Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Csodaszép táj látványa az elbai sétahajózás alatt
·  Drezda és a közeli kisvárosok, várak, kastélyok
·  A világ egyik legismertebb porcelánja a meisseni
·  Könnyed program, minden korosztálynak ajánlott

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – VALTICE – DREZDA

Reggeli indulás, az M1-es útvonalon haladva, utazás Szlovákián keresztül Csehországba. A határátlépés után nem sokkal megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Valticei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide gótikus várkastélyt. Az évszázadok során több átépítésen ment át az épületegyüttes, míg a mostani barokk stílus kialakult. Ez volt az úri család téli rezidenciája. Megtekintjük a kastélyt. A szépen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. Különösen szépek a freskók és a falakat díszítő festmények. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Csehországon keresztül Németországba. Az esti órákban érkezünk a Drezda melletti szállásunkra, fakultatív vacsora (4 éj).

2. NAP: DREZDA

Ma egy látványos, de egyben kényelmes napunk lesz Drezdában. A város nagyon sok szép épülettel, műemlékkel rendelkezett, de a II. világháború bombázásai porig rombolták a belvárost. Az ezt követő újjáépítés során sok régi műemléket ismét felépítettek, a régivel szinte megegyező formában. Ezek közé tartozik a barokk stílusú Frauenkirche. Híres a város operaháza, a neoreneszánsz stílusú Semperoper. Megtekintjük még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is szoktak emlegetni. Drezda Elba-parti területe világörökség volt, de elvették tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. Délután a város híres múzeum-együttesét keressük fel. A Zwinger Németország egyik leggazdagabb gyűjteménnyel rendelkező múzeuma. A Zwinger megtekintése után szabadprogram a városban.

3. NAP: MEISSEN – MORITZBURG

Reggeli után a közeli Meissenbe buszozunk. Először a várossal ismerkedünk. Hangulatos sétát teszünk a központban. Legszebb látnivaló a XIII. században épült gótikus katedrális. A szabadidő alatt lesz lehetőség a közelben lévő Albrechtsburg megtekintésére, mely a Wettin család rezidenciája volt. A belvárosi nézelődésünk után felkeressük a város fő látványosságát, a Meisseni Porcelánmanufaktúrát. A gyárat 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelánkészítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyerhetünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításába. Ezt követően vásárlási lehetőség a gyár shopjában. Programunk befejeztével folytatjuk utunkat Moritzburgba. Az itteni mesterséges szigeten kialakított barokk vadászkastély mindenki csodálatát elnyeri. Nagyon szép gondozott park tartozik a 4 saroktoronnyal rendelkező kastélyhoz. Megtekintjük az itt található múzeumot is. A termek közül 60 különleges bőrtapétával borított. Programunk után visszautazunk Drezdába.

4. NAP: PIRNA - PILLNITZ – BASTEI - KÖNIGSTEIN – HAJÓZÁS

Reggel a Drezdától kb. 25 km-re lévő Pirnába megyünk. Rövid sétát teszünk a központban. Megtekintjük a Markplatzot a városházát és a Stadtkirchét. Folytatjuk utunkat, és a kastély nyitására érkezünk Pillnitzbe. A kastély, mely az Elba partjára épült, igazából 3 épületből áll, ezeket öleli körbe egy látványos park, telis-tele különleges növényekkel. Sok ritkaságnak számító fát is láthatunk itt. Érdemes a kastélyban található múzeumokat is megtekinteni. Programunk után Szász-Svájc legszebb természeti látványossága felé folytatjuk utunkat. Bastei sziklavilága, melyhez egy különleges híd is tartozik kiváló fotótéma. A sziklaképződményeket elhagyva rövidesen Königstein várához érkezünk. A várban történelmi és fegyverkiállítás fogad bennünket. A várfalakról mesés a látvány az Elba kanyarulatára és az azt övező tájra. A várból leérkezve kimegyünk az Elba folyóhoz. Hajóra szállunk, mellyel visszahajózunk Drezdába, miközben gyönyörködünk az Elbát övező változatos tájban. A kikötőben vár autóbuszunk és a szállásunkra visz bennünket.

5. NAP: BAUTZEN – GÖRLITZ – WROCLAW

Reggel kelet felé indulunk. Először Bautzenben állunk meg. Séta a belvárosban. Megtekintjük a látványos városházát és a Szt. Péter templomot. Elsétálunk a Mátyás toronyig, melynek bejárata felett Mátyás királyunk domborműve található. Bautzent a mustárok városának is hívják. Több üzlet is utal erre. Bautzent elhagyva Görlitzbe buszozunk. A több toronnyal ékesített város fő látványossága a Péter-Pál templom. Görlitzi sétánk után átmegyünk Lengyelországba. Délután érkezünk Wroclawba. Megérkezésünk után elfoglaljuk szállásunkat, majd sétát teszünk a központban. Megnézzük a város fő nevezetességeit, többek közt az UNESCO Világörökség Listán is szereplő Század Csarnokát (kívülről). Láthatjuk, hogy a főtér és környéke mennyire impozáns.

6. NAP: WROCLAW – OLOMOUC - BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Csehországban, Olomoucben megállunk egy rövid időre. Megnézzük a főteret és a Szentháromság oszlopot, melyet beválogattak az UNESCO világörökségei közé. A városi sétánk után folytatjuk utunkat és Szlovákia érintésével, Rajkánál lépjük át a magyar határt. Budapestre érkezést követően utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Valtice kastély300 CZK
Zwinger12 €
Albrechtsburg8 €
Meissen porcelángyár12 €
Moritzburg8 €
Pillnitz3 €
Bastei sziklák - parkoló
Königstein10 €
Königsee hajó16 €

Belépők ára: kb.: 69 € + 300 CZK

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
SZÁZSZORSZÉP SZÁSZORSZÁG úthoz hasonló utazások