Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 01 - 06. 105 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 05 - 10. 105 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Magas-Tátra legszebb látnivalói
·  Természeti látványosságok Zakopane környékén
·  Krakkó, Lengyelország gyöngyszeme
·  Hangulatos tutajozás a két határ mentén

"A szepesi városok hajdan volt gazdagsága, vagy a hegyek közt megbújó bányavárosok szépsége mindig rabul ejti az utazót. Őseink és hőseink emléke pedig a festői dél-lengyel vidéken is elkísér bennünket."
Holló Krisztina - 12 éve oktató, idegenvezető

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZENTANTAL – SELMECBÁNYA – ZÓLYOM

Reggeli indulás után Parassapusztánál lépünk át Szlovákiába. Tovább utazva Szentantal városában felkeresünk egy hallat­lanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Koháry-Couburg-család várában található. A belső berendezé­sek és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb hasz­nálati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a Világörökség részeként nyilvántartott Selmecbányára. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található kör alakú Asszonyok várá­nak felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Selmecbányát elhagyva kb. fél óra múlva Zólyomba érkezünk, mely Balassi Bálint szülővárosa. Megérkezésünk után felgyalogolunk a vár­hoz, megtekintjük az itt található múzeumot, és gyönyörkö­dünk a bennünket körbeölelő táj látványában. Zólyom után szállásunkra buszozunk.

2. NAP: LOMNIC – ÓTÁTRAFÜRED – HREBIENOK – CSORBA-TÓ

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs középállomásához utazunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt körbejárhat­juk a tavat, és közelről csodálhatjuk a hegycsúcsokat. Ezt köve­tően Ótátrafüreden is egy szép kiránduláson veszünk részt. Fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka), és innen a Tarpataki-vízeséshez túrázunk. A délután második felében ellátogatunk egy másik ismert természeti látványossághoz, a Csorba-tóhoz, mely Szlovákia egyik legnagyobb moréna tava. Aki akarja, körbesétálhatja a tavat, vagy kirándulást tehet a téli sícentrumhoz, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyi­kére leülve gyönyörködünk a táj nyújtotta csodás látványban. Természeti látványosságokban gazdag napunk befejeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: KÉSMÁRK – ZAKOPANE

Reggel elhagyjuk szálláshelyünket és Késmárkra buszo­zunk, ahol megtekintjük a város két evangélikus templomát, melyeknek fontos magyar vonatkozása is van. A fából készült régi templom vallástörténeti kuriózumnak számít, míg a mel­lette épült új templom érdekessége, hogy ebben található Thököly Imre mauzóleuma. A szabadidő során lehetőség nyí­lik elsétálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született. Továbbutazva, a déli órákban érkezünk egy mesés városkába, már Lengyelországban. Zakopane csodálatos fekvésű telepü­lés, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, az új Fogadalmi fatemplom is ezt a tényt bizonyítja. A közelben lévő hatalmas piacon helyi sajtokat, lekvárokat, mézeket kóstol­hatnak utasaink, és ha elnyerte tetszésüket, akkor vásárolhat­nak is belőlük. Ezt követően, kedvező időjárási viszonyok esetén, a csoport fel tud menni a város mellett magasodó Gubalowka-hegyre. Sikló viszi fel 1.123 m magasra a kirándulókat, ahon­nan meseszép a kilátás. Ezt követően szabadprogram, majd egy kis túrára invitáljuk Önöket. A kb. 2 órás kirándulás a város mel­lett egy látványos, nem nehéz terepen, szép erdei úton történik. A végcél a Siklawica-vízesés. Ha valaki nem akar végiggyalo­golni, az bármikor visszamehet a parkolóba, vagy egy padra leülve gyönyörködhet a tájban. Túránk után felszállunk autóbuszunkra és a Krakkó melletti szállásunkra utazunk.

4. NAP: WIELICZKA – KRAKKÓ

Reggeli után napunkat a Világörökségi Listán is szereplő wieliczkai sóbánya megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula part­ján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termek­ben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Fő látványos­ságok a központban találhatóak. Ilyen a Rynek, mely Krakkó főtere és kialakítását már a XIII. században megkezdték. Ezen a téren található a Posztóház és a Mária-templom is. Sétánk után szabadprogram a belvárosban. Ezt követően egy hangulatos kis­busszal kb. 45 perces körsétát teszünk a város azon negyede­ibe, melyet sem gyalog, sem nagy busszal nem érintettünk, így Krakkó újabb arcát ismerjük meg. A program a buszparkolóban fejeződik be. Szállás, mint előző napon.

