Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 03 - 10.
425 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Keresztül az Alpokon és a Pireneusokon
·  Provance legszebb városai műemlékei
·  Barcelonában és Toulouse-ban városnézés
·  Indulás busszal vagy repülővel, hazaút repülővel

Programunk különlegessége, hogy lehet választani, hogy busszal vagy repülővel tesszük meg az utat Milánóig. Visszaút mindenkinek repülővel történik, így gyorsabb és nem kell még egyszer szinte ugyanazon az útvonalon végigutazni.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – TRIESZT

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénián keresztül utazunk, mely során gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiban. Olaszországba érkezve Trieszt városában állunk meg, mely már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tengerparton sétálunk, ahol a bécsi mintára épített neoreneszánsz és eklektikus épületek kápráztatnak el bennün­ket Olaszország legnagyobb, tenger felé nyitott terén. Este érke­zünk Verona közelében található ****-os szállodánkhoz.

2. NAP: MILÁNÓ

Reggel Milánóba utazunk. Meglátogatjuk a város főbb látvá­nyosságait. Ezek közül a legismertebb a Dóm, mely az 1300‑as évek végén épült, 135 csipkézett tornyocskával és 3400 szo­borral díszített. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény felmenni a toronyba és Milánót a dóm márványteraszáról is megtekinteni. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel), azoknak irodánk előre megvásá­rolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelentkezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy + foglalási költség: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 9.500,- Ft. A II. Viktor Emánuel Galéria a Dóm teret és a Scalat köti össze. A galéria nem hiába érdemelte ki a „Milánóiak Szalonja" címet. Végig elegáns üzletek, luxuséttermek sora látható. Az opera épületét, a Scalát csak kívülről tekintjük meg. Ezen a napon még egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban talál­ható Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása, az „Utolsó vacsora”. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom láto­gatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó megtekintése + foglalási költség: 8.500,- Ft belépővel Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni. Aki nem jön a freskó megtekintésére, azoknak Milánóban szabad­program, majd a kora esti órákban szállásunkra buszozunk, mely ezúttal is **** szálloda.

3. NAP: TORINÓ – GRENOBLE

Reggel felvesszük a repülővel érkező utasokat a Milánó melletti repülőtéren. Közösen folytatjuk utunkat Torinóba. A városban megtekintjük a főbb látnivalókat: Dóm, a Szent Lepel kápolna (melyben a katolikus egyház híres ereklyéjét őrzik), a Királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Folytatjuk utunkat a Francia- Alpokba. Többezer méteres csúcsok közt kanyarogva és a híres Frejus alagúton keresztülhaladva érkezünk a téli olimpiának is otthont adó Grenoble-be. Elámulunk a körülöttünk magasodó több mint 3.000 m magas csúcsokon. Csodálatos az itt-ott meg­jelenő hófoltok látványa. Megérkezésünk után először egy lát­ványos felvonózáson vehetünk részt. A kabinnal pillanatok alatt emelkedve jutunk fel a kilátóra. Menetközben és a hegytetőről is mesés kilátás tárul elénk a városra, az Isere folyóra és a kör­nyező hegyekre. A hegytetőn szabadprogram. A hegyről leér­kezve városnézés Grenoble-ben. Megnézzük a katedrálist, az Igazságügyi Palota épületét, Stendhal szülőházát és a belvárost. Szállás Grenoble-ben.

4. NAP: GRENOBLE – ORANGE – PONT DU GARD – NIMES

Reggeli után elhagyjuk Grenoble-t és a Rhone folyó völgyében haladunk déli irányba. Első megállónk Orange lesz. A városba érve megtekintjük a Diadalívet, majd a Világörökség Listáján is szereplő római kori antik színházat és a belvárost. Folytatva utunkat a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gardot keressük fel. Ez a monumentális építmény a római építészet remekműve, melyet ma hídként használnak. Provence tarto­mányban, a levendulák hazájában haladunk tovább végig a mediterrán növények látványa színezi utunkat. A nap során, aki haza akarja vinni ezt a kellemes levendula illatot, annak van lehetősége arra, hogy különböző kiszerelésekben vásároljon a kis illatzsákokból. Nîmes-be érve régi római emlékek fogad­nak, Amphiteatrum, Négyzetes ház, az antik alapokon nyugvó Forrás-kertje. Ez volt az első olyan nagyméretű park, amely már nem egy kastély kiegészítőjeként készült el, hanem a város lakóinak rendelkezésére bocsátották. Nimes az egyik legszebb dél-francia város, erről Önök is meggyőződhetnek. Programunk után elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: CARCASSONNE – LASTOURS – TOULOUSE

