Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Róma ókori és újkori nevezetességei
·  Kincsek a vulkáni hamu alól Pompeiben
·  Hajózás a mesésen kék tengeren Capri szigetére
·  Séta Tivoli érdekes vízesései és műemlékei között


"Olaszország az európai kultúra egyik ősi központja. Az út során a saját szemünkkel láthatjuk, hogy nem csak építészeti de természeti csodáikban is nehéz hozzá foghatót találni."
Zilzer Zsuzsa – 20 éve olasz utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.7

 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (13)

PROGRAM:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – TRIESZT

Szlovénián keresztül vezet utunk Olaszországba, így útközben a Júlia-Alpok vonulataiban is gyönyörködhetünk. Trieszt már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tenger­parton sétálunk, nézelődünk. Az esti órákban érkezünk Treviso közeli szálláshelyünkre.

2. NAP: TIVOLI – RÓMA

Reggeli után az olasz csizma belseje felé indulunk. A déli órák­ban érkezünk a Róma melletti Tivolihoz. Először Hadrianus vil­láját és a körülötte elterülő meseszép parkot tekintjük meg. A császár a görög művészet nagy tisztelője volt, így a csodás szobrokkal ékesített terület nem véletlenül lett Világörökségi helyszín. A délután második felében a szökőkútjairól ismert Villa d’Este parkon sétálunk végig. Érdekes kialakítású vízesé­sei, szobrokkal díszített kútjai, mindenki tetszését elnyerik. Programjaink után este érkezés Rómába, szállás (2 éj).

3. NAP: RÓMA

Reggel kezdjük városnézésünket. Először a több mint 1 milli­árd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. Itt megcsodál­juk többek közt Michelangelo eredetien szép alkotását a Sixtus-kápolnát, valamint Raffaello káprázatos freskóit. Ezt követően a világ legnagyobb római katolikus templomát, a Szt. Péter székesegyházat nézzük meg, ahol a lenyűgöző méretek mellett gyönyörködhetünk a fantasztikus Pietá szoborban is. Délután a Santa Maria Maggiore templomban V. századi mozaikfreskók vívják ki bámulatunkat. A Szt. Pál katedrális imponáló mérete­ivel és szépségével, valamint az összes hivatalos pápa arcképé­vel minden látogatónak felejthetetlen élményt nyújt. Kora esti órákban a híres Spanyol lépcső és a vízi hangverseny látszatát keltő Trevi-kúttal zárjuk a napi programunkat. A nap folyamán közlekedés metróval és gyalog (mivel a rendelet szerint turista­buszok csak a szállásig járhatnak.) Szállás, mint előző nap.

4. NAP: RÓMA – NÁPOLY – SORRENTOI-FÉLSZIGET

Az „Örök Város“ megismerésének folytatása, az ókori Róma meg­tekintése, ahol a megmaradt romokból tudunk következtetni az ókori birodalom nagyságára. Capitolium, Forum Romanum, Palatinus, Traianus Fóruma és a Colosseum bizonyítják, hogy elő­deink csodás örökséget hagytak ránk. Először a Capitolium domb­járól (ahonnan kiválóan lehet fényképezni is) tekintünk le a Forum Romanumra. Látható a „Szent Út”, ahol a császárok vonul­tak végig egy győztes csata után. Az újkor egyik látványos alko­tásában, a II. Viktor Emánuel emlékmű monumentalitásában is gyönyörködhetünk. Délután utazás a Sorrentói-félszigetre, útköz­ben Nápolyban megállás, rövid séta a központban. Láthatjuk Olaszország második legnagyobb kikötőjét. Nápoly városa ellent­mondásaival is különleges élményt nyújt. Szálláshelyünkre, a Sorrentói-félszigetre érkezés az esti órákban.

