Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·          Pihenés és programlehetőségek

·          Tengerparti szálloda sok szolgáltatással

·          3 világörökség megtekintése

·          Gyerekeknek kedvezmény

Utasaink véleménye

4.8

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (12)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN)– BUDAPEST – LETENYE – SIBENIK – PRIMOSTEN (760 km)

Reggel indulás autóbusszal Horvátország felé. Délután megállunk Sibenikben. Séta az Óvárosban. Két reneszánsz épület a fő látványosság, az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő Szt. Jakab székesegyház és az árkádos városháza. A 3 hajós katedrális 1505-ben épült. A városfalak a XVII. századból valóak, melyek egyes részei ma is láthatóak. Továbbindulva az esti órákban érkezés szálláshelyünkre (5 éj).  A szabadidőben lesz lehetőség a fürdőzésre, napozásra.

2. NAP: PIHENÉS

Egész napos szabadprogram, pihenés, fürdőzés a tengerparton.

3. NAP: TROGÍR – SPLIT (120 km)

Ezen a napon vagy tovább pihennek, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra. Először a „kis Velenceként” is emlegetett Trogirba utazunk, mely a középkori mediterrán kultúra valóságos emlékkönyve. Óvárosa, rendkívül gazdag múltról tanúskodik, ugyanis romai, görög és velencei hatás is érződik a városban. Az óváros tulajdonképpen a szárazföldhöz nagyon közel helyezkedő kis szigeten terül el. Szűk, kanyargós utcái miatt Közép-Európa egyik leglátványosabb középkori városkája. Nem véletlen, hogy az UNESCO Világörökség részéhez tartozik. Továbbutazva a déli órákban érkezünk Splitbe, mely a horvát tengerpart legnagyobb városa és az ország 2. legnépesebb települése. Kiváló mediterrán hőmérsékletét a várost övező hegyek biztosítják. A történelmi belváros szűk utcáin, és széles sétányain pezseg az élet. Az egyik legjelentősebb látnivaló a világviszonylatban is egyedinek számító fehér márványból készült, római kori Diocletianus-palota (UNESCO világörökség). Városnézésünk után lesz szabadprogram is a központban, majd a délutáni órákban indulunk vissza szállásunkra. Fakultatív Trogír – Split kirándulás (2 belépővel): 25 €.

4. NAP: PIHENÉS

Egész napos szabadprogram, pihenés, mely során élvezzük a tengerparti pihenést, vagy akár úszkálhatunk a szálloda medencéjében is. Aki gondolja, felfedezheti a környéket, sétálhat a csodás partszakaszon.

5. NAP: PIHENÉS

Egész napos pihenés, fürdőzés. Aki szeretne, ajándéktárgyakat is vásárolhat. Megfelelő számú érdeklődő és jó időjárási viszonyok esetén hajókirándulás. Fakultatív hajókirándulás: kb. 30 € (előjelentkezés kötelező, fizetés a helyszínen). A májusi csoport ezen a reggelen indul hazafelé.

6. NAP: KARLOVAC – LETENYE – BUDAPEST (720 km)

Reggel hazaindulás. Útközben megállunk Karlovacon. A város fölé magasodó Dubovac vár már a XV. században is fontos erődítmény volt. A központban lévő Szentháromság plébániatemplom és a belváros megér egy kis sétát. Folytatva utunkat, Letenyénél lépünk be Magyarországra. Az esti órákban érünk fel Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk. 

Csak fakultatív program.

Program
4.7
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Vígh Attiláné

2017.07.07

Idegenvezető: Szakmai tudása teljes volt, kedves, mindenre figyelt Autóbusz: Kényelmes volt Szállás: A hotel kiváló volt, de drága volt a napágy.

 • 5.0
Fekete Istvánné

2017.07.06

Program: Nagyon tetszett, szórakoztató Idegenvezető: Rátermett, okos Autóbusz: Kényelmes Szállás: Kényelmes

 • 5.0
Jády-Nagy Eszter
Kecskemét
2017.07.03

Program: Kielégítően mutatták be a nevezetességeket. Idegenvezető: Talpraesett, jó a beszélőkéje, tapasztalt Autóbusz: Kényelmes, a klíma nagyon jó Szállás: Kiváló, kulturált, tiszta, szép fekvésű.

 • 5.0
Hodossy Zoltán

2017.07.02

Program: Szálloda és ellátás és a szervezés jó Idegenvezető: Rendkívül jó képességű idegenvezető. Autóbusz: Gyors, pontos, tiszta Szállás: Tiszta, jól szervezett, jó fürdési lehetőségek.

 • 5.0
Dr Ludman Erzsébet
Debrecen
2017.06.29

Szállás: Kiváló

 • 5.0
Győrffyné Faragó Ildikó

2017.06.28

Program: A program jó volt, a hajó kirándulás hiányzott Idegenvezető: Az idegenvezető ismerete kiváló, kedves ember Autóbusz: Az autóbusz kényelme megfelelő Szállás: A szállás tetszett, a tisztaság nagyon jó volt.

 • 5.0
Cziky Pál

2017.06.27

Idegenvezető: Nagyon felkészült, szolgálatkész. Szállás: Szállodán belül sokat kellett gyalogolni

 • 4.3
Keszeg Viktória

2017.06.26

Idegenvezető: Felkészült Szállás: Csendes, kilátás a tengerre

 • 5.0
Dr Hangos Edit
Budapest
2017.07.11

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.8
Bolgár Bertalan

2017.07.04

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában úthoz hasonló utazások