Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Zágrábban Európa egyik legszebb adventi vására
·  Cseppkőbarlang és sziklába ágyazott vár
·  Városnézés a magával ragadó Ljubljanában

Utasaink véleménye

4.9

 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (12)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – NAGYKANIZSA – ZÁGRÁB – LJUBLJANA

Reggeli indulás, majd letenyei határátlépés után várhatóan a déli órákban érünk a fővárosba, Zágrábba. A település robba­násszerű fejlődése a XX. század utolsó évtizedeiben ment végbe. A mai lüktető nagyvárost már a buszból is megszemlélhetjük. Az elmúlt 2 évben Zágráb nyerte el Európa Legszebb Adventi Vására díját, megelőzve az osztrák, német, olasz városokat. Délután megtekintjük, miért nyerte el ezt az elismerést. Előtte gyalogos városnézés; felkeressük a Kaptol városrészben a székesegyházat, sétálunk a város mai központjában, majd a Gradecben megnéz­zük a kormányzati negyedet, végül a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros). Az előbb említett három városrész együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk után tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Ezt követően lesz lehetőségünk megtekinteni a híres adventi vásárt a Jellasics téren, de ha valaki arra vágyik, beülhet a hangu­latos kávézók egyikébe is. Programunk befejezése után folytat­juk utunkat és a kora esti órákban érkezünk szállásunkra, mely Szlovéniában, Ljubljana közelében *** szállodában lesz (2 éjszaka). Este fakultatív vacsora.

2. NAP: POSTOJNA – PREDJAMA – LJUBLJANA

Reggelit követően a Postojnai-barlangrendszerhez utazunk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7.000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A föld­alatti „csoda” egymáshoz kapcsolódó termekkel, cseppkövek­kel kápráztat el bennünket. A fantasztikus túra időtartama kb. 1,5 óra. Programunk után elmegyünk egy hangulatos vár megtekintésére. A Predjama vár egy sziklába ágyazott monu­mentális épület. A várban középkori berendezési tárgyak és egy múzeum található. Ezután a karácsonyi forgatagtól nyüzsgő Ljubljanába megyünk. A fővárosba érve városnézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történe­lemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átme­gyünk a Hármas hídon az Óvárosba. A híd környékén mindig nagy a nyüzsgés. A helyieknek ez az egyik kedvelt találkozó­helye. A főváros szépen felújított főutcája mindenki tetszé­sét elnyeri. A karácsonyi kirakodó vásárban ajándék vásárlására is lesz időnk. Programunk végeztével visszautazunk szállá­sunkra, fakultatív vacsora.

3. NAP CELJE – MARIBOR – BUDAPEST

Reggeli után útnak indulunk, első megállónk a cillei gró­fok egykori székhelye, Celje lesz, sétálunk a belvárosban. Megtekintjük a gyönyörű várat is, melyből pazar kilátás tárul elénk, az épület maga az élő történelem. Körbejárjuk töb­bek közt a Szent Dániel-katedrálist és a Mária-oszlopot is. Hazautunk következő állomása Maribor lesz. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. Látni fogjuk a Dráva partján lévő 400 éves szőlőtőkét, a főteret, a városházát, a székesegyházat és a sétálóutcát is. Programunk befejezése után folytatjuk utunkat Magyarországra. Az esti órákban megérkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Zágráb felvonó50 HRK
Postojna + Predjama42 €
Celje kastély6 €

Belépők ára: kb.: 48 € + 50 HRK + 6 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Szellőné Horváth Márta
Szada
2019.12.10

A 2019. december 6-7-8-i adventi utazáson vettünk részt, melyről valóban elmondható, hogy páratlan a maga nemében. Csodálatos tájak, rengeteg látnivaló, remek hangulat, a karácsonyi vásárokon elviselhető tömeg. Mindezekhez hozzájárult Gyuris-Karancsi Dóra idegenvezető kedvessége, a meglátogatott országokról való széleskörű ismerete, tudása, valamint annak az utasok felé történő átadása. A buszsofőr Árpi is a helyzet magaslatán állt, az egész utazás kellemes és zökkenőmentes volt. Mindenkinek jó szívvel csak ajánlani tudom.

