Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 08 - 18. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Március 08 - 22. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  A két főváros: Bogota és Quito fő látványosságai
·  Egyszerre állhatunk az északi és a déli féltekén
·  Galápagos védett állat- és növényvilága
·  Közel 6.000 m magas vulkánok Ecuadorban

Kolumbia és Ecuador pazar kulturális látnivalóit is felülmúlja az a hihetetlen érzés, amikor ott áll az ember az Egyenlítő vonalán.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Programleírás szerint
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (14)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – QUITO

Reggeli indulás Budapestről majd átszállással Quitoba Ecuador fővárosába repülünk. Szállás elfoglalása, majd a délután folyamán szabadprogram.

2. NAP: QUITO

Ma a 2.850 m magasan fekvő főváros felfedezésére indulunk. Quito csupán 22 kilométerre fekszik az Egyenlítő vonalától. Körös-körül hegyvonulatok övezik a várost. Egyedülálló koloniális kincsekkel rendelkezik, méltán Világörökség. Városnézésünk során láthatjuk a Függetlenség teret, az Elnöki és a Püspöki Palotával. Itt talál­ható Quito legnagyobb katedrálisa, valamint a híres La Compania (az Aranytemplom), amely arany díszítései miatt talán a legszebb barokk templom Dél-Amerikában. Délután az Egyenlítő-vonal nevű emlékműhöz megyünk, amelyet a „Világ Közepének” is neveznek. Itt valóban átélhetjük azt a nem mindennapi élményt, hogy egy­szerre állunk Földünk északi és déli féltekéjén. Lesz lehetőség az emlékmű mellett az Etnográfiai Múzeum megtekintésére is.

3. NAP: QUITO – COTOPAXI – RIOBAMBA

Reggeli után a Cotopaxi Nemzeti Parkba indulunk, amely Ecuador legismertebb természetvédelmi területe. A Cotopaxi rétegvulkán, mely hófödte, 5.897 m magas csúcsával Ecuador második legmagasabb hegye, és a legnagyobb működő tűzhányók között szerepel. Délután folytatjuk utunkat Riobamba városába, ahol nagyszámú bennszülött közösség él a mai napig. Szállásunkról bámulatos a panoráma a mesés Andok vonulataira.

4. NAP: RIOBAMBA – CHIMBORAZO – CUENCA

Reggeli után kirándulni megyünk az egykor a Föld legmagasabb hegyének tartott Chimborazo vulkánhoz (6.268 m). Kb. 2.000 m magasságban túrázhatunk 200 m szintemelkedéssel, elké­pesztő látvány tárul elénk. Ezt követően Cuenca városába indu­lunk, és útközben megállunk Ingapirca romjainál. A 3.100 m magasan lévő inka emlékek között sétálva láthatjuk, hogy hol éltek az őslakosok, milyen szertartásaik és rituáléik voltak. Szállás Cuencában.

5. NAP: CUENCA – GUAYAQUIL

Ezen a napon Ecuador harmadik legnagyobb városát, Cuencát fedezzük fel, mely a Világörökség része, és sokak szerint az ország legszebb városa. Igazi művészeti centrum, amely az ezüst és az arany tárgyak készítésének központja. Láthatjuk a történelmi épületeket a Tomebamba folyó mentén, a „Todos los Santos” romjait, a főteret a régi és az új katedrálissal, és bete­kintést nyerhetünk egy panamakalap-készítő gyárba. Ezután indulunk Ecuador legnagyobb városába, Guayaquilbe, amely az ország fontos kereskedelmi központja. Utunk során megpillantjuk az Ősi Inka utat. Elfoglaljuk szállásunkat, majd séta a belvárosban.

6. NAP: GUAYAQUIL – GALÁPAGOS

Reggel transzfer a repülőtérre és elutazás a Galápagos-szigetekre, melyek a rajtuk honos óriásteknősökről kapták nevüket. Komptranszfer Santa Cruz zöld szigetére, ami a Charles Darwin Kutatóállomás és a nemzeti park központja. Pazar fotót készíthetünk a beszakadt iker kalderákról, a névadó teknősökről őshonos környezetükben, valamint meglátogatunk egy érdekes láva alagutat is. Szállás elfoglalása (4 éj, teljes panzió).

