Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Városnézés Duna-menti településeken
·  Megtekintjük Klosterneuburg kolostorát
·  Hangulatos várak és kastélyok

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

PROGRAM

1. NAP: BUDAPEST – MELK – YBBS – LINZ

Indulás Budapestről reggel 6 órakor. Autóbuszos utazás rövid pihenőkkel Melkbe, ahol megnézzük a híres, bencés apátságot: márványterem, könyvtár, templom. Továbbutazás Ybbsbe: láto­gatás az Ybbs-persenbeugi vízlépcső erőművében, ismerkedés a dunai duzzasztókkal. Következő állomásunk Linz, Felső-Ausztria fővárosa, ahol belvárosi sétát teszünk: a dóm, a városháza, Mozart ház, főtér. Szállás a városban.

2. NAP: LINZ – PASSAU – DONAUSCHLINGE – LINZ

Reggeli után Passauba utazunk. Városnézésünk során felke­ressük a dómot, mely a világ egyik legnagyobb orgonájának is helyet ad, Gizella királynénk sírját, majd az óváros bájos utcács­káiban sétálva eljutunk az Inn, az Ilz és a Duna összefolyásá­hoz. Behajózás után elindulunk hajónkkal völgymenetben a 2225-ös folyamkilométertől. A német-osztrák határszakaszon elérjük a jochensteini vízlépcsőt. Első zsilipelésünk után oszt­rák területre érve nekivágunk a Duna legfestőibb szakaszának, áthaladunk, a Donauschlingén (Duna-hurok) kanyaron. Több mint 40 km-en át hajózunk erdős hegyek között, kiérve a wörth-i síkra még kétszer zsilipelünk: Aschachnál, majd az ottensheimi kastély felett. Kora este elérjük Linzet (2135-ös fkm). Szállás az előző napi helyen.

3. NAP: LINZ – WALLSEE – MARIA TAFERL – WACHAU – DÜRNSTEIN – KREMS

Reggeli után autóbusszal Wallsee-be (2093-as fkm) utazunk, itt szállunk fel hajónkra. Hamarosan elérjük a Felső-Duna egyik legszebb szakaszát, a Struden-t, A vízről pompás rálá­tás nyílik Werfenstein várára, Greinburg kastélyára. Mire kitá­gul előttünk a környék elérjük az első nap már megismert ybbs-i vízlépcsőt, majd kikötünk Marbachban. Autóbusszal felmegyünk a Niebelungengau hegyeire, megnézzük a Maria Taferl csodálatos kegytemplomát és annak kincstárát. Emmersdorfban visszaszállunk hajónkra, és kisvártatva elér­jük a Duna – a Vaskapu mellett – leghíresebb szakaszát, a Wachau-t. Schönbühel kastélya, a Duna mente egyik legjel­lemzőbb épületegyüttese, majd Aggsbach Dorfban kikötünk, s buszunkkal felmegyünk a hegycsúcson magasló Aggstein várához, ahonnan pazar panoráma tárul elénk. Hajónkra vis­szaszállva Kremsig hajózunk (2002 fkm), városnézés után fog­laljuk el a városban lévő szállásunkat.

4. NAP: KREMS – KLOSTERNEUBURG – KORNEUBURG – HAINBURG - POZSONY

Reggeli után autóbusszal Klosterneuburgba utazunk, meg­csodáljuk az ausztriai Habsburgok „Escorial-jának” elképzelt Ágoston-rendi kolostort, majd Korneuburgban (1943 fkm) hajóra szállunk. Áthajózunk az osztrák fővároson, annak szám­talan hídja alatt, látva a modern Bécs felhőkarcolóit, ismét zsilipelünk, és a gyorsfolyású „bécsi Dunán” hamar elérjük Hainburgot, ahol kikötünk, és autóbusszal a közeli Scloßhofba, Ausztria legnagyobb és bámulatosan felújított kastély együtte­séhez utazunk. Visszaszállunk hajónkra és a Porta Hungarica-n áthajózva elérjük Dévényt, majd Pozsonyt (1868 fkm). Rövid városnéző séta után szállásunkra megyünk.

5. NAP: POZSONY – BŐS – DUNA-KANYAR – BUDAPEST

Reggeli után hajóra szállva nekivágunk az utolsó 220 km-nek. Pozsony alatt hamar elérjük a bősi duzzasztó felvizét, a tóvá szélesedő folyón, majd az erőmű üzemvíz csatornájában hajó­zunk a zsilipig. Útközben megismerkedünk a Bős-nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetével, tervezett működésével, meg­valósult részével. Utolsó zsilipelésünk után elérjük a sebes szigetközi Dunát. Budapestig tartó utunkon láthatjuk a komá­romi erődöt, Esztergomot, majd a Duna-kanyaron áthajózva Visegrádot. Érkezés Budapestre (1653 fkm) az esti órákban.

Belépők ára: kb. 50 €.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Passau-Budapest hajóval úthoz hasonló utazások