Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
November 20 - December 02. 515 000 Ft + ill. Repülővel Nem foglalható
Március 26 - Április 07. 515 000 Ft + ill. Repülővel Árak és foglalás
Április 22 - Május 04. 515 000 Ft + ill. Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Los Angeles, Beverly Hills és Hollywood fényei
·  A káprázatos Grand Canyon és igazi western táj
·  San Francisco, Golden Gate és az Alcatraz hajóról
·  A világ szórakoztató központja: Las Vegas

Szállás:
Középkategóriás szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – LOS ANGELES

Elrepülés Budapestről egy átszállással Los Angelesbe. Étkezések a gép fedélzetén. Érkezés a délutáni/esti órákban. Szállás Los Angeles körzetében.

2. NAP: BEVERLY HILLS – HOLLYWOOD – LAUGHLIN (COLORADO-FOLYÓ)

Reggeli, majd autóbusszal felkeressük Los Angeles legismertebb látnivalóit, többek között a régi városmagot, a Mexikói negyedet, Beverly Hills-t, a dúsgazdagok bevásárlóutcáját, a Rodeo Drive-ot, a Hollywood Boulvard-ot, a filmcsillagok kéz- és láblenyomatait és a Down Town-t, stb. Napközben ebéd. Délután utazás a Mojave sivatagon keresztül Laughlinba, a Colorado-folyó partjára, a vízi sportok és kaszinók városába. Vacsora, szállás Laughlinban.

3. NAP: LAUGHLIN – GRAND CANYON – FLAGSTAFF

Reggeli, majd indulás a Grand Canyonhoz, melynek kapuját, egy turistacentrumot dél körül érjük el. A délután folyamán a Déli peremnél gyönyörködhetünk a 2.200 m magas fennsík csodá­latos formációiban, letekintve élvezhetjük a mélyben kanyargó Colorado-folyó által vájt kanyon lélegzetelállító szépségét. Fakultatív programlehetőség: kisrepülővel repülés a kanyon felett (kb. 199 USD – időjárásfüggő). Megérkezés Flagstaffbe. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Flagstaffben.

4. NAP: FLAGSTAFF – MONUMENT-VÖLGY – GLEN CANYON – POWELL-TÓ – KANAB

Reggeli, majd utazás a Monument-völgybe, ahol sötétvörös hegyek vesznek minket körül. Ezen az impozáns helyen számos westernfilmet forgattak. A 25 mérföld hosszú és 16 mérföld szé­les sivatagos fennsík tele van ámulatba ejtő formájú giganti­kus homokkövekkel. Részt veszünk egy piknikkel egybekötött dzsiptúrán, ahol megkóstolhatjuk az igazi navajo ételeket. Ezt követően utazás Page-be. Út közben megállunk a Powell-tónál és a Glen Canyon gátnál. Fakultatív programlehetőség: repülőút a szigetek, hegycsúcsok, szurdokok által szabdalt, káprázatos tájképet nyújtó Powell-tó felett (kb. 189 USD - időjárásfüggő). Vacsora, szállás Kanabban.

5. NAP: KANAB – BRYCE ÉS ZION CANYON – LAS VEGAS

Korai reggeli, majd utazás a gyönyörű fennsíkon keresztül a Bryce Canyonhoz, Utah állam egyik legelbűvölőbb természeti parkjába. A helyet a mormonok fedezték fel a XIX. században. Az emlékezetes rózsaszín sziklák köveinek káprázatos alakzatai, színei és árnyékai állandóan változnak hajnaltól egészen szür­kületig. Ezt követően átutazunk Utah állam legrégebbi park­jába, a Zion Canyonba, a katedrális formájú kövekhez, melyek 3.000 lábnál is magasabbak. Gyönyörködhetünk a park egyedi földrajzából eredő növény- és állatvilág sokféleségében. Délután továbbutazás Las Vegasba, a világ kaszinó-fővárosába. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Las Vegasban.