5. NAP: TARNÓW – NEDEC – DUNAJEC

Reggeli után felkeressük Tarnówot. Bem apó szülővárosát – a sírja is itt található –, a legszebb reneszánsz stílusú len­gyel városnak tartják. Belvárosa és a gótikus alapokra épült székesegyháza különösen szép. A város megtekintése után tovább utazunk és lefényképezhetjük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt. A későb­biekben magyar és lengyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de még Lengyelországban talál­ható. Ezt követően a délutáni órákban egy különleges tutajo­záson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Ezt köve­tően elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

6. NAP: LŐCSE – SZEPESSZOMBAT – KASSA – MISKOLC – BUDAPEST

Reggeli indulásunk után első állomásunk Lőcse lesz. Ez a város több magyar elbeszélés színhelyéül szolgált. A központ­ban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megte­kintése. Továbbhaladva rövid sétára megállunk a Poprád mel­lett található Szepesszombaton, melynek polgárházai és főtere figyelemreméltó. Következő megállónk a magyar történelem­ben is fontos szerepet játszó Kassa. A belvárosában nézelő­dünk: Szt. Erzsébet-templom, Orbán-torony, Színház, Rákóczi Emlékház. Tornyosnémetinél lépünk be hazánk területére. Miskolc, Gyöngyös érintésével érkezünk Budapestre. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Koháry-Couburg kastély9 €
Selmecbánya vár3 €
Zólyom vár3 €
Kőpataki felvonó22 €
Siklóvasút11 €
Késmárk templomok6 €
Késmárk vár6 €
Wieliczka sóbánya100 PLN
Krakkó Wawel28 PLN
Krakkó székesegyház20 PLN
Krakkó Mária templom15 PLN
Nedec vár19 PLN
Tutajozás10 PLN
Helyi idegenvezetés35 PLN
Lőcse templom3 €
Kassa dóm2 €
Kassa Rodostói ház4 €

"Belépők ára: kb.: 69 € + 227 PLN

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Parassapuszta Leszálló Hont, Parassapuszta
Nyíregyháza Leszálló kb reggel 2:00 Vasútállomás, PROFI parkoló
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3:30 Búza tér, McDonald's parkoló
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Gyakori kérdések
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Május 11. 4 nap 56 500 Ft
Június 13. 4 nap 56 500 Ft

További 6 időpont

Lengyelországi körutazás
Varsó, Gdansk megtekintése + Brest Fehéroroszországban
Június 18. 6 nap 149 000 Ft
Július 10. 6 nap 149 000 Ft

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Lengyel - szlovák mozaik úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Lengyelországi körutazás
Varsó, Gdansk megtekintése + Brest Fehéroroszországban
Június 18. 6 nap 149 000 Ft
Július 10. 6 nap 149 000 Ft
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Május 11. 4 nap 56 500 Ft
Június 13. 4 nap 56 500 Ft

Utazások hasonló időpontban

Óriás kínai körút
Peking, Nagy Fal, Agyaghadsereg, Shanghai, Hong Kong
Július 01. 16 nap 899 500 Ft
Szeptember 11. 16 nap 899 500 Ft
Spanyol élmények kicsiknek és nagyoknak
Valencia - Tarragona - Vidámparkok - Barcelona
Július 11. 5 nap 264 500 Ft
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Velence – Padova – Garda-tó – Verona
Július 05. 4 nap 96 500 Ft
Július 27. 4 nap 96 500 Ft

Utazások hasonló árban

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Július 10. 5 nap 126 000 Ft
Augusztus 11. 5 nap 126 000 Ft
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Zagreb – Plitvicei-tavak - Porec - Pula - Opatija
Május 11. 4 nap 98 500 Ft
Június 13. 4 nap 98 500 Ft
Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Velence – Padova – Garda-tó – Verona
Július 05. 4 nap 96 500 Ft
Július 27. 4 nap 96 500 Ft
A Monarchia hangulatos látnivalói
Plitvicei-tavak - Postojna - Zágráb - Ljubljana
Május 26. 5 nap 116 000 Ft
Június 12. 5 nap 123 000 Ft
Több mint Bécs
Schönbrunn, Hajózás a Dunán, Melki apátság
Július 05. 4 nap 89 500 Ft
Augusztus 23. 4 nap 89 500 Ft