Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 22 - 27. 149 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 19 - 24. 149 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Drezdai Zwinger, Meisseni Porcelánmanufaktúra
·  Sétahajózás az Elbán Königstein erődjétől
·  Három ország világörökségi helyszínei
·  Könnyed program érdekes látnivalókkal

Szászország egy kis terület, ami három országot is magába ölel, mégis ezer arcát mutatja a táj ahogy végigjárjuk. Eldugott kis gyöngyszemek ezek.
Csécsei Barbara – kiutaztatási referens

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – VALTICE – DREZDA

Reggeli indulás, az M1-es útvonalon haladva, utazás Szlovákián keresztül Csehországba. A határátlépés után nem sokkal megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Valticei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide gótikus várkastélyt. Az évszázadok során több átépítésen ment át az épületegyüttes, míg a mostani barokk stílus kialakult. Ez volt az úri család téli rezidenciája. Megtekintjük a kastélyt. A szépen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. Különösen szépek a freskók és a falakat díszítő festmények. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Csehországon keresztül Németországba. Az esti órákban érkezünk a Drezda melletti szállásunkra, fakultatív vacsora (4 éj).

2. NAP: DREZDA

Ma egy látványos napunk lesz Drezdában. A város nagyon sok szép épülettel, műemlékkel rendelkezett, de a II. világháború bombázásai porig rombolták a belvárost. Az ezt követő újjáépítés során sok régi műemléket ismét felépítettek, a régivel szinte megegyező formában. Ezek közé tartozik a barokk stílusú Frauenkirche. Híres a város operaháza, a neoreneszánsz stílusú Semperoper. Megtekintjük még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is szoktak emlegetni. Drezda Elba-parti területe világörökség volt, de elvették tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. Délután a város híres múzeumegyüttesét keressük fel. A Zwinger Németország egyik leggazdagabb gyűjteménnyel rendelkező múzeuma. A Zwinger választott kiállításának megtekintése után szabadprogram.

3. NAP: MEISSEN – MORITZBURG

Reggeli után a közeli Meissenbe buszozunk. Először a várossal ismerkedünk. Hangulatos sétát teszünk a központban. Legszebb látnivaló a XIII. században épült gótikus katedrális. A szabadidő alatt lesz lehetőség a közelben lévő Albrechtsburg megtekintésére, mely a Wettin család rezidenciája volt. A belvárosi sétánk után felkeressük a város fő látványosságát, a Meisseni Porcelánmanufaktúrát. A gyárat 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelánkészítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyerhetünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításába. Ezt követően vásárlási lehetőség a gyár shopjában. Programunk befejeztével folytatjuk utunkat Moritzburgba. Az itteni mesterséges szigeten kialakított barokk vadászkastély mindenki csodálatát elnyeri. Nagyon szép gondozott park tarto­zik a 4 saroktoronnyal rendelkező kastélyhoz. Megtekintjük az itt található múzeumot is. A termek közül 60 különleges bőrtapétával borított. Programunk után visszautazunk Drezdába.

4. NAP: PIRNA – PILLNITZ – BASTEI – KÖNIGSTEIN – HAJÓZÁS

Reggel a Drezdától kb. 15 km-re lévő Pillnitzbe buszozunk. A kastélya, mely az Elba partjára épült, igazából 3 épületből áll, ezeket öleli körbe egy látványos park, telis-tele különleges növényekkel. Sok ritkaságnak számító fát is láthatunk itt. A kastélyparkot tekintjük meg és lefényképezzük a kívülről látványos döntően barokk stílusú palotákat. Ezt követően Pirnába megyünk. Rövid sétát teszünk a központban. Megtekintjük a Markplatzot, a Városházát és a Stadtkirchét. Szász-Svájc legszebb természeti látványossága felé folytatjuk utunkat. Bastei sziklavilága, melyhez egy különleges híd is tartozik kiváló fotótéma. A sziklaképződményeket elhagyva rövidesen Königstein várához érkezünk. Közép-Európa legnagyobb sziklaerődítményében történelmi és fegyverkiállítás fogad bennünket. A várfalakról mesés a látvány az Elba kanyarulatára és az azt övező tájra. A várból leérkezve kimegyünk az Elba folyóhoz. Hajóra szállunk, mellyel visszahajózunk Drezdába, miközben gyönyörködünk az Elbát övező változatos tájban. A kikötőben vár autóbuszunk és a szállásunkra visz bennünket.

5. NAP: BAUTZEN – GÖRLITZ – WROCLAW

Reggel kelet felé indulunk. Először Bautzenben állunk meg. Rövid séta a belvárosban. Megtekintjük a látványos Városházát és a Szt. Péter templomot. Elsétálunk a Mátyás toronyig, melynek bejárata felett Mátyás királyunk domborműve található. Bautzent a mustárok városának is hívják. Több üzlet is utal erre. Bautzent elhagyva Görlitzbe buszozunk. A több toronnyal ékesített város fő látványossága a Péter-Pál templom. Görlitzi rövid sétánk után átmegyünk Lengyelországba. Délután érkezünk Wroclawba. Megérkezésünk után elfoglaljuk szállásunkat, majd sétát teszünk a központban. Megnézzük a város fő nevezetességeit, többek közt az UNESCO Világörökség Listán is szereplő Század Csarnokát (kívülről). Láthatjuk, hogy a főtér és környéke mennyire impozáns.

6. NAP: WROCLAW – OLOMOUC – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Csehországban, Olomoucban megállunk egy rövid időre. Megnézzük a főteret és a Szentháromság oszlopot , melyet beválogattak az UNESCO világörökségei közé. A városi sétánk után folytatjuk utunkat és Szlovákia érintésével, Rajkánál lépjük át a magyar határt. Budapestre érkezést követően utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Valtice kastély300 cseh korona
Drezda - Zwinger (egyénileg)14 €
Albrechtsburg10 €
Meissen - Porcelánmanufaktúra17 €
Moritzburg10 €
Pillnitz3 €
Bastei sziklák - parkoló1 €
Königstein12 €
Königsee hajó16 €
TAX0 €

Belépők ára: kb.: 83 € + 300 cseh korona

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Gyakori kérdések
Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Október 06. 5 nap 128 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Százszorszép Szászország úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Október 06. 5 nap 128 000 Ft