Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 18 - 24. 169 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 02 - 08. 169 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Természeti csodák: Tordai hasadék, Gyilkos-tó
·  Mátyás király szülőháza és a Drakula kastély
·  Erdély 18 történelmi települése
·  Hangulatos, zenés vacsoraest a csángóknál

"Erdély egyedi szépségét, különleges kultúráját az ott élők barátságát érdemes minden magyar embernek megtapasztalni. Szívet melengető érzés."
Dobos Árpád – Kb. 125 korábbi erdélyi út idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Programleírás szerint
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (74)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS) – BUDAPEST – (MISKOLC) – ÁRTÁND – NAGYVÁRAD – KOLOZSVÁR

Reggeli indulás után Debrecen érintésével érkezünk Ártándra. Határátlépés. A nagyváradi városnézésünket a Szt. László Székesegyháznál kezdjük, majd a Kanonoksor, Püspöki Palota követ­kezik. Busszal bemegyünk a hangulatos belvárosba, ahol séta keretében megtekintjük a színházat, Sas palotát, vala­mint a pár éve tűzkárokat szenvedett görög-katolikus Püspöki Palotát. Ezt követően rövid szabadprogram. Továbbutazva a csodaszép 575 m magas Király-hágón átkelve érjük el a törté­nelmi Erdély területét. Kolozsváron először Mátyás király szülőházához megyünk. Folytatva gyalogos városnézésünket a Szt. Mihály plébániatemplomot érintjük, majd legnagyobb kirá­lyunk, Mátyás király lovas szobránál kiváló fotókat készíthetünk. Elhaladunk a Babes-Bólyai Egyetem előtt is. Szállásunk egy bel­városi **** szállodában lesz, ahol vacsorázunk is.

2. NAP: KOLOZSVÁR – SEGESVÁR – SZÉKELYUDVARHELY – CSÍKSZEREDA

Reggeli után a Házsongárdi temetőt tekintjük meg Kolozsváron és amennyiben a határátlépés lassúsága miatt valami kima­radna az előző napi kolozsvári városnézésből, azt itt délelőtt pótoljuk, majd tovább utazás Segesvárra, ahol városnézés: Óváros, majd rátekintés a fájdalmas csatamezőre. Ezt követően Fehéregyházán a Petőfi Emlékmúzeumot keressük fel. Megtekintjük a csata tragikus napjának történéseit bemutató kiállítást és emlékparkot. Délután Székelyudvarhelyre utazunk. A várostól 5 km-re található Orbán Balázs végső nyughelye, Szejkefürdőn. A dombtetőn lévő síremlékhez 15 székelykapu alatt jutunk fel. Székelyudvarhelyen buszos városnézés közben megállunk a nemrég kialakított emlékparknál, ahol a magyar történelem és irodalom jeles alakjainak szobrait tekintjük meg. Szállás Csíkszeredán, a város szívében található Hunguest Hotel Fenyő szállodában (3 éj). (Szauna, fitnesz terem…)

3. NAP: SZENT ANNA-TÓ – CSÍKSOMLYÓ – GYIMESBÜKK

Reggeli után utazás a Szt. Anna-tóhoz. A közel 1.000 m-es magasságban fekvő krátertó páratlan élményt nyújt. Érkezés után egy órás séta a Mohos-láp varázslatos világában, majd séta a tó körül. Délután Csíkszeredán keresztül Csíksomlyóra utazunk, ahol a búcsújáró kegytemplomot látogatjuk meg. Ezt követően fakultatív program keretében Gyimesbükkre, a gyi­mesi csángókhoz kirándulunk, ami a régi Magyarország legke­letibb pontjánál található. Itt a Rákóczi-várat is megtekintjük, majd egy hangulatos csángó esttel zárul programunk. A műso­ros vacsoraest során 3 fogásos menüt szolgálnak fel aperitif­fel és szabad italfogyasztással (sör, bor, üdítő). Fakultatív kirándulás a csángók földjére, műsoros vacsoraesttel (Garantált indulás, jelentkezés a helyszínen): 35 €

