Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Ázsia  /  Kína
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Tiltott Város és Olimpiai helyszínek Pekingben
·  Kelet mesés kapui: Shanghai, Hong-Kong, Makao
·  2300 éves kincsek: a Nagy fal és az Agyaghadsereg
·  Csónakázás a káprázatos Tű-hegyek közt

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – REPÜLŐ

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: SHANGHAI – NANJING ROAD

Megérkezés Shanghaiba. Érkezés után séta a híres Nanjing Roadon, vásárlási lehetőséggel. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

3. NAP: SHANGHAI – LUZHI – SUZHOU – SHANGHAI

Reggeli, majd utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2.500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogatjuk. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

4. NAP: ÓVÁROS – ÖRÖMÖK KERTJE – JADE BUDDHA

Reggeli, majd séta az óvárosban. Shanghai óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, aján­déküzletek, éttermek, valamint a legrégebbi bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kor­mányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópium­háború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfe­ledteti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennün­ket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csu­pán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

5. NAP: SHANGHAI MÚZEUM – BUND – XIAN – NAGY MECSET

Reggeli után látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol egy átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Ezután áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Xianba. Érkezés után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővá­rosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicio­nális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

6. NAP: XIAN – TERRAKOTTA HADSEREG – NAGY PAGODA

Reggeli, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szen­teljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentő­sebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hiva­tottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Megállunk lefényké­pezni a Vadludak Nagy Pagodáját is. Vacsora egy városi étterem­ben. Szállás Xianban.

7. NAP: XIAN – LUOYANG – SÁRKÁNYKAPU SZIKLAKOLOSTOROK

Reggeli a szállodában, majd transzfer a vasútállomásra. Vonatra szállunk és elindulunk Luoyang felé. Érkezés után felkeressük az UNESCO Világörökségek részét képező Sárkánykapu-hegy olda­lában húzódó sziklatemplomokat. A 750 szentélyben 97.306 db szobor található. Programunk végén visszautazás Luoyangba. Vacsora egy városi étteremben, majd szállás Luoyangban.

8. NAP: DENGFENG – SHAOLIN TEMPLOM – PEKING

Reggeli, majd továbbutazunk Dengfengbe, ahol meglátogatjuk a világhíres Shaoshi-shani erdei templomot, a shaolin szerzete­sek otthonát, megismerkedünk történelmükkel és harcművé­szetükkel. Transzfer a vasútállomásra és utazás gyorsvonattal Pekingbe. Érkezés után transzfer a városba, fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél. Vacsora egy városi étte­remben, szállás Pekingben.

9. NAP: NAGY FAL – SZELLEMEK ÚTJA – MING SÍROK

Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátoga­tunk egyet a Ming császári sírok közül. Vacsora egy városi étte­remben, szállás Pekingben.

10. NAP: TIENANMEN TÉR – TILTOTT VÁROS – ÉG TEMPLOMA – NYÁRI PALOTA

Reggeli után folytatjuk a városnézést. Peking szívében talál­ható Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végig sétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. Látogatás az Ég templománál, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jár­tak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot rep­rezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. A Peking köz­pontjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a leg­nagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota terü­letén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyo­sót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbo­lizálják. Vacsora egy városi étteremben, szállás Pekingben.

11. NAP: PEKING – GUILIN – NÁDFUVOLA-CSEPPKŐBARLANG – FUBO-HEGY

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Érkezést követően látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mész­kőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Vacsora és szállás Guilinban.

12. NAP: GUILIN – YANGSHUO – HAJÓKÁZÁS A LI FOLYÓN

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehe­tőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehe­tőség. Visszautazás Guilinba. A fakultatív program ára: 24.500,- Ft.. Vacsora egy városi étteremben, szállás Guilinban.

13. NAP: GUILIN – KANTON – HONG KONG

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás expresszvonattal Kantonba. Városnézés Kantonban: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Transzfer a kikötőbe és áthajózás Hong Kongba, majd érkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.

14. NAP: HONG KONG – MAKAÓ

Reggeli, majd szabad program vagy egésznapos fakultatív prog­ramlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehe­tőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Napközben ebéd. Estére visszaérkezés Hong Kongba. A fakultatív program ára: 37.000,- Ft. Szállás Hong Kongban.

15. NAP: HONG KONG – REPÜLŐ

A reggelit követően délelőtt szabad program, majd délután városnézés Hong Kongban: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, rövid látogatás az ékszergyárban. Ebéd egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

16. NAP: REPÜLŐ – BUDAPEST

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk. Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendel­kezőknek készítik el. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 360 HUF; 1 USD = 310 Ft árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is indítani tudjuk, csak más áron és más szol­gáltatásokkal. Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap. Kötelező védőoltás! További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál. Min. létszám: 18 fő • Fakultatív programok: min. 10 főtől

Belépők és a program szerinti étkezések összesen kb. 285 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak). Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap.
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Óriás kínai körút úthoz hasonló utazások