Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Párizs műremekei és hajózás a Szajnán
·  Versailles és 2 Loire-menti kastély
·  Reims csodálatos katedrálisa
·  Louvre, Eiffel-torony, Diadalív, Champ-Elysées


"Azt szeretem Párizsban, hogy a város minden szegletében van valami lenyűgöző látnivaló, és mindent áthat a történelem. Otthona volt ez hódító császárnak és szegény művésznek egyaránt."
G. Horváth Anikó – 20 éve francia utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (22)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – ENNS – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás után Ausztriában egy aranyos kisvárost, Ennst keressük fel. A város már a római időkben is fontos település volt. Séta a belvárosban és a főtéren. Fő látványosságok: város­torony, városháza, barokk stílusú szép házak. Folytatjuk utunkat Németországba, Mannheim környékén szállás.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – PÁRIZS REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK BUDAPEST – PÁRIZS

A repülővel érkező utasaink egyénileg Budapestről Párizsba utaznak. A buszos csoport várhatóan a délutáni órákban érke­zik Párizsba, ekkor csatlakoznak a repülővel érkezők – akiket különbusszal a reptérről beviszünk a központba – a buszos cso­porthoz. A teljes csoporttal teszünk egy buszos körsétát: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmart-ra. Sétálunk a művé­szek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lép­csőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a kivilágított városra. Montmart-ról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd párizsi szállásunkra buszozunk (4 éj).

3. NAP: PÁRIZS – VERSAILLES – HAJÓZÁS A SZAJNÁN

Ezen a napon a belvárosban folytatjuk városnézésünket. A dél­előtti programunkban szerepel a Cité szigete, a leégett Notre Dame-ot csak kívülről fényképezhetjük le. Onnan tovább sétálva a szintén ezen a szigeten található Conciergerie-hez érkezünk. Ezt követi a St. Chapelle templom. Déli órákban kimegyünk a versailles-i palotához. A meseszép kastély és a park a barokk művészet remekműve. Visszaérve a párizsi városnézés folyta­tása; felkeressük az Invalidusok dómját, melyet Napóleon sír­emléke fölé emeltek. A fakultatív vacsora után este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyönyörködni lehet a szépen kivi­lágított belvárosban.

4. NAP: PÁRIZS

Délelőtti programunk: Tuileriák-kertje, Arc de Carrousel, vala­mint a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével ren­delkező múzeum, a Louvre megtekintése. Délután egy híres parfümgyár termékei közt válogathatunk, majd sétálunk Európa legismertebb főutcáján, a Champ-Elysées-n. Aki szeretne, a Diadalív tetejéről is körbetekinthet. A fakultatív vacsora után az Eiffel-toronyhoz megyünk, ahol lifttel a tetejéig vagy gyalog kisebb magasságokig fel lehet menni.

5. NAP: CHENONCEAU – AMBOISE – PÁRIZS

Ezen a napon egyéni döntés alapján vagy önállóan sétálnak Párizsban, vagy egy fakultatív kiránduláson vesznek részt, mely során a Loire-vidék kastélyaiból két csodaszépet tekintünk meg. Először a Chenonceau kastélyt keressük fel, ami azért is különle­ges, mert ez a legnagyobb vízi kastély az országban. A kastélyt hat hölgy kastélyának is szokták nevezni. Hogy miért, azt elme­séli idegenvezetőnk. Továbbindulva, a következő kastélyunk az Amboise reneszánsz kastély, ahol Leonardo da Vinci is élt. A kastély belső kialakítása, csodás szobái, bútorai a királyi gaz­dagság kiváló mintapéldányai. Fakultatív kastélytúra 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 35 €.

6. NAP: PÁRIZS – REIMS – NÉMETORSZÁG REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: PÁRIZS – BUDAPEST

A délelőttöt még Párizsban töltjük. A Latin negyed, a Sorbonne és a Pantheon – melyekről különlegességeket mesél idegenve­zetőnk –, szerepel programunkban. Lesz egy kis idő ajándékvásárlásra is. Városnézés után a repülővel utazókat kiviszik a reptérre. Ők délután hazarepülnek Budapestre. (Érkezés az esti órákban.) A buszos csoport Párizst elhagyva a szintén Világörökségek Listáján szereplő fantasztikus gótikus kated­rálishoz Reimsbe utazik. A Notre Dame katedrális szép gótikus belsejében nem tudunk gyönyörködni, de a reimsi katedrá­lis belső kialakításának látványa kicsit kárpótol bennünket. Franciaországot elhagyva a szállásunk már Németországban, Mannheim közelében lesz.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Utazás kisebb megállásokkal. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Amboise beszédjog2,00 €
Chenonceaux beszédjog2,00 €
Eiffel torony (3. emelet)25,00 €
2 napos múzeum kártya48,00 €
Hajózás a Szajnán16,00 €
Tárlatvezetés - Louvre19,00 €
Tárlatvezetés - Versailles19,00 €
St. Chapelle12,00 €
Diadalív12,00 €

Belépők ára: kb.: 155 € + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Krix István
Pécs
2017.05.27

Idegenvezető: Magas szintű, élménydús, nem unalmas Autóbusz: Kényelmes, tiszta Szállás: Tranzit szállodák szuperek, párizsi kicsit problémás (szellőzés, ablak)

 • 4.8
Girtner Andrea
Rátka
2017.05.25

Idegenvezető: Kiemelkedő tárgyi tudás és előadókészség. Magasfokú empátia készség. Kiváló programszervező Autóbusz: Mindig ragyogó tiszta Szállás: Mindhárom helyen

 • 5.0
dr. Hegedűs Krisztina
Kecskemét
2017.05.22

Program: Főbb látványosságokat tartalmazta az út, s ezt láttam is, buszból ill. gyalogosan Idegenvezető: Felkészült, tapasztalt, rugalmas-nagy előny, helyi ismeretekkel is rendelkező ügyes hölgy Autóbusz: Kényelmes, jól felszerelt Szállás: Párizsban -nyilván megvolt az oka- szűkösebb, a város középpontjától távolinak tartottam a helyet

 • 4.8
Kapitányné Dr. Posta Ilona

2017.05.21

Idegenvezető: Anikót tartsák meg! Fantasztikus idegenvezető!!!

 • 5.0
Budai Béla
Budapest
2017.05.11

Program: Mindent láttunk, ami fontos volt számunkra Idegenvezető: Emberileg és szakmailag is kiváló Szállás: Tiszta, kényelmes, csöndes

 • 5.0
Kassai Tibor

2017.05.08

Program: Élménydús Idegenvezető: Történelmi megközelítés rendkívlülien jó volt, így még nem hallottam sehol

 • 4.8
Nánai-Szűcs Dániel

2017.05.26

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Lukács Andrea

2017.05.25

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Bíró Ioan

2017.05.25

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.8
Riuzits Gyula

2017.05.23

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Párizs és csodás kastélyok úthoz hasonló utazások