Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 25 - Április 09. 589 000 Ft + ill. Repülővel Árak és foglalás
Április 19 - Május 04. 595 000 Ft + ill. Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Tiltott Város és Olimpiai helyszínek Pekingben
·  Kelet mesés kapui: Shanghai, Hong-Kong, Makao
·  2300 éves kincsek: a Nagy fal és az Agyaghadsereg
·  Csónakázás a káprázatos Tű-hegyek közt

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – REPÜLŐ

Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjsza­kázás a gép fedélzetén.

2. NAP: PEKING – OLIMPIAI HELYSZÍNEK

Érkezés Pekingbe, transzfer a városba, fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

3. NAP: TIENANMEN TÉR – TILTOTT VÁROS – ÉG TEMPLOMA – NYÁRI PALOTA

Reggeli után a városnézés folytatása: Peking szívében talál­ható Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. Látogatás az Ég templománál, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jár­tak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot rep­rezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. A Peking központ­jától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legna­gyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilo­nok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

4. NAP: NAGY FAL – SZELLEMEK ÚTJA – MING SÍROK

Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátoga­tunk egyet a Ming császári sírok közül. Vacsora egy városi étte­remben. Szállás Pekingben.

5. NAP: PEKING – LUOYANG – SÁRKÁNYKAPU SZIKLAKOLOSTOROK

Reggeli. Transzfer a vasútállomásra. Vonatra szállunk és elindu­lunk Luoyang felé. Érkezés után felkeressük az UNESCO Világörökség részét képező Sárkánykapu-hegy oldalában húzódó sziklatemplo­mokat. A 750 szentélyben 97 306 db szobor található. Visszautazás Luoyangba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luoyangban.

6. NAP: LUOYANG – SHAOLIN TEMPLOM – XIAN – NAGY MECSET

Reggeli, majd továbbutazunk Dengfengbe, meglátogatjuk a világhíres Shaoshi-shani erdei templomot, a shaolin szer­zetesek otthonát, ahol megismerkedünk történelmükkel és harcművészetükkel. Transzfer a vasútállomásra és utazás expressz-vonattal Xianba. Érkezés után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlin és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

7. NAP: XIAN – TERRAKOTTA HADSEREG – VADLUDAK NAGY PAGODÁJA

Reggeli, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szentel­jük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mau­zóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer res­taurált szobor látványa lenyűgöző. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

8. NAP: XIAN – SHANGHAI MÚZEUM – BUND – NANJING ROAD

Reggeli, ezután transzfer a repülőtérre és elrepülés Shanghaiba. Érkezés után látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol egy átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Ezután áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon, vásárlási lehetőség. Vacsora egy városi étte­remben. Szállás Shanghaiban.

9. NAP: SHANGHAI – LUZHI – SUZHOU – SHANGHAI

Reggeli, majd utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán neve­zik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogat­juk. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

10. NAP: ÓVÁROS – ÖRÖMÖK KERTJE – JADE BUDDHA TEMPLOM

Reggeli, majd séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, aján­déküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kor­mányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópium­háború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfe­ledteti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennün­ket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csu­pán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

11. NAP: SHANGHAI – GUILIN – NÁDFUVOLA-CSEPPKŐBARLANG – FUBO-HEGY

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Érkezés után látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhe­tően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyí­lik a városra és a Li folyóra. Vacsora és szállás Guilinban.

12. NAP: GUILIN – YANGSHUO – HAJÓKÁZÁS A LI FOLYÓN

Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehe­tőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehe­tőség. Visszautazás Guilinba. Fakultatív program ára: 24.500,- Ft. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.


13. NAP: GUILIN – KANTON – HONG KONG

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra, és utazás expressz­vonattal Kantonba. Városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Transzfer a kikötőbe és áthajózás Hong Kongba, érkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.

14. NAP: MAKAÓ

Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakulta­tív programlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom rom­jait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehe­tőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Estére visszaérkezés Hong Kongba. Fakultatív program ára: 36.800,- Ft. Szállás Hong Kongban.

15. NAP: HONG KONG – REPÜLŐ

Reggeli, délelőtt szabad program, délután városnézés Hong Kongban: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, rövid látoga­tás az ékszergyárban. Ebéd egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

16. NAP: REPÜLŐ – BUDAPEST

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

A változtatás jogát fenntartjuk. Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezők­nek készítik el. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hóna­pig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 320 HUF; 1 USD = 290 Ft árfolya­mig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is indítani tudjuk, csak más áron és más szolgáltatásokkal. Belépők és a program szerinti étkezések: 245 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap.

Sztornóbiztosítás a részvételi díjra és a reptéri illetékre: 10.555,- Ft

Min. létszám: 18 fő • Fakultatív programok: min. 10 főtől

Belépők és a program szerinti étkezések összesen kb. 245 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak). Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Óriás kínai körút úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Belgrádtól a Vaskapuig
Szabadka – Belgrád – hajózás a Vaskapunál – Temesvár
Április 30. 4 nap 85 000 Ft
Június 04. 4 nap 85 000 Ft
Nagy erdélyi körutazás
Kolozsvár – Segesvár – Szt. Anna-tó – Gyilkos-tó – Korond
Április 10. 7 nap 145 000 Ft
Június 15. 7 nap 145 000 Ft
A mesés Indokína
Vietnám – Laosz – Kambodzsa
Március 25. 13 nap 462 000 Ft + rep.
November 04. 13 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

A csodálatos Örményország és Grúzia
A Kaukázus legfőbb kulturális és természeti látnivalóival
Május 14. 10 nap 429 500 Ft + rep.
Július 26. 10 nap Ár: január végén
Körutazás a Vadnyugaton
Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco
Március 26. 13 nap 515 000 Ft + ill.
Április 22. 13 nap 515 000 Ft + ill.
A Selyemút birodalmai
Üzbegisztán
Május 01. 10 nap 342 000 Ft + rep.
Szeptember 22. 10 nap Ár: január végén
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Edinburgh – Inverness – Loch Ness – Glasgow
Május 29. 6 nap 458 500 Ft
Augusztus 14. 6 nap Ár: január végén
USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Május 29. 13 nap 598 000 Ft + ill.