Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 18 - 22. 509 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Jeruzsálem, 3 vallás szent városa
·  Lebegés a Holt-tenger lenyűgöző vízében
·  Tel Aviv és Betlehem történelmi örökségei
·  A rejtélyes Holt-tengeri tekercsek megtekintése

Izrael olyan ország, ahol az is átszellemül a bibliai látnivalók között utazva, aki nem vallja magát mélyen vallásos embernek. Csodás lelki feltöltődés.
Csorba Klára – A Proko kiutaztatási csoportvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (26)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – TEL AVIV

Budapestről indulás, előreláthatólag a reggeli órákban, dél­előtt érkezés Tel Avivba. Innen buszunkkal Betlehembe utazunk, ahol megtekintjük a Születés Templomát, melyet Jézus születé­sének a helyén emeltek a IV. században. A környezetében elénk tárul a Pásztorok Mezeje, háttérben a Júdeai-sivatag és a jordá­niai Móáb hegyei, ahol a hagyomány szerint Mózest eltemették. Az előttünk elterülő óvárosban keresztény templomok mellett muszlim minaret és a török hódoltság korából maradt lakó­épületek is fellelhetőek, melyek számunkra az első jelek Izrael kulturális és vallási sokszínűségére. Szállás Betlehemben, fakul­tatív vacsora (3 éj).

2. NAP: JERUZSÁLEM

Reggeli után elutazunk Jeruzsálembe. Első megállónk az Olajfák hegyén lesz. Ez nem csak Jeruzsálem legszebb kilátópontja, de hittörténetileg is fontos hely. Az apostolok cselekedetei alap­ján itt történt Jézus mennybemenetele, míg a zsidó hit úgy tartja, hogy az utolsó ítélet a hegy alatt kezdődik. Folytatva városnézésünket a Szent Sír-templomhoz megyünk, mely Jézus Krisztus keresztre feszítésének és egyben közeli sírjának és fel­támadásának is a helyszíne. A világ egyik legfontosabb val­lási helyeként számontartott templom 7 vallásnak ad otthont! A templom bejárását követően elmegyünk a Siratófalhoz, mely a zsidó vallás legfontosabb helye. Jeruzsálem egyes részeit vallá­sok alapján különböztetik meg. Sétálunk a zsidó és a keresztény részen is, míg elérünk a Via Dolorosára, Krisztus keresztútjának a helyszínére. A stációk mentén haladunk Szűz Mária sírhelyéig. A szabadprogram során mindenkinek lesz lehetősége, hogy emléktárgyat vásároljon magának a különleges helyszínről. Az óváros felfedezése után térünk vissza szállásunkra.

3. NAP: JERUZSÁLEM VÁROSNÉZÉS

Reggelit követően a világtörténelem egyik legérdekesebb írásos emlékét tekintjük meg, a Holt-tengeri tekercseket. A Krisztus korabeli pergamen és papirusz tekercsek számára külön épüle­tet emeltek, a Könyv Szentélyét. Az Izrael Múzeum után a Sion-hegyen folytatjuk kirándulásunkat, mely Izrael szellemi és lelki központja. Itt található Dávid király sírja is. Nem messze látható az Utolsó Vacsora Terme, ahol állítólagosan a Leonardo által is megfestett jelenet zajlott, illetve az Elszenderülés Bazilika, melynek altemplomában van egy magyar kápolna is. Este vis­szatérés a szállodába.

4. NAP: TEL AVIV – HOLT-TENGER – TEL AVIV

Reggelit követően elhagyjuk szállásunkat és autóbuszunk­kal ismét egy különleges helyre indulunk, szárazföldünk leg­mélyebb pontjának a közelében lévő Holt-tengerhez. Első megállónknál egy kőtömbön láthatjuk a jelzést, hogy a képze­letbeli tengerszint alá értünk, majd hamarosan megérkezünk a folyamatosan zsugorodó Holt-tenger partjára. Meglátogatjuk Heródes egykori királyi erődjét, a Masadát. Az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő látványosságnak bámulatos az elhelyezkedése, mivel egy meredek szikla tetejére építet­ték, ahová felvonóval jutunk fel. A kulturális emlékek mellett a környék látványa is lenyűgöző a magaslatról. Napunk második felét pihenéssel töltjük, mivel egy privát strandra látogatunk el. A szabadidő alatt meg lehet mártózni a Holt-tengerben, mely­nek roppant magas sótartalma miatt az ember nem merül el, hanem szinte lebeg a víz tetején! Hiába próbálunk, úszni sem tudunk. A felejthetetlen érzés mellé kipróbálhatjuk a magas ásványi anyag tartalmú iszapot is egy pakolás keretében. Programunk végeztével utazunk Tel Avivba, a szállásunkra (1 éj).