4. NAP: TÖRCSVÁR (DRAKULA KASTÉLY) – SINAIA – BRASSÓ

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy élvezi a Hunguest Hotel Fenyő wellness szolgáltatásait, vagy eljön velünk egy fakultatív kirándulásra. A Tusnádi-szoroson keresztül utazunk Törcsvárra. Ezen a sziklatömbön már a XIV. században kővár állott. A legenda szerint ez volt Drakula gróf legkedveltebb várkastélya az 1400-as évek közepén. Ezt követően tovább utazunk Sinaia városába. A Prahova völgyének legjelentősebb üdülőhelye e város, melynek legértékesebb látnivalója az 1873-ban épült kastélyegyüttes. A Peles kastély több tucat szobája az érdeklő­dők számára nem mindennapi élményt nyújt. A gyűjteményes kiállítás megtekintése során láthatunk ritka, értékes szobro­kat, bútorokat, faliszőnyegeket, kerámiákat, ötvösmunkákat és fegyvereket. A kastély parkjában is sétálunk. A visszaút során rövid séta Brassó belvárosában, amikor is láthatjuk a Fekete templom épületét és a körötte található műemléképületeket. Fakultatív kirándulás: Törcsvár, Sinaia, Brassó: 7.500,- Ft Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

5. NAP: BÉKÁS-SZOROS – GYILKOS-TÓ – PARAJD – KOROND – MAROSVÁSÁRHELY

Folytatjuk Erdély természeti látványosságainak felfedezését. Utunk első állomása a Békás-szoros. Rövid sétát teszünk a félel­metes látványt nyújtó sziklaszurdokban. Folytatva utunkat és a Gyilkos-tó partjához érkezünk, itt megismerjük a tó keletkezé­sének történetét és legendáját. Séta a part mentén, majd sza­badprogram, étkezési lehetőséggel. Kora délután a Bucsin-tetőn keresztül utazunk Parajdra, ahol látogatást teszünk a sóbányába. Továbbutazva Korondon, fafaragások, szőttesek és kerámiák közt válogathatunk, melyekből vásárolhatunk is. Szováta Erdély leg­híresebb fürdőhelye, rövid időtöltés az itt lévő Medve-tó partján. A kora esti órákban érkezünk marosvásárhelyi szálláshelyünkre.

6. NAP: MAROSVÁSÁRHELY – TORDAI HASADÉK – TOROCZKÓ

Reggeli után városnézés Marosvásárhelyen: Rózsák tere, orto­dox katedrális, Kultúrpalota. Tordán étkezési és ajándékvásárlási lehetőséggel kezdjük programunkat. Ezt követően felkeressük a kilátódombot, ahonnan jól láthatjuk a hasadékot is. Délután érkezünk Torockóra, mely rejtőzködő kis zuga Erdélynek. Itt megtekintjük a régi vízimalmot. A Székelykő alatt talál­ható település évszázadok történelméről mesél, melyet a helyi múzeumban részletesebben is megismerhetünk. Este szállás, vacsora a közelben.

7. NAP: NAGYENYED – GYULAFEHÉRVÁR – VAJDAHUNYAD – ARAD – BUDAPEST

Reggeli után Nagyenyeden megnézzük a Bethlen Kollégiumot, majd Gyulafehérvárra érkezünk, ahol városnézés következik. Első megállónk a Bazilika, ahol több királyunk és fejedelmünk nyughelye található. Továbbhaladva a Fejedelmek háza, vala­mint a Püspöki palota megtekintése szerepel programunk­ban. Gyulafehérvárt elhagyva Vajdahunyad várához érkezünk, mely a Hunyadiak ősi fészke. Helyi kalauzunk vezetése mellett nyerünk betekintést a vár és a környék történelmébe. A Maros völgyében utazva Déva vára alatt elhaladva érkezünk Aradra. A Tűzoltó téren megtekintjük az 1849. október 6-án kivégzett vértanuk emlékhelyén felállított szoborkompozíciót. Ezt köve­tően Nagylaknál határátlépés. Este érkezünk Budapestre. Természetesen most is mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Fehéregyházi Petőfi emlékház5 RON
Mohos tőzegláp10 RON
Fekete temp.10 RON
Törcsvár - Drakula kastély40 RON
Parajd - sóbánya35 RON
Nagyvárad 5 RON
Helyi idegenvezetés10 RON
Segesvár templom8 RON
Szent Anna tó10 RON
Marosvásárhely15 RON
Toroczkó15 RON
Déva vára30 RON
Sinaia - Peles kastély30 RON

