Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·          Tower, Buckingham palota, és London múzeumai

·          Látogatás Greenwichbe és hajózás a Temzén

·          A város látképe az óriáskerékről és Soho fényei

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – LONDON

A reggeli órákban repülés Budapestről Londonba, majd a reptérről transzfer a központba, ahol rövid buszos városnézés, majd szállodánknál lerakjuk csomagjainkat. A folyton sűrű közúti forgalmat metrózással kerüljük el, akárcsak a helyiek. Bemegyünk a híres Towerbe, ahol a brit koronaékszereket is megtekinthetjük, majd kijőve gyönyörű rálátás lesz a Tower Bridge-re. Klasszikus double decker emeletes busszal megyünk a Covent Garden teréhez, sétálunk a Leicester Square-en, majd London szívébe látogatunk el, a Piccadilly Circushoz. Szabadprogram után térünk vissza szállásunkra.

2. NAP: LONDON

Napunkat London történelmi emlékeire szánjuk. Első megállónk a közel 1000 éve épült Westminster apátság, melyet belülről is megtekintünk. Kijőve elámulunk a Big Ben és a Parlament harmonikus épületegyüttesén, majd a Buckingham palotánál – mely mindmáig a királyi család otthona – megtekintjük az őrségváltást. Következő állomásunk a miniszterelnök háza a Downing Streeten, majd a Lovastestőrségi laktanya érintésével a Trafalgar térre megyünk, ahol Nelson admirális szobra köszönt bennünket. Itt ebédszünet alatt lehetőség lesz kipróbálni egy hamisítatlan angol pubot. A délutánt a St. Paul Katedrálissal kezdjük, majd Millenium hídról mesés rálátás nyílik a Temze déli partjára: Globe színház, Tate Modern Galéria… Este lehetőség lesz megtekinteni

a National Gallery tárlatát.

3. NAP: LONDON – GREENWICH

Reggelit követően utazás a különleges, vezető nélküli kisvasúttal majd a Temze feletti drótkötélpályán jutunk át Greenwich-be. Sétánk során láthatjuk a híres csillagvizsgálót, 0. hosszúsági kört és a Haditengerészeti Múzeumot is. Szabadidő után temzei hajókirándulásra indulunk. London szinte összes főbb látnivalóját látni fogjuk hajónkról. Késő délután lesz lehetőség felmenni a London Eye óriáskerékre, ahonnan mesés a kilátás a hatalmas városra. Este, aki szeretne, bent maradhat a központban, megnézhetik a Soho fényeit, vagy sörözhet valamelyik pub-ban. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: LONDON – BUDAPEST

A délelőttöt egyéni döntés alapján lehet tölteni, lehetőség nyílik például megtekinteni a British Múzeum vagy a Madame Tussaud Panoptikum lenyűgöző kiállításait de vásárolni is indulhat aki azt szeretne, vagy a Hyde Park kellemes zöldjében pihenhet. Várhatóan kora délután indulunk ki a repülőtérre, majd kb. 2,5 órás repülés után, az esti órákban érkezünk Budapestre. 

London Eye 28,70 GBP
Westminster Apátság 20 GBP
Tower 20,25 GBP
St. Paul katedrális 16 GBP
Összesen kb. 85 GBP + fakultatív program

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Londoni hosszú hétvége úthoz hasonló utazások