5. NAP: SORRENTO – CAPRI (HAJÓ)

Pihenés, vagy fakultatív kirándulás Capri-szigetére, a Tirrén-tenger legszebb gyöngyszemére. Több mint fél órás hajózás­sal jutunk át a szigetre. Felejthetetlen látványt nyújt a meredek sziklafalak és a csodálatosan kék tenger harmóniája. A kikötő­ből siklóval jutunk fel a központba. Itt a városka nevezetessé­geit tekintjük meg a közös séta során. A szabadidőben – jó idő esetén –, rövid fürdőzésre is lesz lehetőség. Este séta Sorrento városában, aki szeretne, ekkor vásárolni is tud. Fakultatív Capri kirándulás (Sorrento – Capri – Sorrento hajó- és felvonójeggyel): 80 €. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: POMPEI – ÉSZAK-OLASZORSZÁG

Reggel indulás, irány a Vezúv lávája által eltüntetett város, Pompei. Fantasztikus élmény az ókor szinte tökéletesen meg­maradt épületei közt sétálni a XXI. században. A kb. 2 órás séta során a legérdekesebb házakat és emlékeket tekintjük meg, majd utazás észak felé. Szállás Ferrara után.

7. NAP: PADOVA – SZLOVÉNIA – MAGYARORSZÁG

Reggeli után Padova belvárosában megtekintjük a híres Szent Antal katedrálist, a Gatta melata szobrot, a főteret és kör­nyékét. Szlovénia érintésével hazautazunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Tivoli - Hadrian villája10 €
Vatikán (idvezzel)32 €
Róma közlekedés 2 nap14 €
Colosseum14 €
Forum Romanum12 €
Pompei (idvezzel)18 €
Tivoli - Villa D'Este13 €
IFA24 €

Belépők ára: kb.: 113 € + 24 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.5
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Szűcs Dénes
Nagykáta
2019.05.31

Harmadjára utaztunk az irodával de azt kell mondjam, hogy az eddigi legjobb-legtartalmasabb utunkon vagyunk túl (pedig az előzőek is 5/5-sek voltak). A szállás, a programok, a helyszínek, az autóbusz minden tökéletes volt! Külön kiemelném idegenvezetőnket ( Zilzer Zsuzsanna) aki nélkül ez a nyaralás biztos vagyok benne, hogy nem így sikerült volna!! Köszönjük Proko Travel, köszönjük Zsuzsi!!!

 • 5.0
Janik Zoltán

2017.05.17

Program: Kimerítő a helyi adottságokat figyelembe veszi Idegenvezető: Alapos és jó a stílusa Autóbusz: Biztonságos Szállás: Szép és tiszták

 • 4.5
Tóth Rita
Budapest
2017.05.14

Idegenvezető: És szépek is

 • 4.3
szepesi Tábith Sándorné
Kiskunfélegyháza
2017.05.11

Idegenvezető: Nagyon élveztük, nagyon érdekes volt

 • 4.5
Barna Ilona
Miskolc
2016.05.23

Már másodszor utaztam az Önök szervezésében. Elmondhatom, hogy ismételten jól választottam. Régi vágyam, álmom teljesült azzal, hogy eljutottam Rómába, Nápolyba és nem utolsó sorban a Capri-szigetre. Jó pörgősen teltek a napok, de éppen ezért választottam Önöket. Utazásaim során szeretnék minél többet látni, ha már útra kelek. Az idegenvezető Erzsike profi szinten irányította a csoportot, hatalmas tudásából sokat átadott nekünk. Az utazás közbeni szabad perceinket kitöltötte egy-egy helynek megfelelő történelmi film vetítésével, vetélkedőkkel. Nagyon tetszett, hogy a 7. világörökség megtekintése után megkaptam Önöktől az első ajándékomat, melyet az utazásaim során mindig magammal fogok vinni. A két buszvezető - Gábor és Krisztián - nyugodtan, magabiztosan vezette a kényelmes buszt, és elmondhatom, hogy biztonságban éreztem magam. A lefoglalt szállodák kényelmesek, tiszták voltak, a reggelik és a fakultatív vacsorák bőségesek, finomak voltak. Már tervezem a következő utamat, amit szintén Önökkel fogok megtenni! Köszönöm mindkét utat!

 • 5.0
Nyitrai Anna
Willoughby, Oh 4494
2017.05.27

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.3
Dr. Várhelyi Mária Magdolna

2017.05.26

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.5
Szabó Lajos
Pécs
2017.05.22

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Tótáné Gulyás Margit
Szolnok
2017.05.21

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Engelmann György
Pécs
2017.05.19

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Primavera All'Italiana úthoz hasonló utazások