Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
December 03 - 17. 720 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Körutazás Thaiföldön északtól déli irányban
·  Elefánttábor látogatás különleges bemutatóval
·  Bangkok, a világ egyik leglátogatottabb városa
·  4 napot töltünk a híres nyaralóhelyen, Phuketen

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + 9 vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – CHIANG MAI

Elutazás Budapestről átszállással Chiang Maiba, Thaiföld máso­dik legnagyobb városába.

2. NAP: CHIANG MAI

Érkezés Chiang Maiba, transzfer a szállodába. Ebéd után beba­rangoljuk a hegytetőn álló Doi Suthep templom csodálatos épületegyüttesét. Este szabadidő, hogy felfedezzük az éjszakai bazár kincseit. Szállás Chiang Maiban (2 éj).

3. NAP: ELEFÁNT TÁBOR - CHIANG MAI – „HOSSZÚ NYAKÚAK” FALUJA

Reggel felkeressük a Mae Sa-ban lévő elefánt tábort, ahol egy remek elefánt show-t láthatunk. Folytatva utunkat meglátogat­juk a „hosszú nyakúak” törzsi faluját, ebéd után pedig San Kam Phaeng-et, a kézműves központot, ahol megismerkedhetünk a híres thai papírernyők, selyem, ezüst tárgyak és tikfa faragások készítésével.

4. NAP: THATORN – CHIANG RAI

Látogatás a burmai határnál fekvő Thatorn városába. Tradicionális thai csónakba szállva elhajózunk a Kok folyó hangulatos falvaihoz. Baan Ruammitban fakultatív program keretében ele­fánt túrát tehetünk (jelentkezés a helyszínen). Látogatás a yao és akha törzseknél, majd pihenés a Huay Mae Sai vízesésnél, mielőtt továbbutazunk Chiang Raiba. Vacsora és szállás Chiang Raiban (2 éj).

5. NAP: ARANYHÁROMSZÖG

Elsőként Wat Rhong Khunt, a Fehér templomot keressük fel, majd a burmai határnál fekvő Mai Sai városkát. Ezután a helyi piacon vásárolhatunk. Ebéd után a híres Aranyháromszögbe, Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékére utazunk. Látogatás az ópium múzeumban, majd hajókázás a Mekong-folyón.

6. NAP: LAMPANG – SUKOTHAI – PHITSANULOK

Továbbutazás Lampangba, az első északi királyság, Lanna egyik nagyvárosába. Látogatás a Phra That Lampang Luang temp­lomnál, majd a Sukothai Történelmi Parkban, mely az UNESCO Világörökség része. Ebéd után továbbutazás Phitsanulokba, ahol annak fő látványosságát, a 14. században épült Wat Phra Si Rattana Mahathat templomot keressük fel. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

7. NAP: LOPBURI – AYUTTHAYA

Következő megállónk Lopburi, a majmok városa. Ebéd után ismét egy világörökségi helyszínre, Ayutthayába látogatunk. Csodálatos templomai, a paloták és az erődítmények romjai az ősi főváros fényes múltjáról mesélnek. Szállás Ayutthayában (1 éj).

8. NAP: AYUTTHAYA – BANG PA IN – KWAI-FOLYÓ – KANCHANABURI

Mai első programunk a Bang Pa In nyári palota, melynek pavilon­jai és palotái a Chao Praya folyó mellett épültek. Ezután tovább­utazás Kanchanaburiba. Látogatás a Kwai-folyó híres hídjánál. Vacsora és szállás a Kwai-folyón egy úszó szállodában (1 éj).

9. NAP: KANCHANABURI – ERAWAN NEMZETI PARK – BANGKOK

Reggeli után elsőként megnézzük az elefántfürdetést, majd egy közeli Mon faluba látogatunk. Ezután az Erawan Nemzeti Park felé vesszük az irányt, ahol fürdésre és pihenésre is lesz lehetőségünk a csodálatos vízesésnél. Ebéd után továbbuta­zás Bangkokba. Este fakultatív vacsora a Baiyoke Sky étterem­ben, ahol a kilátóból a város látványában gyönyörködhetünk. Fakultatív Baiyoke Sky vacsora: 15.000,- FtSzállás Bangkokban (2 éj).

10. NAP: BANGKOK

Reggeli után Bangkok városnézés. Első megállónk Wat Traimit, az Arany Buddha temploma, majd Wat Pho, a fekvő Buddha temp­loma következik. Ezután a királyi palotával és a Smaragd Buddha templomával folytatjuk. Ebéd után „klong” túrára indulunk, csó­nakba szállunk és Thonburi csatornáin hajózunk. Utunk a khmer építészet egyik különleges remekénél, a Hajnal templománál végződik. Estére fakultatív programként egy vacsorás, műsoros sétahajózást ajánlunk a Chao Praya folyón. Fakultatív hajókirándulás Chao Praya folyón vacsorával: 20.000,- Ft.

11. NAP: BANGKOK – PHUKET

Transzfer a repülőtérre, ahonnan délután Phuketre repülünk. Szállás Phuketen (3 éj).

12–13. NAP: PHUKET

Mindkét nap szabad program, fakultatív programlehetőségek­kel: szigettúra, hajós tengeri kirándulások, esti élményparki és show programok, kalandtúrák tengeri horgászattal vagy bemu­tató búvárprogrammal, szárazföldi kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

14–15. NAP: PHUKET – BUDAPEST

Egész nap szabadidő, mely során még egy kicsit pihenhetnek, fürödhetnek vagy ajándék-, emléktárgyakat vásárolhatnak. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn. A Liszt Ferenc Repülőtérre érke­zés a 15. napon.

Belépő nincs, a helyi borravaló összesen kb 70 USD.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Nagy körutazás Thaiföldön, pihenés Phuketen úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Szeptember 15. 13 nap 759 000 Ft
Május 11. 13 nap 759 000 Ft
Körutazás a Vadnyugaton
Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco
November 03. 13 nap 719 000 Ft
Március 23. 13 nap 719 000 Ft
Óriás kínai körút
Peking, Nagy Fal, Agyaghadsereg, Shanghai, Hong Kong
Március 26. 16 nap 899 500 Ft
A mesés Indokína
Vietnám – Laosz – Kambodzsa
November 09. 13 nap 825 000 Ft
A Selyemút birodalmai
Tashkent - Khiva - Bukhara - Szamarkand
Szeptember 26. 10 nap 599 000 Ft