Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 27 - Augusztus 03. 282 000 Ft Repülővel Vonattal Nem foglalható
Augusztus 09 - 16. 326 000 Ft Repülővel Vonattal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Szentpétervár látványos palotái
·  Petrodvorec és Carszkoje Szelo kastélyai
·  Szuperexpresszel a két város között
·  Moszkva székesegyházai és a Kreml

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda,3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora,Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (2)
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – SZENTPÉTERVÁR

Indulás Budapestről 06:35-kor közvetlen menetrend szerinti járat­tal. Érkezés 10:10-kor, majd autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a városközpontot, a lélegzetelállító pompá­val jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. A kora dél­utáni órákban transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak meg­nyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja. A program része egy esti buszos városnézés is. Éjszakai városnézés és a hidak fakultatív program: 9.500 Ft/fő.

2. NAP: SZENTPÉTERVÁR

A reggelit követően folytatjuk az autóbuszos városnézésünket. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren. A kirándu­lás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Ermitázs program: 11.000 Ft/fő. Pihenésképpen, fakultatív programként, a délutáni órákban hajóki­rándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Fakultatív sétahajózás a Néván: 8.500 Ft/fő. Az 1 órás sétahajózással válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

3. NAP: PUSKIN (CARSZKOJE SZELO) – PAVLOVSZK

A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szeloba), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő, és a Trónterem alapozta meg. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadász­területe volt. Említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. Puskin és Pavlovszk program: 27.500 Ft/fő. A városba kb. 16:30 óra körül érünk vissza. Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltö­zött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrá­val való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban. Orosz folklór est: 17.000 Ft/fő.

4. NAP: PETRODVOREC

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást aján­lunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse, az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a több szintből álló park, szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal tesz lenyűgözővé a látogató számára. Igazán kihagyhatatlan kirándu­lás a Szentpétervárra látogatóknak! Petrodvorec 24.500 Ft fő. A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templomainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Vérző Megváltó templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, Belépők (a hely­színen fizetendők, rubelben): kb. 12.000 Ft/fő.

5.NAP: SZENTPÉTERVÁR – MOSZKVA

A reggeli órákban a szállodák mellett található Moszkovszkij vasútállomásról a Szapszan (EVS1 Siemens Velaro) szuper exp­resszel Moszkvába utazunk. A 600 kilométeres távolságot mind­össze 4 óra alatt tesszük meg, mert utazásunk sebessége elérheti a 250 km/h. Érkezés után megkezdjük városnézésünket. Elsőként a Lomonoszov Egyetem főépületét érintjük, mely a Veréb-hegyen található. Tartunk egy rövid pihenőt, mivel a hegyről gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. Az épü­letegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostor temetőjében számos híresség sírja található, mint például: Mihail Bulgakov, Nyikolaj Gogol, Anton Csehov, Szergej Prokofjev. A temetőben egy rövid sétát teszünk, a kolostort viszont csak kívülről tekintjük meg. Ezt követően a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét keressük fel. Autóbuszos városnézésünk az UNESCO világörökség listáján szereplő Vörös térre vezet utolsó állomásként, ahol egy rövid séta keretében látjuk a Vaszilij Blazsennij-székesegyházat, GUM áruházat, Állami Történeti Múzeumoz, Lenin-mauzóleumot. Transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

6. NAP: MOSZKVA

Reggeli után városnézésünk fakultatívan folytatódik a kihagy­hatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml és Kincs­tár megtekintésével, melyhez metróval utazunk. A kincstárban látható a cári udvar tárgyi történelme, az orosz mesterek által készített ezüst és arany ékszerek, a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojások, régi fegy­verek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Kreml és Kincs­tár: 21.000 Ft/fő. Délutáni fakultatív programként az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjtemé­nyének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. A képtár megtekintése után a szállodába metróval uta­zunk vissza, mely utazás során megtekintjük a világhírű metró­hálózat néhány igazi műalkotásként számon tartott állomását is. Nemzeti képtár – Tretyakov és Metro (metróval): 10.500 Ft/fő. Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva esti fények­ben úszó autóbuszos megtekintésével zárul. Arbat – esti Moszkva: 9.500 Ft/fő. (Június közepén a fehér éjszakák miatt kevésbé látványos ez a program).