6. NAP: LAS VEGAS – TŰZ VÖLGYE – LAS VEGAS

Reggeli, majd indulás a Nevada sivatagba, a szivárvány min­den színében csillogó, híres Tűz völgyébe (Valley of Fire). A durva talaj és a csipkézett falak olyan vörös homokkő-for­mációkat alkotnak, amelyek kb. 150 millió évesek. Kora dél­után visszaérkezés Las Vegasba, majd szabad program, a város kaszinóinak egyéni felfedezése, vagy kedvező vásárlási lehető­ségek. Este fakultatív programlehetőség: Las Vegas by night: autóbusszal bemenetel a belvárosba, majd kb. 3 órás gyalogos városnézés számtalan fotóstop­pal a káprázatos fények városában (az öreg Las Vegas és a világon egyedülálló, képzeletet felülmúló Strip sugárút, ára: kb. 55 USD/fő, minimum létszám: 20 fő). Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Las Vegasban.

7. NAP: LAS VEGAS – CALICO GHOST – FRESNO

Reggeli, délelőtt indulás a sivatagon keresztül Calico Ghost városába, ahol a száz évvel ezelőtti vadnyugati ezüstbányász városka élete elevenedik meg. A város a nevét a környező hegyekről kapta, amelyek az ásványi anyagoktól különböző szí­nekben pompáznak. Megérkezés Fresno-ba. Napközben ebéd­szünet. Vacsora, szállás Fresno-ban.

8. NAP: FRESNO – YOSEMITE – SAN FRANCISCO

Reggeli, majd utazás Amerika nemzeti parkjainak egyik éksze­rébe, a Yosemite Nemzeti Parkba, amely gleccserek formálta görgő köveket és kanyargó patakokat, kristálytiszta tava­kat, látványos vízeséseket, és igen gazdag növény- és állat­világot – többek közt az amerikai fekete medvét – őrzött meg az utókornak. Megcsodálhatjuk az El Captain-t, a híres Menyasszonyfátyol-vízesést, és a világ második leghosszabb vízesését, a Yosemite-vízesést (720 m). Délután utazás a szépen gondozott farmvidéken keresztül San Francisco-ba. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás San Francisco-ban.

9. NAP: SAN FRANCISCO

Reggeli, délelőtt városnézés a leghangulatosabb amerikai nagy­városban, San Francisco-ban: Városháza tér, Szt. Mária katedrális (a modern építészet remekműve), a Ghirandelli negyed a gyönyö­rűen karbantartott Viktória korabeli házakkal, a Golden Gate park, fotóstop a fenséges Golden Gate hídnál, melyen át is haladunk Sausalito városába. A városnézést a kikötőben fejezzük be, ahol a délutáni szabad programot tölthetjük el (butikok, kikötői pubok, kiállító termek, képgalériák, éttermek sorjáznak egymás után több kilométer hosszan). Lehetőség nyílik a híres kábelvillamos kipróbálására is, sétálhatunk a kínai negyedben vagy hajóra szállhatunk az öbölben, mely során többek közt elhajózunk a fókatelep és a hírhedt börtönsziget, az Alcatraz mellett is (ára kb. 33 USD). Napközben ebédszü­net. Vacsora, szállás az előző napi szállodában.

10. NAP: SAN FRANCISCO – MONTEREY – CARMEL – LOMPOC

Reggeli, indulás a Monterey-félszigetre, mely a pompás tenger­partjaival, ciprusfáival és szikláival sok amerikai és európai fes­tőnek, költőnek volt a kedvenc helye. Megtekintjük Monterey városát, különösképpen a halászkikötőt és a konzervgyári sort, melyet John Steinbech író tett halhatatlanná. Ezt köve­tően láthatjuk a közeli Carmelt, Kalifornia legbájosabb part menti városát, mely érintetlen tengerpartokkal és vonzó bol­tokkal rendelkezik. Átutazunk a 17 mérföldes panoráma úton a dúsgazdagok zárt világába, majd megérkezünk Lompoc-ba. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Lompoc-ban.

