Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
December 06 - 08. 56 000 Ft (-2 800 Ft)
53 200 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
December 13 - 15. 56 000 Ft (-2 800 Ft)
53 200 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
December 20 - 22. 56 000 Ft (-2 800 Ft)
53 200 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!
Az út áttekintése

·  Európa legszebb adventi vására Zágrábban
·  Cseppkőbarlang és sziklába ágyazott vár
·  Városnézés a magával ragadó Ljubljanában

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – NAGYKANIZSA – ZÁGRÁD – LJUBLJANA

Reggel indulás, utazás rövid pihenőkkel, letenyei határátlépés után Horvátországon haladva, a déli órákban, a fővárosába, Zágrábba érkezünk. A település robbanásszerű fejlődése a XX. század utolsó évtizedeiben ment végbe. A mai lüktető nagyvárost már a buszból is megszemlélhetjük. Az elmúlt 2 évben Zágráb nyerte el Európa Legszebb Adventi Vására díját, megelőzve az osztrák, német, olasz városokat. Délután megtekintjük, miért nyerte el ezt az elismerést.  Előtte gyalogos városnézés; felkeressük a Kaptol városrészben a székesegyházat, sétálunk a város mai központjában, majd a Gradecben megnézzük a kormányzati negyedet, végül a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros).  Az elöbb említett három városrész együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk után tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Ezt követően lesz lehetőségünk megtekinteni a híres adventi vásárt a Jellasics téren, de ha valaki arra vágyik, beülhet a hangulatos kávézók egyikébe is. Programunk befejezése után folytatjuk utunkat és a kora esti órákban érkezünk szállásunkra, mely Szlovéniában, Ljubljana közelében *** szállodában lesz (2 éj). Este vacsora.

2. NAP: POSTOJNA – PREDJAMA – LJUBLJANA

Reggelit követően a Postojnai-barlangrendszerhez utazunk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A földalatti „csoda” egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövekkel kápráztat el bennünket. A fantasztikus túra időtartama kb. 1,5 óra. Programunk után elmegyünk egy hangulatos vár megtekintésére. A Predjama vár egy sziklába ágyazott monumentális épület. A várban középkori berendezési tárgyak és egy múzeum található. Ezután a karácsonyi forgatagtól nyüzsgő Ljubljanába megyünk. A fővárosba érve városnézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon az Óvárosba. A híd környékén mindig nagy a nyüzsgés. A helyieknek ez az egyik kedvelt találkozóhelye. A főváros szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. A karácsonyi kirakodó vásárban ajándékvásárlásra is lesz időnk. Programunk végeztével visszautazunk szállásunkra, ahol vacsora.

3. NAP CELJE – MARIBOR – BUDAPEST

Reggeli után útnak indulunk, első megállónk a cillei grófok egykori székhelye, Celje lesz, sétálunk a belvárosban. Megtekintjük a gyönyörű várat is, melyből pazar kilátás tárul elénk, az épület maga az élő történelem. Körbejárjuk többek közt a Szent Dániel-katedrálist és a Mária-oszlopot is. Hazautunk következő állomása Maribor lesz. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. Látni fogjuk a Dráva partján lévő 400 éves szőlőtőkét, a főteret, a városházát, a székesegyházat és a sétálóutcát. Programunk befejezése után folytatjuk utunkat Magyarországra. Az esti órákban megérkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

 

LátnivalóBelépődíj
Zágráb felvonó6 HRK
Postojna + Predjama39 €
Celje kastély5 €

Belépők ára: kb.: 44 € + 6 HRK.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Farkas Antal
Szentes
2019.01.07

Azt kaptuk a programtól, amire befizettünk. Nagy tudású, jól felkészült, empatikus és profi idegenvezetőt kaptunk. Az autóbusz megbízható, biztonságos és tiszta, a sofőr pedig nyugodt és precíz. A szállás is teljesen megfelelt az elvárásainknak: tiszta és kényelmes volt.

 • 5.0
Dr. Erdei Anita
Szamosújlak
2018.12.27

A program tartalmas és színvonalas volt, valamint az utasok igényeit is szem előtt tartotta. Az idegenvezető magas szintű szakmai ismeretekkel, empátiával rendelkezik. Széles látókörű és kedves. A busz tiszta, kényelmes és biztonságos volt, mint mindig. A sofőr biztonságosan vezetett, udvarias és készséges, az utasok igényeit maximálisan kielégítette. A szállás is az elvárásainknak megfelelő volt, tiszta és komfortos. A reggeli bőséges és választékos volt!

 • 5.0
Bodóné Nacsa Ágnes
Szeged
2018.12.23

A hagyományokhoz híven minden tökéletes volt, mind az iroda dolgozói, mind a szálláson dolgozók részéről. Csillagos ötös mindenkinek! Köszönöm!