7. NAP: SZERGIJEV POSZÁD – VDNH

Reggeli után fakultatív kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re észak-keletre található.) A város legis­mertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság– Szergij kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. A program végén ebéd Szergiev Poszadban, egy hagyományos orosz étte­remben, ahol az orosz gasztronómia legismertebb és legízle­tesebb ételeit fogyasztjuk el. A késő délutáni órákban érünk vissza Moszkvába, ahol a VDNH (más néven: Összoroszországi Kiállítási Központ) területét keressük fel. Hatalmas területén a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. A moszkvaiak kedvelt pihenő parkja. A park közvet­len közelében látható a 100 méter magas Szputnyik emlékmű, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Az emlékmű mellett várja láto­gatóit az Űrhajózási múzeum, melyben a Vosztok–1 is megta­lálható. (A múzeumlátogatás egyénileg történik; belépőjegy a helyszínen fizetendő: kb. 250 rubel.) A program végén a szállo­dába metróval utazunk vissza. Szergiev Poszad (Zagorszk) ebéddel és VDNH kiállítási központ 27.500 Ft/fő.

8. NAP: MOSZKVA – BUDAPEST

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából. (A bőröndöket az autóbusz csomagtartójába tesszük.) Autóbusszal a belvárosba, a Vörös térre megyünk, ahol az idegenvezetőnk segítségével, egyé­nileg a következő lehetőségek közül választhatnak: Lenin mau­zóleum (ingyenes belépés), Vaszilij Blazsennij székesegyház (belépő a helyszínen, külön fizetendő), GUM áruház, Zarjadje park. A délutáni órákban autóbusszal a Kolomenszkoje építészet­történeti múzeumot keressük fel. A múzeum legkorábbi épülete a Feltámadás-templom, amely 1994-ben az UNESCO világörök­ségi listájára került. A park területére Oroszország több tájáról fából készült épületeket szállítottak, például Nagy Péter 1702-ben készült arhangelszki faházát. Kolomenszkojéból transzfer a repü­lőtérre. Utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal, indulás 22:05-kor, érkezés 23:40-kor.

A fakultatív programok árai és – a múzeumok nyitva tartása miatt – a programok sorrendje változhat. Oroszországban kötelező a vízum, melyhez szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, illetve a hazaérkezéstől számított min. 6 hónapig érvényes útlevel. A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet (illetékkel, üléshely foglalással), melynek értéke: budapesti indulás 89.000 Ft, debreceni indulás bőrönd feladás nélkül: 59.000 Ft). BDebreceni indulás esetén bőrönd feladás kérhető (20 kg, oda-vissza): kb. 28.000 Ft/db, az ár változhat. A múzeumok a belépőjegy ár változtatás jogát fenntartják. A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Molnár Józsefné
Budapest
2018.07.20

Szuper szervezés és professzionális idegenvezetés! Nagyon megnyugtató volt, hogy bármikor számíthattam az idegenvezetőnk segítségére. Először utaztam Önökkel de biztosan nem utoljára!

  • 5.0
A.B.
Szeged
2018.07.19

Az előzetes várakozásainknak maximálisan megfelelt az út, élményekkel tele értünk haza. Mindkét esti program kiváló volt, Szentpétervár pedig hajóról is gyönyörű! Az idegenvezető minden kérésünkre-kérdésünkre készséggel válaszolt, igazi központja volt a csapatnak! Köszönjük PROKO TRAVEL!

  • 5.0
Kinyomtatom a programot
Szentpétervár - Moszkva úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 22. 10 nap 329 500 Ft
Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Október 09. 6 nap 319 000 Ft
Május 20. 6 nap Ár szeptember közepétől
Látogatás a Szentföldre
Jeruzsálem - Tel Aviv - Betlehem - Fürdés a Holt-tengerben
Október 08. 5 nap 399 000 Ft
Április 08. 5 nap Ár szeptember közepétől
Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 23. 4 nap 299 000 Ft
Párizs - London
Eiffel-torony, Diadalív, Szt. Pál székesegyház, Windsor kastély
Május 31. 7 nap 326 000 Ft