11. NAP: LOMPOC – SANTA BARBARA – LOS ANGELES

Reggeli, továbbutazás a spanyolok alapította Santa Barbara-ba. A várost a spanyol telepesek alapították 1602-ben Kalifornia felső részén, nevét Sebastian Vizcaino adta. Egy katonai erő­döt építettek 1782-ben, majd 4 évvel később Fermin Francisco de Lasum atya létrehozta a ,,Missziók királynőjét”. Délután vis­szaérkezés Los Angelesbe. Szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: látogatás a filmvilág fővárosába, a Universal Studios-ba, ahol a virtuális technikák segítségével az űrutazástól a katasztrófák széles soráig felejthetetlen élményeknek lehetünk túlélői (belépő kb. 115 USD). Napközben ebédszünet. Vacsora, szál­lás Los Angeles körzetében.

12. NAP: LOS ANGELES – SANTA MONICA – REPÜLÉS

Reggeli, majd délelőtt a városnézés folytatása, mely során töb­bek között felkeressük a legkedveltebb óceánparti városrészt, Santa Monica-t. Ebédszünet. Délután transzfer a repülőtérre és hazaindulás Budapestre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

13. NAP: LOS ANGELES – BUDAPEST

Érkezés Budapestre.

 

A változtatás jogát fenntartjuk. A valutaárfolyam válto­zások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 290 HUF, 1 EUR = 320 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszám­mal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal. Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. A biometrikus (bordó) útlevéllel rendel­kezőknek nem szükséges vízum az USA-ba, csak egy elektroni­kus utazási engedély (regisztráció), amelyet a www.usembassy. hu oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A regisztrációt az utas maga végezheti, amennyi­ben erre irodánkat kéri fel, ennek díja: 6.500,- Ft. A kék útlevél­lel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. Akik 2011 óta Irakban, Iránban, Szudánban, Szíriában, Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben jártak, számukra jelenleg vízum szükséges az USA-ba történő beutazáshoz, melynek költségét és ügyintézé­sét az Utasoknak kell vállalniuk. Belépők és a program szerinti étkezések: 230 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltató­nak). Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap A fakultatív programok a helyszínen foglalandók és fizetendők. Sztornóbiztosítás a rész­vételi díjra és a reptéri illetékre: 9.085,- Ft (március); 9.365,- Ft (április).

Min. létszám: 35 fő

 

Belépők és a program szerinti étke­zések összesen kb. 230 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak). Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap. A fakultatív programok a hely­színen foglalandók és fizetendők.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Május 29. 13 nap 598 000 Ft + ill.

Kinyomtatom a programot
Körutazás a Vadnyugaton úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Május 29. 13 nap 598 000 Ft + ill.

Utazások hasonló időpontban

Ahol még Ön sem járt - Albánia
Kotor – Skodra – Durres – Tirana – Berat – Kruja – Mostar
Április 10. 7 nap 147 000 Ft
Május 07. 7 nap 153 000 Ft
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Prága - Lednice – Brno – Karlovy Vary – Kutna Hora - Telc
Április 30. 4 nap 69 500 Ft
Június 04. 4 nap 69 500 Ft
Marokkó mesés kincsei
Marrakes - Casablanca - Fes - Rabat
Április 21. 5 nap 225 000 Ft + rep.
Október 06. 5 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

Látogatás a Szentföldre
Jeruzsálem - Tel Aviv - Betlehem - Fürdés a Holt-tengerben
Március 19. 5 nap 282 000 Ft + rep.
Október 01. 5 nap Ár: január végén
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Edinburgh – Inverness – Loch Ness – Glasgow
Május 29. 6 nap 458 500 Ft
Augusztus 14. 6 nap Ár: január végén
Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Május 11. 9 nap 439 500 Ft
Szeptember 21. 9 nap Ár január végén!
A Selyemút birodalmai
Üzbegisztán
Május 01. 10 nap 342 000 Ft + rep.
Szeptember 22. 10 nap Ár: január végén
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás
Június 02. 7 nap 388 000 Ft
Augusztus 05. 7 nap Ár: január végén