7. NAP: BARTOLOME SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

A vulkanikus eredetű Galápagos a világ egyik legféltettebb és legjobban óvott természeti területe, melyről magunk is meg­győződhetünk. Több szigetből áll, minden nap egyet-egyet mutatnak meg nekünk. A páratlan növény- és állatvilággal szakértő vezetéssel ismerkedhetünk meg. Az időjárás és a ter­mészetvédelmi szabályok függvényében a programban szereplő szigetek neve és sorrendje változhat. Bartolome lélegzetelállító, földönkívüli táján láthatunk leguánokat, és sznorkelezéssel fel­fedezhetjük a gazdag tengeri élővilágot.

8. NAP: SANTA FE SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

Ma az egyik legidősebb szigetre látogatunk el, ahol gyönyör­ködhetünk a népes fókakolóniákban, teknősökben, gyíkokban, rájákban. Megfigyelhetjük a szigetek mesés madárvilágát, lát­hatunk szulákat, fregattmadarakat, pelikánokat. A program során sznorkelezhetünk és úszhatunk is.

9. NAP: SANTA CRUZ

Az elmúlt 4 év utasvéleményeit figyelembe véve, megnövel­tük a galápagosi tartózkodást egy nappal. Délelőtt a Tortuga-öböl fehér homokos strandjain sétálva figyelhetjük meg az iguánákat, cápákat és költözőmadarakat, akár úszhatunk is. Délután a Darwin Intézetet keressük fel, ahol beszámolnak az ott folyó természetvédelmi munkáról, láthatunk védett, külön­leges madarakat, teknősöket és egy óriási kaktuszerdőt is.

10. NAP: REPÜLÉS BOGOTÁBA ILLETVE BUDAPESTRE

A szállodában reggeli után transzfer a repülőtérre, majd az egész csoport Guayaquilbe utazik. Innen, aki folytatja a prog­ramot a késő délutáni órákba Bogotába indul, ahová este érke­zünk meg. A csoport azon fele, aki a kolumbiai programon nem vesz részt Európai átszállással egyénileg utazik Budapestre ahová másnap délután fog megérkezni.

+ 1. NAP: BOGOTA

Első állomásunk a Bogota szívében lévő híres piac. Ezt követően 3.048 m magasra megyünk fel, ahonnan lepillantunk Bogota zsúfolt városára. Délután ellátogatunk La Candelariába, a tör­ténelmi belvárosba. A barokk épületek között sétálva érjük el a Simon Bolivar főteret. Megtekintjük az Arany-, majd a Botero Múzeumot, amelyekben aranytárgyakat, illetve a híres kolum­biai festő és szobrász műveit láthatjuk. Szállás.

+2. NAP: CARTAGENA

Repülés Cartagenába, melyet a spanyol Pedro de Heredia ala­pított még 1533-ban. Itt cseréltek gazdát hosszú ideig a ter­mények és a rabszolgák, mivel ez volt a régió legfontosabb kikötője. Manapság Cartagena óvárosa és a vár környéke egy gyöngyszem, Világörökség. A körülötte fekvő tengerparti szállo­dák sokasága pedig mutatja, hogy a terület népszerű nyaraló­hely is. Megérkezés után séta, szabadidő, vásárlási lehetőség a hangulatos városban. Szállás Cartagenában (2 éj).

+ 3. NAP: CARTAGENA

Reggeli után városnézés Cartagenában, melynek során sétálunk a színes házakkal ékesített utcákon. Felmegyünk a tengerparton fekvő San Felipe erődbe, mely fontos szerepet játszott a város védelmében a kalózkodás időszakában. Fentről egyedi fotó­kat készíthetünk, mind a városról, mind a tengerpartról. Innen a gyarmati óvárosba jövünk le, ahol pompás palotákat, szűk sikátorokat csodálhatunk meg. A városnézés végén a Jezsuita templomot és a San Pedro Claver monostort keressük fel, majd szabadprogram. Szállás, mint előző nap.

+ 4. NAP: CARTAGENA – EURÓPA – REPÜLÉS

Délelőtt szabadprogram a városban, majd kora délután transz­fer a repülőtérre és Európába repülünk. Éjszaka a repülőn.

+ 5. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Európai átszállással utazás Budapestre. Érkezés a délutáni órákban.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 16 főben maximáljuk.


Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. 

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Vargáné Kocsis Zsuzsanna
Budapest
2019.11.05

A helyi idegenvezető is magas színvonalú volt, nem csak a magyar guide. Ez az út kiemelkedően színvonalas. Érdekes szállások (történelmi házban). Étkezés színvonala és a szervíz kiváló volt.

