Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Magas-Tátra legjava: Csorba-tó, Tarpataki vízesés
·  Magyar emlékek Selmecbányától Kassáig
·  Hangulatos tutajozás a két határ mentén
·  Krakkó, Lengyelország gyöngyszeme

A szepesi városok hajdan volt gazdagsága, vagy a hegyek közt megbújó bányavárosok szépsége mindig rabul ejt. Őseink emléke pedig a festői dél-lengyel vidéken is elkísér bennünket.
Holló Krisztina – 14 éve oktató és idegenvezető

Utasaink véleménye

4.9

 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)

1. NAP: BUDAPEST – SZENTANTAL – SELMECBÁNYA – ZÓLYOM

Reggeli indulás után Parassapusztánál lépünk át Szlovákiába. Tovább utazva Szentantal városában felkeresünk egy hallat­lanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Koháry-Coburg család várában található. A belső berendezések és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb haszná­lati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a Világörökség részeként nyilvántartott Selmecbányára. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található kör alakú Asszonyok várá­nak felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Selmecbányát elhagyva kb. fél óra múlva Zólyomba érkezünk, mely Balassi Bálint szülővárosa. Megérkezésünk után felsétálunk a várhoz, megtekintjük az itt található múzeumot. Zólyom után szállá­sunkra buszozunk.

2. NAP: ÓTÁTRAFÜRED – HREBIENOK – CSORBA-TÓ – KÉSMÁRK

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs középállomásához uta­zunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt kör­bejárhatjuk a tavat, és közelről csodálhatjuk a hegycsúcsokat. Ezt követően Ótátrafüreden is egy szép kiránduláson veszünk részt. Fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka), és innen a Tarpataki-vízeséshez túrázunk. A délután második felé­ben ellátogatunk egy másik ismert természeti látványosság­hoz, a Csorba-tóhoz, mely Szlovákia egyik legnagyobb moréna tava. Aki akarja, körbesétálhatja a tavat, vagy kirándulást tehet a téli sícentrumhoz, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyönyörködünk a táj nyújtotta csodás látvány­ban. Természeti látványosságokban gazdag napunk befejeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: ZAKOPANE – WIELICZKA – KRAKKÓ

Reggel elhagyjuk szálláshelyünket és egy mesés városkába utazunk, már Lengyel-országba. Zakopane csodálatos fekvésű telepü¬lés, Közép-Európa egyik legkedvel-tebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, az új Fogadalmi fatemplom is ezt a tényt bizonyítja. A közelben lévő hatalmas piacon helyi sajtokat, lekvárokat, mézeket kóstolhatnak utasaink, és ha elnyerte tetszésüket, akkor vásárolhatnak is belőlük. Ezt követően, kedvező időjárási viszonyok esetén, a csoport fel tud menni a város mel-lett magasodó Gubalowka-hegyre. Sikló viszi fel 1.123 m magasra a kirándulókat, ahonnan meseszép a kilátás. Ezt követően szabadprogram. A délután folyamán a Világörökségi Listán is szereplő wieliczkai sóbányát is megte-kintjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Túránk után felszállunk autóbuszunkra és a Krakkóba utazunk, ahol egy kulturális esten veszünk részt. Szállás Krakkóban.

4. NAP: KRAKKÓ

Reggeli után napunkat Krakkónak szenteljük. Először a Visztula part¬ján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termek¬ben tett sétánk közben a kalauzunktól ala-pos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Fő látványos¬ságok a központban találhatóak. Ilyen a Rynek, mely Krakkó főtere és kialakítását már a XIII. században megkezdték. Ezen a téren található a Posztóház és a Mária-templom is. Sétánk után szabadprogram a belvárosban. Ezt követően egy hangulatos kis¬busszal kb. 45 perces körsétát teszünk a város azon negyede¬ibe, melyet sem gyalog, sem nagy busszal nem érintettünk, így Krakkó újabb arcát ismerjük meg. Szabadprogram után egy hangulatos étteremben vacsorázunk. Szállás, mint előző napon.

