Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 24 - Április 05. 759 500 Ft Repülővel Nem foglalható
November 05 - 17. 759 500 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Los Angeles, Beverly Hills és Hollywood fényei
·  A káprázatos Grand Canyon és igazi western táj
·  San Francisco, Golden Gate és az Alcatraz hajóról
·  A világ szórakoztató központja: Las Vegas

Szállás:
Középkategóriás szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – LOS ANGELES

Elrepülés Budapestről egy átszállással Los Angelesbe. Étkezések a gép fedélzetén. Érkezés a délutáni/esti órákban. Szállás Los Angeles körzetében

2. NAP: LOS ANGELES

Reggeli. Délelőtt Los Angeles belvárosának (Downtown) érde­kességeit nézzük meg: a híres Walt Disney Concert Hallt, a város legrégebbi utcája az Olvera utcát és a Union Station vasútállomást. Majd természetesen nem marad ki Hollywood, séta a Hollywood Boulevard-on, Hírességek sétánya, Dolby Filmszínház, az Oscar-gála helyszíne, hírességek kéz- és láb­lenyomataik. Szabadidő, vásárlási lehetőség. Délután folytat­juk közös városnézésünket vagy egyéni fakultatív programra van lehetőség. A közös városnézés során az óceánpartot fedez­zük fel: elsőként a bohém Venice Beach-t majd az előkelő Santa Monica-t. Fakultatív program: látogatás a film­világ fővárosába, a Universal Studios-ba (belépő kb. 125 USD), ahol a virtuális technikák segítségével az űruta­zástól a katasztrófák széles soráig felejthetetlen élményeknek lehetünk túlélői, minimum létszám: 15 fő, a programon az ide­genvezető nem vesz részt. Szállás Los Angeles körzetében.

3. NAP: LOS ANGELES – CALICO – LAUGHLIN

Reggeli. Ezen a napon az angyalok városának legismertebb és leg­izgalmasabb helyeit keressük fel. Elsőként Beverly Hillsben állunk meg: Rodeo Drive, Városháza. A délelőtti megálló után elhagy­juk Los Angelest és a Los Angeles-i medencét is. Utunk már a Mojave-sivatagban halad tovább. Következő megállónk egy igazi XIX. századi vadnyugati városka lesz, Calico. Az egykori bányász városkában sétálgatva úgy érezzük mintha megállt volna az idő nagyjából 150 éve. A nap végén a Coloradó folyó partján fekvő Laughlin városába érkezünk. Vacsora és szállás Laughlinban.

4. NAP: LAUGHLIN – GRAND CANYON – FLAGSTAFF

Reggeli, majd indulást követően már Arizona államban uta­zunk. Utazásunk célja ezen a napon pedig nem más, mint a híres Grand Canyon. A méretek, a távolságok, a mélységek lenyűgö­zőek. A természet egyik igazi remekműve. Fakultatív programlehetőség: kisrepülővel repülés a kanyon felett (kb. 235 USD – időjárásfüggő). A nap végén Flagstaffbe érkezünk. Vacsora, szállás Flagstaffben.

5. NAP: FLAGSTAFF – MONUMENT-VÖLGY – GLEN CANYON – POWELL-TÓ – KANAB

Reggeli, majd utazás a Monument-völgybe, amely Amerika egyik jelképe, a Navajo indiánok szent helye. Ezen az impozáns helyen számos westernfilmet forgattak. A sivatagos fennsík tele van ámulatba ejtő formájú gigantikus homokkövekkel. Részt veszünk egy piknikkel egybekötött dzsip túrán, ahol megkós­tolhatjuk az igazi navajo ételeket. Ezt követően utazás a Powell-tóhoz. A Powell-tó egy nem mindennapi tó. Egy mesterséges duzzasztást követően a Coloradó folyó vizét a Glen Canyonban duzzasztották fel. Fakultatív programlehetőség: repü­lőút a szigetek, hegycsúcsok, szurdokok által szab­dalt, káprázatos tájképet nyújtó Powell-tó felett (kb. 199 USD – időjárásfüggő). Vacsora, szállás Kanabban.

6. NAP: KANAB – BRYCE CANYON – ZION CANYON – LAS VEGAS

Korai reggeli, majd a délelőtt folyamán két csodálatos nemzeti par­kot látogatunk meg Utah államban, a Bryce és a Zion Canyon nem­zeti parkokat. Egyik ámulatból a másikba esünk át. A homokkő formációk lélegzetelállítóak. Délután pedig a szerencsejáték és szórakoztatóipar egyik leghíresebb városába, Las Vegas-ba érke­zünk. Este fakultatív programlehetőség: kb. 3 órás buszos-gyalogos városnézés számtalan fotóstop­pal a káprázatos fények városában (az öreg Las Vegas és a világon egyedülálló, képzeletet felülmúló Strip sugárút, ára: kb. 65 USD/fő, minimum létszám: 20 fő).

7. NAP: LAS VEGAS – TŰZ VÖLGYE – LAS VEGAS

Reggeli, majd indulás a Nevada sivatagba, a mélyvörös színben pompázó, Tűz völgyébe (Valley of Fire). A durva talaj és a csipké­zett falak olyan vörös homokkő-formációkat alkotnak, amelyek kb. 150 millió évesek. Kora délután visszaérkezés Las Vegasba, majd szabad program, a város kaszinóinak egyéni felfedezése, vagy kedvező vásárlási lehetőségek. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Las Vegasban.

