Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Tiltott Város és Olimpiai helyszínek Pekingben
·  Kelet mesés kapui: Shanghai, Hong-Kong, Makao
·  2300 éves kincsek: a Nagy fal és az Agyaghadsereg
·  Csónakázás a káprázatos Tű-hegyek közt

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – REPÜLŐ

Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjsza­kázás a repülőgép fedélzetén.

2. NAP: PEKING – OLIMPIAI HELYSZÍNEK

Érkezés Pekingbe, transzfer a városba, fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

3. NAP: TIENANMEN TÉR – TILTOTT VÁROS – ÉG TEMPLOMA – NYÁRI PALOTA

Reggeli után a városnézés folytatása: Peking szívében talál­ható Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. Látogatás az Ég templománál, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhe­tünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. A Peking köz­pontjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a leg­nagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota terü­letén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi mini­atűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimboli­zálják. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

4. NAP: NAGY FAL – SZELLEMEK ÚTJA – MING SÍROK

Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátoga­tunk egyet a Ming császári sírok közül. Vacsora egy városi étte­remben. Szállás Pekingben.

5. NAP: PEKING – LUOYANG – SÁRKÁNYKAPU SZIKLAKOLOSTOROK

Reggeli. Transzfer a vasútállomásra. Vonatra szállunk és elindulunk Luoyang felé. Érkezés után felkeressük az UNESCO Világörökségek részét képező Sárkánykapu-hegy oldalában húzódó sziklatemplo­mokat. A 750 szentélyben 97.306 db szobor található. Visszautazás Luoyangba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luoyangban.

6. NAP: LUOYANG – SHAOLIN T. – XIAN – NAGY MECSET

Reggeli, majd továbbutazunk Dengfengbe, meglátogatjuk a világhíres Shaoshi-shani erdei templomot, a shaolin szer­zetesek otthonát, ahol megismerkedünk történelmükkel és harcművészetükkel. Transzfer a vasútállomásra és utazás expresszvonattal Xianba. Érkezés után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

7. NAP: XIAN – TERRAKOTTA HADSEREG – VADLUDAK NAGY PAGODÁJA

Reggeli, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szentel­jük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mau­zóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2.300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer res­taurált szobor látványa lenyűgöző. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

8. NAP: XIAN – SHANGHAI MÚZEUM – BUND – NANJING ROAD

Reggeli, ezután transzfer a repülőtérre és elrepülés Shanghaiba. Érkezés után látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol egy átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Ezután áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon, vásárlási lehetőség. Vacsora egy városi étte­remben. Szállás Shanghaiban. (3 éj).

9. NAP: SHANGHAI – LUZHI – SUZHOU – SHANGHAI

Reggeli, majd utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2.500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogatjuk. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben.

10. NAP: ÓVÁROS – ÖRÖMÖK KERTJE – JADE BUDDHA T.

Reggeli, majd séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, aján­déküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kor­mányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópium­háború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeled­teti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennünket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatal­mas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben.

11. NAP: SHANGHAI – GUILIN – NÁDFUVOLA-CSEPPKŐBARLANG – FUBO-HEGY

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Érkezés után látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mész­kőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Vacsora és szállás Guilinban.

12. NAP: GUILIN – YANGSHUO – HAJÓKÁZÁS A LI FOLYÓN

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehe­tőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehe­tőség. Visszautazás Guilinba. Fakultatív program ára: 24.500,- Ft. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

13. NAP: GUILIN – KANTON – HONGKONG

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás expressz­vonattal Kantonba. Városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Transzfer a kikötőbe és áthajózás Hong Kongba, érkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hongkongban.

14. NAP: MAKAÓ

Reggeli, majd szabad program vagy egésznapos fakultatív prog­ramlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehe­tőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Napközben ebéd. Estére visszaérkezés Hongkongba. Fakultatív program ára: 36.800,- Ft. Szállás Hongkongban.

15. NAP: HONGKONG – REPÜLŐ

Reggeli, délelőtt szabad program, majd délután városnézés Hongkongban: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, rövid láto­gatás az ékszergyárban. Ebéd egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállás­sal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

16. NAP: REPÜLŐ – BUDAPEST

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk. Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezők­nek készítik el. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hóna­pig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 330 HUF; 1 USD = 300 Ft árfolya­mig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is indítani tudjuk, csak más áron és más szolgáltatásokkal. Belépők és a program szerinti étkezések: 285 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap. Sztornóbiztosítás a részvételi díjra, repjegyekre és reptéri illetékekre: 11.065,- Ft

Min. létszám: 18 fő • Fakultatív programok: min. 10 főtől

Belépők és a program szerinti étkezések összesen kb. 285 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak). Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap.
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Óriás kínai körút úthoz hasonló utazások