5. NAP: NEDEC – DUNAJEC – KASSA – BUDAPEST

Reggeli után elsőként Nedec várát látogatjuk meg, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt. A későb¬biekben magyar és lengyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de még Lengyelországban talál-ható. Ezt egy különleges tutajo¬záson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Következő megállónk a magyar történelem¬ben is fontos szerepet játszó Kassa. A főtér legmonumentálisabb épülete a Szent Erzsébet Székesegyház gótikus épülete. Közelében található az Orbán-torony és a híres harang. A tér másik ékessége a sze-cessziós és neobarokk stílusú Állami Színház. Látványos az előtte lévő szökőkút is. Az esti órákban érkezünk Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Szent Antal kastély18 €
Selmecbánya - Asszonyok vára4 €
Zólyom vár4 €
Kőpataki felvonó28 €
Gubalowka-hegy - Siklóvasút35 lengyel zlotyi
Hrebienok13 €
Késmárk templomok6 €
Késmárk vár8 €
Wieliczka - sóbánya120 lengyel zlotyi
Krakkó - Királyi Palota35 lengyel zlotyi
Krakkó - Székesegyház20 lengyel zlotyi
Krakkó - Mária templom15 lengyel zlotyi
Nedec - Vár7 €
Tutajozás a Dunajecen16 €
Helyi idegenvezetés45 lengyel zlotyi
Lőcse templom4 €
Kassa - Dóm7 €
Kassa - Rodostói-ház5 €
Helyi és idegenforgalmi adók0 €

Belépők ára: kb.: 260 lengyel zlotyi + 107 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Bertáné Kecskeméti Katalin
Pitvaros
2023.08.20

Érdekes, változatos program. Az idegenvezetés gondos, élményszerű, az autóbusz kényelmes, a buszvezető szakértő. A szállás tiszta, barátságos. Az étkezés bőséges, változatos, speciális igényekre is odafigyelnek.

 • 5.0
Csák Jánosné
Zsadány
2023.08.17

Nagyon jó volt, az idegenvezető szuper, a busz is, és kényelmes. A szállás és a buszvezető is nagyon jó, az ételek finomak, bőségesek, jók. Jó, hogy van transzfer.

 • 5.0
Pohli Károly, Pohli Károlyné
Pécs
2023.08.16

Csak a Proko Travellel szoktunk utazni!

 • 5.0
Vargáné Tóth Márta
Budapest
2023.08.10

Így volt jó, köszönjük!

 • 4.8
Kasnyik István és neje
Budapest
2023.08.02

Megbízható, az idegenvezetés és az autóbusz pedig 5*.

 • 5.0
Gera Károly, Gera Károlyné
Debrecen
2023.07.31

Precizitás, korrektség.

 • 5.0
Tóth Albert, Tóth Albertné
Rácalmás
2023.07.29

Szimpatikus volt számunkra a Dunaújvárostól igénybe vehető transzfer. :)

 • 5.0
Veress Mária, Veress Zoltán
Budapest
2023.07.28

A program, az idegenvezetés, a busz, és a buszvezető nagyon jó, a szállás és az étkezés jó.

 • 4.5
Schwarczkopf János, Schwarczkopf Jánosné
Mánfa
2023.07.24

Jó lenne ebéd időben is, ha lenne étkezés biztosítva (idő, hely).

 • 5.0
Dr. Fehér György
Budapest
2022.07.13

Utazásunk programja: sűrű, de teljesíthető. Idegenvezetés: kitűnő felkészültség, türelem, mindenre kiterjedő figyelem, jó tolmácsolás. Autóbusz: egyetlen hibája: beázott (talán a sok esőtől). Gépkocsivezető: nyugodt vezetés, keskeny, kanyargós utakon óvatos (ez pozitívum), udvarias. Szállás: tetszettek a kisebb, családias szállodák. Étkezés: bőséges, mennyiségileg és választékban. Legjobban a Gorskó házias ételei tetszettek.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Lengyel - szlovák mozaik úthoz hasonló utazások