Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 09 - 18. 288 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Alapos városnézés Londonban gyalog és autóbusszal
·  Stonehenge grandiózus kőtömbjei
·  Várak, kastélyok Angliában
·  Brüsszel különleges műemlékei és szobrai

"Angliában járva lépten-nyomon érezni az ősi hagyományokat. A Stonehenge súlyos kövei ugyanolyan drámaisággal hatnak ránk, mint Shakespeare pilleszárnyú gondolatai."
Horváth Zoltán – 25 éve idegenvezető brit területeken

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli, hajón önellátás
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (5)
  • Hasonló utak

PROGRAM:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – NÉMETORSZÁG

A reggeli találkozó után rövid pihenők beiktatásával utazás Ausztrián keresztül a németországi tranzitszállásunkra.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – LA MANCHE CSATORNA – GREENWICH – LONDON

Reggeli után továbbutazás az óceánpartra, ahol kompra szál­lunk és áthajózunk a La Manche csatornán. Megérkezésünk után megyünk Greenwich-be, ahol séta a Világörökség részét képező parkban, melynek során kívülről láthatjuk a híres és impozáns épületeket: hajdani palotákat, a kápolnát, a csillagvizsgálót, a világot kettéválasztó 0. hosszúsági kört, és a Cutty Sark vitorlás hajót. Az esti órákban érkezünk Londonba és foglaljuk el szállá­sunkat. (3 éj) (A szállodában 3 ágyas elhelyezés nem lehetséges!)

3. NAP: LONDON

Buszos és gyalogos programok keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. A buszos városnézés után a Buckingham Palotánál szállunk ki, ahol bepillanthatunk az őrségváltásba is. Továbbmegyünk a Parlament térre, majd lefényképezhetjük a Lovas testőrség laktanyáját. A Trafalgar tér hatalmas forgalma után a Covent Garden következik, majd sétálhatunk az Oxford Streeten, London híres bevásárló utcá­ján vagy a közeli Sohoban illetve a Kínai negyedben. Ezután a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörködünk. Végül pedig a Leicester Square és a National Gallery szerepel programunk­ban. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

4. NAP: LONDON

Reggel a Towerbe látogatunk el. A Tower London híres erő­dítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. A vár mellett látható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. A belvárosba érve a Westminster negyedben folytatjuk programunkat. A Parlament épülete, Big Ben óratornya, és megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempont­ból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhe­lye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat, I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátság­ban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Következő megállónk a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. Az utcácskába csak bepillantani tudunk, mert biz­tonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ha valaki szeretné megtekinteni a belvárost madártávlatból, a London Eye óriáske­rekének kabinjából ezt megteheti. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: LONDON – WINDSOR

Reggeli után elsőként a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd meg lehet tekinteni a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjtemé­nye található. Itt állították ki a Nílus deltájában megtalált híres Rosetti követ is. Aki ellenben vásárolni szeretne, ez idő alatt ezt megteheti az Oxford street-en és környékén. Délután a Windsor kastélyt látogatjuk meg, mely a királyi család rezidenciája évszá­zadok óta és a világ legnagyobb lakott kastélya. Díszes lakosztá­lyok, látványos park fogadja a látogatókat. Kertje is csodaszép. Kastélylátogatásunk után szállásunkra megyünk.

6. NAP: OXFORD – WINCHESTER – STONEHENGE

Mai első programunk Oxfordban lesz. A város ad otthont a világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyetemének. Gyalogos sétánk során fényképeket készíthetünk az épületegyüttes­ről és sétálunk a belvárosban, majd megtekintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot. Ezt követően a legen­dák nyomába indulunk. Oxfordot elhagyva először rövid meg­álló Winchesterben, ahol megnézhetjük a legendás Artúr király kerekasztalát, majd Anglia legrégebbi emléke következik. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy több ezer éves és az, hogy ezt látni kell. A múzeum rendelkezései szerint ide előre kell jegyet foglalni, vásárolni. Jelentkezéskor nyilatkozniuk kell azoknak, akik nem szeretnék megtekinteni ezt a Világörökséget, mert akkor nekik nem rendelünk belépőjegyet. Ezen utólagosan vál­toztatást nem tudunk elfogadni. Szállásunk, mint előző nap.

