Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
December 29 - Január 02. 164 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Kirándulások a hófödte csúcsok között
·  Szilveszterezés Késmárkon ****-os hotelben
·  Több felvidéki magyar város megismerése
·  Kevés utazás, látványos tájak, szép programok

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZENTANTAL - SELMECBÁNYA - BESZTERCEBÁNYA - KÉSMÁRK

Reggeli indulás után Parassapusztánál lépjük át a határt. Tovább utazva Szentantal városkájában felkeresünk egy hallatlanul értékes és ritka gyűjteményből álló kiállítást, amely a Koháry-Couburg-család várában található. A berendezés és a relikviák az itt élők életvitelét és az akkori korszak legelegánsabb használati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a világörökség részeként nyilvántartott Selmecbányára. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található, köralakú Asszonyok-várának felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Selmecbányát elhagyva a vidék másik meghatározó, történelmileg kiemelkedő bányavárosában, Besztercebányán teszünk egy sétát. Míg Selmecbánya a kitermelt ezüstjéről, addig Besztercebánya a rézbányászatáról lett híres. Városnézésünk során gazdagon díszített reneszánsz, illetve barokk épületeket látunk, és megtekintjük azt a házat is, ahol hajdanán Mátyás király is megszállt. A rövid séta után buszunk a késmárki szállásunkra visz bennünket. Szállodánk a Hotel Hviezdoslav**** A klasszikus berendezésű szálloda a város központjában található szaunával és pezsgőfürdővel is rendelkezik (4 éj).

2. NAP: KÉSMÁRK – IGLÓ – LŐCSE - ÓLUBLÓ

Reggeli után útnak indulunk és első állomásunk Igló lesz, a Szepesség második legnagyobb városa, melyet Nagy Lajos királyunk emelt bányavárosi rangra. Rövid séta keretében vezetőnk mesél a Szepesség történetéről és Igló látnivalóiról. Ezt követően az UNESCO Világörökségi helyszíneként is számontartott Lőcsére utazunk. Ez a város több elbeszélés és regény színhelyéül szolgált. A központban lévő Szent Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekintése. A délután második felében Ólubló várát tekintjük meg, ahol festői szépségű környezetben tovább bővíthetjük a szepesi városok, emberek történetével kapcsolatos ismereteinket. A nap hátralévő részében egy különleges programon veszünk részt. Megismerkedünk a helyi whisky-készítés történetével és rejtelmeivel egy remek, kóstolóval egybekötött üzemlátogatás során. Szállás, vacsora, mint előző nap.

3. NAP: KÉSMÁRK – ÓTÁTRAFÜRED – CSORBA-TÓ – SZILVESZTERI GÁLAVACSORA

A napot Késmárkon kezdjük. Megtekintünk két evangélikus templomot, melyeknek fontos magyar vonatkozásai is vannak. A fából készült régi templom vallás- és építészettörténeti kuriózum, míg a mellette épült új templom érdekessége, hogy itt található Thököly Imre Mauzóleuma. Elsétálunk a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született, és megcsodálunk egy gyönyörű, reneszánsz, e vidékre jellemző harangtornyot. Városnézésünk után Ótátrafüredre buszozunk, ahol egy rövid séta keretében átérezhetjük a hajdanvolt, Monarchia-korabeli üdülőfalu hangulatát. Lesétálunk a vasútállomáshoz, és míg a tátrai villamossal „elrobogunk” a végállomásig, a Csorba-tóig, gyönyörködhetünk a csodálatos hegyekben és völgyekben. A Solisko és a Krivan csúcsok alatt elterülő morénatavat körbesétáljuk, látni fogjuk majd az 1970-es sívilágbajnokságra épült síugrósáncot is. Délutáni órákban érkezünk vissza szállodánkba, ahol egy kis pihenő után felkészülünk az évzáró estre. A szilveszteri zenés vacsoraest 4 fogásos, éjfélkor 1 pohár pezsgő, utána hideg-meleg ételek büfé rendszerben. Az italok a helyszínen fizetés ellenében rendelhetőek.

4. NAP: KÉSMÁRK - BACHLEDKA - TÁTRALOMNIC

Újév napja részben pihenéssel, részben pedig kellemes kalandokkal telik majd. Késő délelőtt felkerekedünk, és tiszta, szép idő esetén felkeressük a Bachledka Lombkorona-tanösvényt, amely a Pienyinek Nemzeti Parkban (lengyel-szlovák) található. Az ösvényről gyönyörű kilátás nyílik a Bélai-havasokra. A látvány a kevésbé kalandvágyóknak is felejthetetlen élményt nyújt, mert a túra könnyen teljesíthető. A séta végén, a bátrabbak, egy izgalmas spirálcsúszdán is próbára tehetik vállalkozókedvüket. Programunk során a hangulatot pedig még egy rövid lanovkázás is fokozza. Az izgalmas kalandok után buszunk tovább indul, és Tátralomnicon áll meg, amely szintén egy régi, patinás üdülőhelye a régiónak. Felsétálunk a Grand Hotel Prahához, ahol igazi Monarchia-korabeli hangulatban, a Lomnici-csúcs közelében kávézhatunk, teázhatunk és kicsit megpihenünk.

5. NAP: BÁRTFA – KASSA – BUDAPEST

Hazafelé, utunk első állomása Szlovákia egyik legszebb történelmi városába, Bártfára vezet. Városfallal és bástyákkal szegélyezett óvárosának főterén áll legkiemelkedőbb épülete, a reneszánsz lépcsőfeljáróval díszített, jellegzetes tetőszerkezetű városháza.  A városka méltán került fel az UNESCO Világörökségek közé. Rövid sétánk során gyönyörködünk a késő gótikus, reneszánsz, illetve barokk épületekben, valamint a teret záró Szent Egyed-bazilikában. Tovább utazva a magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa belvárosában nézelődünk. A Főtér legmonumentálisabb épülete a Szt. Erzsébet Székesegyház gótikus épülete. Közelében található az Orbán-torony és a híres harang. A tér másik ékessége a szecessziós és neobarokk stílusú Állami Színház. További látványosságok: Márai-emlékház, Rodostói ház. Sétánk során felidézzük Rákóczi Ferenc emlékét, és a város híres polgáraként Márai Sándorról is megemlékezünk. Kassai programunk után Tornyosnémetinél lépjük át a határt. Útközben letesszük a Miskolcon, Füzesabonyban és Gyöngyösön felszállt utasainkat. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre. Ezt követően a többi utast is a felszállási helyére szállítjuk.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Parassapuszta Felszálló Hont, Parassapuszta
Tornyosnémeti Leszálló
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Gyakori kérdések
Felvidék városai és a Magas-Tátra
Kassa – Lőcse – dunajeci tutajozás – Késmárk – Csorba-tó
Május 19. 4 nap Előzetes helyfoglalás

Kinyomtatom a programot
Szilveszter a Magas-Tátrában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Felvidék városai és a Magas-Tátra
Kassa – Lőcse – dunajeci tutajozás – Késmárk – Csorba-tó
Május 19. 4 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló időpontban

Szilveszter Erdélyben
Szilveszter Marosvásárhelyen, Kolozsvár, sóbánya Tordán
December 29. 5 nap 112 000 Ft
Szilveszteri mulatság a Vajdaságban
Belgrád-Fruska-Gora
December 29. 5 nap 119 500 Ft

Utazások hasonló árban

Barcelona adventkor
Barcelona- Gaudi mestermunkák
December 11. 4 nap 154 000 Ft
Az adventi Róma
Róma-Vatikán
December 12. 3 nap 128 000 Ft