8. NAP: LAS VEGAS – DEATH VALLEY – BAKERSFIELD

Reggeli, majd elhagyva Las Vegas városát visszaérkezünk Kaliforniába és utazásunk hátralevő részében már itt is mara­dunk. Ezen a napon egy újabb nemzeti parkot látogatunk meg, azt a helyet, amelyik az észak-amerikai kontinens legmélyebb és legforróbb területe is egyben. Ez a hely pedig nem más mint a Halál Völgye. (Death Valley) Késő délután érkezés Bakersfildbe, vacsora és szállás Bakersfieldben.

9. NAP: BAKERSFIELD – YOSEMITE NEMZETI PARK – MARIPOSE GROVE – YOSEMITE VALLEY – MERCED

Reggeli után újabb nap, újabb nemzeti park, újabb legek. A Yosemite Nemzeti Park területe volt az első térség, ami állami védettséget kapott az Egyesült Államokban még az 1860-as évek­ben. Csodálatos gleccservölgyek, világhírű gránit falak (El Capitan, Half Dome) , több mint 700 m magas vízesés és óriás mamutfe­nyők. Ezeket mind megnézzük. Vacsora és szállás Mercedben.

10. NAP: MERCED – MONTEREY – CARMEL – SAN FRANCISCO

Reggeli, majd a Csendes-óceán partjához utazunk. Annak is az egyik legszebb kaliforniai szakaszát nézzük meg, a híres 17 mérföldes úton. Két hangulatos óceánparti városkát is fel­keresünk Carmelt és Monterey-t. Előbbi hangulatos kisvároska, utóbbi pedig különböző művészek kedvelt városa már majd­nem 100 éve. Monterey a XX. század első felében a halászat és a halfeldolgozás jellemezte. Mára a halászatot már erősen szabályozzák a térségben, az egykori halfeldolgozó üzemek pedig átalakultak szállodákká, éttermekké, bevásárló közpon­tokká. Egyedi, sajátságos hangulatú városka az óceánparton. Délután pedig már San Franciscóba érkezünk. Vacsora és szál­lás San Franciscóban.

11. NAP: SAN FRANCISCO

Reggeli majd délelőtt városnézés az Egyesült Államok egyik leghíresebb nagyvárosban, San Franciscóban: Városháza tér, a Szépművészeti Múzeum csodálatos, több mint 100 éves épü­lete, a gyönyörűen karbantartott Viktória korabeli házak, a Golden Gate szoros és híd. A városnézést a kikötőben fejezzük be, ahol a délutáni szabad programot tölthetjük el (butikok, kikötői pubok, kiállító termek, képgalériák, éttermek sorjáznak egymás után több kilométer hosszan). Lehetőség nyílik a híres kábel villamos kipróbálására is, sétálhatunk a kínai negyed­ben vagy vagy hajóra szállhatunk az öbölben, mely során többek közt elhajózunk a fókatelep és a hírhedt börtönsziget, az Alcatraz mellett is (ára kb. 37 USD).. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás San Franciscóban.

12. NAP: SAN FRANCISCO – REPÜLŐ

Reggeli, majd szabad program. Transzfer a repülőtérre és haza­indulás Budapestre. Éjszaka a repülőn.

13. NAP: BUDAPEST

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében

A változtatás jogát fenntartjuk. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 310 HUF, 1 EUR = 360 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal. Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig. Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. A biometrikus (bordó) útlevél­lel rendelkezőknek nem szükséges vízum az USA-ba, csak egy elektro­nikus utazási engedély (regisztráció), amelyet a www.usembassy.hu oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igé­nyelni. A regisztrációt az utas maga végezheti, de erre irodánkat is felkérheti. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szüksé­ges. Akik 2011 óta Irakban, Iránban, Szudánban, Szíriában, Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben jártak, számukra jelenleg vízum szüksé­ges az USA-ba történő beutazáshoz, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk. A fakultatív programok a helyszínen fogla­landók és fizetendők. Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap. Kötelező védő­oltás! További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál. Min. létszám: 35 fő

Belépők és a program szerinti étke­zések összesen kb. 230 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak). Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap. A fakultatív programok a hely­színen foglalandók és fizetendők.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Szeptember 20. 13 nap 793 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Körutazás a Vadnyugaton úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Szeptember 20. 13 nap 793 000 Ft

Utazások hasonló árban

USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Szeptember 20. 13 nap 793 000 Ft
A Selyemút birodalma
Üzbegisztán az az ország, ahol a közép-ázsiai iszlám építészet lenyűgöző épületeihez szuperexpresszel utazhatunk.
Szeptember 05. 10 nap 608 000 Ft
Óriás kínai körút
Peking, Nagy Fal, Agyaghadsereg, Shanghai, Hong Kong
Szeptember 11. 16 nap 899 500 Ft
Izland, a tűz, jég és gejzírek földje
8 napos utazásunk alatt egy teljes kört teszünk ebben a fantasztikus országban. Aki gondolja, meg is kóstolhatja a nemzeti eledelek egyikét: hangikjöt, hrútspungar, lifrarpylsa, blóðmör, hákarl, svið.
Augusztus 11. 8 nap 830 000 Ft