Belépők ára: kb.: 223 RON.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Debrecen (Budapest után) Le/felszálló kb. délelőtt 11:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Füzesabony (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:45 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:15 Régi 3-as út, Lukoil kút
Miskolc (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Pesti úti Auchan (régen Cora) parkoló
Nyíregyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:00 Vasútállomással szemben PROFI parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 7:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Venczel Ferenc
Mohács
2019.09.18

Praktikusan közelítettem meg. Többször jártam már Erdélyben, de még sosem volt sofőröm és idegenvezetőm. Szereztem. Megérte.

 • 4.5
Nagy János és Nagy Jánosné
7130 Tolna, Kodály Zoltán utca 30.
2018.09.27

Nagyon szép utunk volt a gyönyörű Erdélyben. Intenzív volt az utazás a sok-sok látni való és program miatt, de a látvány, és az élmény mindent fáradságot feledtetett. Kényelmes szállásunk volt, bőséges reggelikkel, és vacsorákkal. A Gyimesbükki csángóknál, illetve a Torockószentgyörgyön eltöltött estéknek hangulata, varázsa, a vendéglátók szeretetteljes fogadtatása, kiszolgálása, megható, és maradandó élményt nyújtott számunkra. Az idegenvezetőnk Dobos Árpád fantasztikus személyiségével, szinte mintha ,,otthon" járt volna, olyan részletességgel mutatta be székelyföld nevezetességeit, látnivalóit. Rengeteg kiegészítő történettel, játékkal, zenével, és filmvetítéssel tette még gazdagabbá utazásunkat. Autóbusz sorőreink, Attila, és Feri fantasztikus összhangban, együttműködve, udvariasan, és nagy biztonságban irányították és vezették utunkat. Minden reggel tiszta autóbusz várt bennünket. Nagyon örülünk, hogy ÖNÖKET választottuk Erdélyi körutazásunkhoz, a tolnai Ritália Travel utazási irodán keresztül! Gratulálunk az irodának, további sok sikert kívánunk: Nagy János és Nagy Jánosné Tolna, 2018. 09. 27.

 • 5.0
Dr. Soós Györgyné
Adony
2018.05.08

A program nagyon gazdag, alapos ismereteket ad. Az idegenvezető magas szintű műveltséggel rendelkezik! Precíz, gondoskodó, mélyrehatóan adja át ismereteit, pontos, figyelmes. Az autóbusz kényelmes, a sofőr fantasztikus vezetési technikával rendelkezik, udvarias, segítőkész. A szállás minden igényt kielégít, tiszta, kedvesen fogadnak és figyelemesek. A félpanziós ellátás bőséges, ízletes, változatos.

 • 5.0
Csanádi József
Badacsonyörs
2018.05.05

Az idegenvezető felkészült, figyelmes, folyamatosan informál. Változatos program!

 • 4.5
Schneider Nóra
Budapest
2018.05.04

5 csillagos, kiváló idegenvezetés. Az idegenvezető alapos, felkészült, kedves és segítőkész, nagyon sokat lehetett tanulni tőle!

