Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 11 - 26. 899 500 Ft Repülővel Nem foglalható
Március 26 - Április 10. 899 500 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Tiltott Város és Olimpiai helyszínek Pekingben
·  Kelet mesés kapui: Shanghai, Hong-Kong, Makao
·  2300 éves kincsek: a Nagy fal és az Agyaghadsereg
·  Csónakázás a káprázatos Tű-hegyek közt

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – REPÜLŐ

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. NAP: SHANGHAI – NANJING ROAD

Megérkezés Shanghaiba. Érkezés után séta a híres Nanjing Roadon, vásárlási lehetőség. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

3. NAP: SHANGHAI – LUZHI – SUZHOU – SHANGHAI

Reggeli, majd utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2.500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogatjuk. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

4. NAP: ÓVÁROS – ÖRÖMÖK KERTJE – JADE BUDDHA T.

Reggeli, majd séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópium­háború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennün­ket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csu­pán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

5. NAP: SHANGHAI MÚZEUM – BUND – PEKING – OLIMPIAI HELYSZÍNEK

Reggeli után látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol egy átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Ezután áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Transzfer a vasútállomásra és utazás gyorsvonattal Pekingbe. Érkezés után transzfer a városba, fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

6. NAP: TIENANMEN TÉR – TILTOTT VÁROS – ÉG TEMPLOMA – NYÁRI PALOTA

Reggeli után a városnézés folytatása: Peking szívében talál­ható Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. Látogatás az adel.jazmin@gmail.com, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhe­tünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. A Peking köz­pontjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a leg­nagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota terü­letén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi mini­atűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

7. NAP: NAGY FAL – SZELLEMEK ÚTJA – MING SÍROK

Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül. Vacsora egy városi étte­remben. Szállás Pekingben.

8. NAP: PEKING – LUOYANG – SÁRKÁNYKAPU SZIKLAKOLOSTOROK

Reggeli. Transzfer a vasútállomásra. Vonatra szállunk és elin­dulunk Luoyang felé. Érkezés után felkeressük az UNESCO Világörökségek részét képező Sárkánykapu-hegy oldalában húzódó sziklatemplomokat. A 750 szentélyben 97.306 db szobor található. Visszautazás Luoyangba. Vacsora egy városi étte­remben. Szállás Luoyangban.

9. NAP: LUOYANG – SHAOLIN TEMPLOM – XIAN – NAGY MECSET

Reggeli, majd továbbutazunk Dengfengbe, meglátogatjuk a világhíres Shaoshi-shani erdei templomot, a shaolin szerzetesek otthonát, ahol megismerkedünk történelmükkel és harcművészetükkel. Transzfer a vasútállomásra és utazás expresszvonattal Xianba. Érkezés után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érde­kessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stíluso­kat ötvözi. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

10. NAP: XIAN – TERRAKOTTA HADSEREG – VADLUDAK NAGY PAGODÁJA

Reggeli, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szen­teljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentő­sebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2.300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer res­taurált szobor látványa lenyűgöző. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

11. NAP: XIAN – GUILIN – NÁDFUVOLA-CSEPPKŐBARLANG – FUBO-HEGY

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Érkezés után látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalak­zatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a száraz­földön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Vacsora és szállás Guilinban.

12. NAP: GUILIN – YANGSHUO – HAJÓKÁZÁS A LI FOLYÓN

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehe­tőség. Visszautazás Guilinba. A fakultatív program ára: 24.500,- Ft.. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

13. NAP: GUILIN – KANTON – HONG KONG

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás expressz­vonattal Kantonba. Városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Transzfer a kikötőbe és áthajózás Hong Kongba, érkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.

14. NAP: MAKAÓ

Reggeli, majd szabad program vagy egésznapos fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehe­tőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Napközben ebéd. Estére visszaérkezés Hong Kongba. A fakultatív program ára: 37.000,- Ft Szállás Hong Kongban.

15. NAP: HONG KONG – REPÜLŐ

Reggeli, délelőtt szabad program, majd délután városnézés Hong Kongban: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, rövid látogatás az ékszergyárban. Ebéd egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

16. NAP: REPÜLŐ – BUDAPEST

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.


A változtatás jogát fenntartjuk. Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezőknek készítik el. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az ára­kat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 355 HUF; 1 USD = 300 Ft árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is indítani tud­juk, csak más áron és más szolgáltatásokkal. Belépők és a program szerinti étkezések: 285 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgál­tatóknak). Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap. Sztornóbiztosítás a részvételi díjra, repjegyekre és reptéri illetékekre: 12.595,- Ft Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Min. létszám: 18 fő • Fakultatív programok: min. 10 főtől

Belépők és a program szerinti étkezések összesen kb. 285 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak). Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Óriás kínai körút úthoz hasonló utazások