 • 5.0
N. Ildikó
Budapest
2019.10.30

A program jól átgondolt, mindenre kitekintő. Gulyás Miklós az év idegenvezetője 2019-ben is! Nagyszerű szállások, kivétel nélkül mindegyik. Soha nem látott ellátás, kimondott gasztrotúra volt az út. A fakultatív Cartagenai hajókirándulás különleges, élménydús volt, a tengerben való fürdés nagyszerű volt!

 • 5.0
Klincsók József
Veszprém
2019.10.30

Gulyás Miklós idegenvezetése oktatandó! Az ellátás is fantasztikus volt.

 • 5.0
Horváth Levente
Mosonmagyaróvár
2019.10.29

Rengeteg a látnivaló, jó válogatás volt belőle a program. Miklós nagyon kedves, szórakoztató vezető, nagy tudással, jó problémamegoldó képességgel. A buszok állapota jó volt, egyedül Galapagoson hagyott kívánnivalót. A gépkocsivezetők jó, rutinos sofőrök voltak. A szállodák pedig gyönyörűek, jó reggelivel.

 • 5.0
Dr V. Péterné
Budapest
2019.10.28

Az idegenvezetés szuper!

 • 4.8
Debreczy Zoltán
Diósd
2018.05.03

Nagyon tartalmas út volt! Az idegenvezető 100%-ban tökéletes, nagyon felkészült volt. A szállás kifogástalan, az étkezés pedig előosztályú volt.

 • 5.0
Dr. Németh György
Budapest
2018.04.30

Nagyon jó volt a program, a lényeg mind benne volt! Az idegenvezető akármilyen felmerülő problémát megfelelően orvosolt. Finomak voltak az ételek.

 • 5.0
Tóth Tibor
Budapest
2018.04.26

Köszönjük! Nagyon jól éreztük magunkat, a program, ellátás, vezetés - minden nagyon jó volt!

 • 5.0
Dr. V. Györgyi
Budapest
2019.11.03

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.5
Kovácsné Kristóf Edit
Tiszafüred
2019.11.02

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Felsorolni is nehéz hány féle és fajta látnivalót kereshetünk fel ebben az országban. A legfontosabb talán a Világ 7 Új Csodája közül az egyik, Petra. De fürdőzhetünk a Holt-tengerben, túrázhatunk dzsippekkel Wadi Rumban, ámulhatunk az ősi városok szépségén.
Március 12. 6 nap Ár: december közepén
Április 23. 6 nap Ár: december közepén
Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Március 15. 6 nap Ár: december közepén
Április 20. 6 nap Ár: december közepén
India - Aranyháromszög
A legikonikusabb és fontosabb látnivalókat mutatjuk be Önöknek az utazás alatt. Delhi - Jaipur - Agra, vagy az Aranyháromszög városai várják Önöket is.
Március 13. 8 nap Ár: december közepén
Március 13. 12 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika
Afrika egyik legfejlettebb állama és itt található a legtöbb világörökségi helyszín is. Sokszínűsége a kínált programokban is megmutatkozik: Nemzeti parkok, kanyonok, vízesés, fantasztikus borok, aranybányák, struccfarm, stb...

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Március 20. 12 nap 1 610 000 Ft
Március 20. 16 nap 2 020 000 Ft
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
Igazán kellemes kombinációt kínáló utat ajánlunk Önöknek. Tanzánia világhírű nemzeti parkjaiban tett látogatás után Zanzibár fehér homokos tengerpartján, kényelmes hotelünkben pihenhetünk.

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Március 05. 14 nap 2 460 000 Ft
USA Keleti part és a Niagara-vízesés
Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Május 06. 11 nap 1 665 000 Ft
Keresztül Dél-Amerikán
Peru / Brazília - Argentína hosszabbítási lehetőséggel

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Február 22. 16 nap 2 170 000 Ft
A Vadnyugat nemzeti parkjai és San Francisco
Ha USA Nyugati part, akkor Las Vegas, San Francisco és a csodás nemzeti parkok. Kiszáradt sós tó 86 méterrel a tengerszint alatt (!!!), egekbe szökő mammutfenyők, a Powel-tó híres gátja, s megannyi felejthetetlen élmény. Viva Las Vegas!

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Április 26. 12 nap 1 780 000 Ft