 • 5.0
Juhász István
Komárom
2018.12.22

Nagyon szép helyeket láttunk. Az idegenvezető hatalmas tudással rendelkezik, segítőkész és gyakorlott. Az autóbusz kényelmes volt, és nagy biztonságban éreztük magunkat a sofőr mögött. A szállás kényelmes, tiszta volt, és szép környezetben helyezkedett el. Az étkezés finom és bőséges volt.

 • 5.0
Petz Ildikó Judit
Budapest
2018.12.21

Nagyon jól összeállított program! Nem feszített, mindenre volt idő. Az idegenvezető felkészült, nagy tudású és kedves. Kényelmesen és biztonságosan utaztunk. A szállás is kényelmes és tiszta. Nagy adagokat és finom ételeket kaptunk, és a reggelinél is bőséges volt a választék. Nem volt semmi bújtatott költség. Következő alkalommal is szívesen utazok Önökkel!

 • 5.0
Benke Zoltánné
Budapest
2018.12.19

A program tartalmas és jól ütemezett volt. Az idegenvezető széleskörű, alapos történelmi, helytörténeti és irodalmi felkészültséggel rendelkezik. Figyelmes és segítőkész. A sofőr nyugodt vezető, végig biztonságban éreztük magunkat, és az autóbusz megfelelően kényelmes.

 • 5.0
Szabó Tibor
Debrecen
2018.12.17

A páratlan adventi páros 2018 dec14-16 közötti úton vettünk részt.Tartalmas programok,izgalmas helyszínek vártak ránk.A Postojnai barlang méltán világhirű.Valoban egy földalatti csoda.Kitünö idegenvezetést kaptunk Gyuris Karancsi Dóra személyében.Az úton részletes ismertetést kaptunk a helyszinekről, s a szabadidő utáni találkozok helyszineit is egyértelmüen segitökészen adta meg.A szállásunk bár 3 csillagosnak volt feltüntetve ,kényelmes tiszta szobák vártak minket.Jól éreztük magunkat ezen az úton.Sok ilyen jó idegenvezetőt kivánok a Proko Travelnek s az utasoknak is.

 • 4.8
Várkonyiné Dr. Beke Márta
Pécs
2018.12.15

Színes és változatos volt a program. Udvariasság, magas szaktudás, intelligencia és nagyfokú empátia jellemezte az idegenvezetőt. A sofőr nyugodtan és határozottan vezetett. Tiszta, kényelmes szálláson éjszakáztunk. Nagyon tetszik, hogy az ország egész részéről igénybe vezető a szolgáltatás, hiszen van vidéki transzfer. Színvonalas volt minden!

 • 5.0
Németh Tamás
Budapest
2018.12.14

Megfelelő mennyiségű a kötött, fakultatív és szabad program. Az idegenvezető felkészült, nyugodt, határozott és kedves volt. A busz kényelmes és biztonságos, vezetője pedig udvarias és magabiztos. A szállás is nagyon szép, tiszta és kényelmes volt. Megfelelő mennyiségű étkezést kaptunk. Az ár-érték arány egyensúlyban volt!

 • 5.0
Csiszér Attila
Gyula
2018.12.11

A leírt programnak megfelelően zajlott az utazás, és nagyon jól éreztük magunkat. Az idegenvezető jól felkészült, segítőkész volt, alapos idegenvezetést kaptunk. Köszönjük!

 • 5.0
Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Október 31. 4 nap 83 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Páratlan adventi páros úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Október 31. 4 nap 83 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Az adventi Róma

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 09. 3 nap 86 000 Ft + ill.
Barcelona adventkor

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 07. 3 nap 118 000 Ft + ill.
Adventi kirándulás Steyrbe és környékére

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 06. 3 nap 58 000 Ft
December 13. 3 nap 58 000 Ft

Utazások hasonló árban

Adventi csillogás
Bécs, Pozsony adventi vásárai és Mariazell

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

November 29. 3 nap 48 500 Ft
December 06. 3 nap 48 500 Ft
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Prága - Lednice – Brno – Karlovy Vary – Kutna Hora - Telc
Október 31. 4 nap 66 000 Ft
Felvidék városai és a Magas-Tátra
Kassa – Lőcse – dunajeci tutajozás – Késmárk – Csorba-tó
Október 31. 4 nap 66 000 Ft
Adventi kirándulás Steyrbe és környékére

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 06. 3 nap 58 000 Ft
December 13. 3 nap 58 000 Ft
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Október 20. 4 nap 52 000 Ft
Október 31. 4 nap 52 000 Ft