Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Sziklakórház, a különleges látnivaló
·  Sisi mesebeli kastélya
·  Szentendre macskaköves utcái

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST

Ingyenes vidéki transzferek után a reggeli órákban kezdjük meg a fővárosi programunkat a Zsolnay-tetőcserepes Nagy Vásárcsarnokban. Itt kedvünkre válogathatunk, vásárolhatunk az illatozó falatok, szuvenírek közül, sőt akár meg is reggelizhetünk. Ezt követően a várnegyed felé vesszük az irányt, ahol többek közt a méltán híres Mátyás templomot, a Halászbástyát és a Budai Várat tudjuk lefényképezni. Mesés látvány tárul elénk a pesti oldalra. A várnegyed a polgárvárosból és a királyi palotaegyüttesből áll. Sétálunk az ódon utcákon és gyönyörködünk a többszáz éves épületekben. Ugrunk egyet az időben és ellátogatunk a Sziklakórház Atombunker Múzeumba. A vár alatt fekvő létesítményt használták a második világháborúban és az 1956-os forradalom idején is. A hidegháborúban „légoltalmi szükségkórház” volt. A múzeum célja, hogy hangsúlyozza a béke értékét és emléket állítson a mindennapok hőseinek, az orvosoknak, nővéreknek és önkénteseknek. Visszatérünk a pesti oldalra és elsétálunk az Országházhoz. Tovább folytatva utunkat, hatvan pár vasba öntött korabeli cipőt láthatunk a Duna-parton. A holokauszt-emlékművet a II. világháborúban nyilaskeresztes fegyveresek által Dunába lőtt budapesti áldozatok emlékére állították. Ezt 2016-ban a világ második legjobb köztéri szobrának választották. A Duna-partot elhagyva érjük el a Szent István Bazilikát, melyet belülről is megnézünk. Következő megállónk az Andrássy út végén található Hősök tere lesz. A főváros legtágasabb terét az 1896-os millenniumi ünnepségre építették, mely a magyarok ezeréves történelmének állít emléket. A szabadidő után indulunk belvárosi szállásunkra, mely közelében több vacsorázási lehetőség van.

2. NAP: BUDAPEST – GÖDÖLLŐ – SZENTENDRE – BUDAPEST – SZEGED / DEBRECEN / PÉCS

Reggeli indulás után, Gödöllőre érve először felkeressük a Királyi Kastély gondozott parkját. Sétánk során láthatjuk a szépen kialakított franciakertet, sok szép és különleges növényt. Ezt követően belülről is megtekintjük a kastélyt, mely a barokk építészetünk legkiemelkedőbb emlékei közé tartozik. Grassalkovich Antal gróf által építtetett palota később koronázási ajándékként I. Ferenc József és Sisi pihenő rezidenciája lett. A magyar Versailles-ként emlegetett épületegyüttes a királyné kedvence volt. Mesés szobái mindenki tetszését elnyeri. Tovább utazunk Szentendrére, ahol először a skanzent fedezzük fel. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum célja, hogy bemutassa a népi építészetet, gazdálkodást, életmódot a XVIII. század közepétől egészen a XX. századig. A belvárosba érve együtt ismerjük meg a hangulatos óvárost. A városnézést követő szabadidőben sétálhatunk Szentendre macskaköves utcáin, betérhetünk a Kovács Margit Múzeumba vagy akár a Szamos Marcipán Cukrászdába. Várhatóan Budapestre érkezés az esti órákban, majd vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.


A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében érvényes védettségi igazolvány szükséges a szállások igénybevételéhez és a múzeumok látogatásához.

Kb. 15 000 Ft

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Múltidézés a fővárosban és környékén úthoz hasonló utazások