Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 17 - 22. 147 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 11 - 16. 147 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Magas-Tátra legjava: Csorba-tó, Tarpataki vízesés
·  Magyar emlékek Selmecbányától Kassáig
·  Hangulatos tutajozás a két határ mentén
·  Krakkó, Lengyelország gyöngyszeme

A szepesi városok hajdan volt gazdagsága, vagy a hegyek közt megbújó bányavárosok szépsége mindig rabul ejt. Őseink emléke pedig a festői dél-lengyel vidéken is elkísér bennünket.
Holló Krisztina – 14 éve oktató és idegenvezető

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (7)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZENTANTAL – SELMECBÁNYA – ZÓLYOM

Reggeli indulás után Parassapusztánál lépünk át Szlovákiába. Tovább utazva Szentantal városában felkeresünk egy hallat­lanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Koháry-Coburg család várában található. A belső berendezések és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb haszná­lati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a Világörökség részeként nyilvántartott Selmecbányára. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található kör alakú Asszonyok várá­nak felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Selmecbányát elhagyva kb. fél óra múlva Zólyomba érkezünk, mely Balassi Bálint szülővárosa. Megérkezésünk után felsétálunk a várhoz, megtekintjük az itt található múzeumot. Zólyom után szállá­sunkra buszozunk.

2. NAP: LOMNIC – ÓTÁTRAFÜRED – HREBIENOK – CSORBA-TÓ

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs középállomásához uta­zunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt kör­bejárhatjuk a tavat, és közelről csodálhatjuk a hegycsúcsokat. Ezt követően Ótátrafüreden is egy szép kiránduláson veszünk részt. Fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka), és innen a Tarpataki-vízeséshez túrázunk. A délután második felé­ben ellátogatunk egy másik ismert természeti látványosság­hoz, a Csorba-tóhoz, mely Szlovákia egyik legnagyobb moréna tava. Aki akarja, körbesétálhatja a tavat, vagy kirándulást tehet a téli sícentrumhoz, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyönyörködünk a táj nyújtotta csodás látvány­ban. Természeti látványosságokban gazdag napunk befejeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: KÉSMÁRK – ZAKOPANE

Reggel elhagyjuk szálláshelyünket és Késmárkra buszo­zunk, ahol megtekintjük a város két evangélikus templomát, melyeknek fontos magyar vonatkozása is van. A fából készült régi templom vallástörténeti kuriózumnak számít, míg a mel­lette épült új templom érdekessége, hogy ebben található Thököly Imre Mauzóleuma. A szabadidő során lehetőség nyí­lik elsétálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született. Továbbutazva, a déli órákban érkezünk egy mesés városkába, már Lengyelországban. Zakopane csodálatos fekvésű telepü­lés, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, az új Fogadalmi fatemplom is ezt a tényt bizonyítja. A közelben lévő hatalmas piacon helyi sajtokat, lekvárokat, mézeket kóstol­hatnak utasaink, és ha elnyerte tetszésüket, akkor vásárolhat­nak is belőlük. Ezt követően, kedvező időjárási viszonyok esetén, a csoport fel tud menni a város mellett magasodó Gubalowka-hegyre. Sikló viszi fel 1.123 m magasra a kirándulókat, ahonnan meseszép a kilátás. Ezt követően szabadprogram. A nap során egy sajtmanufaktúrát is felkeresünk, ahol bemutatják a készítés fortélyait, kostolóval kiegészítve. Túránk után felszállunk autó­buszunkra és a Krakkó közeli szállásunkra utazunk.

4. NAP: WIELICZKA – KRAKKÓ

Reggeli után napunkat a Világörökségi Listán is szereplő Wieliczkai sóbánya megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula part­ján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termek­ben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Fő látványos­ságok a központban találhatóak. Ilyen a Rynek, mely Krakkó főtere és kialakítását már a XIII. században megkezdték. Ezen a téren található a Posztóház és a Mária-templom is. Sétánk után szabadprogram a belvárosban. Ezt követően egy hangulatos kisbusszal kb. 45 perces körsétát teszünk a város azon negyede­ibe, melyet sem gyalog, sem nagy busszal nem érintettünk, így Krakkó újabb arcát ismerjük meg. A program a buszparkolóban fejeződik be. Szállás, mint előző napon.