5. NAP: TEL AVIV – BUDAPEST

Reggelit követően ízelítőt kapunk Tel Avivból. Autóbuszos városnézésünk után a Carmel piacon nézelődünk. Érdekes a rengeteg árus igényes portékájának látványa. Lesz lehe­tőség vásárolni is a számtalan fűszerből és különleges gyü­mölcsökből. Jaffában, az óvárosban szemügyre vehetjük a híres óratornyot, valamint sétálhatunk a történelmi hangu­latú utcácskákon. Sok helyi művész lakik ebben a negyed­ben, és ez a bohém hangulat érződik a nézelődők számára is. Szabadidőben lehetőség lesz kipróbálni valamelyik helyi étter­met, mivel Izrael egyik gasztronómiai központja is ez a terü­let. Az óvárosi program után a modern városrészt is érintve megyünk ki a repülőtérre, ahonnan menetrend függvényében, előreláthatólag az esti órákban száll fel repülőnk. Budapestre várható érkezésünk a késő esti órákban lesz.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A helyszínen kötelezően fizetendő borravaló 30 USD/fő/szolgáltató.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Lengyel- Béres Klára, Lengyel József
Alsózsolca
2023.06.01

TARTALMAS. Szép program, rengeteg élmény. Mind a két idegenvezető (a másik Bodrogi Zsuzsa) nagy tudású, jó szervező, segítőkész volt. Az autóbusz kényelmes, tiszta. A sofőr jól vezet, az étkezéskor finom volt minden.

 • 4.8
Dr. Lőrinci Sándor Gábor
Szentendre
2023.06.01

Jóval többet kaptunk (program, tájékoztatás) mint amit az előzetes program kínált. Érződött az alaposság és a megfelelő leszervezés. Magasszintű a tájékozottság mindkét idegenvezető részéről. Az autóbusz kényelmes, a vezető nyugodt, biztonságos vezető, segítőkész. A szállásnál megfelelő a kényelem és tisztaság, az étkezés változatos, reformkonyhának megfelelő.

 • 5.0
Koleszár László, Tengely Ferencné
Ózd
2023.05.31

Kifogástalan volt minden!

 • 5.0
Márki András
Baja
2023.05.30

Nem unatkoztuk sosem. Az idegenvezetés precíz és pontos. Az autóbuszban a légkondi elég gyenge volt. A sofőr rendkívül megbízhatóan vezetett. A szálloda a séta és a nézelődni lehetőségektől távol volt. A reggel egy kicsit gyenge volt.

 • 4.5
Hajas Tibor, Pfeifer Mária
Budapest
2023.05.28

Jól felépített, nagyon tartalmas út. Mind a Proko-s Dr. Horváth Péter és a helyi Bodrogi Zsuzsa is rendkívül alapos, kiváló ismeretekkel, segítőkészek. Az autóbusz és a szállás kényelmes és tiszta. A buszsofőr a szűk utakon is jól vette a "kanyarokat". Az étkezés nagyon finom, változatos, bőséges.

 • 5.0
Kondor Karolina, Szabolcsi Ádám
Budapest
2023.05.27

Szuper program, több, mint a meghirdetett tervben. Szuper idegenvezetés, felkészültek, segítőkészek voltak az egész utazás alatt. Az autóbusz tiszta, kényelmes, de nem volt elég hűvös a nagy melegben. A gépkocsi minden kanyart bevett :) Az első hotel tisztasági szintje kissé csalódás volt, a másodikkal elégedettek voltunk. Bő választék volt az ételek terén, és finomak voltak.

 • 4.8
Szigeti László
Budapest
2023.05.21

Az utazás programja nekem tökéletes volt, az idegenvezetés kiváló, az autóbuszban minden jó volt. A gépkocsivezetők udvariasok, a szállás nagyon kiváló, az étkezés az elvártnál sokkal jobb volt.

 • 5.0
Temesvári Zoltán
Szeged
2023.05.18

Az utazásunk programja rendben volt, az idegenvezetés 5*, 100% O.K.! Az autóbusz kényelmes, klíma OK, de hiányzott egy kis zene. A szállás kényelmes, az étkezés változatos, finom.

 • 5.0
Szeleiné Fazekas Katalin Éva, Szelei Zsolt
Budapest
2023.05.18

Dr. Horváth Péter 5*-ös, kifogástalan, Bodrogi Zsuzsa kedves volt de messcialisztikus történeteknek kétes a valóságtartalma, tárgyi tudás is kell. Első éjszaka szállása 3-as, a 2-4. éjszaka szállásai 4-esek, az utazás programja, az autóbusz és a vezetője mind 5-ös.

 • 4.5
Szegvári Józsefné
Barcs
2022.10.04

A kiadott programokon kívül még két programban is volt részünk. Mind két idegenvezetővel maximálisan meg vagyunk elégedve. A sofőr barátságos, jártas a vezetésben. Mosolygós, nyugodt. A szállás ízlésesen berendezve, tisztaság jellemzi. Gazdag kínálat, finom ízek. változatos ételek, sütemények. A Proko Travel foglalástól folyamatosan tartotta velünk a kapcsolatot, a változtatásról időben tájékoztatott bennünket.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Látogatás a Szentföldre úthoz hasonló utazások