 • 4.5
Farkas Antal
Szentes
2019.01.07

Azt kaptuk a programtól, amire befizettünk. Nagy tudású, jól felkészült, empatikus és profi idegenvezetőt kaptunk. Az autóbusz megbízható, biztonságos és tiszta, a sofőr pedig nyugodt és precíz. A szállás is teljesen megfelelt az elvárásainknak: tiszta és kényelmes volt.

 • 5.0
Dr. Erdei Anita
Szamosújlak
2018.12.27

A program tartalmas és színvonalas volt, valamint az utasok igényeit is szem előtt tartotta. Az idegenvezető magas szintű szakmai ismeretekkel, empátiával rendelkezik. Széles látókörű és kedves. A busz tiszta, kényelmes és biztonságos volt, mint mindig. A sofőr biztonságosan vezetett, udvarias és készséges, az utasok igényeit maximálisan kielégítette. A szállás is az elvárásainknak megfelelő volt, tiszta és komfortos. A reggeli bőséges és választékos volt!

 • 5.0
Bodóné Nacsa Ágnes
Szeged
2018.12.23

A hagyományokhoz híven minden tökéletes volt, mind az iroda dolgozói, mind a szálláson dolgozók részéről. Csillagos ötös mindenkinek! Köszönöm!

 • 5.0
Juhász István
Komárom
2018.12.22

Nagyon szép helyeket láttunk. Az idegenvezető hatalmas tudással rendelkezik, segítőkész és gyakorlott. Az autóbusz kényelmes volt, és nagy biztonságban éreztük magunkat a sofőr mögött. A szállás kényelmes, tiszta volt, és szép környezetben helyezkedett el. Az étkezés finom és bőséges volt.

 • 5.0
Petz Ildikó Judit
Budapest
2018.12.21

Nagyon jól összeállított program! Nem feszített, mindenre volt idő. Az idegenvezető felkészült, nagy tudású és kedves. Kényelmesen és biztonságosan utaztunk. A szállás is kényelmes és tiszta. Nagy adagokat és finom ételeket kaptunk, és a reggelinél is bőséges volt a választék. Nem volt semmi bújtatott költség. Következő alkalommal is szívesen utazok Önökkel!

 • 5.0
Benke Zoltánné
Budapest
2018.12.19

A program tartalmas és jól ütemezett volt. Az idegenvezető széleskörű, alapos történelmi, helytörténeti és irodalmi felkészültséggel rendelkezik. Figyelmes és segítőkész. A sofőr nyugodt vezető, végig biztonságban éreztük magunkat, és az autóbusz megfelelően kényelmes.

 • 5.0
Szabó Tibor
Debrecen
2018.12.17

A páratlan adventi páros 2018 dec14-16 közötti úton vettünk részt.Tartalmas programok,izgalmas helyszínek vártak ránk.A Postojnai barlang méltán világhirű.Valoban egy földalatti csoda.Kitünö idegenvezetést kaptunk Gyuris Karancsi Dóra személyében.Az úton részletes ismertetést kaptunk a helyszinekről, s a szabadidő utáni találkozok helyszineit is egyértelmüen segitökészen adta meg.A szállásunk bár 3 csillagosnak volt feltüntetve ,kényelmes tiszta szobák vártak minket.Jól éreztük magunkat ezen az úton.Sok ilyen jó idegenvezetőt kivánok a Proko Travelnek s az utasoknak is.

 • 4.8
Várkonyiné Dr. Beke Márta
Pécs
2018.12.15

Színes és változatos volt a program. Udvariasság, magas szaktudás, intelligencia és nagyfokú empátia jellemezte az idegenvezetőt. A sofőr nyugodtan és határozottan vezetett. Tiszta, kényelmes szálláson éjszakáztunk. Nagyon tetszik, hogy az ország egész részéről igénybe vezető a szolgáltatás, hiszen van vidéki transzfer. Színvonalas volt minden!

 • 5.0
Németh Tamás
Budapest
2018.12.14

Megfelelő mennyiségű a kötött, fakultatív és szabad program. Az idegenvezető felkészült, nyugodt, határozott és kedves volt. A busz kényelmes és biztonságos, vezetője pedig udvarias és magabiztos. A szállás is nagyon szép, tiszta és kényelmes volt. Megfelelő mennyiségű étkezést kaptunk. Az ár-érték arány egyensúlyban volt!

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Páratlan adventi páros úthoz hasonló utazások