Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Big Bentől a Towerig, 3 nap Londonban
·  Anglia történelmi várai és Oxford
·  Hajózás a La Manche csatornán és Brüsszel
·  Legendák nyomában: Stonehenge és Nottingham

Angliában járva lépten-nyomon érezni az ősi hagyományokat. A Stonehenge súlyos kövei ugyanolyan drámaisággal hatnak ránk, mint Shakespeare pilleszárnyú gondolatai.
Horváth Zoltán – 29 éve idegenvezető

Utasaink véleménye

4.7

 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (21)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – HEGYESHALOM – NÉMETORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rövid pihe­nők beiktatásával utazás Ausztrián keresztül a németországi tranzitszállásunkra.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – LA MANCHE CSATORNA – GREENWICH – LONDON

Továbbutazás az óceánpartra, ahol kompra szállunk és áthajózunk a La Manche csatornán. Megérkezésünk után Greenwich-be megyünk, ahol séta a Világörökség részét képező parkban, melynek során kívülről láthatjuk a híres és impozáns épületeket: hajdani palotákat, a csillagvizsgálót, a világot kettéválasztó „0” hosszúsági kört, valamint gyönyör­ködhetünk a híres dokkok, a Canary Wharf felhőkacolóinak látványában. Az esti órákban érkezünk Londonba és foglaljuk el szállásunkat (4 éj).

3. NAP: LONDON

Délelőtt a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd a Towerbe látogatunk el. A Tower London híres erődítmé­nye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaéksze­rek. A vár mellett látható a Tower híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: LONDON

Buszos és gyalogos program keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. Programunkat a Westminster negyed­ben kezdjük, ahol lefényképezhetjük a Parlament épületét, a Big Ben óratornyát és megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszá­zadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik pél­dául Chaucer, Dickens és Newton is. A Parlament térről tovább­sétálunk a Whitehallon a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. felé. Ide csak bepillantani tudunk, mert biz­tonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezt követően lefényké­pezhetjük a Lovastestőrség laktanyáját is. Utunkat a St. James parkon keresztül a Buckingham-palota felé vesszük, ahol bepil­lanthatunk az őrségváltásba is. Majd a Trafalgar téren lesz egy kis szabadprogram, amikor betérhetünk a közeli Sherlock Holmes Pubba, de ha valakit inkább a National Gallery kiállítása érde­kel, akkor ők ez idő alatt annak gyűjteményével ismerkedhetnek. A kora esti órákban a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörkö­dünk, majd sétálunk a Sohóban illetve a Kínai negyedben. Tovább sétálunk a Covent Gardenbe, ahol mutatványosok szórakoztatják a turistákat. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

5. NAP: LONDON – WINDSOR – LONDON

Reggeli után egyénileg el lehet menni vásárolni az Oxford Streetre, vagy velünk tarthatnak a Windsor kastély megtekinté­sére, mely évszázadok óta a királyi család rezidenciája, és a világ legnagyobb lakott kastélya. Látványos park és díszes lakosztályok fogadják a látogatókat. Windsor kastély (belépőjeggyel): 25.000,- Ft. Kastélylátogatásunk után bemegyünk London bel­városába, és aki szeretné, ekkor megtekintheti a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye (így például a Rosetti kő is) található, de a Madame Tussauds Panoptikumot is lehet választani a szabadidőben. Arra is lesz lehetőség, hogy a várost madártávlatból nézzük meg a London Eye óriáskerekének kabinjából (javasolt az előre történő jegyvásárlás). Este visszamegyünk szállásunkra.

6. NAP: WINCHESTER – SALISBURY – STONEHENGE

Reggeli után busszal Winchesterbe megyünk. Rövid megálló a városban, ahol megnézhetjük a legendás Artúr király kerekaszta­lát. Folytatjuk utunkat Salisburybe. A katedrálisa mely Anglia leg­magasabb tornyával rendelkezik, meseszép. Itt található a Magna Carta legjobb állapotban lévő példánya. Ezt követően a legen­dák nyomába indulunk. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy többezer éves és az, hogy ezt látni kell. A világon egyedülálló helyszín turiszti­kai megtekintését szigorú szabályok mentén engedélyezik, a bor­sos árú jegyeket előre meg kell vásárolnunk, így fontos, hogy az útra történő jelentkezéskor döntse el, hogy ezt a látványosságot meg akarja-e tekinteni és ezt jelezze felénk. A helyszíni jegyvásár­lást nem tudjuk garantálni. Az esti órákban érkezünk szállásunkra.

7. NAP: BATH – OXFORD

Folytatjuk utunkat és első megállónk Bath-ban lesz. Anglia egyetlen melegvízű forrása itt található, így érthető, hogy kedvelt üdülőhely. Fő látványosságai, a római fürdő, a Royal Crescent hatalmas félhold alakú épülettömbje, és a csodaszép boltozattal rendelkező apátsági templom. Bath után Oxfordba buszozunk. A város a világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyetemének otthona. Az egyetemi negyed után sétálunk a belvárosban és megtekintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot. Folytatjuk utunkat szállásunkra.

8. NAP: STRATFORD – WARWICK – NOTTINGHAM

Délelőtt Shakespeare szülővárosát, a hangulatos Stratford-upon-Avont keressük fel. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felé­ben a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick vár­kastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban érünk Nottingham környéki szállásunkra.