Folytatjuk utunkat Franciaország dél-nyugati része felé. Első meg­állónk Carcassone-ban lesz. Itt található a világ legnagyobb középkori vára, mely természetesen Világörökség. Ez a romantikus épületegyüttes több városfalat, hangulatos utcákat és egy régi templomot is rejt. Sétánk során eljutunk a katedrálishoz, melynek román kori és gótikus szárnyát is megtekintjük. Különösen az utóbbi lenyűgöző, monumentális ablakaival, eredeti szobraival és síremlékeivel. Több híres filmet forgattak a városban, mivel a vár­falon belüli terület megőrizte középkori hangulatát. A város köze­lében találhatóak Lastours feletti várromok. Carcassonne után ezt keressük fel. A megtekintésükhöz egy kis túrázás szükséges. Programunk folytatásaként Toulouse-ba megyünk. Városnézés Franciaország 4. legnagyobb városában, melyet úgy emleget­nek a rózsaszín város. A belváros fő látnivalói, a monumentá­lis Capitole tér, a Saint-Sernin Bazilika, a Assézat – és a Bernuy palota. Ezt követően szállásunk elfoglalása.

6. NAP: TOULOUSE – LOURDES – GAVARNIE – LOURDES

Reggeli után a Pireneusok leglátványosabb területére utazunk. Útközben megállunk Lourdes-ban, a keresztény világ egyik leg­ismertebb, leglátogatottabb zarándokhelyén. Megtekintjük a jelenés helyszínét a Csodatévő Barlangot. Folytatjuk utun­kat a Gavarnie-völgybe. Ez a Pireneusok turisztikai csúcspontja. Cirkuszvölgynek hívják azt a helyet, melyet felkeresünk. Három oldalról 3.000 m feletti hegyek övezik a völgyet. Itt található az ország legmagasabb vízesése, mely 422 m nagyságú. Kis túrázás szükséges a legszebb látványpont eléréséhez. Kirándulásunk után visszamegyünk Lourdes-ba, ahol lesz a szállásunk. Aki szeretne, este részt vehet a gyertyás körmeneten.

7. NAP: LORDES – ANDORRA – BARCELONA

Átkelünk a Carcassone hegyvonulatán. Csodás útvonalon hala­dunk. Útközben megállunk Andorrában. Megtekintjük a főváros Andorra la Vella központját. Fő látnivalói: Parlament, kated­rális, szűk utcájú óváros. Lesz lehetőség egy kis vásárlásra is a vámmentes törpeállamban. Délután folytatjuk utunkat Spanyolországba. Este foglaljuk el szállásunkat Barcelonában.

8. NAP: BARCELONA – REPÜLŐVEL BUDAPEST

Reggeli után Barcelona városnézés. A fő látványosságok: Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Ramblas, Kolumbusz oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. Lesz lehetőség belülről is megtekinteni Gaudí mestermunkáját, a grandiózus Sagrada Família bazilikát. Ebben az esetben jegyigényt az útra történő jelentkezéskor kell jelezni, helyszíni jegyvásárlásra nincs mód. Belépőjegy és helyi idegenvezető: 35 €. Városnézésünk után transzfer a repülőtérre és az egész csoport hazarepül Budapestre. A Liszt Ferenc repülőtérre érkezés a késő esti órák­ban. Budapestről a hazautazást mindenki egyénileg intézi.

LátnivalóBelépődíj
Milánói dóm - múzeum (azoknak, akik nem mennek fel a Dómra)8 €
Grenoble felvonó10 €
Orange, antik színház12 €
Santa Eulalia8 €

Belépők ára: kb.: 38 € + 35 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6:30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5:15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3:45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló Kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30- 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Leszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Mediterrán históriák és a Pireneusok úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
7
NAP

4.6

6 értékelés

Igazi "kulturális koktél" ez az utazásunk. 4 ország csodás látnivalói, de a csúcspont Elzász. Colmar kis utcáin mellett felkeressük Strasbourg modern EU-s épületeit is.

319 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

359 000 Ft-tól
Párizs ínyenceknek
Párizs ínyenceknek
7
NAP

4.8

33 értékelés

Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!

389 000 Ft-tól