szamarkand
Szeptember 26. 10 nap 599 000 Ft
A mesés Indokína
Vietnám – Laosz – Kambodzsa
November 09. 13 nap 825 000 Ft