Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Egész napos velencei kirándulás
·  Sétahajózási lehetőség a Garda-tavon
·  Miramare kastély díszes termei
·  Verona látványosságainak felfedezése


"Velence egyszerűen páratlan, de Veronában, Rómeó és Júlia városában járva könnyen beleszerethetünk egész Olaszországba is. Magával ragadó helyek."
Juhász Gábor – 15 éve olasz utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)
 • Hasonló utak

PROGRAM:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LJUBLJANA – OLASZORSZÁG

Reggeli indulás. Szlovénia fővárosában, Ljubljanában meg­szakítjuk utunkat. Gyalogos városnézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos hely­színe volt. A Ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon az Óvárosba. Szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. Szállásunk már Olaszországban, Treviso közelében **** hotel­ben lesz, ahol lesz fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: VELENCE

Egész napos fakultatív kirándulás Velencébe. Punta Sabbioniból hajóval megyünk át Velencébe. A hajójegy költsége benne van a fakultatív program árában. A városba átérve gyalogos városné­zés. A hatalmas Szent Márk tér, a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, a gazdag hercegek mesés épülete, a Dózsepalota, és a mindig nagy forgatagú Rialto a fő látványosságok. Délután a szabadprogram alatt belülről is meg lehet tekinteni a Dózsepalotát és a Szent Márk katedrálist, és fel tudunk menni a Harangtoronyba, ahonnan mesés a kilátás. Ezután átme­gyünk a Velencétől északra fekvő szigetre, Muránóba, mely­nek ma kb. 5.600 főnyi lakossága van, akik elsősorban az üvegművességből élnek. Fellendülése csak 1291 után kezdő­dött meg, amikor – a tűzveszély miatt – Velencéből kitiltot­ták az üvegműveseket, s a mesteremberek Muranora költöztek. Az üvegművesség első emlékei még az ókorból maradtak fenn a térségben, a velencei lagúna szigetein és a környező száraz­földön mindvégig jelen volt az üveggyártás. Torcellón VII. szá­zadi üvegtárgyakra bukkantak a régészek, míg a különböző krónikák a X. század-tól említik a környék üvegiparának folya­matos jelenlétét. Ma a turisták egyik kedvelt úti célja az egykori püspöki palotában – a Palazzo Giustinianban – helyet kapott Üvegmúzeum. Az üveggyárban pedig bepillantást kaphatnak a gyönyörű, csillogó üvegcsodák elkészültének folyamatába. Fakultatív Velence kirándulás hajójegyekkel (garan­tált indulás, jelentkezés a helyszínen): 35 €. Kora esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PADOVA – SIRMIONE – GARDA-TÓ – VERONA

Reggel először Padovába utazunk. Itt megtekintjük a csoda­szép Szt. Antal-katedrálist. Szt. Antal Lisszabonban született, de Olaszországban vált híressé és itt van eltemetve. Előtte maga­sodik Donatello Gattamelata szobra. Ezt lefényképezve sétálha­tunk át a szép reneszánsz hangulatú főtérre. Továbbutazunk a Garda-tóhoz. Sirmionéban – a buszparkolóból – aki akar, egy félórás hajókirándulást tehet az égszínkék tavon. A vár köze­lében kötünk ki, majd szabadprogram a központban. Ekkor – akinek kedve van –, megtekintheti a várat, de lehet emlék­tárgyakat vásárolni vagy fagylaltozni. Középkori vár nem létez­het saját kísértet nélkül, ez nincs másként Sirmione várával sem. A legenda szerint az elmúlt évszázadok alatt sokan lát­tak egy feketébe öltözött lovagot átsuhanni a Scaligeri erőd falain a sötét viharos éjszakákon. A sápadt és könyörtelen kiné­zetű kísértet, már több évszázada nem találja lelki békéjét, mivel réges-régen nem tudta megmenteni élete szerelmét. A délután hátralévő részét Veronában töltjük. Gyalogos sétán­kat az Adige parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétá­lunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékárusítók bódéit. Továbbsétálva romantikázhatunk Júlia erkélyénél. Talán nem árulunk el nagy titkot, ha elmond­juk, Shakespeare Veronába tette szerelmi történetének színhe­lyét, azonban Júlia valójában sohasem élt a nevezetes házban. A híres erkélyt is csak 1936-ban építették a házra. A házat 1905‑ben szerezte meg a városvezetés a Dal Capello családtól, és a nevek hasonlósága alapján a regényben szereplő Capulet család tulajdonává nyilvánította, így teremtve új turisztikai lát­ványosságot. A sétálóutcán, elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tartanak. Itt fejezzük be közös sétánkat, és ekkor veszi kezdetét a szabad nézelődés, kávézás. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: MIRAMARE– SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Reggeli után egy tengerparton álló kastélyt tekintünk meg. Az isztriai fehér márvány épület egy hangulatos Habsburg időkből fennmaradt kastélyt rejt magába, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építtetett a belvá­rostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben. A XIX. századi romantikus Miramare Kastély sok mindent átélt. Éveken át nyaralt ezen az osztrák Riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864. április 10-én a mexikói küldöttsé­get, amely felkérte őt országuk császárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett látogatást a Miramare kastély­ban. Programunk befejezés után Szlovénián keresztül folytat­juk utunkat. Útközben láthatjuk a Júlia-Alpok nyúlványait és a változatos szlovén tájat. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Velence - Doge palota (egyénileg)25 €
Velence - Harangtorony (egyénileg)8 €
Pala d'oro (egyénileg)3 €
Sirmione, vár (egyénileg)4 €
Sirmione, hajózás11 €
Miramare kastély12 €
IFA6 €

Belépők ára: kb.: 63 € + 6 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Juhász Mária

2017.07.30

 • 4.8
Magyar István
Hajdúböszörmény
2017.06.25

Program: Sokoldalú. Idegenvezető: Figyelmes, nagytudású. Autóbusz: Kényelmes Szállás: Szép, kényelmes.

 • 4.8
Rigán Zsolt
Törökbálint
2017.06.23

 • 4.8
Bartha Gyula
Vác
2017.06.21

 • 5.0
Szabó Andrea
Budapest
2017.06.21

 • 4.8
Czinglér László
Miskolc
2017.06.18

Program: Nagyon jó Idegenvezető: Nagyon jó. Autóbusz: Nagyon jó. Szállás: Nagyon jó.

 • 5.0
Berki László
Budapest
2017.06.18

Idegenvezető: Elragadóan adta elő a tudását.

 • 4.8
Gintner Andrea
Rátka
2017.06.16

 • 5.0
Tóth István

2017.06.15

Idegenvezető: Nagyon felkészült, segítőkész.

 • 5.0
Balogh Gábor

2017.06.11

Program: Sokszínű, tartalmas. Idegenvezető: Színvonalas. Autóbusz: Kényelmes. Szállás: Tiszta, kényelmes.

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
Lagúnák, templomok, szerelmek úthoz hasonló utazások