9. NAP: NOTTINGHAM – YORK – HULL

A mai napon Robin Hood földjén járunk. Nottingham várkapujá­nál Robin Hood szobra köszönt bennünket. Fényképeket készít­hetünk az érdekes várkapuról is. Ezt követően láthatjuk Anglia legrégebbi kocsmáját, mely több mint 800 éves (!), a keresz­tes háborúba indulók itt söröztek még egy utolsót. Tovább indu­lunk Yorkba, melynek fő látványossága a Minster, Észak-Európa legnagyobb gótikus katedrálisa. Látni fogjuk a régi várost körbeölelő középkori városfalat és sétálni fogunk a Snickelways kes­keny, kanyargós utcáin. Lesz szabadprogram is. A bájos kisváros után Hull felé vesszük az irányt. Hullban hajóra szállunk, és éjsza­kai komppal utazunk vissza a szárazföldre. Éjszakai szállás 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) kabinokban. A hajón nincs ellátás ren­delve, de van többfajta étkezési lehetőség (fizetés a helyszínen).

10. NAP: ROTTERDAM – BRÜSSZEL – NÉMETORSZÁG

Reggel kötünk ki Rotterdamban és a belga fővárosba utazunk. Először busszal járjuk körbe Brüsszel fő látványosságait: Királyi Palota, Bíróság épülete… Ezt követő rövid sétánk során látni fog­juk Európa egyik legszebb főterét; a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szent Gudule székesegyházat stb. Programunk befe­jezése után hagyjuk el a fővárost és Németország felé utazunk tovább, szállásunk Mannheim környékén lesz.

11. NAP: NÉMETORSZÁG – BUDAPEST

Reggeli után utazás – rövid pihenők beiktatásával – Magyarországra. Budapestre érkezés 21 óra körül ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel szabad beutazni, a személyi igazolvány nem elegendő.

LátnivalóBelépődíj
London - Westminster Abbey29 GBP
London Eye (egyénileg) 45 GBP (online 26 GBP)
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal)21 GBP
London - Tower34 GBP
Hajózás a Temzén13 GBP
Shakespeare szülőház20 GBP
Warwick - kastély22 GBP
Winchester Great Hall4 GBP
Stonehenge21 GBP
Blenheim Palota37 GBP
Liverpool - Beatles múzeum17 GBP
Liverpool - hajókirándulás (idő függvényében)28 GBP
Helyi és idegenforgalmi adók9 GBP

Belépők ára: kb.: 300 GBP

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Farkasné Kovács Diána
Szentes
2020.07.29

Szinte egész Európát bejártuk. Hosszú volt az út busszal, de nagyon kényelmes a busz és sok helyen pihentünk. Nagyon szerettem, hogy az angolok mennyire ragaszkodnak a tradíciókhoz. Többszáz éve érintetlen városrészek, épületek. Nagyon művelt, tájékozott volt az idegenvezető. Sokat számít egy ilyen hosszú út alatt. Amikor legközelebb utazok, megint önöket választom.

 • 4.8
Németh György
Debrecen
2019.07.28

Nagyon sok mindent tartalmazó, élménydús program, jó idegenvezetővel.

 • 4.8
Bencsik Károly
Veresegyház
2019.07.27

Sűrű volt a program, de mindig sikerült teljesíteni.

 • 4.8
Török Richárd
Gyöngyös
2019.07.27

Több régi vágyam teljesült ezen az úton: a doveri sziklák csodás látványa, sörözés egy igazi londoni pubban, átkelés a Tower Bridge-n, Stonehenge monumentális kőtömbjei és brüsszeli Grand Place, de ezeken kívül is nagyon sok érdekességet nyújtott ez a kiválóan összerakott út. Külön kiemelném idegenvezetőnket, Horváth Zolit, aki nagyon felkészült és informatív volt. Köszönöm a Proko Travelnek, máskor is velük utazom.

 • 4.8
Borbély Andrea
Szeged
2019.07.26

Nagyon jó volt minden, az angol ételek kicsit ízetlenek voltak.

 • 4.5
Nagy Péterné
Budapest
2019.07.26

Sok nevezetességet megtekintettünk az út során, és sok mindent meg is tudtunk róluk a nagy tudású idegenvezetőnknek köszönhetően. Tényleg nagyon emberséges volt mindenkivel. Az autóbusz tiszta, a vezetői udvariasak, segítőkészek voltak. A londoni hotelben kicsit puha volt az ágy.

 • 4.5
Dezsényi Péter
Pomáz
2019.07.24

Nagyon jó ötlet a repülős és a buszos utat összevonni.

 • 5.0
Tóthné Szappanos Anikó
Helvécia
2019.07.24

Sűrű volt a program, sok mindent láttunk. Le a kalappal az idegenvezető előtt!

 • 4.8
Tóth Katalin
Pécs
2019.07.23

A program során sok olyan helyen jártam, amiről eddig csak olvasmányaim során találkoztam. Nagyon jó érzés összehozni a látottakat az olvasmányaimmal. Az idegenvezető nagyon nagy tudású, sok információt mond, felkészült volt, jártas a történelemben és jó szervező, ici-pici bakik csúsztak csak be. Kényelmes, tágas, jól felszerelt busszal utazhattunk, lehetett vásárolni kávét, ásványvizet, sört, és több szemetes is ki volt helyezve, amit rendszeresen ürítettek. A sofőrök jó vezetők voltak Angliában is, ismerték a terepet, udvariasak és segítőkészek voltak. Egyik szállodában nem volt jó a wc, de egyébként átlagban jók voltak. Az angol konyha számomra elég ízetlen, ahogy azt az idegenvezető is jelezte. Nem volt túl változatos, de az édességek jók voltak.

 • 4.3
Kengyel Viktor
Szentendre
2019.07.23

Habár az út nagyon hosszú volt Angliáig, minden percet megért. Igaz, hogy Európa része, mégis olyan mint hogyha egy teljesen másik kontinensen járnánk. Az angolok valódi úriemberek! A szállások közül mind jó volt, csak azt sajnáltuk, hogy egyik nap kicsit borús volt az idő.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén úthoz hasonló utazások