 • 4.5
Petőfalvi József
Budapest
2018.05.03

Nagyon sok látnivaló belefért a programba, sok-sok élménnyel tértünk haza. Az idegenvezető szakszerű és felkészült, nagyon jó helyismerettel rendelkezik. Kiváló szervező, jó problémamegoldó. A sofőrök jól vezetnek, készségesek, vigyáztak ránk. Mindegyik szállás kiváló volt! Elégedettek vagyunk, mindenütt nagyon jó volt az ellátás.

 • 5.0
Ninausz Adrian
Miskolc
2018.05.02

Varázslatos program a legvarázslatosabb idegenvezetéssel! A legjobb gépkocsivezetők! Varázslatos szállás fantasztikus étkezéssel!

 • 5.0
Nemes Ágnes
Budapest
2017.09.26

Eddig csupán buszos útjaikon vettem részt, melyekkel nagyon meg voltam elégedve. Repülős utat is ki fogok próbálni.

 • 5.0
Imre Csaba
Szeged
2017.09.14

Az út csodálatos volt. A szállásokkal is meg voltunk elégedve, különösen színvonalas volt az utolsó napi Székelykő Kúria. A program kicsit fárasztó volt, de kibírtuk, hiszen rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk. Az idegenvezetőt, Dobos Árpádot csak dicséri tudjuk, a hozzáértését, kitartását és empátiáját.

 • 5.0
Molnár Ágnes
Sligo
2017.09.12

Egy fantasztikus kirándulásban volt részem. A program nagyon sűrű volt és fárasztó, de jól szervezett és megérte minden perce. Elképesztően gyönyörű helyeket láthattam és nagyon jól éreztem magam. Külön köszönet Dobos Árpád idegenvezetőnek a sok érdekes történetért és a jó humoráért. Buszvezetőnk Sándor biztos kézzel és higgadtan vezetett, neki is külön köszönet. A szállodák jók, az ételek nagyon finomak voltak, különösen az utolsó napon. Még egyszer köszönöm az élményt a Proko Travelnek.

 • 5.0
Belgrádtól a Vaskapuig
Szabadka – Belgrád – hajózás a Vaskapunál – Temesvár
Július 05. 4 nap 84 500 Ft
Augusztus 27. 4 nap 84 500 Ft

További 2 időpont

Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
Hajózás a Duna-deltában, Berca iszapvulkánja, Kisinyov
Augusztus 02. 8 nap 232 000 Ft

Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond
Augusztus 23. 4 nap 89 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Nagy erdélyi körutazás úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond
Augusztus 23. 4 nap 89 500 Ft
Belgrádtól a Vaskapuig
Szabadka – Belgrád – hajózás a Vaskapunál – Temesvár
Július 05. 4 nap 84 500 Ft
Augusztus 27. 4 nap 84 500 Ft
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
Hajózás a Duna-deltában, Berca iszapvulkánja, Kisinyov
Augusztus 02. 8 nap 232 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Július 26. 4 nap 162 000 Ft
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Edinburgh – Inverness – Loch Ness – Glasgow
Július 20. 6 nap 455 000 Ft
Ciprus, a szerelem szigete
Nicosia - Larnaca - Aphrodité sziklája - Pihenés
Augusztus 04. 6 nap 299 500 Ft
Szeptember 15. 6 nap 278 000 Ft

Utazások hasonló árban

Barangolás a toszkán tájakon
Firenze - San Marino - Pisa - Siena - Assisi - Volterra
Szeptember 24. 7 nap 184 000 Ft
Élmények a Fekete hegyek országában
Újvidék - Kotor - Szarajevó - Mostar - Durmitor Nemzeti Park
Július 28. 6 nap 162 000 Ft
Szeptember 10. 6 nap 145 500 Ft
Párizs ínyenceknek
Párizs – Versailles – Fontainebleau – Giverny – Eurodisney
Augusztus 14. 7 nap 173 000 Ft
Augusztus 15. 5 nap 267 000 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Július 26. 4 nap 162 000 Ft
Ahol még Ön sem járt - Albánia
Skodra – Durres – Tirana – Kruja
Július 18. 7 nap 144 000 Ft
Szeptember 02. 7 nap 144 000 Ft