Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
December 13 - 15. 229 500 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Gran Vía, Cibeles tér és a Prado
·  Almudena katedrális, a királyi mennyegzők helyszíne
·  Cervantes szülővárosa, Alcalá de Henares

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – MADRID

Menetrend függvényében várhatóan a reggeli órákban utazás Budapestről Madridba. A spanyol fővárosba megérkezve metróval jutunk el belvárosi szállodánkhoz. Elhelyezzük a csomagjainkat, majd a város központi terére, a Solra látogatunk, ahol megkezdjük városnézésünket. Ez a hely, nemcsak gyalogos sétánk kezdete, de az ország közepe is, mert a „0” km kő is itt található. A téren lefényképezhetjük a város jelképét a fára mászó maci szobrot is. A közeli Callao tér előtt tartunk egy kis szünetet, amely alatt lesz lehetőség meginni egy finom spanyol kávét, de kipróbálhatjuk a spanyol karácsonyi időszak elmaradhatatlan finomságát, a chocolate con churros-t is. Ezt a hosszú fánkhoz hasonlító ételt forrócsokoládéba szokták mártani, és a spanyoloknak legalább annyira hozzátartozik a téli ünnepekhez, mint nekünk a kürtőskalács vagy a bejgli. Madrid leghíresebb bevásárló útján, a Gran Vía-n haladva érjük el a híres Cibeles teret. Az Alcala kapu mellett betérünk a Retiro parkba, mely olyan Madridnak, mint New Yorknak a Central Park vagy Londonnak a Hyde Park. A hangulatos sétautakon haladva szobrokban és a gyönyörű kertekben gyönyörködhetünk. A csendes park ad otthont a Királyi Rózsakertnek és a különleges Kristály Palotának is. A délutáni órákban érünk a Prado múzeumhoz, ahol, aki szeretné, megtekintheti a világ egyik leggazdagabb festészeti gyűjteményét. A múzeumi látogatás után már esti fényekben csodálhatjuk meg a belvárost. Vacsorázáshoz a karácsonyi vásár kínálatából vagy a környező éttermekből is választhatunk. Városi élményeinket követően visszatérünk szállásunkra.

2. NAP: MADRID – ALCALÁ DE HENARES – MADRID

A napot egyénileg is el lehet tölteni, vagy idegenvezetőnkkel két fakultatív programon is részt vehetnek. Reggelit követően az Atocha pályaudvarra metrózunk, ahol megtekintjük az épületben kialakított különleges trópusi ligetet. Innen, indulunk első kirándulásunkra. Célpontunk Alcalá de Henares. A Madridtól kb. 45 perces vonatozásra lévő település nem csupán az egyik leghíresebb spanyol írónak, Cervantesnek a szülővárosa, de egyben UNESCO világörökség is, mivel ez volt a világ első, kifejezetten egyetemi városnak tervezett települése. Története a XVI. századra nyúlik vissza, de a gyönyörűen restaurált épületek napjainkban is olyan díszt adnak a belvárosnak, mint átadásuk napján. Sétálunk a főtéren lévő hangulatos a karácsonyi vásárban, és meglátogatjuk Cervantes szülőházát is, ahol érdekes történetekkel ismerkedhetünk meg a kalandos életű íróról. A múzeum után az UNESCO világörökségi listán szereplő Egyetem épületét tekintjük meg szervezett idegenvezetői túra keretében. Kora délután térünk vissza vonattal Madridba. Alcalá de Henares kirándulás vonatjeggyel és belépővel: 9.500 Ft. A madridi Atocha pályaudvarral szemben található a Reina Sofia Múzeum, melyben található Picasso világhírű festménye a Guernica, aki szeretné, itt is eltöltheti az időt. Este fakultatív vacsorás Flamenco showra invitáljuk utasainkat. A tradicionális spanyol gitárzenére díszes ruhájú táncosok műsorát tekinthetjük meg, miközben spanyol ételkülönlegességeket kóstolhatunk meg, amihez ízletes helyi vörösbort kínálnak. Élvezet a szemnek, fülnek, szájnak egyaránt. Vacsorás flamencos show: 45 € (előzetes jelentkezést követően, fizetés a helyszínen). Szállás, mint előző nap.

3. NAP: MADRID – BUDAPEST

Reggel csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobában, majd metróval megyünk a város híres terére a Plaza Mayorra, mely régen még bikaviadalnak is helyszíne volt. A tértől átsétálunk a hatalmas, II. János Pál által felszentelt Almudena katedrálishoz, mely a királyi mennyegzők színhelye is. A székesegyházzal szemben található a monumentális Királyi Palota, melyet belülről is megtekintünk. A trónterem és a plafonig porcelánnal borított szalon mindenkit lenyűgöz. A Keleti téren átsétálva rátekintünk a Királyi Operaházra, majd tovább sétálunk a Szenátus (a spanyol parlament felsőháza) épülete mellett a Spanyol térre, ahol Cervantes és Don Quijote szobrai köszöntenek minket. Szabadidő alatt a belvárosban ajándéktárgyakat is lesz lehetőségünk vásárolni, de a belváros megannyi „sonka múzeumja” közül is kipróbálhatjuk az egyiket, mely kifejezés nem egy művészeti kiállítóhelyet jelöl Spanyolországban, hanem a híres spanyol serrano sonka kiemelt árusító helyeinek neve. Menetrendnek megfelelően, a délutáni órákban felvesszük csomagjainkat a szállodában, majd a reptérre metrózuk. Budapestre érkezés az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Prado (egyénileg)16 EUR

Belépők ára: kb.: 16 EUR + tömegközlekedés

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Barcelona adventkor
Barcelona - Gaudi mestermunkák
December 02. 3 nap 219 000 Ft
December 16. 3 nap 219 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Madridi Advent úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Barcelona adventkor
Barcelona - Gaudi mestermunkák
December 02. 3 nap 219 000 Ft
December 16. 3 nap 219 000 Ft

Utazások hasonló árban

Az adventi Róma
Róma-Vatikán
December 06. 3 nap 189 000 Ft
December 13. 3 nap 189 000 Ft
Irány az Alpok
Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

Villámakció

Október 05. 5 nap 238 000 Ft
Karácsonyi forrócsokizás Belgiumban
Brüsszel megismerése közben elfogyasztunk egyet a többszáz féle waffel közül. Antwerpenben a csokoládégyár kínálatából válogathatunk.
December 12. 3 nap 214 000 Ft
Adventkor Koppenhágában
Thorvaldsen múzeum - Christiansborg palota - Nyhavn - Frederik's Kirke
December 07. 3 nap 237 000 Ft
Málta Advent
Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk. A kellemes időjárás mellett élvezhetjük az adventi hangulatot.
December 03. 4 nap 229 000 Ft