Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·        A reformáció bölcsője

·        Német városok melyben Luther is megfordult

·        Történelmi és egyházi emlékek

·        Utunk során 5 világörökséget láthatunk

Utasaink véleménye

5.0

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (5)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LEDNICE – USTI NAD LABEM (620 km)

Reggel indulás, rajkai határátlépés után érkezünk Szlovákiába. A Dunán áthaladva jó rálátásunk lesz Pozsonyra. Szlovákiát elhagyva, már Csehországban a határ után rögtön Lednicére érkezünk, mely az első világörökségi helyszín az utunk során. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Továbbutazunk és rövid pihenők beiktatásával. érkezünk a cseh-német határ mellett fekvő Ústí nad Labembe, ahol elfoglalhatjuk szállásunkat.

2. NAP: USTI NAD LABEM – DREZDA – WITTENBERG (230 km)

Reggeli után útra kelünk és délelőtt megtekintjük Drezdát. A várost az Elba folyó szeli ketté. Sétánk során a II. világháború alatt sokat szenvedett, majd utána gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg. Látjuk a híres Semper-operát, a Zwingert, a Miasszonyunk-templomát, az egykori szász választófejedelmi palotát, ahol a csodás kincseket felsorakoztató Grünes Gewölbe kincstára is található, az új piacteret, a Brühlteraszt, melyet Európa erkélyeként is emlegetnek. Drezda Elbaparti területe is világörökség volt, de elvették tőle a címet. Jogosan? Idegenvezetőnk magyarázata után Önök is eldönthetik. Rövid szabadidő után folytatjuk utunkat Wittenbergbe (Unesco világörökség), abba a városba, ahonnét a reformáció világhódító útjára indult. Az itteni vártemplom kapujára tűzte ki ugyanis 1517. október 31-én Luther Márton 95 tételét és itt található a reformáció szellemi atyjának síremléke is. Városnézésünk során megtekintjük a piacteret és a városházát, Luther szobrát, a szomszédos városi templomot, amely prédikációinak helyszínéül szolgált, a Wittenbergi Egyetemet, majd Luther lakóházát, ahol Luther családjával élt és tanított. (Sétánk során, a házak falain megcsodálhatjuk azokat a névtáblákat, amelyek a történelem híres alakjainak wittenbergi tartózkodására emlékeztetnek. Szállás.

3. NAP: EISLEBEN – ERFURT (190 km)

Eisleben, más néven Lutherváros. Ebben a városban található utunk névadójának szülői háza és az a ház is, ahol meghalt. További látványosságok: Szent Péter-Pál templom, ahol Luthert keresztelték, ill. a Szent András templom, ahol Luther szószéke van. Az utolsó prédikációját is itt tartotta. Ezek is az UNESCO világörökség részei. Erfurt a következő megállónk, a városnézés során olyan érdekes látnivalók várnak ránk, mint a Kereskedők hídja, mely 125 m hosszú és 32 lakás található rajta és a kis kézműves üzletek. Továbbhaladva, a régi Erfurti Egyetem épülete, Szent Mária katedrális és St. Severus templom, melyekhez egy hatalmas lépcsősoron lehet följutni, ahol a szegedihez hasonló szabadtéri játékokat szoktak tartani. Továbbá itt található az Ágoston rendi kolostor is, melynek állandó kiállítása bemutatja nekünk a szerzetesek életét, Luther erfurti éveit és a hitújító híres szerzetesi celláját. A szabadidő alatt lehetőség nyílik a Luther által „tornyokban gazdag városnak” nevezett Erfurt középkori hangulatot árasztó utcáinak feltérképezésére is. Ezt követően utazunk szállásunkra.

4. NAP: WARTBURG – EISENACH – REGENSBURG (340 km)

Reggeli után Wartburg várába megyünk. A vár az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Itt fordította Luther német nyelvre az Újtestamentumot. A szobája eredetiben fennmaradt. A magyarok számára Wartburg azonban azért is jelentős helyszín, mert itt élt Árpád házi Szent Erzsébet, a szegények és elesettek támogatója. Istennek tetsző életének számos mozzanatát ábrázolták a művészek a vár falait díszítő festményeken és mozaikképeken, ezeket mi is megtekinthetjük túránk során. Németország egyik legszebb középkori vára a hegy tetején található és gyalog, kisbusszal vagy gyerekeknek szamárháton lehet följutni. Ezt követően városnézés Eisenachban. Ez Bach szülővárosa. Itt található a Bach ház, a vásártéren a Szent György templom, ahol Türingiai Szent Erzsébet megházasodott és Johann Sebastian Bach keresztelkedett. Bach is és a család többi tagja is sokat zenélt ebben a templomban. Eisenachban is van Luther ház, ahol gyerekkorában az iskolai szüneteket töltötte a későbbi prédikátor. Délután érkezünk Regensburgba. A legszebb látnivalói: Dóm, püspöki palota, régi kápolna, Kepler Emlékház és a régi városháza. 2006-ban az óvárost a világörökség részének nyilvánították. Szállás Regensburg környékén.

5. NAP: REGENSBURG – WALHALLA – BUDAPEST (650 km)

Reggeli után elhagyva szállásunkat hazafelé indulunk. Mai megállónk a Regensburg közelében található Walhalla lesz. Walhalla a hírnév temploma, amelyet I. Lajos bajor uralkodó avatott fel 1842. október 18-án. A korábbi korokban kiemelkedő teljesítményt nyújtó német kapcsolódású személyek Pantheonjaként ismert épületben kb. 190 prominens személyiség mellszobra vagy emléktáblája található. Nemcsak német származású emberekről van itt szó, helyet kapott itt pl. II. Katalin orosz cárnő, és a flamand festő Rubens is. Továbbutazunk és rövid pihenők beiktatásával az esti órákban érkezünk haza. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


Lednice
230 CZKWartburg - vár
10 
Wittenberg - Luther lakóháza
4 €Wartburg - kisbusz
Erfut - St. Severi
Walhalla
Erfut - ZsinagógaBelépők ára: kb. 29 € + 230 CZK

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Sáros Vera
Szeged
2018.10.10

Élménydús idegenvezetés, magas szakmai tudású idegenvezető, jó humorú.

  • 4.8
Szenyesi Lajos
Karcag
2018.08.15

Minden rendben volt az út során, köszönjük!

  • 5.0
Tóth Barna
Karcag
2017.08.30

A rendelkezésre álló időkeretet tartalmasan, gazdagon töltöttük. Az idegenvezetőt eredetiség, rugalmasság, humorérzék jellemzi. Tájékozott és jó szervezőképesságű.

  • 5.0
Simon Ilona Anna
Karcag
2017.08.21

Kiváló program, profi és minőségi idegenvezetés. Az autóbusz mindenben kielégítő, profi sofőrök. Kiváló szállás, szintén kiváló étkezéssel.

  • 5.0
Kisné Rácz Hajnalka
Budapest
2018.09.05

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

  • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Luther nyomában úthoz hasonló utazások