7. NAP: STRATFORD – WARWICK – NOTTINGHAM

Továbbutazva Shakespeare szülővárosát, a hangulatos Stratford-upon-Avont keressük fel. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban érünk Nottingham környéki szállásunkra.

8. NAP: NOTTINGHAM – YORK – HULL

A mai napon Robin Hood földjén járunk. Nottingham várkapujá­nál Robin Hood szobra köszönt bennünket. Fényképeket készít­hetünk az érdekes várkapuról is. Ezt követően láthatjuk Anglia legrégebbi kocsmáját, mely több mint 800 éves (!), a keresztes háborúba indulók itt söröztek még egy utolsót. Felkeressük még Anglia hajdani legnagyobb piacterét is, ahol ma a monumen­tális modern városháza áll. Továbbindulunk Yorkba. A város fő látványossága a Minster. Ez Észak-Európa legnagyobb gótikus katedrálisa. A látvány garantáltan mindenkit lenyűgöz. Látni fogjuk a régi várost körbeölelő középkori városfalat és sétálni fogunk a Snickelways keskeny, kanyargós utcáin. Délután hagy­juk el ezt a bájos kisvárost és Hull felé vesszük az irányt. Hullban hajóra szállunk, és éjszakai komppal utazunk vissza a száraz­földre. Éjszakai szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) kabinok­ban. A hajón nincs ellátás rendelve, de van többfajta étkezési lehetőség (fizetés a helyszínen).

9. NAP: ZEEBRUGGE– BRÜSSZEL – NÉMETORSZÁG

Reggel kötünk ki Zeebruggeben és a belga fővárosba uta­zunk. Először busszal járjuk körbe Brüsszel fő látványosságait (lesz kiszállás, fényképezés is): Európai Parlament épülettömbje, Királyi Palota, Bíróság épülete… Ezt követő gyalogos sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét; a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szt. Gudule székesegyházat, stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a főváros és Németország felé utazunk tovább, szállásunk Mannheim környékén.

10. NAP: NÉMETORSZÁG – BUDAPEST

Reggeli után utazás – rövid pihenők beiktatásával – Magyarországra, érkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
London - Tower25,30 GBP
London - Westminster Abbey23 GBP
London Eye (egyénileg)30 GBP
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal)17 GBP
Hajózás a Temzén10,75 GBP
York - Katedrális11,50 GBP
Windsor - kastély20,20 GBP
Stonehenge17,10 GBP
Oxford - Christ Church katedrális10 GBP
Shakespeare szülőház17,50 GBP
Warwick (kastély)28 GBP
Winchester Castle2,50 GBP

Belépők ára: kb.: 213 GBP.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Sávai András
Szolnok
2017.08.29

Nagyon részletes, mindenre kiterjedő idegenvezetést kaptunk. Kényelmes volt az utazás, és nagyon jó volt a sofőr. Kényelmesek voltak a szállodák is. Nagyon megbízható volt a szervezés!

  • 5.0
R. Zoltán
Szeged
2017.08.22

Látnivalókban gazdag, élménydús programot kaptunk. Az idegenvezető felkészült, művelt, udvarias volt és gondoskodott rólunk. Az autóbusz kiválóan felszerelt, a buszvezetők kedvesek. Gratulálok és köszönöm!

  • 4.8
Tóth Dezső
Dunaújváros
2017.08.20

Nagyon gazdag programot kaptunk! Az idegenvezető alapos és felkészült volt. Köszönöm szépen az élményeket!

  • 5.0
Petrovics Tünde
Hatvan
2017.08.18

Nagyon informatív idegenvezetést kaptunk! Kényelmesen utaztunk, és a sofőr is tökéletes volt. A szállás teljesen megfelelt az elvárásainknak.

  • 5.0
Komlós Zoltánné
Budapest
2017.08.16

A programba minden belekerült, ami lehetséges és fontos. Nagyon jó és felkészült idegenvezetőt kaptunk, aki mindenről széleskörű tájékoztatást adott. A busz kényelmes volt, a sofőrök udvariasak és segítőkészek.

  • 4.5
Kinyomtatom a programot
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén úthoz hasonló utazások