Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Ázsia  /  Thaiföld
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Körutazás Thaiföldön északtól déli irányban
·  Elefánttábor látogatás különleges bemutatóval
·  Bangkok, a világ egyik leglátogatottabb városa
·  4 napot töltünk a híres nyaralóhelyen, Phuketen

  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – CHIANG MAI

Elutazás Budapestről átszállással Chiang Maiba, Thaiföld máso­dik legnagyobb városába.

2. NAP: CHIANG MAI

Érkezés Chiang Maiba, transzfer a szállodába. Ebéd után beba­rangoljuk a hegytetőn álló Doi Suthep templom csodálatos épületegyüttesét. Este szabadidő, hogy felfedezzük az éjszakai bazár kincseit. Szállás Chiang Maiban (2 éj).

3. NAP: ELEFÁNT TÁBOR - CHIANG MAI – „HOSSZÚ NYAKÚAK” FALUJA

Reggel felkeressük a Mae Sa-ban lévő elefánt tábort, ahol egy remek elefánt show-t láthatunk. Folytatva utunkat meglátogat­juk a „hosszú nyakúak” törzsi faluját, ebéd után pedig San Kam Phaeng-et, a kézműves központot, ahol megismerkedhetünk a híres thai papírernyők, selyem, ezüst tárgyak és tikfa faragások készítésével.

4. NAP: THATORN – CHIANG RAI

Látogatás a burmai határnál fekvő Thatorn városába. Tradicionális thai csónakba szállva elhajózunk a Kok folyó hangulatos falvaihoz. Baan Ruammitban fakultatív program keretében ele­fánt túrát tehetünk (jelentkezés a helyszínen). Látogatás a yao és akha törzseknél, majd pihenés a Huay Mae Sai vízesésnél, mielőtt továbbutazunk Chiang Raiba. Vacsora és szállás Chiang Raiban (2 éj).

5. NAP: ARANYHÁROMSZÖG

Elsőként Wat Rhong Khunt, a Fehér templomot keressük fel, majd a burmai határnál fekvő Mai Sai városkát. Ezután a helyi piacon vásárolhatunk. Ebéd után a híres Aranyháromszögbe, Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékére utazunk. Látogatás az ópium múzeumban, majd hajókázás a Mekong-folyón.

6. NAP: LAMPANG – SUKOTHAI – PHITSANULOK

Továbbutazás Lampangba, az első északi királyság, Lanna egyik nagyvárosába. Látogatás a Phra That Lampang Luang temp­lomnál, majd a Sukothai Történelmi Parkban, mely az UNESCO Világörökség része. Ebéd után továbbutazás Phitsanulokba, ahol annak fő látványosságát, a 14. században épült Wat Phra Si Rattana Mahathat templomot keressük fel. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

7. NAP: LOPBURI – AYUTTHAYA

Következő megállónk Lopburi, a majmok városa. Ebéd után ismét egy világörökségi helyszínre, Ayutthayába látogatunk. Csodálatos templomai, a paloták és az erődítmények romjai az ősi főváros fényes múltjáról mesélnek. Szállás Ayutthayában (1 éj).

8. NAP: AYUTTHAYA – BANG PA IN – KWAI-FOLYÓ – KANCHANABURI

Mai első programunk a Bang Pa In nyári palota, melynek pavilon­jai és palotái a Chao Praya folyó mellett épültek. Ezután tovább­utazás Kanchanaburiba. Látogatás a Kwai-folyó híres hídjánál. Vacsora és szállás a Kwai-folyón egy úszó szállodában (1 éj).

9. NAP: KANCHANABURI – ERAWAN NEMZETI PARK – BANGKOK

Reggeli után elsőként megnézzük az elefántfürdetést, majd egy közeli Mon faluba látogatunk. Ezután az Erawan Nemzeti Park felé vesszük az irányt, ahol fürdésre és pihenésre is lesz lehetőségünk a csodálatos vízesésnél. Ebéd után továbbuta­zás Bangkokba. Este fakultatív vacsora a Baiyoke Sky étterem­ben, ahol a kilátóból a város látványában gyönyörködhetünk. Fakultatív Baiyoke Sky vacsora: 15.000,- FtSzállás Bangkokban (2 éj).

10. NAP: BANGKOK

Reggeli után Bangkok városnézés. Első megállónk Wat Traimit, az Arany Buddha temploma, majd Wat Pho, a fekvő Buddha temp­loma következik. Ezután a királyi palotával és a Smaragd Buddha templomával folytatjuk. Ebéd után „klong” túrára indulunk, csó­nakba szállunk és Thonburi csatornáin hajózunk. Utunk a khmer építészet egyik különleges remekénél, a Hajnal templománál végződik. Estére fakultatív programként egy vacsorás, műsoros sétahajózást ajánlunk a Chao Praya folyón. Fakultatív hajókirándulás Chao Praya folyón vacsorával: 20.000,- Ft.

11. NAP: BANGKOK – PHUKET

Transzfer a repülőtérre, ahonnan délután Phuketre repülünk. Szállás Phuketen (3 éj).

12–13. NAP: PHUKET

Mindkét nap szabad program, fakultatív programlehetőségek­kel: szigettúra, hajós tengeri kirándulások, esti élményparki és show programok, kalandtúrák tengeri horgászattal vagy bemu­tató búvárprogrammal, szárazföldi kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

14–15. NAP: PHUKET – BUDAPEST

Egész nap szabadidő, mely során még egy kicsit pihenhetnek, fürödhetnek vagy ajándék-, emléktárgyakat vásárolhatnak. Késő délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn. A Liszt Ferenc Repülőtérre érke­zés a 15. napon.

Belépő nincs, a helyi borravaló összesen kb 70 USD.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Nagy körutazás Thaiföldön, pihenés Phuketen úthoz hasonló utazások