5. NAP: TARNÓW – NEDEC – DUNAJEC

Reggeli után felkeressük Tarnówot. Bem apó szülővárosát – a sírja is itt található –, a legszebb reneszánsz stílusú lengyel városnak tartják. Belvárosa és a gótikus alapokra épült székes­egyháza különösen szép. A város megtekintése után tovább utazunk és lefényképezhetjük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt. A későbbiek­ben magyar és lengyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de még Lengyelországban található. Ezt követően a délutáni órákban egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való uta­zás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Ezt követően elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

6. NAP: LŐCSE – SZEPESSZOMBAT – KASSA – MISKOLC – BUDAPEST

Mai nap folytatjuk szlovákiai nézelődésünket, mely során első állomásunk Lőcse lesz. Ez a város több magyar elbeszélés szín­helyéül szolgált. A központban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekintése. Továbbhaladva rövid sétára megállunk a Poprád mellett található Szepesszombaton, mely­nek polgárházai és főtere figyelemreméltó. Következő megál­lónk a magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa. A belvárosában nézelődünk: Szt. Erzsébet-templom, Orbán-torony, Színház, Rákóczi Emlékház. Tornyosnémetinél lépünk be hazánk területére. Miskolc, Gyöngyös érintésével, 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszál­lási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Szent Antal kastély18 €
Selmecbánya - Asszonyok vára4 €
Zólyom vár4 €
Kőpataki felvonó28 €
Gubalowka-hegy - Siklóvasút35 lengyel zlotyi
Hrebienok13 €
Késmárk templomok6 €
Késmárk vár8 €
Wieliczka - sóbánya120 lengyel zlotyi
Krakkó - Királyi Palota35 lengyel zlotyi
Krakkó - Székesegyház20 lengyel zlotyi
Krakkó - Mária templom15 lengyel zlotyi
Nedec - Vár7 €
Tutajozás a Dunajecen16 €
Helyi idegenvezetés45 lengyel zlotyi
Lőcse templom4 €
Kassa - Dóm7 €
Kassa - Rodostói-ház5 €
Helyi és idegenforgalmi adók0 €

Belépők ára: kb.: 260 lengyel zlotyi + 107 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3:30 Búza tér, McDonald's parkoló
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Program
4.7
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Oláh Sándor
Budapest
2022.07.13

Utazásunk programja:

 • 5.0
Dr. Fehér György
Budapest
2022.07.13

Utazásunk programja: sűrű, de teljesíthető. Idegenvezetés: kitűnő felkészültség, türelem, mindenre kiterjedő figyelem, jó tolmácsolás. Autóbusz: egyetlen hibája: beázott (talán a sok esőtől). Gépkocsivezető: nyugodt vezetés, keskeny, kanyargós utakon óvatos (ez pozitívum), udvarias. Szállás: tetszettek a kisebb, családias szállodák. Étkezés: bőséges, mennyiségileg és választékban. Legjobban a Gorskó házias ételei tetszettek.

 • 5.0
Fejes Sándor Imre
Orosháza
2022.07.10

Utazásunk programja: jól volt szervezve a program. Idegenvezetés: odafigyelt minden részletre. Autóbusz: kiváló. Gépkocsivezető: nagyon felkészült, nagy gyakorlattal rendelkező gépkocsivezető. Szállás: kifogástalan. Étkezés: nagyon jó, változatos, kielégítő.

 • 4.8
Horváth Béláné
Budapest
2022.07.09

Idegenvezetés: Krisztina jól összefogta a csapatot! Köszönet érte! Gépkocsivezető: nagyon aranyos volt és jól vezetett! Étkezés: mindenhol nagyon finom volt!

 • 4.3
Dr. Markóth Csilla
Debrecen
2022.07.15

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Bedőcs István
Budapest
2022.07.10

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Németh Csaba
Gencsapáti
2022.07.09

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Adventi forgatag Krakkóban
Zakopane – Krakkó – Wielicka
December 08. 3 nap 89 000 Ft
December 15. 3 nap 79 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Lengyel - szlovák mozaik úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Adventi forgatag Krakkóban
Zakopane – Krakkó – Wielicka
December 08. 3 nap 89 000 Ft
December 15. 3 nap 79 000 Ft